Chat - bez politike i ratnih prica
Moderator/ica: insider
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Šta je Krajina?

I found freedom. Losing all hope was freedom.
- ASD
- Kontakt:
I vi isto.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑17 maj 2023, 09:17Za Krajinu je najbolje da se pripoje Hrvatskoj, imat će više koristi nego od Sarajeva![]()
Pa yebo te dan imal vecih debila od ovih sto govore da su ljudi zasluzili ove poplave, kaze kakav smo narod ovo nije nista 
- ASD
- Kontakt:
Zaslužili su samo oni što su pravili vikendice pored Une (nelegalne).
Ne samo pored Une, nego i pored drugih rijeka.
Ne samo pored Une, nego i pored drugih rijeka.
- numanumaye22
- Kontakt:
Propali pregovori o novim aviolinijama iz Sarajeva.
Sto me ne cudi, koja sramota covjece, pa nema glavnog grada a da je vise nepovezan sa Europom. Na kraju ce se samo letit na istok. Jadno da nemas letove danas za Pariz, Minhen, London, Amsterdam.
Isto tako je i sa vozovima. Od Ljubljane i Zagreba itekako mozes vozom na zapad, kod ne mozes ni dokle.
Da su nas bar povezali sa regionom, eto Beogradom, Zagrebom pa ne bi covjek nista rekao. Ma zadnji u svemu. 
Sto me ne cudi, koja sramota covjece, pa nema glavnog grada a da je vise nepovezan sa Europom. Na kraju ce se samo letit na istok. Jadno da nemas letove danas za Pariz, Minhen, London, Amsterdam.
Isto tako je i sa vozovima. Od Ljubljane i Zagreba itekako mozes vozom na zapad, kod ne mozes ni dokle.
ne kontam ovo za avio komp trebalo se naguziti sve prihvatiti da bude ..numanumaye22 je napisao/la: ↑17 maj 2023, 11:57Propali pregovori o novim aviolinijama iz Sarajeva.![]()
Isto tako je i sa vozovima. Od Ljubljane i Zagreba itekako mozes vozom na zapad, kod ne mozes ni dokle.Da su nas bar povezali sa regionom, eto Beogradom, Zagrebom pa ne bi covjek nista rekao. Ma zadnji u svemu.
![]()
zeljeznice ako ne lazi nema interesa od strane Zg i Hr
- LegendKiller
- Kontakt:
A vala ovi Krajišnici postali ko Zeničani, šta god da im se desi krivo im Sarajevo. Pa imate vladu, općine, svi imaju civilne zaštite, je li radio ko šta od njih zadnjih godina. Još dođe premjer USK i popljuje Sarajevo jer mu eto nije pomoglo. Ja mu sada ne bi ni pomogao. Pa i kada su u Sarajevu bile poplave nije niko izašao u medije i pljuvao po Krajini šta nam se ne pomaže, već se izađe u medije i zatraži pomoć. Baš me zanima da li je ko tražio pomoć od npr Kantonalne službe civilne zaštite KS. Imaš službene kanale komunikacija, jeste li tražili pa vam neko rekao nećemo pomoći. Siguran sam da bi KUCZ pomogla. Od Federalne se ne može ništa očekivati, jer joj je direktor osuđenik, istina nepravosnažn.
Općenito u ovoj državi šta god da se desi neko drugi je kriv.
Misli se na političko Sarajevo, kao državu BiH, a ne na grad Sarajevo.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Samo opušteno, da je Vucicu ili Erdoğanu potrebna pomoć već bi se helikopteri sa vojskom i Civilnom zaštitom dizali.
Nažalost, susjedi su isto u belaju, pa ne mogu pomoći.
Daleko od toga da je vlast u USK nešto poduzela, ali treba država poslati vojsku, civilnu zaštitu, logistiku i ostalo.
Zadnja izmjena: Otelo, dana/u 17 maj 2023, 12:34, ukupno mijenjano 1 put.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
- numanumaye22
- Kontakt:
Jel vise realno da nas svakih par godina iznenadjuju padavine na proljece, snijeg zimi i sunce ljeti? 15-30 dana se unaprijed zna vremenska prognoza i ako fino pise da ce biti obilne padavine, sto se onda u zadnji cas krene spremati za poplave, kad narodu vec poplavi dnevni boravak? To mi nikad nece bit jasno. Imao si prije par godina sl i goru situaciju i opet nista nisi naucio. Ma nema nama pomoci kad sami sebi ne znamo pomoc.
LegendKiller je napisao/la: ↑17 maj 2023, 12:18A vala ovi Krajišnici postali ko Zeničani, šta god da im se desi krivo im Sarajevo. Pa imate vladu, općine, svi imaju civilne zaštite, je li radio ko šta od njih zadnjih godina. Još dođe premjer USK i popljuje Sarajevo jer mu eto nije pomoglo. Ja mu sada ne bi ni pomogao. Pa i kada su u Sarajevu bile poplave nije niko izašao u medije i pljuvao po Krajini šta nam se ne pomaže, već se izađe u medije i zatraži pomoć. Baš me zanima da li je ko tražio pomoć od npr Kantonalne službe civilne zaštite KS. Imaš službene kanale komunikacija, jeste li tražili pa vam neko rekao nećemo pomoći. Siguran sam da bi KUCZ pomogla. Od Federalne se ne može ništa očekivati, jer joj je direktor osuđenik, istina nepravosnažn.
Donekle si u pravu, Ali u ovoj kolicini poplave jednostavno nemoze Kanton tu nista ni CZ ovdje je vec trebala Federalna ili Drzavna se ukljucit.
Meni je samo krivo a i vecini Krajisnika na Licemjerstvo Politicara i Javni Licnosti pa i Medija iz Sarajeva (mu gledamo na Sarajevo kao na Drzavu)
Da u Srbiji crkne krava ili u Capljini - Ljubuskom da se ovako nesto desava oni bi se digli da pokazu solidarnost i da se uvlace u supak ali posto je Krajina u pitanju ko je hebe
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
- ASD
- Kontakt:
Lendin kabinet ponudio pomoć. 
- numanumaye22
- Kontakt:
Jest, jest uvijek su drugi krivi, nikad mi.bob je napisao/la: ↑17 maj 2023, 12:18ne kontam ovo za avio komp trebalo se naguziti sve prihvatiti da bude ..numanumaye22 je napisao/la: ↑17 maj 2023, 11:57Propali pregovori o novim aviolinijama iz Sarajeva.![]()
Isto tako je i sa vozovima. Od Ljubljane i Zagreba itekako mozes vozom na zapad, kod ne mozes ni dokle.Da su nas bar povezali sa regionom, eto Beogradom, Zagrebom pa ne bi covjek nista rekao. Ma zadnji u svemu.
![]()
Pogledaj malo aerodromske takse ljudino i uporedi sa velicinom i stanjem aerodroma pa onda mozda neces druge kriviti.
Ne kontam šta im je Sarajevo krivo, imate valjda ljude na vlasti u svojim Opštinama i Kantonima, šta oni rade o.O
- VensanKasel
- Kontakt:
Propalo je jer je ta kompanija tražila 7.8 miliona eura subvencije , pa nisu budale da toliko daju .bob je napisao/la: ↑17 maj 2023, 12:18ne kontam ovo za avio komp trebalo se naguziti sve prihvatiti da bude ..numanumaye22 je napisao/la: ↑17 maj 2023, 11:57Propali pregovori o novim aviolinijama iz Sarajeva.![]()
![]()
Sa tom kompanijom se pregovaralo zadnjih mjesec dana .
Ugovor sa kompanijom koja treba da bazira avione je potpisan , zapelo je bilo zbog vlade , ali je završeno i uskoro bi trebalo da se sve objavi .
Koliko ja znam nije Ryanair u pitanju , ali će i on od jeseni početi sa letovima iz Sarajeva .
Također se šuška da će Royal Jordanian otvoriti bazu , samo za bliskoistočne zemlje .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- LegendKiller
- Kontakt:
šta znači političko Sarajevo, to je jedan glup dodikov termin. Pa neće mu Forto ići pomogati, zna se ko treba i ko može pomoći. Evo malo prije čitam oglasila se KUCZ i kaže da su spremi pomoći ali im do sada niko nije tražio pomoć, a oni sami ne mogu ići u drugi kanton bez poziva i odobrenja. Bolje će im pomoći obučeni ljudi profesionalci za spašavanje nego ja bilo koje fizičko lice, barem za sada.
Nemojte prčati da je neko sam išao nešto pomogati. Kada su bile poplave 2014 upućen je poziv npr rafting klubovima koji imaju čamce da dođu pomoći. Dobrovoljci su išli kasnije pomogati u čišćenju. Ne šalju se u poplavljena područja obična fizička lica tek onako.
Bez obzira na sve, umjesto da izađe u medije i traži pomoć, on se odlučio za političke obračune. Krivo političko Sarajevo jer u njoj sda nije na vlasti, a on u svom kantonu u koaliciji sa sda, koja nam je za direktora FUCZ postavila Solaka.
Ma vidis po komentarima kakvi su to ljudi. Sto bi mi pomogli, pomozite sami sebi ko vas yebe. Da slomi nokat Dodik, ljubili bi mu srednji prst.Otelo je napisao/la: ↑17 maj 2023, 12:32Samo opušteno, da je Vucicu ili Erdoğanu potrebna pomoć već bi se helikopteri sa vojskom i Civilnom zaštitom dizali.
Nažalost, susjedi su isto u belaju, pa ne mogu pomoći.
Daleko od toga da je vlast u USK nešto poduzela, ali treba država poslati vojsku, civilnu zaštitu, logistiku i ostalo.
Pitanja sta kako kome cemu idu nakon prolazka katastrofe, a ne sad dok ljudi nemaju ni struje.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.