Nisam mislio da ima toliko stolica na sjeveru ,konto sam oko 4000 najvise ,okTeaM87 je napisao/la: ↑11 maj 2023, 18:44nisi realan sekunde kao ni pitari, vidi se da se lizete, pa da ti objasnimrodjak je napisao/la: ↑11 maj 2023, 18:17
Dobro ,uzimas li ti u obzir da je kapacitet Grbavice tri puta manji od Koseva.Ne kontas poentu zasto treba dati svak po jednu tribinu za gostujuce navijace.Recimo na Grbavicu ce doci 3-4000 pitara na sjever(je li toliko moze stati na sjever) ali ce vas doci na Jug Koseva 10 000,i plus toga stvorit ce se dobra atmosfera i napravit ce te jedan solidan brend u regionu od derbija.Ovako kako pises ti usko gledas, znaci nedam na Grbavicu a hocu na Kosevu velik brojPa ako dozvolite Pitarima citavu tribinu to vam je zalog za KJosevo i tamo mozete napuniti citav jug (znaci citav kapacitet Grbavice mozete smjestiti na Jug a ne ovako da se prepirete oko 1000 gostujucih navijaca plus-minus,katastrofa je sta radite (gledajuci sa strane)
sjever Grbavice ima 5377 stolica, dakle ako bi njima dali sjever to je pola stadiona sa tampon zonama i tome bi ekvivalent bio da oni nama daju jug, pola istoka i pola zapada tj ukupno pola koseva i to je suludo sa obje strane, glupost je pricati o davanju pola kapaciteta navijacima sarajeva, ne znam sta ti nije jasno
Moze li onda ovako da uradite (oba kluba u dogovoru).Ne znam tacno koliko na Kosevu moze stati ljudi na jug ,pretpostavljam oko 8000 i to je otprilike 25% kapaciteta Koseva.Onda bi i vi trebali dati 25% kapaciteta Grbavice pitarima i to je tu negdje 4000 i ok.Eto ne bi dali citav sjever ,dajte im zdenku i pola sjevera .Morate i vi malo popustiti ako hocete da dodjete do dogovora.I vama to ide u prilog jer bi vas moglo na KJosevo doci duplo vise nego Pitara na Grbavicu. Najgore je igra se taj neki derby a poluprazne tribine ili nema nikako druge navijacke skupine ko sto se desavalo radi toga sto ne mozete da napravite dogovor.Mislim ja ne forsiram to,ako hocete hocete meni ni u dzep ni iz dzepa ali ljepse je pogledati svima kad je pun stadion i ako su obadvuije navijacke skupine na tribini