Svakako ih vidim u velikom finalu.
NBA Playoffs 2022/23
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
-
- Kontakt:
Re: NBA Playoffs 2022/23
Ključni igrač serije je svakako AD,ako nastavi u pola sa ovom odbranom i protiv Denvera,i ako poveća procenat poena,to jest bude agresivniji u napadu,Lakersi uzimaju ovo.

-
- Kontakt:
Znaci protiv najboljeg ofanzivnog igrača lige mu je dovoljno "upola" odbrane nego ranijeMoSaZeLjo1921 je napisao/la: ↑15 maj 2023, 23:24Ključni igrač serije je svakako AD,ako nastavi u pola sa ovom odbranom i protiv Denvera,i ako poveća procenat poena,to jest bude agresivniji u napadu,Lakersi uzimaju ovo.
Svakako ih vidim u velikom finalu.![]()

po cemu je ova ekipa Lakersa bolja od one, bar za seriju sa Denverom?
Po tome što su navijači Lakersa najglasniji na forumu
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Jos uvijek kmeci 

Kako si ti naporan lik, čim svi ne pišu ono što bi ti volio pročitat idu prozivanja po forumu. Opusti se druže
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Drzi se kmecanja, to su ti limiti.
Denver je bolji nego u bubbleu, imaju veću širinu, veći su u odbrani. Gordon je upgrade na Milsapa, KCP je korisniji od Bartona, Garya. Bolji su u oba smjera a Jokić je napredovao i iskusniji je ako se može reć za njega da ima kud naprijed
Al i Lal su bolji, Davis i James su tu, bolji su na bekovskim pozicijama obzirom kako igraju Reaves, Dlo i švabo u zadnjoj seriji. Imaju Vandrrbilta za odbranu u ovoj seriji i sto je najbitnije ne mora LeBron voditi svaki napad. Na Centru imaju Bambu, pa mozda čak i Tristan dobije koju minutu da Davis ne kupi faulove protiv debelog. I upitno je ko ce branit Portera ako Vanderbilt bude cuvao Murraya, moraces bit neko od bekova a tu ima Porter dosta prednosti u visini
Sve u svemu trebala bi bit dobra serija
Nadam se Lakers u 6
"Krene Ronaldo u kontranapad a Nesta i ja sami u odbrani" Siniša Mihajlović
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ
ma ne znam iskreno, bar za seriju sa Denverom ja bih rekao da su oni Lakersi bili spremniji, imao si Rondoa koji je lavovski odigrao bubble, mislim da bi svi uzeli prije tu verziju njega nego njemca, imao si KCPa koji je isto odigrao vazne minute i postigao dosta bitnih poena s linije za 3, a mozda i najbitnije, oored Davisa si imao Dwighta i McGeea, i to Dwighta kom je svw bilo dozvoljeno u odbrani Jokica..mozda sad nakon 2 MVPa to ne bi bila situacija ali opet mislim da vi sad nemate visoke igrace koji mogu cuvati ili cak i samo izmoriti Jokica. Bamba je eno vec out za prvu utakmicu, sto znaci da vam ostaje Davis i Tristan od pravih visokih...a ako ga Davis bude cuvao, zaboravi na odbranu kakva je bila u prve 2 serije gdje niko od visokih nije bio neki suter...cak je i Aaron Gordon Ray Allen za ove visoke iz GSWBobadilla je napisao/la: ↑16 maj 2023, 08:42Denver je bolji nego u bubbleu, imaju veću širinu, veći su u odbrani. Gordon je upgrade na Milsapa, KCP je korisniji od Bartona, Garya. Bolji su u oba smjera a Jokić je napredovao i iskusniji je ako se može reć za njega da ima kud naprijed
Al i Lal su bolji, Davis i James su tu, bolji su na bekovskim pozicijama obzirom kako igraju Reaves, Dlo i švabo u zadnjoj seriji. Imaju Vandrrbilta za odbranu u ovoj seriji i sto je najbitnije ne mora LeBron voditi svaki napad. Na Centru imaju Bambu, pa mozda čak i Tristan dobije koju minutu da Davis ne kupi faulove protiv debelog. I upitno je ko ce branit Portera ako Vanderbilt bude cuvao Murraya, moraces bit neko od bekova a tu ima Porter dosta prednosti u visini
Sve u svemu trebala bi bit dobra serija
Nadam se Lakers u 6![]()

- Nail for Real
- Kontakt:
Lakersi 2020. su imali dosta jacu odbranu ali su patili suterski.
Ova verzija je slabija u reketu (nema Dwighta), ali suterski dosta igraca mogu doci do 20+.
Ima da prsti u ovoj seriji, finale prije finala
.
Ova verzija je slabija u reketu (nema Dwighta), ali suterski dosta igraca mogu doci do 20+.
Ima da prsti u ovoj seriji, finale prije finala

My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
- Kobe Bryant
- Kontakt:
Ma vidjet cmo nakon prve . Ono sto mi se svidja kod hama da voli se prilagodjavati znaci nije striktan nekim postavama.JHam je napisao/la: ↑16 maj 2023, 09:07
ma ne znam iskreno, bar za seriju sa Denverom ja bih rekao da su oni Lakersi bili spremniji, imao si Rondoa koji je lavovski odigrao bubble, mislim da bi svi uzeli prije tu verziju njega nego njemca, imao si KCPa koji je isto odigrao vazne minute i postigao dosta bitnih poena s linije za 3, a mozda i najbitnije, oored Davisa si imao Dwighta i McGeea, i to Dwighta kom je svw bilo dozvoljeno u odbrani Jokica..mozda sad nakon 2 MVPa to ne bi bila situacija ali opet mislim da vi sad nemate visoke igrace koji mogu cuvati ili cak i samo izmoriti Jokica. Bamba je eno vec out za prvu utakmicu, sto znaci da vam ostaje Davis i Tristan od pravih visokih...a ako ga Davis bude cuvao, zaboravi na odbranu kakva je bila u prve 2 serije gdje niko od visokih nije bio neki suter...cak je i Aaron Gordon Ray Allen za ove visoke iz GSW![]()
Ja bih stavio Vanderbilta na Jokica vani , a u postu Davisa i Lebrona. Stim nekad zrtvujes 2p kad ostane Jokic u postu sa Vanderbiltom.
Lebrona ostaviti sa Porterom, Davisa na Gordonu zivis od njegovog suta . A Reavsa na Murray . Kad udje Schroder onda njega na Murray-u (vjerovatno ce ovdje igrati vise min)
Ma bit ce stvarno uzivanje gledati . Dvije najbolje ekipe po svemu prikazanom u PO na zapadu .
Lakersi ovdje ce zavisiti od Russella u napadu i vrcenje picka Reavsa vise nego i u jednoj seriji stim da role igraci tipa Walker moraju isporuciti i nadat ti se da ce Hachimura opet imati 1-2 tekme kad ce poluditi sa 20+ p i to su sanse Lakersa . Jer ako se bude samo cekalo na Davisa i Lebrona nece na dobro izaci Lebron se mora dozirati a Davis previse trositi sa fizicki pšuno jacim Jokicem a znamo kakav je Davis u duelu , mislim najbolji je kad treba pokazati izduzenost skocnost osjecaj za blokadu ali cista fizika Jokic ce ga bas ugurati , e tu bi Leborn mogao pomoci to je radio u boobleu ostajao 1 na 1 sa jokicem na postu i bio solidan . Ja bih radije da mi jokic svaku tekmu ide na +35 i da se tosi ali da mu Vanderbilt i James pmaetnim usmjeravanjem sprijece razigravanjem.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
ova ekipa Denvera djeluje kao da ima potrebne konture. Jokic i Murray vuku, a Lakersima evidentno fali primarni defanzivac na Jokicu, a da to nije Davis.
Bubble ekipa je imala 2 jaka defanzivna centra, a i taj Denver je bio puno losiji.
Ovdje se zna sta svako radi i na prvu matchup ide u korist Denvera. Imaju bolje rasporedjene igrace i vise jasnih prijetnji.
prednost Lakersa moze biti u tome da ako izmisle nekog da cuva Jokica, rasterete Davisa, a na drugoj strani da James, Reaves, Russell, Shroeder konstatno , svaki napad Jokica izvlace u pick i na preuzimanje, da ga toliko opterete u odbrani.
sto vise napada treba Lakersima i sto vise varijacija u napadu. A vec sam govorio da ne bi bilo lose pokusati i u uci u glavu Gordona, kao sto je Dray to uradio
sve u svemu pritisak je na Denveru, i tako se treba i postaviti i nametnuti. LAL su usli iz playina u finale konferencije. sve iznad je plus.
rasteretiti ruku, naci svoj ritam i pritisnuti Denver, mogu se oni slomiti
Bubble ekipa je imala 2 jaka defanzivna centra, a i taj Denver je bio puno losiji.
Ovdje se zna sta svako radi i na prvu matchup ide u korist Denvera. Imaju bolje rasporedjene igrace i vise jasnih prijetnji.
prednost Lakersa moze biti u tome da ako izmisle nekog da cuva Jokica, rasterete Davisa, a na drugoj strani da James, Reaves, Russell, Shroeder konstatno , svaki napad Jokica izvlace u pick i na preuzimanje, da ga toliko opterete u odbrani.
sto vise napada treba Lakersima i sto vise varijacija u napadu. A vec sam govorio da ne bi bilo lose pokusati i u uci u glavu Gordona, kao sto je Dray to uradio
sve u svemu pritisak je na Denveru, i tako se treba i postaviti i nametnuti. LAL su usli iz playina u finale konferencije. sve iznad je plus.
rasteretiti ruku, naci svoj ritam i pritisnuti Denver, mogu se oni slomiti
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Vi mislite da je Tristan uzalud potpisan 

-
- Kontakt:
- AshburtonG
- Kontakt:
Lakers in 6. 

ne vjerujem da ce njemu pustati da udara koliko se Dwightu pustalo, tad je jos zivio na staroj slavi pa hajmo reci bio vece ime od Jokica u to vrijeme, Tristan jedino da AD ne trosi faulove...ali skontaj da Denver ima oko 30 faulova za ADa bez Jokica, Gordona, Portera i Greena koji igraju, dok Lakersi osim ADa imaju samo Tristana i Bambu ako se oporavi
Vidim i dalje mitomanises o nekom pustanju udaranja i zakidanju. Teskoe.JHam je napisao/la: ↑16 maj 2023, 12:18ne vjerujem da ce njemu pustati da udara koliko se Dwightu pustalo, tad je jos zivio na staroj slavi pa hajmo reci bio vece ime od Jokica u to vrijeme, Tristan jedino da AD ne trosi faulove...ali skontaj da Denver ima oko 30 faulova za ADa bez Jokica, Gordona, Portera i Greena koji igraju, dok Lakersi osim ADa imaju samo Tristana i Bambu ako se oporavi
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
mislim da ce oba tima nastaviti sa svojim uobicajenim rotacijama od 8 igraca. Eventualno ce Lakersi pridruziti jednog visokog i to je to
a vidim ti i dalje mislis da je Howard zaustavio Jokica jer je igrao na DPOY nivouEpidaurus je napisao/la: ↑16 maj 2023, 12:48Vidim i dalje mitomanises o nekom pustanju udaranja i zakidanju. Teskoe.JHam je napisao/la: ↑16 maj 2023, 12:18ne vjerujem da ce njemu pustati da udara koliko se Dwightu pustalo, tad je jos zivio na staroj slavi pa hajmo reci bio vece ime od Jokica u to vrijeme, Tristan jedino da AD ne trosi faulove...ali skontaj da Denver ima oko 30 faulova za ADa bez Jokica, Gordona, Portera i Greena koji igraju, dok Lakersi osim ADa imaju samo Tristana i Bambu ako se oporavi
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
zaustavljen je jer su igrala 2 visoka. Denverje ekipa protiv koje su Lakersi mogli drzati Howard, James, Davis na terenu i da to bude plus, a ne da zahtijeva prilagodbe
i ove godine ce Denver imati iste probleme ako Lakersi nadju centra koji moze ostati na parketu sa Davisom i Jamesom. U tom slucaju jednog mora da cuva MPJ ili KCP i eto problema
i ove godine ce Denver imati iste probleme ako Lakersi nadju centra koji moze ostati na parketu sa Davisom i Jamesom. U tom slucaju jednog mora da cuva MPJ ili KCP i eto problema
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.