Cijelu sezonu slavite 3 remija sa Sarajevom.
U Sarajevu postoje samo dva kluba
FK Sarajevo i FK Sarajevo Rezerve!
Cijelu sezonu slavite 3 remija sa Sarajevom.
Samo da bude sudjenje na Tušnju isto onako kakvo mi imamo na Grbavici godinama unazad i sve pošteno!rodjak je napisao/la: ↑16 maj 2023, 02:46mogla bi ova utakmica izmedju Slobode i Zelje u zadnjem kolu biti nesto slicno onoj famoznoj utakmici kojoj sam prisustvovao izmedju Slobode i Veleza na Tusnju 87 godine kada pobjeda Velezu daje titulu Yu lige a Slobodu vodi u drugu ligu,Slobodi pobjeda je znacila opstanak a Velezu tek 4-to mjesto a nerijeseno nije valjalo nikomeniti bi Sloboda opstala niti bi Velez bio prvak. I taj "horor" od utakmice se jedva cekao i za nas pocinje odlicno .U .prvih pola sata igramo Viktorije pred golom domacih ,ovi centra nisu presli, i u 20 i nekoj minuti Tuce projektilom sa 20 m cijepa mrezu domacina. Na stajanju Tusnja(sada ga nema tamo sa druge strane od tribina) vlada ludilo medju 4000 Velezovim tifozima
(pola sata smo bili prvaci
) i onda na scenu stupa "tadasnji Gigovic" po imenu Stipe Glavina iz Klisa (kome je to ujedno bila i zadnja utakmica da sudi,a prije par mjeseci **** napokon i krepalo) i sa dva penaltika za Slobodu preokrece situaciju.
Ovamo medju Velezovim navijacima nastaje nezadovoljstvo pocinju neredi ,lomi se ograda,sudja se pogadja,ulijecu Niski Specijalci sa kerovima i nastaje opsti haos (sreca pa nije bilo mrtvih a vidio sam svasta i puno povrijedjenih,a tu utakmicu novinari sutradan nazivaju "Yu Hysel",i zavrsi se ta utakmica tako,osta sloboda,evo Slobode i dalje u ligi i dalje se bori za opstanak i i dalje ce to rijesavati u zadnjem kolu,pa samo mogu da kazem da Zeljo nema sta da trazi u toj utakmioci
![]()
![]()
Vrlo moguca repriza iz 1987 sa drugim "glumcima"![]()
2 kola prije kraja proslavili opstanak a bod iznad zone ispadanja.antisisoja1919 je napisao/la: ↑15 maj 2023, 22:29Sta fali ako su slavili? To se ne smije slaviti nakon pobjede?
I vi slavili bod na Koševu ko da ste Evropu izborili , a realnost je da ste 2 boda od 6. pozicije a i to da smo mi 2 boda od 7. pozicije..Kaunas je napisao/la: ↑16 maj 2023, 03:592 kola prije kraja proslavili opstanak a bod iznad zone ispadanja.antisisoja1919 je napisao/la: ↑15 maj 2023, 22:29Sta fali ako su slavili? To se ne smije slaviti nakon pobjede?![]()
Po cemu si zakljucio da se slavi opstanak?Kaunas je napisao/la: ↑16 maj 2023, 03:592 kola prije kraja proslavili opstanak a bod iznad zone ispadanja.antisisoja1919 je napisao/la: ↑15 maj 2023, 22:29Sta fali ako su slavili? To se ne smije slaviti nakon pobjede?![]()
Ako budemo imali sudjenje kao Velez u Vrapcicima zadnju utakmicu sa Slobodom, onda nema zime i opstanak je siguran.rodjak je napisao/la: ↑16 maj 2023, 02:46mogla bi ova utakmica izmedju Slobode i Zelje u zadnjem kolu biti nesto slicno onoj famoznoj utakmici kojoj sam prisustvovao izmedju Slobode i Veleza na Tusnju 87 godine kada pobjeda Velezu daje titulu Yu lige a Slobodu vodi u drugu ligu,Slobodi pobjeda je znacila opstanak a Velezu tek 4-to mjesto a nerijeseno nije valjalo nikomeniti bi Sloboda opstala niti bi Velez bio prvak. I taj "horor" od utakmice se jedva cekao i za nas pocinje odlicno .U .prvih pola sata igramo Viktorije pred golom domacih ,ovi centra nisu presli, i u 20 i nekoj minuti Tuce projektilom sa 20 m cijepa mrezu domacina. Na stajanju Tusnja(sada ga nema tamo sa druge strane od tribina) vlada ludilo medju 4000 Velezovim tifozima
) i onda na scenu stupa "tadasnji Gigovic" po imenu Stipe Glavina iz Klisa (kome je to ujedno bila i zadnja utakmica da sudi,a prije par mjeseci **** napokon i krepalo) i sa dva penaltika za Slobodu preokrece situaciju.
Ovamo medju Velezovim navijacima nastaje nezadovoljstvo pocinju neredi ,lomi se ograda,sudja se pogadja,ulijecu Niski Specijalci sa kerovima i nastaje opsti haos (sreca pa nije bilo mrtvih a vidio sam svasta i puno povrijedjenih,a tu utakmicu novinari sutradan nazivaju "Yu Hysel",i zavrsi se ta utakmica tako,osta sloboda,evo Slobode i dalje u ligi i dalje se bori za opstanak i i dalje ce to rijesavati u zadnjem kolu,pa samo mogu da kazem da Zeljo nema sta da trazi u toj utakmioci
![]()
![]()
Zamisli, sve ti odgovara izuzev poraza od 2 i više razlike. znači, možeš i jedan razlike izgubiti od direktnog konkurenta. I izgubiš 2:0 bez šuta na gol. i onda ti neko drugi kriv. I 11 godina poslije spominješ i dalje tog nekog za kojeg si ti odlučio da je baš taj krivac. a recimo ne spominješ Velež koji izgubi kući od GOŠKa kojeg si ti prije toga u Gabeli nakantao.
Pa da vam opština i kanton ne uplatiše pare vi bi se ugasili ove godine ionako ste jedva licencu dobili zahvaljujući moljakanju za reprogram a ako ode Mirvić doći će neko drugizeljovolimte je napisao/la: ↑15 maj 2023, 23:51Dokurci Mirvicu i pusti vas niz vodu. Vi kao samostalan klub nikad vise necete postojati, uvijek cete ovisiti o Tanu, Mirvicu.. sami od sebe tesko da mozete isfinansirati jedan mjesec plata vasem rosteru.
Rano je jos da ti pises ovdjeGoskGabela je napisao/la: ↑16 maj 2023, 09:19Izgledno je kako ispadaju dva Tuzlanska tima he he.
Leotar dobija u posljednjem kolu ŠB pomoću sudija, a gubi protiv Zrinjskog
Tuzla gubi i od Igmana i Zrinjskog.
Posusju dosta bod protiv Želje ili Veleza kući.
Sloga je sigurna i gubi obe do kraja
Sloboda gubi glat od Borca, a protiv Želje im igra isključivo pobjeda do koje će teško doći.
Igmanu dosta pobjeda protiv Tuzle i riješili su se, u zadnjem kolu gube od Borca
Od mene uvijek podrska za Velez i za veterane !rodjak je napisao/la: ↑16 maj 2023, 02:46mogla bi ova utakmica izmedju Slobode i Zelje u zadnjem kolu biti nesto slicno onoj famoznoj utakmici kojoj sam prisustvovao izmedju Slobode i Veleza na Tusnju 87 godine kada pobjeda Velezu daje titulu Yu lige a Slobodu vodi u drugu ligu,Slobodi pobjeda je znacila opstanak a Velezu tek 4-to mjesto a nerijeseno nije valjalo nikomeniti bi Sloboda opstala niti bi Velez bio prvak. I taj "horor" od utakmice se jedva cekao i za nas pocinje odlicno .U .prvih pola sata igramo Viktorije pred golom domacih ,ovi centra nisu presli, i u 20 i nekoj minuti Tuce projektilom sa 20 m cijepa mrezu domacina. Na stajanju Tusnja(sada ga nema tamo sa druge strane od tribina) vlada ludilo medju 4000 Velezovim tifozima
![]()
![]()
Mi slavimo remije a sve tri utakmnice smo bili bolja ekipa
Treba onda vidjeti sa Dana Whiteom, da napravi neki event
Trenutno korisnika/ca: TylerBurey i 18 gostiju.