Svaka druga je blago pretjerivanje, sjedio sam po citavoj krajini u svakom gradu s ljudima, nisam jednom cuo da je ovo neko spomenuo da mu je porijeklo tursko ili da se neko hvali s tim.JohnCleese je napisao/la: ↑17 maj 2023, 15:35Istraživanja genetskog porijekla.
Osim uzimanja brisa uzimaju se i usmena predanja a porijeklu porodica...
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderator/ica: insider
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
I odakle vuku?JohnCleese je napisao/la: ↑17 maj 2023, 15:38Ima logike ali Dnk testiranja koja prate mušku liniju su ih mahom demantovalakraljttbvb je napisao/la: ↑17 maj 2023, 15:36Krajina (kraj necega), tamo je bila granica.JohnCleese je napisao/la: ↑17 maj 2023, 15:25Ja nisam vidio regije u Bosni da više voli Turke i Tursku od Krajisnika.
Svaka druga krajiska porodica vuče usmena predanja kako je njihov predak iz Anadolije. Ne znam zašto je to tako?
Ako su granicari bili iz Turske, onda je logicno da su se neki i ozenili tu lokalnim curama, pa je i nekim porodicama porijeklo iz Turske.
Za Cazin se zna da nikad krme nije doslo na njihovu pijacu, ni za vrijeme komunista
JohnCleese je napisao/la: ↑17 maj 2023, 15:25Ja nisam vidio regije u Bosni da više voli Turke i Tursku od Krajisnika.Kajzer10 je napisao/la: ↑17 maj 2023, 12:54Bezveze tu laprdate. Sljivo je rekao dobro, zastita od poplava se radi sistemski i godinama. Sad se moze ukljuciti FUCZ, eventualno i druge kantonalne CZ, al i to da trpaju pijesak u vrece. Kakva crna vlada, ova ona, sta oni sad mogu.
Ja ne volim ove zalopoljke, Krajina - Sarajevo al dosta toga stoji. Da je 1% entuzijazma kojim se letilo pomoci Turcima, koja kuca vise u Krajini bi se spasila.
Al haj
Svaka druga krajiska porodica vuče usmena predanja kako je njihov predak iz Anadolije. Ne znam zašto je to tako?
Ovo je mala digresija a inače sve stoji što si napisao
1946-1987
- JohnCleese
- Kontakt:
Heterogeniji su u odnosu na neke druge dijelove ( malo više udbrobilo)alemsa je napisao/la: ↑17 maj 2023, 15:43I odakle vuku?JohnCleese je napisao/la: ↑17 maj 2023, 15:38Ima logike ali Dnk testiranja koja prate mušku liniju su ih mahom demantovalakraljttbvb je napisao/la: ↑17 maj 2023, 15:36
Krajina (kraj necega), tamo je bila granica.
Ako su granicari bili iz Turske, onda je logicno da su se neki i ozenili tu lokalnim curama, pa je i nekim porodicama porijeklo iz Turske.
Za Cazin se zna da nikad krme nije doslo na njihovu pijacu, ni za vrijeme komunista
Prednjači tzv slavenski geni, ali ima i starosjedilackog gena ( tu spadaju geni onih žitelja što su živjeli na ovim prostorima i prije 7 stoljeca)
Ima i mali procenat još nekih koji su nekarakteristicni za ovo podneblje.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Sunce ti ybm kakve gluposti 
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- kraljttbvb
- Kontakt:
Krajina je mescini uvijek bila bliza Zagrebu, nego Sarajevu. Mentalitetom, a naravno i fizicki.
Tamam da se zamijenimo - Krajinu za dio od Dubrovnika do Makarske. I Hrvatska bi kao drzava izgleala normalnije
Tamam da se zamijenimo - Krajinu za dio od Dubrovnika do Makarske. I Hrvatska bi kao drzava izgleala normalnije
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- JohnCleese
- Kontakt:
Svaka druga od ovih koji su podvrgnuti testiranju.nerkolfc je napisao/la: ↑17 maj 2023, 15:41Svaka druga je blago pretjerivanje, sjedio sam po citavoj krajini u svakom gradu s ljudima, nisam jednom cuo da je ovo neko spomenuo da mu je porijeklo tursko ili da se neko hvali s tim.JohnCleese je napisao/la: ↑17 maj 2023, 15:35Istraživanja genetskog porijekla.
Osim uzimanja brisa uzimaju se i usmena predanja a porijeklu porodica...
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
- numanumaye22
- Kontakt:
Skoro 10 godina od poplava i opet ista stvar se desi. Nista nauceno nista ucinjeno. Izucavat ce nas u knjigama za 100 godina.
Joj tebe burazeru Houston plavi svake godine skoro kad zareda malo vise kishe, flood capital of Usa, i eto tako je 20 godina evo, eto vlada ne radi nista, nisu nista naucili....numanumaye22 je napisao/la: ↑17 maj 2023, 15:58Skoro 10 godina od poplava i opet ista stvar se desi. Nista nauceno nista ucinjeno. Izucavat ce nas u knjigama za 100 godina.
- ASD
- Kontakt:
Pa poplave se dešavaju i u NRW.
Ti si decko debil nevidjeni. Kisa pada haman mjesec dana, nema vise voda gdje ici, ne moze je zemlja upiti toliko. Pocela se skupljati i gdje nema rijeke u blizini, ne mozes se pripremiti za ovo.numanumaye22 je napisao/la: ↑17 maj 2023, 15:58Skoro 10 godina od poplava i opet ista stvar se desi. Nista nauceno nista ucinjeno. Izucavat ce nas u knjigama za 100 godina.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Lako bi ovaj vrecama eura napravio nasip.harden je napisao/la: ↑17 maj 2023, 16:02Ti si decko debil nevidjeni. Kisa pada haman mjesec dana, nema vise voda gdje ici, ne moze je zemlja upiti toliko. Pocela se skupljati i gdje nema rijeke u blizini, ne mozes se pripremiti za ovo.numanumaye22 je napisao/la: ↑17 maj 2023, 15:58Skoro 10 godina od poplava i opet ista stvar se desi. Nista nauceno nista ucinjeno. Izucavat ce nas u knjigama za 100 godina.
Vala ja volim kisu, al sto je previse previse je. Avlija mi izgleda ko dzungla, a i zadnji put kad sam kosio prekinula me kisa.
Ma sta ces jebte, neko moze kontrolisati kishu, prihe par godina palo na Houston za harvey 30inchi kise za 2 sedmice, pola grada poplavilo, i stas ti tu uciniti ili vlada ili neko.
@harden
Ma provocira izgleda namjerno
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 17 maj 2023, 16:07, ukupno mijenjano 2 puta.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Interventno je izdvojeno 500 hiljada KM za pomoć poplavljenim područjima.
Pomoć će dobiti četiri grada, Bihać, Bosanska Krupa i Sanski Most po 150 hiljada KM, a Ključ 50 hiljada KM.
Pomoć će dobiti četiri grada, Bihać, Bosanska Krupa i Sanski Most po 150 hiljada KM, a Ključ 50 hiljada KM.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Profesor matematike direktor Autocesta
u isto vrijeme i predsjednik UO Zrinjskog. 
Zadnja izmjena: baboedindzeko09, dana/u 17 maj 2023, 16:10, ukupno mijenjano 1 put.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
- AshburtonG
- Kontakt:
Bas ovo. Ja tu par sedmica u BiH. Stari do sad 2x kosio travu u dvoristu, a evo opet narasla sigurno 10ak cm za manje od sedmice.Kajzer10 je napisao/la: ↑17 maj 2023, 16:05Lako bi ovaj vrecama eura napravio nasip.harden je napisao/la: ↑17 maj 2023, 16:02Ti si decko debil nevidjeni. Kisa pada haman mjesec dana, nema vise voda gdje ici, ne moze je zemlja upiti toliko. Pocela se skupljati i gdje nema rijeke u blizini, ne mozes se pripremiti za ovo.numanumaye22 je napisao/la: ↑17 maj 2023, 15:58Skoro 10 godina od poplava i opet ista stvar se desi. Nista nauceno nista ucinjeno. Izucavat ce nas u knjigama za 100 godina.
Vala ja volim kisu, al sto je previse previse je. Avlija mi izgleda ko dzungla, a i zadnji put kad sam kosio prekinula me kisa.
- kraljttbvb
- Kontakt:
I jest se vrijeme ubilo za travu.
Jos sad kad kisa prestane, pa naglo ugrije, rast ce dnevno po 10-ak cm
Jos sad kad kisa prestane, pa naglo ugrije, rast ce dnevno po 10-ak cm
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Promjenebaboedindzeko09 je napisao/la: ↑17 maj 2023, 16:07Profesor matematike direktor Autocestau isto vrijeme i predsjednik UO Zrinjskog.
![]()
Al kako zeleni cvrče, to nisu istine, koliko je ono naučilo da je vlast njima predodređena.
- Marsal
- Kontakt:
Nek je i Biljana Plavšić samo nek nije niko iz SDA. 
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.