English Premier League

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Brokula
Kontakt:

Re: English Premier League

Post Postao/la Brokula » 17 maj 2023, 08:09

Imati na listi Kanea i Hallanda, a onda ubaciti Rashforda je čista glupost. Čovjek je bljesnuo 3 mjeseca, nadavao se golova niželigašima i nestao za ostatak sezone. Koliko je dao golova u zadnja 2-3 mjeseca?
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 17 maj 2023, 08:18

Brokula je napisao/la:
17 maj 2023, 08:09
Imati na listi Kanea i Hallanda, a onda ubaciti Rashforda je čista glupost. Čovjek je bljesnuo 3 mjeseca, nadavao se golova niželigašima i nestao za ostatak sezone. Koliko je dao golova u zadnja 2-3 mjeseca?
2 čitava od februara.

Prosječna sezona kakvih smo se nagledali od strane raznih engleza.
Što nije Ings sa 22 gola u 19/20 bio nominovan?
Imao purple patch post WC i uz Ballon D'or povike nestao ko Avatar kad su ga najviše trebali.
To što mu je ovo (mozda, kazes) najbolja sezona karijere samo govori kakvo je nahajpano smeće bio ranije. Igra i Toney sezonu karijere pa?

Na kraju krajeva, kako možeš pravdati njegovo uključivanje na listu a takodje misliti da istoj pripadaju Salah i neko od Svraka?
Koga bi izbacio s liste?
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

SMR187
Kontakt:

Post Postao/la SMR187 » 17 maj 2023, 08:34

Vise je ljudi koji zasluzuju mjesto na listi, nego sto lista ima mjesta. To sam htio reci.
Isto tako smo mi mogli kukati u slucaju da je Rashford izvisio. Da je u kojem slucaju Salah uletio, sigurno to ne bih nazivao tragedijom, bias ili ostale teorije zavjere. Brate dragi samo reci da je problem sto je igrac Uniteda i to je to.
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 17 maj 2023, 09:00

SMR187 je napisao/la:
17 maj 2023, 08:34
Vise je ljudi koji zasluzuju mjesto na listi, nego sto lista ima mjesta. To sam htio reci.
Isto tako smo mi mogli kukati u slucaju da je Rashford izvisio. Da je u kojem slucaju Salah uletio, sigurno to ne bih nazivao tragedijom, bias ili ostale teorije zavjere. Brate dragi samo reci da je problem sto je igrac Uniteda i to je to.
Pa ne bi niko jer za razliku od Rashe ovaj ima brojke da opravda listu.
Nije problem to što je igrač Uniteda, već sam gore pomenuo da ni mi ni Saka ne pripada tu.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 17 maj 2023, 09:06

Kakvim niželigašima? Cityu, Arsenalu, Liverpoolu?

Rashford je vjerovatno trebao imati i bolju statistiku u Premu ove sezone, ali obzirom na okolnosti i kakav je napad izgledao, on je jedini razlog zašto smo sad na diobi trećeg mjesta i imamo dobre šanse za LP. S druge strane nije nikad igrao zrelije i kvalitetnije negoli ove godine. Da nije ovoliko pregorio igrajući mislim da bi to još bolje izgledalo.

I naravno da je zaslužio nominaciju.

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 17 maj 2023, 09:09

Nagradu je zasluzio, malo je nominacija.

SMR187
Kontakt:

Post Postao/la SMR187 » 17 maj 2023, 09:14

gaston je napisao/la:
17 maj 2023, 09:00
SMR187 je napisao/la:
17 maj 2023, 08:34
Pa ne bi niko jer za razliku od Rashe ovaj ima brojke da opravda listu.
Nije problem to što je igrač Uniteda, već sam gore pomenuo da ni mi ni Saka ne pripada tu.
Ok, my bad onda. Svako ima pravo na svoje misljenje, samo da ne bude zasnovano na cistom hejtu prema nekom klubu. Ja mislim da Rasho zasluzuje da bude tu, kao i Saka. Vec sam pisao da nije samo stvar u brojkama. United ove sezone igra mnogo bolje nego prosle, a to mozemo u velikoj mjeri zahvalit Rashinoj formi. A, ako mene pitas, radije cu dati nagradu nekom mladicu poput Sake (pa eto donekle i Rashfordu koji ima 25) nego 30-godisnjem Salahu koji se vec naosvajao nagrada i dokazao kao klasa u ovoj ligi. Msm, pricamo o FPOTY nagradi, a ne o Ballon d'Or...
A realnost je da ce to uzeti Haaland ili Kevin, pa ne znam zasto uopste raspravljamo o nominacijama, ko da je bitno
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 17 maj 2023, 09:20

A čekaj, argumenti za Salaha su da ima brojke i da nosi ekipu Liverpola..., gdje? Zar isti ovaj Salah nije prespavao polusezonu i možda se kasno probudio da krene igrati kako to on zna? Mislim da će Liverpoolu biti džaba što se Salah ponovo 'nadavao' golova ako završe peti. Meni je iskreno bolje što je Rashford potegao na vrijeme i nadam se da će izvući još ove dvije utakmice da to dovrši.

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 17 maj 2023, 09:26

Poligon10 je napisao/la:
17 maj 2023, 09:20
A čekaj, argumenti za Salaha su da ima brojke i da nosi ekipu Liverpola..., gdje? Zar isti ovaj Salah nije prespavao polusezonu i možda se kasno probudio da krene igrati kako to on zna? Mislim da će Liverpoolu biti džaba što se Salah ponovo 'nadavao' golova ako završe peti. Meni je iskreno bolje što je Rashford potegao na vrijeme i nadam se da će izvući još ove dvije utakmice da to dovrši.
Ko je rekao da Salah nekog negdje nosi?

Bome ako Rasho bude potezao ko posljednja 3 mjeseca lijepo će biti.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 17 maj 2023, 09:35

Salah prespava sezonu, a Rashford sa 20 g/a nosi United. E moj gastone s Kim se ti raspravljas

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 17 maj 2023, 09:43

gaston je napisao/la:
17 maj 2023, 09:26
Poligon10 je napisao/la:
17 maj 2023, 09:20
Ko je rekao da Salah nekog negdje nosi?

Bome ako Rasho bude potezao ko posljednja 3 mjeseca lijepo će biti.
Pa valjda mora imati nekog učinka i Liverpool od Salaha i njegovih brojki. Mislim da će biti veliko razočarenje ako ne budu igrali LP ove sezone obzirom da su ušli u sezonu kao title contenderi.

Što se mene tiče vrijeme je da neko drugi potegne osim njega ove sezone pa da istjeramo ove dvije utakmice. Mada, ako bude zdrav, ne sumnjam da će to biti on.

Nerko molim te nauči čitati. Sve piše. Mislim da su različite riječi sezona i polusezona. Cheers.

SMR187
Kontakt:

Post Postao/la SMR187 » 17 maj 2023, 09:57

nerkolfc je napisao/la:
17 maj 2023, 09:35
Salah prespava sezonu, a Rashford sa 20 g/a nosi United. E moj gastone s Kim se ti raspravljas
Rekao je da je prespavao polusezonu i onda zaigrao onako kako zna. Izmedju onog sto je on rekao i kako si ti to predstavio - velika je razlika, a ti kao nekakav vjernik ne bi trebao na tako nizak nacin okretati tudje rijeci.
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 17 maj 2023, 10:22

Nema 1 argument da ide Rashford ispred Salaha

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 17 maj 2023, 10:26

Rasho masina.👌
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 17 maj 2023, 11:02

Rashford=Watkins

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 17 maj 2023, 11:23

Gaston je upravu kad kaže da dominira taj English-bias. S tim, kriteriji su nejasni, ne znam šta je ovdje prevladalo kod ocjene ko je trebalo da bude kandidat za nagradu.

Ako je kriterij individualna statistika, onda je OK što je Kane na listi, iako je, usprkos tih 27 golova, Tottenham na rubu toga da ne igra nikakvu Evropu naredne sezone (Kane bi mogao postati prvi igrač koji je dao 30 golova u dvije različite sezone, a da ni u jednoj od tih sezona nije uzeo Zlatnu kopačku što je vrhunac "Spurštine"), ali onda mora upasti i Salah zbog double-doublea, bez obzira na to što je Liverpool pao sa 2. na, vrlo vjerovatno, 5.mjesto. Salah je davao golove Cityju (i kod kuće i na strani), Arsenalu (kod kuće), Unitedu (na strani jedan i kod kuće dva), Spursima dva u gostima i jedan kod kuće, davao golove u minimalnim pobjedama koji su donosili bodove.

S druge strane, ako je kriterij doprinos plasmanu kluba, onda razumijem otkud Rashford na listi. Bio je onaj period kad je United bio oko drugog mjesta, u izvještaju sa utakmice Arsenal-Man U je neko sa Guardiana napisao da je Rashford najbolji igrač koji je ove sezone došao u goste na Emirate. Unitedov napad je generalno smiješan ove sezone, sa Sanchom i Antonyjem kao preskupim promašajima i Weghorstom koji je bio neka vrsta vica na holandskom jeziku koji niko ne razumije. Man U ne bi bio u Top 4 priči da nije bilo Rashforda onakvog kakav je bio i ne bi imao prednost u odnosu na Liverpool da nije bio onakav kakav je bio.

Ovdje ostaje još jedna mogućnost, a to je da je lista pravljena nekad ranije. Generalno je glupost da se ovakav izbor pravi dok nije završila sezona.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 17 maj 2023, 11:25

:salut:

slika

slika

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 17 maj 2023, 11:32

Marcus Rashford has scored 10 winning goals in the Premier League this season, the most by a Manchester United player in a season since Wayne Rooney in 2009-10 (also 10)
:salut:
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 17 maj 2023, 11:38

Fali Foden

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 17 maj 2023, 11:44

S druge strane, ako je kriterij doprinos plasmanu kluba, onda razumijem otkud Rashford na listi. Bio je onaj period kad je United bio oko drugog mjesta, u izvještaju sa utakmice Arsenal-Man U je neko sa Guardiana napisao da je Rashford najbolji igrač koji je ove sezone došao u goste na Emirate. Unitedov napad je generalno smiješan ove sezone, sa Sanchom i Antonyjem kao preskupim promašajima i Weghorstom koji je bio neka vrsta vica na holandskom jeziku koji niko ne razumije. Man U ne bi bio u Top 4 priči da nije bilo Rashforda onakvog kakav je bio i ne bi imao prednost u odnosu na Liverpool da nije bio onakav kakav je bio.
Pa taj kriterij se i treba gledati. Izuzetak može biti samo Kane koji zabije ovaj broj golova, igra u Spursima i pitanje je na kojem će mjestu završiti. To je samo dokaz da se radi o pravoj klasi. U drugoj situaciji imamo Salaha koji je također klasa, ali klasa koja je prespavala pola sezone i imamo Liverpool koji je od title contendera peti na tabeli. Znači da nešto ne štima i da doprinos nije bio dovoljno dobar. Salah ostaje klasa i dalje naravno, napad Liverpoolu i nije bio najveći problem, ali peto mjesto je loše za njih. Zato statistika nije presudna za ove nominacije jer je timski uspjeh podbacio, pogotovo za Liverpool u ovom slučaju.

Dodao bih da Newcastle jeste zakinut upravo zbog ovog kriterija. Morao se ovdje naći Bruno G koji je pokidao sezonu i barem su za sad treći na tabeli.

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.