Premijer liga BiH - aktuelno

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la MortemHz » 10 maj 2023, 11:00

lakilone je napisao/la:
10 maj 2023, 10:03
MortemHz je napisao/la:
10 maj 2023, 09:37
Virtu4l je napisao/la:
10 maj 2023, 07:27
Zahtjev pitara da dobiju cijeli sjever je zaista smiješan. To nikad ne mogu dobiti, ali to koriste kao argument u ovom prepucavanju oko ulaznica.

Posljednji put su dobili 1500 ulaznica, što je više od 10% od kapaciteta stadiona i mislio sam da će sad sve biti ok i da ćemo dobiti jug, ali evo izgleda da neće. Ljudima koji vode Sarajevo ovo odgovara, prvo da se dodvore navijačima, a drugo - obzirom da Horde bojkotuju utakmice, mi bi daleko veću podršku na njihovom stadionu.

Zaista im se izlazilo u susret maksimalno, dobijali su besplatne ulaznice, redovno dobiju više od 10% kapaciteta stadiona, i sve to im se izlazi u susret nakon što su divljački uništavali stadion i stolice 2016. godine.
To je eventualno želja nekog forumaša, notorna je laž da je naš klub ikad zahtjevao toliko, ni približno. Očito nisi upoznat sa sporazumom kojeg je vaša uprava zahtjevala pa ću ti napisati sad da ne očekuješ nešto više. Ovo je počelo kada je vaša uprava uništila derbi sa svojim seljačkim ponašanjem, tada su ponudili 625 do 700 ulaznica navijačima Sarajeva što je bolesno. Naši su održali više sastanaka sa vašom upravom da se taj broj poveća na 1500 ulaznica gdje bi vi standardno dobili čitav jug i jugo-zapad, ono standardno znači oko 8000 za vas iako ste to možda jednom napunili od nastanka PL BiH. To ste odbili i onda smo izdali saopćenje gdje smo upozorili da ste vi jedini krivci ako se budete držali ove sramne i neshvatljive odluke i da će vaši navijači dobijati 5% kapaciteta ako nam ne obezbjedite bijednih 1500 ulaznica što je bila praksa i kada Grbavica praktički nije imala istok. Na posljednjem sastanku ste ponovo odbili to, povećali ste broj ulaznica na 1000-1100 što opet nije bilo dovoljno i rekli da vas nije briga kakva će naša reakcija biti gdje su iz kompletnog plavog tabora ovo uništavanje derbija dočekali sa oduševljenjem i velikim odobravanjem da vama niko ništa ne može, dosta pogrdnih riječi i ostalo. Naravno, počeli smo sa ovom praksom gdje ste nakon nekog vremena (valjda ste shvatili koliki ste seljaci ispali) kontaktirali našu upravu, došli nam na noge u Titovu i potpisali sporazum gdje se nama garantuje 1500 ulaznica a vama 5% stadiona Koševo. Ponavljam, ovo je vaša uprava zahtjevala i potpisala kod nas. Sporazum svakako nije neki zakon niti sveto slovo na papiru ali mi se trenutno držimo ovoga. Ne bi komentarisao ovo uništavanje stolica jer su slično i Manijaci radili prije, čak su i česme odvaljivali ali nebitno je to sad. Za osudu je i jedno i drugo ali to nije najveći problem.
Prijatelju, ne valja ti priča. Kažeš da smo mi odbili da se vama daje po 1500 karti, a ustvari svaki derbi godinama unazad vas je dolazilo minimalno 1500
Poznato koliko karata su dobili navijači Sarajeva za derbi na Grbavici.
Navijači Sarajeva dobili su 1500 karata za vječiti derbi na Grbavici koji je na rasporedu u subotu…
To je bilo prije par godina, naravno da sad dajete toliko jer ste se sporazumom obavezali iako to nije sveto slovo na papiru i da se može poništiti za sekundu. N/FSBiH može reagovati kao što je bilo i u vašem slučaju kada ste ničim izazvani zabranili RA pa su vas natjerali. Ja sam pisao i prije da bi volio da to bude spektakl, da nas dođe 15-20 hiljada, vas 5-6 hiljada a samim tim bi i klub mnogo više zaradio. Ispali ste stvarno nekorektni tad ali ja bi prvi volio da bude što više navijača na svakoj utakmici pa tako i na derbiju. Šta misliš kako je na Koševu bez Hordi radi ovog bojkota? Fudbal se valjda igra radi navijača. Čak sam pisao da bi vam ponudio 1500 besplatnih ulaznica iako ta vaša akcija nije imala veze sa nama i znate da bi opet imali reakciju sa naše strane ali čisto da uzvratimo i to. Jbg, ti imaš sav komfor na Koševu i više od toga a mi ne možemo ruke dići normalno kod vas, nije ni to fer i treba imati razumjevanja sa obje strane. Koševo jeste veće skoro 3 puta ali zato mi vama možemo dati 5 do 6 puta više ulaznica.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 10 maj 2023, 11:03

Ne znam sta se cudite pitari sto trazimo vise stadion vam tri puta veci
Dobili ste 11 posto na grbavici i to je 15 posto sa ogradama i svime
Hocemo i mi 11 posto na kosevu
Svakako sjever vam prazan
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 10 maj 2023, 11:03

1921ljoze je napisao/la:
10 maj 2023, 10:53
Da su pametne obe strane
Dati jedan dio sjevera na Grbavici,to bi se nadoknadilo na jugu jer moze dosta stati na stepenice,a na kosevu dati jug i dio zapada
Da stadioni budu puni kad je derbi,nije malo sto nas vico **** (prvi derbi je bio petak,drugi srijeda u 13 h u kampu a trece evo opey petak)nikad pameti necemo doci
Ovaj čovjek je na tragu riješenja i razmišlja u interesu derbija.
Koševo Zapad

dejavu
Kontakt:

Post Postao/la dejavu » 10 maj 2023, 11:04

Shategabri je napisao/la:
10 maj 2023, 10:56
dejavu je napisao/la:
10 maj 2023, 10:54
10 maj 2023, 10:43

Smiješan je i vaš zahtjev da dobijete cijeli jug. Okolnosti su se promijenile.
Nekad smo i mi dobijali puno više što se tiče Grbavice. Sad ne možemo.

Neće biti ok. Ako je derbi, hajmo se onda dogovoriti ko ljudi. Hoćete tribinu? Hoćemo tribinu. Kraj priče.
Eto dobijete još frtalj zapada za svoje navijače u tom dogovoru.

Ako se nećemo dogovarati, onda pusti šuplju mi smo vama ono mi smo vama ono.
logicno jel, vi bi citavu tribinu koja ima kapacitet skoro 6 milja na stadionu od cca 13 000, a mi citavu tribinu kapaciteta oko 5 000 na stadionu od 35 000, pametnice :rol:
Kao što rekoh, to je vaš problem. Kako ćete obezbjediti, koliki je kapacitet tribine i ostale peripetije.

Ne, vi tribinu od 5 k i koliko dobijete još na zapadu? Nekih 7 k, je li tako?
Priznaćeš, to je poštena ponuda.

Na vama je, mi tu ne možemo puno.
Odlučujete u kojem smjeru će ići naš derbi.

Obična utakmica ili će biti pravi gradski derbi.
idete iz krajnosti u krajnost to bi bilo isto da mi sutra trazimo pola istoka i pola zapada sa juznom tribinom, jer bi u tom slucaju kapacitet dijelili skoro na 50%. Na stranu godisnje karte domacih navijaca na tim tribinama
nasa noc traje danima

https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g

lakilone
Kontakt:

Post Postao/la lakilone » 10 maj 2023, 11:05

Ova odluka da se Manijacima da samo 1800 karti je donekle i razmuljiva. To su ljudi iz Sarajeva shvatili 2018 godine, kada su hz u potpunosti propale i samim tim odlučili su spustiti broj karata gostujućim navijačima, kako ih ne bi bilo više od domaćih.
Realno i mene bi bilo sramota da na Grbavicu dođe više nekih gostujućih od domaćih navijača.

1921ljoze
Kontakt:

Post Postao/la 1921ljoze » 10 maj 2023, 11:05

Bio clan ili ne sarajeva karta ti je 5 km
Sad i razumijem sto imaju malo clanova
AYLA VELIKA SI 🤣

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 10 maj 2023, 11:05

NoDi80 je napisao/la:
10 maj 2023, 11:03
Ne znam sta se cudite pitari sto trazimo vise stadion vam tri puta veci
Dobili ste 11 posto na grbavici i to je 15 posto sa ogradama i svime
Hocemo i mi 11 posto na kosevu
Svakako sjever vam prazan
Nece da moze. Nekad ste dobijali cijeli jug i dio zapada, al kao sto vas gospodar familije jednom rece, "meni se to ne uklapa u biznis plan i nemam ti se sta pravdat" ;)
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 10 maj 2023, 11:06

dejavu je napisao/la:
10 maj 2023, 11:04
10 maj 2023, 10:56
dejavu je napisao/la:
10 maj 2023, 10:54

logicno jel, vi bi citavu tribinu koja ima kapacitet skoro 6 milja na stadionu od cca 13 000, a mi citavu tribinu kapaciteta oko 5 000 na stadionu od 35 000, pametnice :rol:
Kao što rekoh, to je vaš problem. Kako ćete obezbjediti, koliki je kapacitet tribine i ostale peripetije.

Ne, vi tribinu od 5 k i koliko dobijete još na zapadu? Nekih 7 k, je li tako?
Priznaćeš, to je poštena ponuda.

Na vama je, mi tu ne možemo puno.
Odlučujete u kojem smjeru će ići naš derbi.

Obična utakmica ili će biti pravi gradski derbi.
idete iz krajnosti u krajnost to bi bilo isto da mi sutra trazimo pola istoka i pola zapada sa juznom tribinom, jer bi u tom slucaju kapacitet dijelili skoro na 50%. Na stranu godisnje karte domacih navijaca na tim tribinama
Ne idemo, stvari su jasne i jednostavne.
To s godišnjim je vaš problem, ne naš.

Pametovanje neće donijeti nikakvo riješenje.
Koševo Zapad

lakilone
Kontakt:

Post Postao/la lakilone » 10 maj 2023, 11:07

MortemHz je napisao/la:
10 maj 2023, 11:00
lakilone je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
10 maj 2023, 09:37

To je eventualno želja nekog forumaša, notorna je laž da je naš klub ikad zahtjevao toliko, ni približno. Očito nisi upoznat sa sporazumom kojeg je vaša uprava zahtjevala pa ću ti napisati sad da ne očekuješ nešto više. Ovo je počelo kada je vaša uprava uništila derbi sa svojim seljačkim ponašanjem, tada su ponudili 625 do 700 ulaznica navijačima Sarajeva što je bolesno. Naši su održali više sastanaka sa vašom upravom da se taj broj poveća na 1500 ulaznica gdje bi vi standardno dobili čitav jug i jugo-zapad, ono standardno znači oko 8000 za vas iako ste to možda jednom napunili od nastanka PL BiH. To ste odbili i onda smo izdali saopćenje gdje smo upozorili da ste vi jedini krivci ako se budete držali ove sramne i neshvatljive odluke i da će vaši navijači dobijati 5% kapaciteta ako nam ne obezbjedite bijednih 1500 ulaznica što je bila praksa i kada Grbavica praktički nije imala istok. Na posljednjem sastanku ste ponovo odbili to, povećali ste broj ulaznica na 1000-1100 što opet nije bilo dovoljno i rekli da vas nije briga kakva će naša reakcija biti gdje su iz kompletnog plavog tabora ovo uništavanje derbija dočekali sa oduševljenjem i velikim odobravanjem da vama niko ništa ne može, dosta pogrdnih riječi i ostalo. Naravno, počeli smo sa ovom praksom gdje ste nakon nekog vremena (valjda ste shvatili koliki ste seljaci ispali) kontaktirali našu upravu, došli nam na noge u Titovu i potpisali sporazum gdje se nama garantuje 1500 ulaznica a vama 5% stadiona Koševo. Ponavljam, ovo je vaša uprava zahtjevala i potpisala kod nas. Sporazum svakako nije neki zakon niti sveto slovo na papiru ali mi se trenutno držimo ovoga. Ne bi komentarisao ovo uništavanje stolica jer su slično i Manijaci radili prije, čak su i česme odvaljivali ali nebitno je to sad. Za osudu je i jedno i drugo ali to nije najveći problem.
Prijatelju, ne valja ti priča. Kažeš da smo mi odbili da se vama daje po 1500 karti, a ustvari svaki derbi godinama unazad vas je dolazilo minimalno 1500
Poznato koliko karata su dobili navijači Sarajeva za derbi na Grbavici.
Navijači Sarajeva dobili su 1500 karata za vječiti derbi na Grbavici koji je na rasporedu u subotu…
To je bilo prije par godina, naravno da sad dajete toliko jer ste se sporazumom obavezali iako to nije sveto slovo na papiru i da se može poništiti za sekundu. N/FSBiH može reagovati kao što je bilo i u vašem slučaju kada ste ničim izazvani zabranili RA pa su vas natjerali. Ja sam pisao i prije da bi volio da to bude spektakl, da nas dođe 15-20 hiljada, vas 5-6 hiljada a samim tim bi i klub mnogo više zaradio. Ispali ste stvarno nekorektni tad ali ja bi prvi volio da bude što više navijača na svakoj utakmici pa tako i na derbiju. Šta misliš kako je na Koševu bez Hordi radi ovog bojkota? Fudbal se valjda igra radi navijača. Čak sam pisao da bi vam ponudio 1500 besplatnih ulaznica iako ta vaša akcija nije imala veze sa nama i znate da bi opet imali reakciju sa naše strane ali čisto da uzvratimo i to. Jbg, ti imaš sav komfor na Koševu i više od toga a mi ne možemo ruke dići normalno kod vas, nije ni to fer i treba imati razumjevanja sa obje strane. Koševo jeste veće skoro 3 puta ali zato mi vama možemo dati 5 do 6 puta više ulaznica.
Niko vam ne traži cijeli jug, već ako mi vama damo 10% onda dajte i vi nama 10% i to je to. A što se tiče našeg sektora za gostujuće navijače, sasvim korektna tribina i jedina pokrivena gostujuća tribina u BiH.

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 10 maj 2023, 11:08

Meraak1921 je napisao/la:
10 maj 2023, 10:50
Hajde sto su dobili 11% prosli derbi, karte su bile 0km - nama dai 5% i 10km karte.. ma yadovi u usta cemo im svrshiti, tako treba bordo ku j ici
Što se ti zamaraš ovim, ti svakako ne ideš na utakmice.
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 10 maj 2023, 11:09

pitari pitari bas ste cudna raja
FKŽ !

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 10 maj 2023, 11:09

Sta je rijesenje mi vama 11% na grbavici vi nama 5% na kosevu koje je tri puta vece ?
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 10 apr 2024, 00:15, ukupno mijenjano 1 put.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 10 maj 2023, 11:10

Uvijek pred derbi iste rasprave. Te tzv. cari derbija, sportski rivalitet, zayebancije su davna proslost. Ja ne znam kako je bilo prije rata, ali malo poslije dok smo djeca bili normalno je bilo vidjeti navijaca Zelje i Sarajeva negdje na pivi poslije tekme, u dresovima, uz neko zdravo zezanje i sl. Kazem, od toga ima jedno dvije decenije. Jednostavno nista nije kao sto je bilo, svidjalo se nekome ili ne. Ova nadjebavanja zadnjih 15-ak godina su meni, iskreno, infantilna i dosadna, ali sta da se radi. Nema povratka na staro, i to treba prihvatiti.
1921

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 10 maj 2023, 11:12

Glup, gluplji, pitar

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 10 maj 2023, 11:13

lakilone je napisao/la:
10 maj 2023, 11:07
MortemHz je napisao/la:
10 maj 2023, 11:00
lakilone je napisao/la:

Niko vam ne traži cijeli jug, već ako mi vama damo 10% onda dajte i vi nama 10% i to je to. A što se tiče našeg sektora za gostujuće navijače, sasvim korektna tribina i jedina pokrivena gostujuća tribina u BiH.
10% mi je ok, otprilike vas i toliko dođe u posljednje vrijeme ako ne varam. U prošlosti ste tražili kompletan jug pa i jugo-zapad na šta smo uvijek potvrdno odgovarali a ne moramo. Mi na to sve samo tražimo malo više razumjevanja sa vaše strane. Niko nikada nije tražio vaš sjever, ni blizu toga.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 10 maj 2023, 11:15

vecina trazi samo tih 10% koje ste vi imali na grbavici
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 10 apr 2024, 00:15, ukupno mijenjano 2 puta.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

SoulEclipsee
Kontakt:

Post Postao/la SoulEclipsee » 10 maj 2023, 11:16

Nemoguće je da na Grbavici dobijete čitav sjever sa trenutnim kapacitetom nema šanse jedino ako bi se nekad izgradila zapadna tribina ili možda da se nađe neki kompromis da dobijete pola sjevera ili nešto istoka ..Velika šteta derbi je i trebalo je da bude spektakl sa užarenom atmosferom.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 10 maj 2023, 11:18

NoDi80 je napisao/la:
10 maj 2023, 11:15
Pa kod nas vecina trazi samo tih 10% koje ste vi imali na grbavici i tjt
To je riješenje po kojem ste vi zadovoljni, mi ne.

Valjda se i mi nešto pitamo.

Red bi bio da budu zadovoljni i jedni i drugi.
Koševo Zapad

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 10 maj 2023, 11:20

10 maj 2023, 11:18
NoDi80 je napisao/la:
10 maj 2023, 11:15
Pa kod nas vecina trazi samo tih 10% koje ste vi imali na grbavici i tjt
To je riješenje po kojem ste vi zadovoljni, mi ne.

Valjda se i mi nešto pitamo.

Red bi bio da budu zadovoljni i jedni i drugi.
Ama dobicè koliko im se kaze i KRAJ PRICE.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 10 maj 2023, 11:22

SoulEclipsee je napisao/la:
10 maj 2023, 11:16
Nemoguće je da na Grbavici dobijete čitav sjever sa trenutnim kapacitetom nema šanse jedino ako bi se nekad izgradila zapadna tribina ili možda da se nađe neki kompromis da dobijete pola sjevera ili nešto istoka ..Velika šteta derbi je i trebalo je da bude spektakl sa užarenom atmosferom.
Zato što vama tako odgovara i ok, iz vašeg ugla tu nema ništa sporno.

Niste u stanju obezbjediti punu derbi atmosferu, mi zbog nezadovoljstva vraćamo - znači nema derbija na tribinama.
Koševo Zapad

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”