Kad krenu se znojiti u fitnesu
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Kod mene je kolega napustio državnu firmu i otišao kod privatnika upravo zbog veće plateSlatinash_7 je napisao/la: ↑12 maj 2023, 08:20Logično da ne bi..državni posao se u BiH napušta samo u slučaju da otvaraš svoju firmu ili da prelaziš u neki IT, sve ostalo je nula bodova.Gunther je napisao/la: ↑12 maj 2023, 08:14Da li bi napustili stalni posao u državnoj firmi da radite kod privatnika u struci? Npr radis u Telekomu, Posti, EPS sa SSS zavrsis fax i imas priliku da radis npr u kao pravnik u banci ali ti je ugovor na godinu dana i nemas nikakvu garanciju da ces ostati za stalno.
Zavisi. Jel te zanima ETF ili FIT? Ja idem na FIT u Mostaru, ako te zanima mozes PP pa ti pomognem.
Da je lako nije, al nije ni pretesko ako ucis kako treba.
ETF je pretezak ako nemas dobre osnove matematike, onda ces crknuti dok ga zavrsis.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- VensanKasel
- Kontakt:
Privatno 2000 KM + , službeno auto , telefon , bonusi i vikendi neradni . Ogromna mogućnost napredovanja .Slatinash_7 je napisao/la: ↑12 maj 2023, 09:03Nadam se da ovo nije neka anketa, još gore šprdnja..Uglavnom se ne napušta čak ni u tim slučajevima..u državnim firmama ti "bezvezni" službenici imaju 1300 - 1600 KM tako da ja mislim da se ne isplati napuštati. Plus svaki vikend neradni, sa godišnjim nemaš problema, provučeš karticu izađeš napolje nikog ništa ne pitaš itd itdGunther je napisao/la: ↑12 maj 2023, 08:25Cak i ako nije neki administrativni posao nego radis ko postar ili na salteruSlatinash_7 je napisao/la: ↑12 maj 2023, 08:20
Logično da ne bi..državni posao se u BiH napušta samo u slučaju da otvaraš svoju firmu ili da prelaziš u neki IT, sve ostalo je nula bodova.
Previše pogodnosti još uvijek ima državni posao u odnosu na realni sektor u sigurno 80-90% slučajeva.Mislim da je jedan od tih slučajeva i taj o kojem ti pričaš..o nesigurnosti poslje godinu dana da ne govorim
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- Marsal
- Kontakt:
Ko je stručnjak u svom poslu može bolje zaradit privatno. Posao koji ja radim je bolje plaćen kod mene u privatnoj firmi nego državnoj. Još uvijek imamo neki bonus i regres, a ovamo nemaju
Ali zato je ovamo sigurnost. Ja sam jednu grešku u 4 godine napravio, još tuđom krivicom, i rekli mi sutra ne dolazi na posao. Sva sreća pa sam odmah s posla išao potražit pravnu pomoć pa sam se spasio otkaza ali kažnjen sam bio 2 mjeseca 10% od plate.
Sad sam bio primljen u državnu ali poništen konkurs kako je došla nova Vlada.
A bio sam spreman otići na otprilike 300 do 400 maraka manju platu.
Ali zato je ovamo sigurnost. Ja sam jednu grešku u 4 godine napravio, još tuđom krivicom, i rekli mi sutra ne dolazi na posao. Sva sreća pa sam odmah s posla išao potražit pravnu pomoć pa sam se spasio otkaza ali kažnjen sam bio 2 mjeseca 10% od plate.
Sad sam bio primljen u državnu ali poništen konkurs kako je došla nova Vlada.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- VensanKasel
- Kontakt:
Kad bih ti pričao , ne bi mi vjerovao
Nije moglo u gorem trenutku , ali šta je tu je ... Neko me dobro zayebao .
- VensanKasel
- Kontakt:
Hoćete da kažete da u državnoj firmi ne možete dobiti otkaz ?Marsal je napisao/la: ↑12 maj 2023, 09:16Ko je stručnjak u svom poslu može bolje zaradit privatno. Posao koji ja radim je bolje plaćen kod mene u privatnoj firmi nego državnoj. Još uvijek imamo neki bonus i regres, a ovamo nemaju
Sad sam bio primljen u državnu ali poništen konkurs kako je došla nova Vlada.A bio sam spreman otići na otprilike 300 do 400 maraka manju platu.
U ITu bolje kod privatnika x puta, ako ti nije cilj da se uhljebis i ne radis nista ostatak zivota. Dosta vece plate, bolji uslovi generalno i mogucnost napredovanja.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Da se ne lazemo, jako tesko. Moras neko sranje napravitiVensanKasel je napisao/la: ↑12 maj 2023, 09:20Hoćete da kažete da u državnoj firmi ne možete dobiti otkaz ?
- Marsal
- Kontakt:
Možeš ako si baš totalni debil ili ako napraviš toliko sranje da o njemu odluče snimat film po istinitim događajima.VensanKasel je napisao/la: ↑12 maj 2023, 09:20Hoćete da kažete da u državnoj firmi ne možete dobiti otkaz ?Marsal je napisao/la: ↑12 maj 2023, 09:16Ko je stručnjak u svom poslu može bolje zaradit privatno. Posao koji ja radim je bolje plaćen kod mene u privatnoj firmi nego državnoj. Još uvijek imamo neki bonus i regres, a ovamo nemaju
Sad sam bio primljen u državnu ali poništen konkurs kako je došla nova Vlada.A bio sam spreman otići na otprilike 300 do 400 maraka manju platu.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Možeš ali jako teškoVensanKasel je napisao/la: ↑12 maj 2023, 09:20Hoćete da kažete da u državnoj firmi ne možete dobiti otkaz ?Marsal je napisao/la: ↑12 maj 2023, 09:16Ko je stručnjak u svom poslu može bolje zaradit privatno. Posao koji ja radim je bolje plaćen kod mene u privatnoj firmi nego državnoj. Još uvijek imamo neki bonus i regres, a ovamo nemaju
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Svako ko je sposoban za mjesec dana zaraditi i pokriti firmi barem troškove za svoju platu neće dobit otkaz. Problem je što je dosta kompanija u nedostatku kvalitetnog IT kadra naprimalo početnike koji nisu ni blizu junior nivoa u nadi da će od njih napraviti nešto kroz okruženje i posao. Međutim dešava se da se omladina ne trudi, ne napreduje, konta evo posao plata kakva takva i guraj dalje. Takvi dobijaju šut karte a kao razlog se navodi deficit posla, što je naravno apsolutna glupost. Dobra firma neće nikad ni primit lošeg radnika.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Ja te fakat ozbiljno pitao, ubacio usput šalu da se raja nasmije. Čime se baviš, najozbiljnije?
Jesi se ti gdje zaposlio, ili si i dalje loop tutoriali/intervjui?
Vrlo je lako izgubiti pojam o realnosti trenutno u IT-u, jer ti kroz godinu dana dođeš na dobru platu za naše uslove, čak i bez da si nešto mnogo napredovao, a da ne kažem za dvije/tri godine. Ljudi onda izgube osjećaj koliko je ta plata zapravo utjecaj tržišta i potražnje a ne da je predodređena i "zaslužena".
Jesi ti otišao na kraju u Austriju ili si i dalje u Mistralu?
Zadnja izmjena: Blejzer10, dana/u 12 maj 2023, 09:42, ukupno mijenjano 2 puta.
Dosta ljudi rade dodatni posao. Npr jedan kolega radi na salteru a pored toga je privatno otvorio radnju mislim da je u pitanju optika nisam siguran. Ja razmišljam o slicnoj varijanti da otvorim administrativno pravni biro kao dodatnu djelatnost. Ne moram traziti dozvolu od firme provjerio sam
ako je neko od vas advokat ili pravnik da mi se javi u pp
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Sta je ovo youtuberi prelaze na Islam

⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Sigurno najpristojiniji si forumas.
⚜️~⚜️~⚜️
Fakat mislis da ces dobiti odgovor
Valjda Atlant. On kad ode, ja upadam umjesto njega
Nisam još, a nisam ni u Mistralu više, evo @harden ti je odgovorioBlejzer10 je napisao/la: ↑12 maj 2023, 09:34Vrlo je lako izgubiti pojam o realnosti trenutno u IT-u, jer ti kroz godinu dana dođeš na dobru platu za naše uslove, čak i bez da si nešto mnogo napredovao, a da ne kažem za dvije/tri godine. Ljudi onda izgube osjećaj koliko je ta plata zapravo utjecaj tržišta i potražnje a ne da je predodređena i "zaslužena".
Jesi ti otišao na kraju u Austriju ili si i dalje u Mistralu?
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
- VensanKasel
- Kontakt:
Moderno postalo izgleda
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 85 gostiju.