FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
41
21%
2. Borbu za Evropu
92
47%
3. Sredinu tabele
37
19%
4. Borbu za opstanak
27
14%

Ukupno glasova: 197

Napoleon1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Napoleon1921 » 13 maj 2023, 01:43

delinjo je napisao/la:
13 maj 2023, 00:06
Raonffa je napisao/la:
13 maj 2023, 00:03
Kosorić je večeras odigrao tekmu sezone, ubio je onog njihovog Brazilca u duel igri stvarno svaka mu čast. A ja bih posebno pohvalio malog Benju Šehića, odlično je zatvorio Ziljkića u pozicionim napadima :thumbup:

Gledajući prvo poluvrijeme, ja se ne sjećam kad smo mi izgledali bolje na Koševu nego večeras. Ne govorim ovo zato da bih nešto hvalio Bašića, ali zaista Sarajevo nije uradilo apsolutno ništa osim gola. A obično nas na Koševu uvijek stisnu, mi se nešto branimo, pa tek od drugog poluvremena nešto kao počnemo igrati.

E večeras je bilo obrnuto, mi smo u prvom igrali, uopšte nisam strahovao da ćemo primiti gol ali eto naravno dobijemo gol standardno iz naše glupe greške, baš mi je to bilo krivo.

Ali zato u drugom poluvremenu nas faktički nigdje nije bilo do zadnjih 15-20 minuta. Vrlo vrlo čudna utakmica i to ne samo zbog samog ishoda i kretanja rezultata.
Ja se ne sjecam da smo imali neki pokusaj u prvom,ako je savrsenstvo da ne pogledamo na gol ali da njima dozvolimo samo 2 prilike onda je o ti nas,ne igramo na Anueti nego na Kosevu ali haj ne gledamo svi isto.
Po meni prvo pol NISTA - NISTA...mi bas naprijed nista nismo mogli iako smo dobro stajali na terenu

Drugo do drugog gola oni dosta bolji, odbrana se pogubila..ne mozemo iznijet loptu..sreca pa je brailac sebican a dal smotan

Al od drugog gola pitara fkt svaka cast svima ..'haj sto nisu pali mentalno nego smo ih bas sabili, ne mozemo sabit tuzlu na grbavici da pritisak napravimo al moze sarajevo na kosevu :D

Mi bez stile smo u napadu bezopasni..covjek nek igra i sa 40 :bih:

Suljo zabija i iducu :bih:
Zadnja izmjena: Napoleon1921, dana/u 13 maj 2023, 01:47, ukupno mijenjano 2 puta.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 13 maj 2023, 01:44

let3 je napisao/la:
13 maj 2023, 01:21
Raonffa je napisao/la:
13 maj 2023, 01:05
Ko je ba na kraju dao prvi gol, meni se učinilo da je Krpić a po ovim izvještajima piše Jašarević :urnebes:
Jasarevic.

A i nije bio los veceras, kakav inace zna biti :mrgreen:
Meni se učinilo da je Suljo :)

Dobar je, vjerovatno najbolja utakmica od kako je došao. Mada pisao sam ja maloprije da mi izgleda bolje na terenu pod Bašićem, donekle to mogu reći i za Galića.

Prvenstveno mislim da ih ima malo više u igri, nije im svaka izbij-nabij naprijed.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

inzomni
Kontakt:

Post Postao/la inzomni » 13 maj 2023, 01:55

Muftić - odradio posao koliko je mogao i u skladu sa znanjem.

Jašarević - možda i najbolja utakmica u dresu Želje od dolaska. Na početku sam napisao da se plašim njega, al lik je prekuco. Svaka čast za smirenost kod podjebavanja onog kopileta na istoku. Ja bih ga usrao na licu mjesta. Brat se hladno okrenu i nastavi igrat.

Kosorić - stara kajla koja je onog nadrogiranog brazilskog medvjeda ubijao u duelima. Siguran ko da će za pet sati svanut. Jedina zamjerka je stalno dizanje lopte u zrak pa gdje završi.

Drina - Odigrao dovoljno dobro da se ne vidi nigdje da je griješio. Jedino gdje mi se nijednog momenta nije svidio su proklete OFSAJD zamke. Vazda van linije stoji sa ostatkom odbrane... Tri su prilike stvorili jer je neujednačen i jer je ganjao igrača umjesto da se samo ukopo i čekao da Dal da pas.

Šeha - prerovio svoju stranu, vukao loptu naprijed, ništa značajno nije griješio plus je odlično iznosio onog drugog crnju

Hajdar - polusvjestan igrač danas, ne znam koja mu je uloga bila al je frajer isprepadan ko da igra protiv Mančestera. Plus je na momente unosio tremu među ekipu sa svojim ne znam šta ću sad pasovima

Meka - momak zna lopte, al mrzi da ide prema naprijed pa to je čudo jedno. Da može čitavu utakmicu bi se kreto okomito. Fino se hrvao s onom naturalizovanom seljačinom.

Ara mladji - još uvijek fali onaj Ara iz prošle sezone, al večeras je odigro koliko je trebalo, dao sigurnost sredini. Pomaganje odbrani, iznošenje lopte nabrzaka kad oni krenu da stisnu sredinu TOP

Santos - znalo se da će ga zatvoriti i ić samo na njega. Usprkos tome lik je provozo onog Musu više puta u prvom dijelu, nikakav finišer to se vidjelo iz onih pasova kad probije po boku, rokne je u šesnes pa gdje završi. Njegova najveća karakteristika ovog derbija je što je na svakom njihovom napadu bio u odbrani da prebaci igru prema naprijed i da duplira igrača na boku. Volio bih vidjet njegovu statistiku duela noćas.
Jednostavno najbolji igrač ekipe. Zamjeram mu i škrtost u datim momentima tipa kad je lopta niotkud došla njemu u noge pored Muse i on je pelješi prema golu jedva je zahvatio a otvaro mu se Suljo na ivici

Ne mogu da vjerujem da postoji igrač onako smotane motorike a da ga lopta onoliko sluša. Pod hitno da poradi na toj završnici, pa da konačno ima ko Krpi da izmišlja golove

Drljo - kako je krenuo, ja sam mislio ovaj će sam da ih riješi. Onda su ga par puta pokosili u duelu, pa su ga počeli duplirati i onda je došla ona seljačina sa sto imena i frajer je prosto nesto s terena. Nekako je i bolje što je odmah Krpa umjesto njega uletio.

Amoah - naša gazela. Može tri dana i tri noći trčat. Šklampav, al gura do zadnje. Tehnički ništa spec, al sve to nadoknadi da je uvijek gdje treba i samo gura naprijed. Sjebo je za gol, al ono je bio čist faul tako da mu je halal. Fino se mariso sa njihovim mesarima u duelima i donosio prave odluke za čuvanje lopte kod nas. Da bude prvi napadač, totalni promašaj. Čim se počeo izvlačit unazad, dođe tobe

Beganović - stavite brata na gol da proba i to. Lik koji hronično pati od fudbalske disleksičnosti, al zato kad treba potegnut trk s kraja na kraj postaje Theo Hernandez. Ovo je bila njegova utakmica u kojoj nije puno sra.o i nagradilo ga je to s onim centaršutom koji bi ja prije nazvo "pa šta Bog da". Obično kad ovako uđe s klupe kod Sablje meni se odmah mijenja kanal, al izgleda da pod Bašićem pomalo zna gdje goni

Štila - prosto frajer svojim postojanjem proširuje diapazon opasnosti po gol protivnika. Igrač koji provlači lopte između igrača i voli dat rizik pas. Tačno ono što je trebalo u onako pogubljenoj ekipi Sarajeva zadnjih 20 minuta da ih upropasti još više. Jedino mi se nije svidjelo što daje niske ubačaje ko Pjanić u repki, al eto jedan takav završi u golom. Znam da ću ga u idućoj pljuvat jer je dizelaš i čeka da mu se namjesti šansa da da pas i da je proslijedi al noćas je odradio sve što je trebalo u situacijama koje su mu se nudile.

Bašić reko idemo na visoke lopte, a ko će ih bolje poslat od njega

Bekrić - imam osjećaj da je lik ustao i reko Bašiću haj Allaha ti daj mi koji minut da se sjetim kako se fudbal igra. Brat ne odustaje.

Ledzero - nije se nešto na terenu vidio, fulio onaj šut glavom kad mu Dizdar skide i viđoh da je nabio loptu sje.bo reklamu...

Krpa - u varijanti gdje smo sve gurali na nabijanje bez neke pretjerane kombinatorike odradio što je trebalo. čupo se, hrvao, spuštao lopte i na kraju nagrađen golom. Drago mi je radi njega, jer je dobio na samopouzdanju nakon kriminalnih promašaja unazad 4-5 kola.

Nera trener - fantastičan osjećaj za izmjene, na početku utakmice taktika koju je postavio je kone nažuljala strašno. Drugo poluvrijeme i promjena formacije, davanje prilike igračima koji trebaju, a ne samo da se računa da je izmjena urađena. Nisam vjerovo da to u Želji postoji. Edise Mulaliću gledaj malo.
Zadnja izmjena: inzomni, dana/u 13 maj 2023, 02:07, ukupno mijenjano 1 put.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 13 maj 2023, 02:04

Prvo pol nismo mogli uraditi puno u napadu jer inspektor Kluzo nije poceo s klasicnim napadacem, vec s Amoom kao napadac nigdje veze.

Sto se motivacije tice Edis je za njega Tito, sto se taktike (drugo pol) tice tu ga Basic pojede za dorucak.

Sebicnost Santosa iz kola u kolo, druze dobar si igrac ali dodaj ziv bio. Napravio si budalom musu i umjesto da keširamo to ti grozno sutiras jedva lopta dodje do gola.

Dzenis ko meso od Seje cudo nevidjeno. Greska sto im pokloni korner umjesto auta nije nista nek si ti centrirao za vazan bod. Halali za prozivke iz prve polivine sezone.

Aco svaka cast nema sta.

Amoah druze al je peglas dodajjjj, boris se ko lav ali izgubis cesto loptu ko jazavicar. Opet dodao si dobro do Dzenisa za zavrsnicu 💥 koji kao u Kafu iz najboljih dana uposlio Sulejmana da sjebe hurem.

Drljo no koment, lik uradi 2-3 dobra poteza i nestane.

Jasarevic popravlja se svaka cast.

Idemo dalje za iste pare, Sloboda ce valjda športskim uzeti bod.
Hajde fukare iz grada soli racku vas boli pola tuzle vas voli, pola aza kupio.
Zrinjski aBd inshAllah da uzme kup.
Fuj kad to moram zeliti al jbga

Edit: Štila majstore da samo šetkaš i smetaš potreban si nam, majstor unio nemir cim je usao.
Zadnja izmjena: MocMahale444, dana/u 13 maj 2023, 02:07, ukupno mijenjano 1 put.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 13 maj 2023, 02:05

Stilic je odlican za zadnjih 20-30 minuta kada su i protivnicke odbrane umornije, ta minutaza je taman za njegove godine.
Da moze napadacima dodavati lopte u prostor.
Evo veceras, cim je usao igru to se odmah vidjelo na terenu. Odmah su bili neki centarsutevi, sanse, pocelo se ozbiljnije prijetiti golu sarajeva.

MrAlemKa
Kontakt:

Post Postao/la MrAlemKa » 13 maj 2023, 03:37

Iskreno mislite da se nisu pitari usrali malo kad su vidjeli ko je sve poceo ulazit u drugom? Krpic, Stilic, Bekric, Ara, msm da su u ne znam ti kakvoj formi, zna se ko su i kakve su karijere imali i sta su za ovu ligu. Sekunda jedna njima treba da bi poremetili sve, a ocigledno da su uspjeli… da je ostalo jos par minuta pobijedili bi :-D

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 13 maj 2023, 06:20

Šta reći…
Do ulaska Štilića, Krpića pa i Beganovića naša najlošija utakmica ove sezone.
Svaka čast na zalaganju, tu smo i uzeli taj bod.

Kakve greške su pravili, to je strašno.
Bukvalno svaki treći pas na sredini je bio polu-kontra za galaktikose.

Sve u svemu, dobro je. Osvojili bod, konkurentima ta treće mjesto otkunuli dva.
Da smo samo finansijski i organizaciono stabliniji, kao što nismo…đe bi nam kraj bio.

Volim te Željo!

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 13 maj 2023, 08:43

Krpicu imaš pozdrav od Remze ustala je nasmijana.Idemo u Evropu sa 4 mjesta.Sloboda uzima Siroki,Zrinjski Veleza u kupu a onda Velež pitice nerjeseno sto će nama uz pobjedu nad Posusjem i bodom u Tuzli bit dovoljno za Evrope.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 maj 2023, 09:14

Simi je napisao/la:
13 maj 2023, 01:34
Mozda ne znaci puno ovaj bod gledajuci na tabelu trenutno, ali se nadam da ce im motivacija skocit i da znaju da mogu. Volim te Željo!!!
Itekako važan bod, jedan od ključnih.

Neće nam značiti samo ako Velež osvoji kup, onda Sarajevo vjerovatno neće izgubiti u Mostaru i Evropa će nam biti nedostižna.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 13 maj 2023, 10:08

AjkulaCekicarka je napisao/la:
13 maj 2023, 06:20
Šta reći…
Do ulaska Štilića, Krpića pa i Beganovića naša najlošija utakmica ove sezone.
Svaka čast na zalaganju, tu smo i uzeli taj bod.

Kakve greške su pravili, to je strašno.
Bukvalno svaki treći pas na sredini je bio polu-kontra za galaktikose.

Sve u svemu, dobro je. Osvojili bod, konkurentima ta treće mjesto otkunuli dva.
Da smo samo finansijski i organizaciono stabliniji, kao što nismo…đe bi nam kraj bio.

Volim te Željo!
Htijeli mi priznati ili ne,mi osim Sloge nismo odigrali na proljece pristojnu utakmicu.
Sinoc zadnjih 15 minuta je izgledalo nesto jer smo krenuli gore ,kad je bilo vec sve gotovo.
Najveci problem nase igre je kretnja bez lopte.
Igra nam se svodi na krila. I kad jedno od tih krila probije. Sta radi. Centrira,lopta obicno ne stigne do napadaca,prodje na drugu stranu,na kojoj nema drugog krila. Niti veznjaka ima na povratnu i odbijenu.
Sarajevo je nama sinoc 10 puta uradilo isto i svaki put je bila frka. I ne samo Sarajevo.
Da ne pricam kriminalno ucesce naseg veznog reda u ofanzivnom dijelu,osim Stile naravno.
Zato i djelujemo jako jalovo.
Kad se pogledaju statistike bude tu nekih suteva sa distance,ali konkretno jako malo.
Pricam o cijeloj polusezoni ,ne za sinoc.
Nismo mi tolikomlosa ekipa koliko nam je ta tranzicija o kojoj svi pricaju nedorecena. Jer tranziciju prate 1 ili 2 igraca plus napadac koji je svakako gore.
Mekic sustinski nije los igrac,ali njegova igra prema naprijed je kriminalna.
A ne mozes sebi priustiti dva defanzivna vezna koji su prema naprijed poprilicno tanki. Mekic konta da je ofanzivno dobar,ali Bogami daleko je to od dobrog.
Sinoc sa ova dva i Hajdarom si imao trku i cvrstovu,a sta ces kreirat,3 dana da si igrao sa njima ne bi mogao nista.
Jbg fali nam par igraca i malo kretnje da bi ovaj tim imao cjelinu zaokruzenu za nesto vise. Potencijala ima,sad za sve ostalo diktiraju finansije i malo znanja .

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 13 maj 2023, 10:10

Evo na zvaničnoj da je Krpić zabio dva gola :mrgreen:
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 13 maj 2023, 10:19

Ma Zrinjski osvaja kup, ljudi su Real za sve nas, iskreno…

Njima je stalo da uzmu duplu krunu, to se i po izjavama i igri vidi.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

Pririsak
Kontakt:

Post Postao/la Pririsak » 13 maj 2023, 10:36

Ovo je bila jedna od sladjih noci samo zbog sveukupnog ciganluka domace ekipe, uprave pa i navijaca. Ponovo 90+ gol i ponovo usutkivanje drugog dijela navijaca.

Basicu podrska, druga utakmica gdje njegove izmjene preokrenu tok utakmice, sto igracki pa tako i rezultatski. Trebalo bi covjeka ostaviti da radi pripreme da vidimo sta moze, za sad je sasvim korektno s obzirom u kakvom je trenutku dosao i kakav raspored smo imali i kako zgusnut raspored bez pauze.

Igracima sta reci, ruku na srce Kosoric se u ovoj tekmi pokazao kao stub odbrane. Opet onaj prvi gol glupo primljen, ne znam je li bio faul na pocetku te akcije, ali trebali smo rusiti njihovog igraca cim su krenuli naprijed. Isto tako imao sam citavu tekmu osjecaj da mozemo i to su i igraci skontali tek kad smo zabili gol. Da smo zabili za 1:1 ova tekma bi otisla u nasu korist sigurno, ali sta je tu je. Bilo je tu jos sansi ali moramo biti zadovoljni ovim rezultatom nakon 2:0. Krpic napokon proradio, a protiv koga ce drugog nego protiv cigana. I bravo svima koji su igrali do kraja, drago mi je sto bar derbije igramo do zadnjeg zvizduka a ne sa se predajemo u 85. minuti.

Eh sad sto se europe tice, i dalje nismo nigdje stigli i bas ovisimo o drugima, pogotovo o Zrinjskom, Velezu i Sirokom. Najvise ovisimo o finalu kupa. Znajuci nas i kako vec godinama ovako u zadnjim kolima gubimo svaku sansu ne zelim ni dalje nicemu da se nadam. Daj boze da nam se poklope ostali rezultati ALI I DA I MI POBIJEDIMO. Drago mi je sto je atmosfera napokon u ekipi malo bolja i to nam moze biti vjetar u ledja ali jednostavno obe zadnje utakmice se moraju maksimalno ozbiljno shvatiti i ici na to da se zabiju 3 gola jer mi smo prvaci u primanju glupih golova.

Sve u svemu kad saberemo i oduzmemo, moje misljenje je da za sad Basic radi dobar posao i dobro je osvjezenje nakon kriticne igre Mulalica. Pitari su pokazali da su nevidjeni cigani i ovaj gol nek im ostane u sjecanju, nemam sta reci osim FUJ, zbog toga i jeste i uvijek cete biti mali koliko god para imali, cigani! Nama preostaje sad da pratimo druge klubove, da se spremimo sto bolje ali iskreno malo me strah i sudija a i tog finala kupa koje nama vise znaci nego zrinjskom u ovom trenutku, a igra se samo jedna tekma.

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 13 maj 2023, 10:39

imam osjecaj da bi okrenuli de se igralo jos 5 minuta

extra atmosfera na jugu, ne pamtim kad sam se ovako obradovao golu

idemo dalje
FKŽ !

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 13 maj 2023, 10:39

Mi smo poceli igrati kada su nam uvalili drugi gol. Prvo poluvrijeme inekako. Drugo katastrofa do tih zadnjih 20 minuta. Da je tekma potrajala jos pet minuta dobili bi ih.

Slijedeca tekma bitno kao i derbi.
Pročepit će negdje.

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 13 maj 2023, 10:41

TeaM87 je napisao/la:
13 maj 2023, 10:39
imam osjecaj da bi okrenuli de se igralo jos 5 minuta

extra atmosfera na jugu, ne pamtim kad sam se ovako obradovao golu

idemo dalje
Tucetovom u proslom derbiju na Grbavici :D
Pročepit će negdje.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 13 maj 2023, 11:12

MrAlemKa je napisao/la:
07 maj 2023, 19:05
godrina je napisao/la:
07 maj 2023, 18:50
Pobjedjujemo, 1x u Banja Luci, ne gubimo derbi i cekamo da se torpedo i velez pokolju a mi na 3. mjesto
Seks :-D
Bas seks :D
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

LegendaIvica
Kontakt:

Post Postao/la LegendaIvica » 13 maj 2023, 11:15

Mamba21 je napisao/la:
13 maj 2023, 10:10
Evo na zvaničnoj da je Krpić zabio dva gola :mrgreen:
Sinoc sam par puta pisao da je on zabio oba gola. Killer proradi protiv jufki kao niko.

Walterrorist
Kontakt:

Post Postao/la Walterrorist » 13 maj 2023, 11:18

Prvi gol igrac sa brojem 33. dakle Jašarevic, drugi zna se Krpa

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 13 maj 2023, 11:24

Samo da vidimo kome salju Gigovica naredno kolo, nama na Grbavicu ili u Vrapcice.

I sa kojim zadatkom.
Mjau !

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot] i 23 gosta.