FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
82
36%

Ukupno glasova: 229

JavierBosnia
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la JavierBosnia » 09 maj 2023, 16:27

Pantelija je napisao/la:
09 maj 2023, 16:09
Sudije te kradu ocigledno, klub auti ne progovara.

Dakl, ili smo pič.ke ili smo s njima. Trece nema
Udji na zvanicnu pa pogledaj poslije utakmice izvjestaj.
DIREKTNO prozvan imenom i prezimenom glavni sudija za lose sudjenje
Mirza na zvanicnoj pressici bez dlake na jeziku o tome
Igraci podrzali sve to javno

Sta ocekujes ti? Da puske uzmu i ganjaju nekog?
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 09 maj 2023, 16:30

Ruku na srce, stvarno nisu šutili nakon zadnje utakmice. Doduše, ne vidim da su to mediji ispratili.
Naslov na zvaničnoj:
SARAJEVO PORAŽENO OD GIGOVIĆA I BORCA
Pa dalje u tekstu kaže:
Borac je iz trećeg pokušaja ove sezone uspio savladati ekipu Sarajeva. U onome što je trebala biti derbi utakmica 30. kola Premijer lige BiH koja je odigrana na "Gradskom stadionu" u Banjaluci, domaćini su na kraju ostvarili pobjedu rezultatom 1:0.

Sarajevo je cijelo drugo poluvrijeme igralo sa igračem manje pošto je sudija Gigović pred kraj prvog dijela zbog dva žuta kartona isključio Muharema Traku. U drugom poluvremenu crveni karton zaradio je i trener Mirza Varešanović nakon što je burno reagovao na jedan očigledan prekršaj nad Musom Muhammedom koji su vidjeli svi koji su gledali utakmicu, osim Gigovića. U gužvi koja je nastala nakon te situacije crveni karton je zaradio i službeni predstavnik kluba, Mustafa Beridan.

Pomenuta situacija samo je bila kulminacija nepravde koju je na utakmici dijelio Mladen Gigović sa svojim asistentima. Nepostojeći prekršaji, korneri i offside-i samo su dio onoga što su arbitri prezentovali u utakmici koja je trebala biti istinski nogometni derbi dvije ekipe iz vrha tabele, a bila je sve suprotno od toga.

Tri kola prije kraja šampionata Sarajevo i dalje drži sve u svojim rukama kada je u pitanju izlazak u Evropu. Naš tim je trenutno trećeplaisrani na tabeli sa 2 boda više od Željezničara. Upravo je sarajevski gradski derbi na rasporedu u narednom kolu. Utakmica se igra u petak od 20 sati na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase".
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 09 maj 2023, 16:31

JavierBosnia je napisao/la:
09 maj 2023, 16:27
Pantelija je napisao/la:

Udji na zvanicnu pa pogledaj poslije utakmice izvjestaj.
DIREKTNO prozvan imenom i prezimenom glavni sudija za lose sudjenje
Mirza na zvanicnoj pressici bez dlake na jeziku o tome
Igraci podrzali sve to javno

Sta ocekujes ti? Da puske uzmu i ganjaju nekog?
Treba izdati saopstenje, jer našem narodu samo to pije vode, iako čak 90% ljudi nikad ne pročita kompletno saopstenje već samo naslov…
Uradili su dovoljno direktnim prozivanjem sudije, Mirza odradio svoj dio, igrači svoj.

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 09 maj 2023, 16:35

Mujakić i Đokanović jučer upisali 90 minuta, Andrej najbolje ocijenjen igrač u timu. :bih:
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 09 maj 2023, 16:42

Istinasamo123 je napisao/la:
09 maj 2023, 16:11
Pantelija je napisao/la:
fks74 je napisao/la:
09 maj 2023, 16:05
Ponovo se gluposti lupaju, Mirvić se dogovorio da Vicom da nas j.bu kako stignu. :urnebes:
Pa vidi, 8 mjeaeci bez koseva a receno 2. I onda klub napise da je to iz objektivnih razloga!

Djipketu u glavi samo onaj konac sto mu drzi usi da ne otpadnu...
:urnebes: :urnebes: :urnebes:
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 09 maj 2023, 17:03

Jest se Telgeltija il kako vec upalio. Mozda frajko pokusa uticat da nas yebu i na derbiju.

Uglavnom hladne glave, na kontre ih dobit i to je to.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 09 maj 2023, 17:07

Kustura, jadu od urednika/novinara, znam da citas. Ovim putem ti se poserem u usta, i sve to bas, bas dobro naguram nogama. **** li ti zeljeznicar mrtve. :D

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 09 maj 2023, 17:17

izdzezveubrazil je napisao/la:
09 maj 2023, 17:07
Kustura, jadu od urednika/novinara, znam da citas. Ovim putem ti se poserem u usta, i sve to bas, bas dobro naguram nogama. **** li ti zeljeznicar mrtve. :D
sisaj ga kustaaa :) demantovase te komentari. i vidi samo koju je sliku stavio.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 09 maj 2023, 17:20

Pridruzujem se cestitkama nabijem ga na qrac

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 09 maj 2023, 17:22

A cemu ovolika buka, mitomani ce dobiti 1.8k za jug, vjerovatno ce dobit i onaj dio zapada, ili ?
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 09 maj 2023, 18:24

Samo pobjedite ovu bagru sto hljeba nemaju da jedu. Oni se nasli da se bune. **** li im potomak
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 09 maj 2023, 18:32

Sto se mene tice najbolje da gledaju sa Grbavice, ali objektivno gledano mi dobijamo oko milju ipo na stadionu od 12 milja, oni sad skoro isto, a stadion 35 milja kapaciteta. Treba fiksni dogovor odrediti, nama 1500-2000 ,njima 5-6 milja i to je to

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 09 maj 2023, 18:35

Dadox je napisao/la:
09 maj 2023, 18:32
Sto se mene tice najbolje da gledaju sa Grbavice, ali objektivno gledano mi dobijamo oko milju ipo na stadionu od 12 milja, oni sad skoro isto, a stadion 35 milja kapaciteta. Treba fiksni dogovor odrediti, nama 1500-2000 ,njima 5-6 milja i to je to
Treba potpisat ugovor u kojem stoji da se nama daje cijeli sjever na Grbavici, a njima na Kosevu cijeli jug i dio zapada. Do tad karta za kartu najpostenije
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 09 maj 2023, 18:37

Zutti je napisao/la:
09 maj 2023, 18:35
Dadox je napisao/la:
Treba potpisat ugovor u kojem stoji da se nama daje cijeli sjever na Grbavici, a njima na Kosevu cijeli jug i dio zapada. Do tad karta za kartu najpostenije
Moze i tako nesto, jer ovako mogu i oni tebe 500 karata dati naredni derbi, i onda ce ovdje kuku lele da bude, i onda u krug tako

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 09 maj 2023, 18:42

Zar nije trebala biti tekma u subotu? U pm..

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 09 maj 2023, 18:43

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
09 maj 2023, 14:58
VenamaHrabrih je napisao/la:
09 maj 2023, 14:39
Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
09 maj 2023, 13:04

i meni se svidja Musa malo ofanzivnije postavljen, covjek zna probiti i centrirati. A Mulalic iza da hapsi.
Mustafic? Umjesto Avrama? I nikako mi nije jasna zamisao naseg trenera, sto igrac na poziciji desetke (Dal,Avram,Mustafic) se vise ne zrtvuje prilikom kreiranja naseg napada da se malo spusti po loptu i pomogne dvojcu u sredini, nego po defaultu se negdje gubi, krije iza ledja protivnickih igraca. Ne kontam to nikako, spusti se malo odigraj pa onda nakon jednog, dva pasa se oslobodis cuvara i napadaj prostor?
Mustafić je od njih motorički najaktivniji. Jedini se, koliko-toliko , vraća nazad. Mada je, realno, najnekvalitetniji. Po meni nije loša opcija i da Guliša igra desetku. I on je poprilično aktivan. Njih treba trkom ubiti. Ako je moguće, zabiti gol u prvih 20min i obavezno ne primiti u prvih pola sata. Tad možemo početi kontrolisati utakmicu i koristiti kontre.
Ne znam ko će voditi utakmicu.
Koji god pocne tu, jednostavno mora da se vise krece izmedju njihovih redova, non stop da trazi slobodan prostor da primi loptu. Da ih izludjuje kretnjama i da svake sekunde moraju paziti hoce li ta nasa 10ka primiti loptu i biti sposobna da se okrene prema golu. Dok 10ka to cini, tako cemo nam se otvarati opcije iz drugog plana cesce, tj nasa krila ce moci koristiti prostor. Nikako ne smije biti statican sto sam primijetio do sada. Po automatizmu su Balta i Vrancic s rjesenjem manje. teze im je iznijeti u sacuvati loptu. Zato mislim da je to od velike vaznosti. Ta pozicija desetke mnogo trpi.

Ps iako se zabije gol ne smijemo opet upasti u zamku da se povucemo kao protiv listice. Drugo je igrati protiv listice u gostima, Borca u gostima ili Zrinjskog u gostima. Ali kuci, ako te krene i povedes, ne smijemo svi iza lopte stati. Pa da nam iz nekog pritiska padne gol.
Sve si odlično napisao i opisao.
Ja se samo bojim da oni ne natrpaju sredinu, a mi se tu baš ne snalazimo. Koliko god su dobri Avramovski i Vrančić, radijus kretanja im nije najjača strana. Čak ne bih ni igrao sa Avramovskim. Tragom tvoje ideje o 10-ki, čak bih tu stavio Gulišu. Nekako sam sklon razmišljanju - što više stranaca u prvih 11. Ipak, oni nemaju hipoteku igranja derbija. Poznata im je cažnost, ali neće pregoriti u želji kao možebit naš igrač. Zato bi Dal ušao samo zadnjih 20min. i to pri našem sigurnom vodstvu. Obzirom da se sigurno neće odstupati od dosadašnje formacije, šta misliš ti o:
Dizdarević
Mulalić-Ilija-Šerbečić-Radović
Balta-Vrančić
Musa-Guliša-Ziljkić
Renan ??
Jest da bi Kyeremeh morao na tribine, ali ako budeš morao mijenjati, možeš recimo, ako Mulalić podlegne pritisku, Musu vratiti nazad, Gulišu na njegovo mjesto, uvesti Avrama/Dala/Mustafića.... itd itd.

iliyaa8
Kontakt:

Post Postao/la iliyaa8 » 09 maj 2023, 18:44

Srusiti kosevo, napraviti stanove
Od tih para stadion novi u rajlovcu
Sve se moze kad se hoce
I kada teško je i kada je dobro, uvijek ću pjevat' za BIJELE I BORDO

⚜️Republika Bosna i Hercegovina⚜️

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 09 maj 2023, 18:48

iliyaa8 je napisao/la:
09 maj 2023, 18:44
Srusiti kosevo, napraviti stanove
Od tih para stadion novi u rajlovcu
Sve se moze kad se hoce
I kakve veze ima FK Sarajevo sa svim ovim?

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 09 maj 2023, 18:52

Dadox je napisao/la:
09 maj 2023, 18:37
Zutti je napisao/la:
09 maj 2023, 18:35
Dadox je napisao/la:
Moze i tako nesto, jer ovako mogu i oni tebe 500 karata dati naredni derbi, i onda ce ovdje kuku lele da bude, i onda u krug tako
Ne mogu jer su to već pokušali uraditi pa su nam dolazili na noge u klub da mole da potpišemo sporazum (ovaj koji i dan danas poštujemo) na njihovu štetu.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 09 maj 2023, 18:54

Bar je Mirvic mogao reci nesto posle Mita Mile podkivaca tegeltije koji je u roku od 1.5 godine spao od presjednika vstv da bude sekretar u borcu..

Bar ono njegovo MALO MIJE PUNO ZAO

DALI SE MOZE PRIJE POCETKA NOVE SEZONE TRAZIT DA KITA GLAVIC GIGO NESUD NAMA NI NA JEDNOJ UTAKMICI

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”