FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
80
35%

Ukupno glasova: 227

scudetto89
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la scudetto89 » 13 maj 2023, 16:53

FCUM je napisao/la:
13 maj 2023, 16:21
Ubit ćemo Veleža
Polahko pasa sinoc smo imali pobjedu u rukavu, pa je izgubismo, ako onako budemo vodili, pa primat golove u nadoknadi nema od nas nista, korak po korak .

Peljto **** ti mrtve da ne zaboravim samo!!!
04.10.2009 !

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 13 maj 2023, 17:17

Tare u tom momentu i trenutku je mislio da radi dobro za klub i za tu utakmicu. Mlad, nije razmisljao o svim mogucim opcijama i eventualnim posljedicama. Danas se javno izvinuo, slika ispod.
Nikad nisam rekao nikome ovde ruzno ni pola slova, al ove pljuvace sopstvenog kluba sto im stalo do misljenja gurbeta a pljuju i seru po vlastitom klubu, nabijem na tuki !!!!

slika
Zadnja izmjena: hz033, dana/u 13 maj 2023, 17:18, ukupno mijenjano 1 put.
U novi boj ...

cookiech
Kontakt:

Post Postao/la cookiech » 13 maj 2023, 17:18

Maroon99 je napisao/la:
12 maj 2023, 23:06
Uvijek smo bili gospodaki klub, fair play se uvijek postovao, rijetko ali bas rijetko da se nasi igraci valjaju lo terenu pred kraj utakmice to sarajevo sebi nikada nije dopustalo
Ali ovo sa narkomancinom na klupi je najveca sramota kluba ikada, ubacujes lopte valjas se trazi pomoc
Nas spic ima mjesecnu platu vecu nego njihovih privih 11 zajedno i ti pokusavas krasti vrijeme
Nek nas je sram i stid, od plave kuje direktorice, narkomana trenera do influensera iz st louisa
Od haseta vujovica spensera do ovog danas subhanallah
U zadnje vrijeme, protiv bilo koga, ako vodimo zadnjih 20min se branimo kao da smo Sloga a ne Sarajevo, to mi je fascinantno...
Sve mi znamo.

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 13 maj 2023, 17:19

Mi smo jedna prava mahala to je neminovno, kod nas se ljudi više bave privatnim životima igrača, nego igrama i kvalitetu samog igrača.

Objektivno, sagledavajuci odigrane utakmice:
Renan - Odličan
Ziljkic - Dobar/odličan
Balta - Odličan
Kyeremeh - Dobar
Dal' - Dobar
Vrančić - Dobar/odličan
Radović - solidan
Serbecic - loš
Martinović - solidan
Tomašević - loš
Avramovski - solidan
Mulalic - dobar
Musa- dobar
Catakovic - solidan
Gulaš - solidan
Dizdarević/šahovnica - loš/solidan

I dalje smo tanki nazad baš (bekovi/stoperi baš solidni/skromni). Mislim da naprijed imamo poprilično opcija, ali sve se ide na neko nabijanje, tačnije nemamo motorike i uvezanosti na sredini.

Trebamo pojačati odbranu i još jednog igrača na sredini dovesti.
Golman je potreban također.
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 13 maj 2023, 17:29

Novi golman/Sahinovic
Novi bek(Durakovic,Kupresak,Jovasevic)/Radovic
Novi stoper/Serbecic
Martinovic/Anicic
Mulalic/Musa
Balta/novi veznjak
Vrancic/Mustafic/Ramic(?)
Kyeremeh/Ikic
Nova desetka/Mustafic/junior
Ziljkic/Guliashvili
Renan/Catakovic/Bijelonja

Nadam se da ce nam ovako otp izgledati ekipa za sljedecu sezonu.Od trenutni igraca sve sto nije na spisku podrazumijeva se da cemo se rijesiti,da li prodajom,raskidom,istekom ugovora,posudbom itd.
5 igraca nam treba ali 5 bas kvalitetni.Ako ima neki domaci desni bek jos bolje,onda pustiti i Musu.Samo je bitno da Mulalic bude standardan sljedece sezone prvenstveno zbog U21
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 13 maj 2023, 17:34

Eh da mi je dozivjeti jednom, da nam bekove neprobija svaka oyebina iz ove lige, da stoperi kupe lopte unutra i nekasne sa reakcijama, da neprave glupe poteze (ala Serbecic i ponisten čist gol za TC), da golman ima pravovremene reakcije i da je siguran, a ne linijski panglu koji ne može uhvatiti ni jednu loptu koja je brza od 20km/h.

Kad gledam nekad utakmice iz liga 5 i ponekad se začudim kako golmani uhvate pojedine jake suteve, gdje sam si prije u glavi konstantovao, da je to bilo rizično i bolje da je samo odbije (vodjen nasim amaterima). Pa nakon odgledanih par tekmi shvatis, da je to ipak za golmane normala da uhvate. Svaki odbijenac je nicija lopta, jos pogotovo kad je u sredinu odbijas (kao sinoc Belmin) to ti je odmah 50% prilika za protivnika.
Ili ce neko natrcati na loptu ili ces uvaliti svog saigraca u probleme koji ce skriviti penal.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 13 maj 2023, 17:44

ElCartel11 je napisao/la:
13 maj 2023, 17:34
Eh da mi je dozivjeti jednom, da nam bekove neprobija svaka oyebina iz ove lige, da stoperi kupe lopte unutra i nekasne sa reakcijama, da neprave glupe poteze (ala Serbecic i ponisten čist gol za TC), da golman ima pravovremene reakcije i da je siguran, a ne linijski panglu koji ne može uhvatiti ni jednu loptu koja je brza od 20km/h.

Kad gledam nekad utakmice iz liga 5 i ponekad se začudim kako golmani uhvate pojedine jake suteve, gdje sam si prije u glavi konstantovao, da je to bilo rizično i bolje da je samo odbije (vodjen nasim amaterima). Pa nakon odgledanih par tekmi shvatis, da je to ipak za golmane normala da uhvate. Svaki odbijenac je nicija lopta, jos pogotovo kad je u sredinu odbijas (kao sinoc Belmin) to ti je odmah 50% prilika za protivnika.
Ili ce neko natrcati na loptu ili ces uvaliti svog saigraca u probleme koji ce skriviti penal.
Stvarno je sinoć katastrofalan bio. Odbijanje lopte u peterac a ne na stranu je greška koja se ispravlja u pionirima. Posebno na težini ta greška dobija kad skontaš da je onaj šut nikakav bio, ono bi malo bolji golmani uhvatili.

U 93 minuti katastrofalno izbijanje u aut umjesto da je osvojimo u zračnom duelu i sačuvamo do kraja. I općenito su mu izbijanja loša, uglavnom završavaju kod protivnika.
Ako se već trebao gurati golman iz akademije onda je to trebao biti Šahinović jer je malo manje lošiji od Belmina. Obavezno tražiti nekog golmana na ljeto bez obzira izbori li se Evropa ili ne ..

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 13 maj 2023, 18:00

Dupla kruna za juniore :salut:
Juniori Sarajeva danas su ugostili i savladali banjalučki Željezničar rezultatom 3:0 u susretu 24. kola Premijer omladinske lige BiH, čime su i teoretski osigurali osvajanje naslova prvaka BiH. Sarajevo je ranije osvojilo Kup BiH u ovom uzrastu, a ovo mu je prva juniorska titula nakon 2018. godine, odnosno nakon pet godina čekanja.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 13 maj 2023, 18:04

ajdohordas je napisao/la:
13 maj 2023, 17:44
ElCartel11 je napisao/la:
13 maj 2023, 17:34

Stvarno je sinoć katastrofalan bio. Odbijanje lopte u peterac a ne na stranu je greška koja se ispravlja u pionirima. Posebno na težini ta greška dobija kad skontaš da je onaj šut nikakav bio, ono bi malo bolji golmani uhvatili.

U 93 minuti katastrofalno izbijanje u aut umjesto da je osvojimo u zračnom duelu i sačuvamo do kraja. I općenito su mu izbijanja loša, uglavnom završavaju kod protivnika.
Ako se već trebao gurati golman iz akademije onda je to trebao biti Šahinović jer je malo manje lošiji od Belmina. Obavezno tražiti nekog golmana na ljeto bez obzira izbori li se Evropa ili ne ..
Nije ni sut, nego centarsut, a pitanje jel ono i faul bio. Al fakat mislim da u juniorima te uce da nikad ne odbijas loptu ispred sebe nego u stranu. Realno ono je bilo uhvatljivo

Alii
Kontakt:

Post Postao/la Alii » 13 maj 2023, 18:11

NajvecaRadosti je napisao/la:
13 maj 2023, 17:29
Novi golman/Sahinovic
Novi stoper/Serbecic
Martinovic/Anicic
Mulalic/Musa
Balta/novi veznjak
Kyeremeh/Ikic
Ziljkic/Guliashvili

Nadam se da ce nam ovako otp izgledati ekipa za sljedecu sezonu.Od trenutni igraca sve sto nije na spisku podrazumijeva se da cemo se rijesiti,da li prodajom,raskidom,istekom ugovora,posudbom itd.
5 igraca nam treba ali 5 bas kvalitetni.Ako ima neki domaci desni bek jos bolje,onda pustiti i Musu.Samo je bitno da Mulalic bude standardan sljedece sezone prvenstveno zbog U21
Nema Vrančića samo da znas neće on ovdje ostati

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 13 maj 2023, 18:12

To odbijanje nekad ne možeš ni reagovati ako je neka jača lopta, pa Vladan je u play off-u u Zenici odbi na nogu Edouardu a možda je i najbolji golman kluba ovo stoljeće. Ono što bode oči je što on ne izlazi sa linije, što od njegovih 10 izbijanja, 5 je u aut, 4 protivnicima i jednom našeg pogodi. Osim toga svega još je i cigan Zenički.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 13 maj 2023, 18:13

hz033 je napisao/la:
13 maj 2023, 17:17
Tare u tom momentu i trenutku je mislio da radi dobro za klub i za tu utakmicu. Mlad, nije razmisljao o svim mogucim opcijama i eventualnim posljedicama. Danas se javno izvinuo, slika ispod.
Nikad nisam rekao nikome ovde ruzno ni pola slova, al ove pljuvace sopstvenog kluba sto im stalo do misljenja gurbeta a pljuju i seru po vlastitom klubu, nabijem na tuki !!!!

slika
Bravo
Nasi pljuju naseg igrača,samo zamislite sta bi uhljupi radili da su vodili 2-1
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

roccosiffredi
Kontakt:

Post Postao/la roccosiffredi » 13 maj 2023, 18:20

13 maj 2023, 09:04
Poslije Igmana Radovic,Serbecic,Dizdarevic,Cirjak i Ramic papire.Hvala i dovidjenja
Avramovski i tebe yebem usta vise i tvoje povrede,invalidu jedan mrtvi idi u k

Sreca nasa pa se i Velez okliznuo,a i Siroki bi trebao protiv Slobode.Sa bodom u Mostaru mi smo rijesili 3.mjesto.Ako nisu u stanju uzeti bod Velezu 3 dana poslije finala kupa nek skinu dresove i sami uzmu papire.Neshvatljivo kako amaterski 2 derbija popusimo cistu pobjedu.Mi se za 20 zivota ne bi vratili sa 2-0 na sugavici,nasi bi odustali i pustili ih da nas pune do vrha.Piqke jedne yebo vas luzerski mentalitet citav zivot
Netačno, naime Sarajevo ima 2 boda više i +4 gol razlika, Željezničar ima +3 gol razliku, isti međusobni omjer, uz isti broj golova kući i na strani,remi u Mostaru, Željezničar dobije Posušje dva razlike i prestigli su Sarajevo kolo prije kraja. Dalje, nešto sumnjam da će Igman tek tako pustiti Sarajevo, imaju masu bivših igrača koji su bili višak, ne znam nešto za puštanje. Također, Sloboda će izginuti protiv Željezničara taman i da su ispali. Ništa ovdje nije gotovo i svi imaju šansu za Europu. Tako je barem dok dvije ekipe i definitivno ne ispadnu iz lige, onda može biti namještanja i kupovine/prodaje/premiranja. Uglavnom, zajebana situacija.

Igrači Sarajeva su najveće **** koje su hodale ovom planetom.

ps. seljačko ponašanje se vratilo ko bumerang. Karma is a bitch.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 13 maj 2023, 18:28

Novi golman/Sahinovic
Novi stoper/Serbecic
Martinovic/Anicic
Mulalic/Musa
Balta/novi veznjak
Kyeremeh/Ikic
Ziljkic/Guliashvili

Celik??? Sacekat cemo da napuni 21 pa mu dati sansu? Pa radije nek on grijesi tako mlad nego ovi “iskusni” igraci.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 13 maj 2023, 18:32

Odugovlače igrači Reala u finalu lige prvaka i to nije problem... Ali je pitaru problem što su naši sinoć uzeli cijelih 60 sekundi na izležavanje i odugovlačenje. :think:

A da se to nije radilo i pokušavalo opet bi ovdje drvlje i kamenje bilo.
Koliko kmečite ovdje cijeli dan o tome, rekao bi čovjek mi sinoć nismo sakupili 10 minuta aktivne igre...
Sve moralista do moraliste na forumu, duše slatke drage prepoštene.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 13 maj 2023, 18:34

Joj klanja Tuzle u Trebinju :rol: , slucajno je ovo jedina utakmica bez prenosa u ovom kolu. Samo me strah da ovako ne zakolju Slobodu u ponedjeljak.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 13 maj 2023, 18:42

ajdohordas je napisao/la:
13 maj 2023, 18:32
Odugovlače igrači Reala u finalu lige prvaka i to nije problem... Ali je pitaru problem što su naši sinoć uzeli cijelih 60 sekundi na izležavanje i odugovlačenje. :think:

A da se to nije radilo i pokušavalo opet bi ovdje drvlje i kamenje bilo.
Koliko kmečite ovdje cijeli dan o tome, rekao bi čovjek mi sinoć nismo sakupili 10 minuta aktivne igre...
Sve moralista do moraliste na forumu, duše slatke drage prepoštene.

Zaboravljaju svi kako su se kod nas svi zatvarali cim dadnu gol. Na poluvremenu u svlacionici si ih mogao naci kako se valjaju itd itd. Pa sami svi ovdje priziivali da poradimo na tome. Malo hinjaluka ubaciti. Ok, ne opravdavam setanje po terenu malog Ramica. Neko mu je to rekao da uradi.

Sta je s muzikom na Kosevu? Ok malo ubaciti nesto novo ali nije ti ovo aylah 8 mile film, smiri dozivljaj. Nije ti ovo privatna igracka. Sarajevo ljubavi moja Kemal Monteno, stara himna FK Sarajevo, to je moj grad itd itd, takve pjesme ne smiju prestati da se pustaju cesce.

Jos jednom spikeru na stadionu kada cita imena igraca nakon postignutog gola.. jel bolje da ti izgovoris Oliveira a citav stadion RENAN?! Jel bolje tako?
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 13 maj 2023, 18:42

Navijaci FK SARAJEVA trebaju da stanu uz klub o ovoj situaci..

Treba nam evropa, bez obzira sta hz smatre u ovom trenutku i kakvo objasnjavale da je ok da ne izborimo evropu..

Mirza se izvinuo i jedini trener koji je sa mudima stao pred kameru imenim i prezimenom prozvao odredjenu grupu ljudi i takodje otvoreno je rekao da nedopusta i da nece dopustit nikome pristup u svlacionivlci..

Spomenuo je SKOLU ASIM FERHATOVIC HASE

Nikad ni jedan trener u zadnjih 26 godina nije ima petlju to da kaze.. covjek je rekao da je pogrijesio da je bio relativno mlad kad je to izjavio 12 igrac ponedeljak itd..
COVJEK SE IZINUO

AKO HUSREF OPSUJE BOGA MAJKU FAMELIJU ITD I ONDA KAZE DA JE TO URADIO U EFEKTU UTAKMICE I DA TO NIKAD NEBI URADIO U NORMALNIM OKOLNOSTIMA, ja mu vjerujem i netreba ga razapinjat i cak i igraci mnogi kojima je to
Psovao bilo ok.. evo mersudinu je sigurno opsovo x puta covjek hladno ode zanjim u igman heba dupe jos milion igraca.. desava se pa mi sujemo na forumu naj zesce psovke kad igrac pogrijesi cak dosta nas kaze da je klub smjesan itd itd al to mi ne govorimo zato sto nevolimo klub..vec iz revolta.. mirza djete FK SARAJEVA PUNAC MU LEGENDA KLUBA OBOJE DJECE POCELO TRENIRAT U FK SARAJEVU DAL USPIO MAK NIJE BOZE MOJ

svi smo govorili da ce dal igrat non stop, da je kodro zekic jakir bilo koji drugi trener dal bi imao sigurno 15% vecu minutazu nego kod mirze

Pucace penal da nabije statistiku ni jedan penal nije pucao
Nece dat mulalicu sansu jer da nebi dal ispastao radi pravila u 21 mali dobio vise minuta nego nego mirzino djete

Igra jeste nekako znrda zdola ho ruk, ali igra koja ima rezultat igra kojom je dobio zrinjski i nadam se kojom ce stic minus 8 bodova koje je imao u mnogo tezoj situacije bio nego velez zeljo sb borac, raspored neutralan teren hz protiv njega i sto je naj veca olaksica podpuno nova ekipa..
Sto znaci nemoze mu niko ovde reci da mu je fedja husrev vasovski utreniro ekipu pa on doso motiviso (jao sto se govorilo uscuplucu vinku ). I ekipa procepila..

Hz pitari nemaju potrebu da daju podrsku ni mirzi ni obuci ni igracima ni ayli ali KLUBU TREBAJU.. jer bez obzira sto manijaci nisu nikakva referensa i faktor u bh nogometu kao ji zeljoo ali su pokazali da stoje uz klub iako im menagment vlasnik nezna da obezbjedit 130 k km za 12 mjeseci

Mi smo od mirvica ayle napravili ratne zlocince a ljudi na ostecenja potrose lagano 1,2 m km

Ljudi ovo je zlatno doba FK SARAJEVO NAVIJACI TREBAJU DA URADE SVE STO MOGU DA POGURAJU KLUB DA BUDE STO NOLJI I DA OVA ZLATNA VREMENA PRETVORIMO KAO STO JE MANCHESTER TO URADIO U ERI FERGUSONA

Mi ako ne uzmemo velez a velez osvoji kup mi necemo izborit evropu. Gol razlika je u 1 golu..

Mi moramo velez pobjedit i onda vidjet sta ce uradit posusje i sloboda..

Teska je situacija
Zadnja izmjena: Pitar6785, dana/u 13 maj 2023, 18:48, ukupno mijenjano 1 put.

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 13 maj 2023, 18:43

FCUM je napisao/la:
13 maj 2023, 18:13
hz033 je napisao/la:
13 maj 2023, 17:17

slika
Bravo
Nasi pljuju naseg igrača,samo zamislite sta bi uhljupi radili da su vodili 2-1
Mah ovih par ovdje sto seru, ne daju sansu nikome. To su isti oni sto su srali i sto ce srat da nam dodje i Jakirovic ili Klopp himself. Steta sto im Bordo prijatelji kreiraju misljenje.
O Mirzi, odradio je lavovski posao. Jel neki strucnjak? Naravno da nije, ali pola ovih mrzitelja ovdje, sto ih gore spomenuh, bili su manji od makova zrna kad smo Zrinjski i Siroki pobijedili. Kao da jedva cekaju da odigramo lose.
O Tariku, pogrijesilo dijete. Vruca glava. Izvinuo se i idemo dalje. Ako ponovi istu gresku onda je budala i onda ga kazniti. Ko se to u ozbiljnom klubovim u Europi kaznjava zbog jedne greske?
O utakmici. Jedva sam zaspo hebem im sve. Odavno se nisam vise nasekirao. Slazem se sa svima koji misle da smo mi uvijek igrali hrabro, a u zadnje se vrijeme pretvaramo u mahalu. Nikada nismo zadrzavali loptu u derbijima vazda su to smradovi radili. I kad smo vodili igrali smo hrabro.
O Ajli, definitvno mora da ide. Tu nema nikakve price. Kontrolu gubi ako ju je uopste imala.
Mirzi bih dao citavu slijedecu sezonu da vodi ekipu i da je pojaca. Nista necemo dobiti ako sada dodje neki drugi trener, koji ne zaboravite, moze biti i gori od Mirze strucnjak.
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 13 maj 2023, 18:48

Novi golman/Sahinovic
Novi stoper/Serbecic
Martinovic/Anicic
Mulalic/Musa
Balta/novi veznjak
Kyeremeh/Ikic
Ziljkic/Guliashvili

Odlicna analiza majstore :bow: :salut: :thumbup:

Ja bih samo dodao jos kojeg juniora i nista vise
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, bhfanatic14, bordobijeli, Chony533, miguelramos, N3R3D i 89 gostiju.