Asmir Begović

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

Bosco
Kontakt:

Re: Asmir Begović

Post Postao/la Bosco » 01 mar 2011, 00:01

Omerbavarac je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la:Ne moze bolje Vela dao gol(Doduse ofsajd) a Begovic branio odlicno :D :D jos samo da se hoce maket iz stoke-a da ispadnu na miru, gade mi se :D :D
Jos samo da se kad odazove selektorovom pozivu, sve bi bilo idealno. :roll:
Al' se opet i ima kojem selektoru odazvat, bolje se odazvat prosjaku na ulici kad traži pola marke nego Papetu.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 01 mar 2011, 00:02

Bosco je napisao/la: Al' se opet i ima kojem selektoru odazvat, bolje se odazvat prosjaku na ulici kad traži pola marke nego Papetu.
Kako je tako je. Trenutno je on vodja nase repke i nema se kome drugom odazvati.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 01 mar 2011, 00:16

Omerbavarac je napisao/la:
Bosco je napisao/la: Al' se opet i ima kojem selektoru odazvat, bolje se odazvat prosjaku na ulici kad traži pola marke nego Papetu.
Kako je tako je. Trenutno je on vodja nase repke i nema se kome drugom odazvati.
Jest selektor, ali vodja nije.

Ne zelim ponovo ulazit u ovu situaciju, ali ako je Dzeko dobio dozvolu da ne igra utakmicu, onda je mora dobit ko god zeli. Svi su isti. Beg nista nije pogrijesio, samo sto je covjek mozda i previse iskren ponekad. Ako ne osjeca da je spreman da igra, i nece igrat.

A ko god gleda situaciju realno, vidi da je Begovic klasa za Hasagica. Pa ove odbrane sto je danas pravio Hasagic je jedva vidio na TV-u, a ne da ih sam napravi. Beg na gol protiv Rumunije, vaznija je repka od licnih interesa Safeta Susica.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 01 mar 2011, 01:02

Bosco je napisao/la:Al' se opet i ima kojem selektoru odazvat, bolje se odazvat prosjaku na ulici kad traži pola marke nego Papetu.
Sta je pisac htio reci?
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 01 mar 2011, 01:05

Cartman je napisao/la:
A ko god gleda situaciju realno, vidi da je Begovic klasa za Hasagica. Pa ove odbrane sto je danas pravio Hasagic je jedva vidio na TV-u, a ne da ih sam napravi. Beg na gol protiv Rumunije, vaznija je repka od licnih interesa Safeta Susica.
O cemu t? Cijih licnih interesa? Pa covjek mu 2x uzastopno salje poziv ovaj odbija. Ima srecu da mu je selektor Susic,a ne Osim,inace bi otiso u lijepu PM,takav bi bio odgovor od Ivice.
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 01 mar 2011, 02:11

Pasodzigera je napisao/la:
Bosco je napisao/la:Al' se opet i ima kojem selektoru odazvat, bolje se odazvat prosjaku na ulici kad traži pola marke nego Papetu.
Sta je pisac htio reci?
Da je Begović pametan što se nije odazvao onom pokušaju od selektora.

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 01 mar 2011, 03:15

Ima li gdje za vidjet te intervencije?

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 01 mar 2011, 04:42

Bosco je napisao/la: Da je Begović pametan što se nije odazvao onom pokušaju od selektora.
Pa jaro Begovica pod ruku i mrs u Kanadu.Ne zove ga selektor na termin kod Sabica10 nego repka

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 01 mar 2011, 05:10

Pasodzigera je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
O cemu t? Cijih licnih interesa? Pa covjek mu 2x uzastopno salje poziv ovaj odbija. Ima srecu da mu je selektor Susic,a ne Osim,inace bi otiso u lijepu PM,takav bi bio odgovor od Ivice.
Poenta je u tome da je neko kao Osim selektor te situacije nebi ni bilo. Ne zbog Begovica, vec zbog odnosa Papeta prema pojedincima u repki.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

badboy
Kontakt:

Post Postao/la badboy » 01 mar 2011, 08:47

Nemojte ba bezveze opet istu pricu i prepucavanje. Ispisane su stranice o tome. Ko je gledao utakmicu sinoc mogao je vidjet da je sada Asmir dosta bolji golman od Hasagica. Svaka Hasagicu cast za sve ali kad je neko bolji onda je bolji. Razlog sto se Begovic ne odaziva i zbog cega postoji ovaj konflikt izmedju njega i strucnog staba lezi upravo u ovome. On je svjestan da je bolji i nece da dolazi na okupljanja i da realno gubi vrijeme ako ce sjedit na klupi Hasagicu. Po meni obzirom da je to golmanska pozicija momak je 100% upravu. Stavite se u njegovu kozu i vecina bi postupila tako. Rezon skroz jasan: "ako vam trebam da branim dolazim 100% ako ne trebam, ako ima neko bolji, onda sta cu i na klupi".

padobranac1978
Kontakt:

Post Postao/la padobranac1978 » 01 mar 2011, 10:28

levat,povali me na kladionici 3 min. prije kraja za 150 mambi :mrgreen:
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 01 mar 2011, 13:21

Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

nihco

Post Postao/la nihco » 01 mar 2011, 17:04

odlican beg steta, odnos prema reprezentaciji mu se ne moze tolerisati. dva vezana eskiviranja reprezentacije moraju biti sankcionisana. sve drugo bi bila potvrda da je nasa reprezentacija amaterski cirkus u kome svako radi sto mu se prohtije. po mom misljenju,treba biti pozvan i poslan na tribine. ne odazove li se,treba pokrenuti disciplinski postupak i na njemu insistirati sve dok ne shvati da nmora slusati.
Sent from my Commodore 64

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 01 mar 2011, 17:17

Radi cega? Sto se nije odazvao onoj smijuriji protiv Meksika?

Neka se nije odazvao - ja ga skroz podrzavam. Kao i Dzeku i kao i Ibricica. Sta se ima odazivat cirkusu kad treba da igra za svoj klub a nema realnog cilja u utakmici protiv Meksika niti valjanog opravdanja da se 2 dana provedu u putu i bez treninga i da se igra protiv protovnika koji nije iz EU (a spremamo se za EP). Evo da je to ozbiljna tekma ili realna tekma, pa hajde de. Nego prijateljska utakmica protiv Meksika (bez potrebe protivnik skroz) u dalekoj Americi gdje svaki igrac treba da izgubi 2-3 dana da dodje i ode, plus da propusta treninge i sve ostalo - smijesno.

Samo ljudi u Bosni mogu misliti da je tako neprofesionalno ponasanje NSBiH i Pape Susica normalno ponasanje. Ljudi pojma nemaju kako raditi svoj posao - i sad su krivi igraci sto nece da budu dio cirkusa - i sad odma oni ne postuju svoju zemlju i nevole grb svoje zemlje? Ccccc samo glupi Bosanci mogu ovo rec i niko vise.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

nihco

Post Postao/la nihco » 01 mar 2011, 18:04

MostaracVelezovac je napisao/la:Radi cega? Sto se nije odazvao onoj smijuriji protiv Meksika?
.
jedna od elementarnih duznosti igraca je odazivanje na reprezentativne pozive. nema tu, igra se ovdje-igra se ondje. ili si reprezentativac,ili nisi .
mora se odazvati. ako necim nije zadovoljan, porazgovara sa selektorom , ako i to ne ide, obavijesti medije o svojim problemima, stavovima i odlukama.
ne moze javiti da dolazi,pa se ne pojaviti na prozivci.spahaje obavio razgovor i potvrdio pristanak svih reprezentativaca.....
nije njegovo, takodjer, ni da se petlja u to koga je selektor postedio, koga nije.
u cemu je bio problem protiv slovacke? isti scenario......
biti igrac za bih reprezentaciju,ocigledno,podrazumijeva i odredjen stepen odricanja i prilagodjavanja,kao i biti nnavijac.ko nije sprenman na to ,ne treba da bude dio cirkusa. posteno.
PS.dobro bi bilo da nam, vi pametniji, izradite mapu puta izlaska iz krize,ne samo sportske nego i politicke......

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 01 mar 2011, 19:17

sto kaze mudri covjek, attitude reflects the leadership... da je pape trener kao sto nije nebi mu igraci odkazivali kako hoce i petljali mu i pravili ga budalom kao da je dijete od 10 godina..nepodrzavam begovica a pogotovo ne onu seljacinu ibricica ali oni su samo dokaz da selektor nema respekta od igraca... isto je napravio i dzeko samo se medijima plasirala izmisljena prica...safet ko safet, pizda ko pizda jednostavno nema muda da uradi bilo sta pa stoga i necudi odnos igraca premA reprezentativnom dresu...nemojte kriviti njih to je samo ljudska priroda...a smio bih ruku stavit da ce begovic biti na golu protiv rumunije...nema safet muda njega izostavit ljudi moji...

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 01 mar 2011, 19:29

U redu Nihco. Postujem ti stav sada kad si ga vise razjasnio - jer razmisljas trezveno.

Jedino u cemu se ne slazem je generalni pristup rjesavanju problema. Po onom sto vidim, izgleda kao da ti vjerujes da su igraci samo tu da igraju i rade sta im se kaze - cak i onda kada oni (radivsi u najjacim sportskim firmama na svijetu i sticavsi veliko sportsko i radno iskustvo) mogu da vide da se neke stvari jednostavno rade skroz pogresno u FS BiH.

Nemojmo zaboraviti druze da ne tako davno, svi ti isti ljudi koji su i danas u FS BiH su dijelili novac od susreta s raznim zemljama po svijetu. Nemojmo zaboraviti da jedan Salihamidzic koji je bio prvotimac u sampionskom timu svijeta je odbio da nastavi igrati za BiH repku - upravo nakon tih neprofesionalnih radnji. Isto tako i Papac i ostali... Svi ti ljudi koji su otjerali citav niz PRAVIH BH fudbalskih strucnjaka su i dan danas tu u NSBiH i dan danas nemaju pojma kako se vodi FS kao sto ni prije 5-10 godina nisu imali i dan danas prave gluposti koje odbijaju svakog ozbiljnog sportistu od BH repke.

Meni je skroz jasno da jedan Begovic, koji radi u puno profesionalnijoj sredini, ima poteskoca da ozbiljno svati dogadjaj u kojem FSBiH pravi tekmu u Americi gdje treba 10-12 sati leta svakom od igraca (sto znaci 2 dana bez treninga u sred sedmice) plus gdje je tekma protiv protivnika koji je totalno nebitan nama. Meni je jasno da Begovic pogleda takvo nesto i kaze sebi "pa **** mater jesu li oni normalni?" On nebi bio prvi BH profesionalac koji vidi neprofesionalan i krajnje neozbiljan odnos prema poslu i koji jednostavno kaze "Necu".

Tako da ja njega potpuno svatam i iz tog razloga mislim da on kao igrac treba i mora da se suprostavlja FSBiH - dok ta kvazi-organizacija ne pocne da radi svoj posao kako treba. Ako se u Engleskoj i Njemackoj zna red - a zna - nemozemo mi porediti nas FSBiH sa njihovim. Njihovi igraci nemaju razloga da se bune - nasi imaju.

Ja svatam da dosta raje kaze "pa i Meksikanci su dosli da igraju" - da ali 70% njih su iz Meksika do Atlante dosli za 3-4 sata. Ja svatam da recimo Englezi i Njemci nebi dozvolili da se neko oglusi o poziv njihovoj repki, ali Njemacka repka ni Engleska nikad nebi ovaku glupost napravila kao nasa repka - oni nikad nebi napravili prijateljski mec u Australiji u sred sezone ili predsezonskih priprema.

Stoga, ja skroz razumijem frustraciju nasih igraca opcenito, a tako i Begovicev i svatam njihovo odbijanje dolaska na tekme koje su okruzene u ovakvim glupostima i neprofesionalizmom.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

nihco

Post Postao/la nihco » 01 mar 2011, 19:55

MostaracVelezovac je napisao/la:
Stoga, ja skroz razumijem frustraciju nasih igraca opcenito, a tako i Begovicev i svatam njihovo odbijanje dolaska na tekme koje su okruzene u ovakvim glupostima i neprofesionalizmom.
razumijem i ja, i tebe i igrace,ali se negdje mora uspostaviti hijerarhija i red,u suprotnom ,reprezentacije nece biti.
svisno je pricati o situaciji u ns i o ljudima koji ga vode.to je samo refleksija stanja u drzavi i siguran sam da su igraci dovoljno pametni i svjesni situacije. cini mi se da , poneki put,i igraci to stanje koriste kao opravdanje za neprofesionalan odnos prema reprezentaciji,narocito u begovicevom slucaju. u svakoj drugoj reprezentaciji, ovo sto je begovic uradio ,bez obzira na okolnosti, izazvalo bi trajno odstranjivanje iz ekipe,iako ce u nasoj proci sa blagim ukorom.
na koncu,igranje za reprezentaciju je cast i prestiz u svakoj drzavi, bez obzira na stanje, politicko uredjenje isl.
uvijek ce biti onih koji ce igrati iskreno i onih koji ce kalkulisati. u normalnim reprezentacijama to nije lako procijeniti,kod nas je prilicno transparentno.
svako ima pravo na svoj stav, po meni , begovic nema opravdanje.

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 01 mar 2011, 23:53

Mislim da zaboravljate da je Begovic usao na poluvremenu protiv albanije nakon sto je hasagic izgubio kompas u 1 poluvremenu. i sta je begovic uradio? smirio situaciju i smirio nasu odbranu. nakon toga se znalo da je to nas prvi golman. Tekma protiv slovacke nema hasagica i prirodno je da begovic uzme 1 i tako sljedecih 10 godina. Nema ga na tekmi a nema ga ni protiv mexica. Nista tu nije do papeta. nema nikakvih interesa. pa dao mu je sansu da brani.kakvi interesi? Tajne poruke ja spreman 100% ili ja ili bez mene su presmijesne. Koji to golman ne zeli da igra na prijateljskim a uslovljama da bude prvi golman. presmijesno. I zasto su se onda pojavili ibisevic, lsalihivoc i ostali? oni manje vrijede ili su glupi? samo neznalica moze reci da utakmica protiv mexica nije bila dobar potez. pa samo da repka ode na drugi kontinent i ima svojih 20.000 navijaca. Izvinite ali repka postaje kult i to je vaznije, mnogo vise od rezultata ili dugog puta. Momci su iz ovoga izasli jaci a to sto mediji ne zele o ovome da govore pred utakmicu sa rumunima njima na dusu u potrazi za senzacijama.Begovic ce naravno biti pozvan ali ce hasagic biti ispred njega jos neko vrijeme. Nazalost, jer mislim da je sjajan golman.
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 02 mar 2011, 14:10

Bude li Hasagic lose branio sljedece utakmice protiv Rumunije, vjerujem da ce odmah biti komentara poput Susicu klocu sto nisi pozvao Begovica. Pa logicno da ga nece zvat, kad pravi dva puta isti kiks.
Bude li treci put ne treba ga vise ni zvati nikad (moje skromno misljenje) :D

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: dedo26, Google Adsense [Bot], klasik, SilaNebeskaHA i 40 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []