FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
40%
Prolazak u Play off
54
23%
Grupnu fazu
83
36%

Ukupno glasova: 230

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MortemHz » 11 maj 2023, 06:40

Sutra 2:0 :opaopa:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 11 maj 2023, 08:04

slika

Mislim da ako fudbalski mag na klupi ne bude previše eksperimentisao, možemo ovakav sastav očekivati. Sredina terena ovdje uzima derbi, šteta je da nema Avrama.
Nadati se pobjedi, bolji smo igrački sigurno.. e sad, na derbiju nikad ne možeš znati to je činjenica..

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 11 maj 2023, 08:06

FKSDoGroba je napisao/la:
10 maj 2023, 20:53
Antikloc je napisao/la:
10 maj 2023, 20:51
mma_hz je napisao/la:
10 maj 2023, 20:42

Haahahahaha pa brate moj nema manijaka "agresivnih"hiljadu pa nije River Boca..
6
Sta vam je ljudi bolan pa vi ko da nikad ne idete na tekme pa specijalna je tu ako se ko pokoska za 15 sekundi i svakako ce odratiti od batina.Sta vam je opusteno ba nego eto zao covjeku ako se djeca prepadnu itd.
Ne bih se slozio. Olako se to shvata.
Onda se pomarišite pa ko bude jači njemu zapad
A ako dodje do toga ,ko bi se uopste marisao. HZ su u bojkotu,istocnjaci su na istoku,na zapadu je samo nejac,nezasticeni starci,zene i djeca !
TM zadnjih par godina pokazuju dosta ultra kreativnosti,pokazuju zavidnu,skoro ljudsku inteligenciju.
Treba na vrijeme misliti,treba biti spreman !
A inace ,na terenu,ubicemo ih k'o mraz paprike ! :mrgreen:

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 11 maj 2023, 08:15

nokee je napisao/la:
11 maj 2023, 08:04
slika

Mislim da ako fudbalski mag na klupi ne bude previše eksperimentisao, možemo ovakav sastav očekivati. Sredina terena ovdje uzima derbi, šteta je da nema Avrama.
Nadati se pobjedi, bolji smo igrački sigurno.. e sad, na derbiju nikad ne možeš znati to je činjenica..
Ne znam iskreno meni je Musa duplo bolji od malog Mulalica.Mislim da je i Musa zacementirao tu poziciju i da ce rotirati Ramica i Dala u prvih 11 da bi Musa igrao svaku.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 11 maj 2023, 08:15

Antikloc je napisao/la:
11 maj 2023, 08:06
FKSDoGroba je napisao/la:
10 maj 2023, 20:53
Antikloc je napisao/la:
10 maj 2023, 20:51

Ne bih se slozio. Olako se to shvata.
Onda se pomarišite pa ko bude jači njemu zapad
A ako dodje do toga ,ko bi se uopste marisao. HZ su u bojkotu,istocnjaci su na istoku,na zapadu je samo nejac,nezasticeni starci,zene i djeca !
TM zadnjih par godina pokazuju dosta ultra kreativnosti,pokazuju zavidnu,skoro ljudsku inteligenciju.
Treba na vrijeme misliti,treba biti spreman !
A inace ,na terenu,ubicemo ih k'o mraz paprike ! :mrgreen:
Nije tacno da su na zapadu samo starci, zene i djeca. Ako si i jednom bio na zapadu to si mogao vidjeti. Uglavnom raja koja ne moze komentare s istoka, gledaju sa zapada utakmice. Ima tu mix svega i mladje i starije raje, ima naravno i djece..
Tu sam vidio dosta starih grupica sa sjevera.

Ovo oko belaja na zapadu, naravno moze ga biti, ukloliko neki debil plavi bude se junacio. Prosli put je bio jedan nedaleko od mene i dobio je svoje. A isto tako su bila dva lika ispred mene, skontali ih da su strumfovi, ne pjeva ne skace na prilike nasd itd i dobili su i oni iako fakat ako se ne kurce ne treba ih dirati. Ne znas nekad mozda su i zalutali stranci :D
Tako da sto se tice belaja nidje veze. Strumfovi sa juga da dodju na zapad da diraju raju koja ne pripada grupi i nije dosla da se fajta.. Bas bi smijesni ispali i ne vjerujem da ce se to desiti.. Sam kazes prate ultras furku i onda upadnu na zapad? Nema smisla, onda ne prate nista..
Zadnja izmjena: nokee, dana/u 11 maj 2023, 08:22, ukupno mijenjano 1 put.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 11 maj 2023, 08:17

pa nije beograd smirite dozivljaje
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 11 maj 2023, 08:18

mma_hz je napisao/la:
11 maj 2023, 08:15
nokee je napisao/la:
11 maj 2023, 08:04
slika

Ne znam iskreno meni je Musa duplo bolji od malog Mulalica.Mislim da je i Musa zacementirao tu poziciju i da ce rotirati Ramica i Dala u prvih 11 da bi Musa igrao svaku.
Ma ja, jeste bolji nema govora. Samo je pitanje gdje navise gubis.? Staviti Dala ili Gulisu, s druge strane Musu ili Mulalica. Po meni Tarik Ramic je toliko sanse dobio, da jednostavno ne pokazuje nista sto bi ga izbacilo da igra. On je za posudbe, neke normalne pa nek se dokazuje. Kod nas ne moze reci da nije dobio priliku.. Njega staviti je igrac manje od 1minute,vidjelo se protiv Sirokog ako se dobro sjecam..Prije malom Nurkovicu dao sansu u narednim, pa nek mu je onaj kloc menadjer, da vidimo i njega.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 11 maj 2023, 08:21

Da ga hoce zabit Renan joj nano nanice :opaopa:
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 11 maj 2023, 08:29

Eo Vrancic ce biti slobodan. Sta znam, po meni mozda nije nemoguce ga potpisati.. I njemu je za par dana 34godine, nema on sta traziti u ozbiljnijim ligama. E sad uvijek ima Turska i sl lige koje ce ga platiti vise sigurno. Sve tu zavisi od njega i jel mu se svidja ovdje, jel se vidi da igra recimo naredne godinu dvije u ovoj ligi itd. Para je on uzeo za ovo karijere.

A on se pokazao da je majstor, da nije sklon povredama sto je najbitnije, jer recimo realno koliko god ja Avrama gotivio i koliko god je top za nasu ligu, placas ga masno a nemas ga svako malo..

Tako da potpis Vrancica i Balte bi bio najvece pojacanje za narednu sezonu, a mokri snovi bi bili da na zo dodas Cimirota kojem istice ugovor sad. Al mislim da je on bas nerealan finansijski..

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 11 maj 2023, 08:32

Vrancic nije slobodan ovaj ss.ba opet bez veze pise. on je igrac Rijeka od 14.02.2023 i tamo ima ugovor do 30.06.2024.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 maj 2023, 08:39

Evo šta kaže britanska stranica povezana sa Stoke-om, po ovom on je igrač Rijeke sada i ima ugovor sa njima.

Midfielder Vrancic, aged 33, has completed a permanent move to HNK Rijeka, who he joined on loan last summer – and who he left to join FK Sarajevo on loan in February.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 11 maj 2023, 08:48

Pise i u HNS

"(Sjednica 15.02.2023)
„HNK RIJEKA“, RIJEKA: Vrančić Mario –
odobrava se stalna registracija igrača nakon raskida
ustupanja (Stoke City - FIFA TMS Ref. No.:651404/651518"

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 11 maj 2023, 08:51

On loan from:
HNK Rijeka
Contract there expires:
Jun 30, 2024

Onda ovi (ss) lupaju ocito. Bilo kako bilo mislim da je on prekrižen kod Jakira svakako. Opet vjerujem da ce biti sve do njega, ako dobije raskid i svidja mu se kod nas, nije nemoguće.

Ps Gledaj sad kako ce ispraviti tekst :D

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 maj 2023, 08:53

Jakirović je njega prekrižio a sigurno će ostati na klupi Rijeke jer je uradio fantastičan posao za malo vremena. Ne vjerujem da će oni imati neku ponudu za njega a sve i da budu treba reagovati ako je nešto realno za nas tipa što smo platili za Renana ili Šerbečića.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 11 maj 2023, 09:08

sta ce nam Vrancic kad cemo cimirota zaganjati :kafa:

Imam neki osjecaj da ce i Duljevic doci
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 11 maj 2023, 09:18

MortemHz je napisao/la:
11 maj 2023, 08:53
Jakirović je njega prekrižio a sigurno će ostati na klupi Rijeke jer je uradio fantastičan posao za malo vremena. Ne vjerujem da će oni imati neku ponudu za njega a sve i da budu treba reagovati ako je nešto realno za nas tipa što smo platili za Renana ili Šerbečića.
Jakirevic njega sigurno ne treba. A Jakirevic je nas covjek,s njime se moze dogovoriti. A mislim da ni pare za Vrancica ne bi bile problem. Njemu je karijera u padu ( dolazak kod nas je pad itekakav ) i godine su ga stisle. Tako da ne moze on neka extra pare traziti. Ali ne znam sta ce nam. Star covjek. Njemu vrijeme ne curi,nego tece. Sjetite se Ahme,u par godina je od prvog strijelca lige i napadacke zvijeri presao u uglavnom povredjenog igraca skromnih napadackih mogucnosti. Vrijeme nikome ne prasta.
A drugo ako cemo ganjati Cimirota,onda nam opet Vrancic ne treba. Za razliku od Vrancica ,Cimirot je mlad i perspektivan sa jos puno dobrih igrackih godina u nogama.
Naravno pitanje je mozemo li si priustiti Cimirota. No,tu cemo vidjeti kakvi su planovi nasih Gazdurina. Da li misle stvarati solidnu evropsku ekipu ili cemo nastaviti tavoriti u skromnom bosanskom prosjeku !!

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 11 maj 2023, 09:25

Nije ni Cimirot tako mlad, i njemu je 30 godina. Po meni nikad nikog ne treba vracat, 90% povratnika samo hrakne sebi na prvi mandat. Zasto da ih pamtimo po drugim mandatima, gdje budu 70% slabiji?
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 maj 2023, 09:26

Antikloc je napisao/la:
11 maj 2023, 09:18
MortemHz je napisao/la:
Jakirevic njega sigurno ne treba. A Jakirevic je nas covjek,s njime se moze dogovoriti. A mislim da ni pare za Vrancica ne bi bile problem. Njemu je karijera u padu ( dolazak kod nas je pad itekakav ) i godine su ga stisle. Tako da ne moze on neka extra pare traziti. Ali ne znam sta ce nam. Star covjek. Njemu vrijeme ne curi,nego tece. Sjetite se Ahme,u par godina je od prvog strijelca lige i napadacke zvijeri presao u uglavnom povredjenog igraca skromnih napadackih mogucnosti. Vrijeme nikome ne prasta.
A drugo ako cemo ganjati Cimirota,onda nam opet Vrancic ne treba. Za razliku od Vrancica ,Cimirot je mlad i perspektivan sa jos puno dobrih igrackih godina u nogama.
Naravno pitanje je mozemo li si priustiti Cimirota. No,tu cemo vidjeti kakvi su planovi nasih Gazdurina. Da li misle stvarati solidnu evropsku ekipu ili cemo nastaviti tavoriti u skromnom bosanskom prosjeku !!
Slažem se za da ne mogu tražiti nešto puno s obzirom na situaciju. Nema veze što je star ako je neko njegove kvalitete tu, pogotovo za našu ligu. Kao neko ko jako cijeni Ahmetovića mogu reći da jeste opao ali moraš razumjeti da je njemu sad 38 godina dok će Vrančić napuniti 34 za koji dan, velika je to razlika a ne bi sad ulazio ni u kvalitete samih igrača - razlika je drastična što smo vidjeli i po klubovima gdje su igrali. Zato potpišeš ugovor sa Vrančićem na godinu dana ako je moguće pa onda vidjeti šta dalje. Cimirot nije mlad i perspektivan iako jeste odličan igrač, on ipak puni 31 godinu za koji mjesec (znam da si se sad šokirao :mrgreen: ) Zamisli da imaš obojicu u timu naprimjer? a oba su Bosanci.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 11 maj 2023, 09:31

Antikloc je napisao/la:
11 maj 2023, 09:18
MortemHz je napisao/la:
Klase su to drug moj. Kod Vrančiča ti vidis da je prošao svasta i ima tu veliku dozu profesionalizma. Moze on brat bratu 2 sezone kod nas odlično odigrati, a pri tome imaju i ovi mlađi od koga da uce.
Smijesno je stvarno napisati za njega da je starac i da nam ne treba. Ispade nama u sredini top klase u najboljim godinama..

Dzeko sinoc golcina 37 godina, inace igra za Inter u tim godinama u polufinalu lige prvaka :kafa:

A od povratnika jedina 2 igraca za koja mislim da nebi bili klasicni povratnici su Cimirot i vjerovatno Rahmanovic.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 maj 2023, 09:37

Cimi je dobar igrač, veliki profesionalac od glave do pete i uvijek je dugo igrao u svojim klubovima. Eto momak puni 31 godinu a igrao je samo za Leotar na početku, Sarajevo, PAOK i Standard L.
U većini slučajeva ne volim ni ja da se dovode povratnici ali ovaj put bi bilo apsolutno opravdano.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”