Kup BiH 2022/2023

mostar_mo
Kontakt:

Re: Kup BiH 2022/2023

Post Postao/la mostar_mo » 18 maj 2023, 00:00

Teska utakmica..veliki ulog.
Zrinjski kvalitetniji i iako nisu odigrali nista spektakularno ni sami uspjeli su zabiti taj gol.
Rendulic poduplao dvojicu na Haskica i Andjusica i iskontolisala odbrana sve sto smo pokusali naprijed.
U onom momentu kad smo krenuli otvoreno naprijed uslijedila je ona bakljada i dimna zavjesa te je uz njihova mudra izlezavanja na terenu utakmica bila zavrsena.

Sto se tice nereda kulminiralo je kod nesviranja faula nad Andjusicem , kolilo cujem od ljudi bilo je na granici faula.
Jebbiga emocije je tesko kontrolisati, prekid su najvise izazvali onaj igrac Zrinjskog koji je bacio Wallaca , a poslije utakmice golman Brkic koji je dosao pred zapadnu tribinu i poceo provocirat .

Kada ga je Haskic vidio sta radi potrcao je za njim prema sjeveru, sustigao ga i uhvatio za vrat i onda je kulminiralo medju igracima. Bilo je tu i ozbiljnih udaraca.
Sto se tice stolica ne opravdavam , ali emocije su to..da se igralo i u Vrapcicima letile bi garantujem u tom trenutku.
Platit ce se steta naravno ..kome je bilo na pameti gdje se nalazi i cije su stolice.

Malo je falilo sasvim da dodje do otimanja kontroli jer je dosta raje vec bilo na ogradi u pohodu na teren.
Cudno je da policije nije tu bilo.
Haskic je od danas moj najveci idol ..onako Brkica za zvalje uhvatit :tokralju:

Na kraju ultrasima porucujem ono sto smo im digli na koreografiji.
Mostar u srcu Velez do groba !
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 18 maj 2023, 00:05

@Antipolitika cestitam na pobjedi, apsolutno zasluzeno.

Jedna od gorih utakmica Veleza od povratka u PL, sramota da protiv graskog rivala u finalu kupa imamo 0 (NULA) suteva u okvir gola. Da sam trener vec veceras bih sve do jednog mazluma ostavio u Zenici osim Hadzikica, Hrkaca, Andjusica i Haskica. 90 min si imao na terenu da pokazes nesto, muda ostavio u Mostaru, postenog faula nisi napravio i nasli poslije utakmice glumiti fakine.

Za cupanje stolica, ubacivanje svega i svacega na teren, izazivanje prekida u momentu kada gubis i vrsis kakav takav pritisak da dodjes do izjednacnja mi je van svake pameti, bez komentara…

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 18 maj 2023, 00:09

Mi nismo mogli bolje, što zbog povreda, što zbog generalno tankog igračkog kadra, Zrinjski zasluženo. Samo džaba sve, i što su najjači i što uzimaju trofeje, kad im je u mozgu teška shizofrenija pa 90% vremena pjevaju isključivo kontra Veleža. Žešće blamiranje.

Što se tiče stolica, nije lijepo, nije kulturno, ali platiće se. Yebalo vas 20 stolica, ko da smo minirali stadion.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 18 maj 2023, 00:24

i u rukama Ultrasa su vidjene stolice..nije stvar u stolicama nego u seljackom ponasanju gdje se iste bacaju u teren gdje mozes nekom ozbiljne povrede nanijet. Ali dobro..komsijama se svega nakupilo, nije lako ovo sve gledat..a vjerovatno bi slicno bilo i u situaciji da Ultrasi moraju gledat duplu krunu veleza..kazem vjerovatno, ali nikad necemo saznat

Mostarac1922
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac1922 » 18 maj 2023, 00:26

Balorda je napisao/la:
18 maj 2023, 00:09
Mi nismo mogli bolje, što zbog povreda, što zbog generalno tankog igračkog kadra, Zrinjski zasluženo. Samo džaba sve, i što su najjači i što uzimaju trofeje, kad im je u mozgu teška shizofrenija pa 90% vremena pjevaju isključivo kontra Veleža. Žešće blamiranje.

Što se tiče stolica, nije lijepo, nije kulturno, ali platiće se. Yebalo vas 20 stolica, ko da smo minirali stadion.
:mrgreen: :mrgreen:

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 18 maj 2023, 00:44

tutankamon1905 je napisao/la:
18 maj 2023, 00:24
i u rukama Ultrasa su vidjene stolice..nije stvar u stolicama nego u seljackom ponasanju gdje se iste bacaju u teren gdje mozes nekom ozbiljne povrede nanijet. Ali dobro..komsijama se svega nakupilo, nije lako ovo sve gledat..a vjerovatno bi slicno bilo i u situaciji da Ultrasi moraju gledat duplu krunu veleza..kazem vjerovatno, ali nikad necemo saznat
Nisam upratio da su i oni kidali. Svaka vrsta vandalizma je debilizam, ali je i debilizam da ovi indijanci ovdje od toga prave bauk, ko da nikad na stadionu nisu bili.

O gađanju stručnog štaba je suvišno pričati, za svaku osudu.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Simi
Kontakt:

Post Postao/la Simi » 18 maj 2023, 00:49

Balorda je napisao/la:

I ja kazem **** stolice dok nekom glavu ne razbijes. Pogotovo kamermanu koji nikakve veze nema sa vasim bijesom. Koliko mi je god bilo mucno danas za Zrinjski navijat, uzeli su vas i zasluzeno i posteno. Ono zbog cega ste poceli luditi po meni nije faul. Razumijem udariti stolicu i razvaliti je od bijesa, ali bacanje je :nene: . S ovim se osvrcem i na Grbavicu, Kosevo, Vrapcice itd.
Jednom kraj pruge, uvijek kraj pruge!

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 18 maj 2023, 00:56

Zenicani umjesto da sizofreno vristite radi 20 stolica koje se vrate za pola sata bolje vam je skupite se i ocistite ih. Isto peksine kao i prosle godine :thumbdown: tacno se vidi da niko ne sjedi na njima nekoliko godina osim nas kada nas finale kupa dovede

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 18 maj 2023, 00:58

Simi je napisao/la:
18 maj 2023, 00:49
Balorda je napisao/la:

I ja kazem **** stolice dok nekom glavu ne razbijes. Pogotovo kamermanu koji nikakve veze nema sa vasim bijesom. Koliko mi je god bilo mucno danas za Zrinjski navijat, uzeli su vas i zasluzeno i posteno. Ono zbog cega ste poceli luditi po meni nije faul. Razumijem udariti stolicu i razvaliti je od bijesa, ali bacanje je :nene: . S ovim se osvrcem i na Grbavicu, Kosevo, Vrapcice itd.
Pa nije ok, naravno da nije ok, ali navijači rade stvari koje nisu ok :mrgreen: Mislim o čemu da pričamo, ne postoje navijači od juče.

Uostalom, ako bih se vodio relativizacijom pogrdnog skandiranja upravo vas željovaca nedavno na Grbavici, pričom "par pojedinaca", "nisu svi" i sl, isti taj obrazac možemo i ovdje primjeniti: od 4.000 veležovaca našlo se pet budala i iskrčilo 20 stolica. Big deal. Platićemo. A i onako su kurcu one stolice, vakat je za nove.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Direktorcic
Kontakt:

Post Postao/la Direktorcic » 18 maj 2023, 00:59

Dobro, pade stolica ispred klupe nasih dragih susjeda, daleko od osoba koje moze pogoditi, mali Franko Sabljic je ubacuje u teren, potom se naginje iza klupa i dobacuje nesto navijacima, cisto sumnjam da ih je lijepo pozdravio. Vas golman sa srednjakom u vis stajao zadnju minutu na golu. To potvrdjuje da ga je vidio nas najblizi igrac vasem golu Haskic, pa mu je skocio za vrat. A nakon onog radovanja ispred nase tribine u Mostaru, cudi me pa nije u prvoj minuti incident izbio. Niste vi bas cvijece po tom pitanju, pito bi te ja bi li se Nemanja izvinuo Zeljkovicu da je obrnuto rezultat bio. Ne bi, jer nije sportista nego provokstor ali dtrasan fudbaler. Dok je Karamarko, Feja sa strucnim stabom i jos 7-8 igraca rastavljao guzvu. A vas se neki zsletio na Wallacea koji je stajao sa dtrane i grickao nokte. Nije ovo veceras nidta bez razloga bilo sto ne znaci da ista opravdavam.

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 18 maj 2023, 01:01

I još nešto, prošla dva derbija su bila gotovo bez ikakvog naboja i isti ovi forumski debili su srali kako je mekano, bez napetosti, frke i trke. Sad seru što je sve suprotno :rol:

Pravi forumski debili :mrgreen:
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Simi
Kontakt:

Post Postao/la Simi » 18 maj 2023, 01:04

Balorda je napisao/la:
18 maj 2023, 00:58
Simi je napisao/la:
18 maj 2023, 00:49
Balorda je napisao/la:

Pa nije ok, naravno da nije ok, ali navijači rade stvari koje nisu ok :mrgreen: Mislim o čemu da pričamo, ne postoje navijači od juče.

Uostalom, ako bih se vodio relativizacijom pogrdnog skandiranja upravo vas željovaca nedavno na Grbavici, pričom "par pojedinaca", "nisu svi" i sl, isti taj obrazac možemo i ovdje primjeniti: od 4.000 veležovaca našlo se pet budala i iskrčilo 20 stolica. Big deal. Platićemo. A i onako su kurcu one stolice, vakat je za nove.
Pa dobro takvi smo svi. Bice vazda par budala medju 5000 ljudi. Samo nikad ne smijemo dozvoliti da budala nekom normalnom ljubitelju svog kluba i fudbala nanese stetu.
Jednom kraj pruge, uvijek kraj pruge!

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 18 maj 2023, 01:06

Budale u pravilu i nanose štetu.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 18 maj 2023, 01:43

Nakon dolaska kući, sada već hladne glave mogu napisati par rečenica onako pošteno i iskreno.

Dolazak na stadion, dobro organizovan kako jedne navijačke grupe tako i druge. Tokom 90 minuta naš kop je bio pogrešno raspoređen sa pjesmama koje su bile duge.
Njihov navijački dio je počeo skidanjem naše zastave koju su postavili organizatori utakmice NS BIH, nakon toga ubrzo se skinula i njihova zastava, nisam stvarno upratio ko je skinuo.
Devedeset minuta su pjevali o Veležu, mislim ok ali morali su pjevati malo i o svom klubu jer u jednom momentu su preko 30+ minuta furali Velez ovo, Velez ono.

Sa druge strane na terenu sve mrtvo, nominalno posjed prepušten njima, dok većih prilika nije bilo. Ćuže iskoristio jednu priliku, i slavili su dok smo mi bez šuta bili na gol tokom 90 minuta, gdje se pokazalo ko može da nosi dres a ko ne može da nosi dres našeg prvog tima.

Što se tiče stolica, ne znam jesu li Čelikovi navijači upoznati da im baš dosta stolica nije bilo učvršćeno uopšte (samo pišem kao informaciju), ubacivanje stolica u teren, gađanje i sve drugo osuđujem kao normalno i razumno biće.

Suđenje je bilo tu i tamo ok, 60-40 za njih, očekivano, pogotovo nakon što ovaj rezultat vodi Borac u drugo pretkolo.
Sve što je bara bara, Bilbija je davao njima.

Što se tiče okretanja leđima i pokazivanja srednjeg prsta tokom intoniranja himne smatram da je veoma tužno.

Generalno moje mišljenje je da policija nije podbacila i da je ok organizovala ovu utakmicu.

Finale kupa je završeno, mi smo najvjerovatnije ostali bez Evrope i šteta koeficijenta ali nadamo se da će nam poslužiti da ukaže na greške koje su se dešavale posljednih godinu dana.
Ti si naša ljubav jedina!

Josip321
Kontakt:

Post Postao/la Josip321 » 18 maj 2023, 01:48

U pobjedi se ne uzvisi, u porazu ne ponizi.
Jedni se večeras jesu ponizili, ali ja im svejedno pružam ruku, sportski.
Ne kažem da ne bi možda bilo isto da je obratno, odnosno da je rezultat bio obratan.
Uvijek ima budalastim pojedinaca.
Samo nekako se ne mogu oteti dojmu, ne kažem da je tako nego mi se čini, da su nered pravili pojedinci iz redova "gradske raje". Iz redova onih koji se rugaju "Podveležcima".
Momče Hercegovče

Grgurplinski
Kontakt:

Post Postao/la Grgurplinski » 18 maj 2023, 01:54

Antifašizam protiv fašizma... Pozdrav

Truba1905burazeru
Kontakt:

Post Postao/la Truba1905burazeru » 18 maj 2023, 02:32

:shh: :shh: :shh: :shh: :shh: Laku noć .
Pola ti vijeka ime branili
Trn u oku uvijek bio si
Ni u snu nisu mogli vidjeti
Da titule ce Zrinjski slaviti . . .

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 18 maj 2023, 02:50

Velez, klub koji je nemoguce podrzavati. Uvijek neki seljakluk s vama u pm. Lagano poprimate sindrom Slobode.
1921

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 18 maj 2023, 04:15

Evo i ja da se javim nakon sto mi je glava dosla malo sebi. :problem:

Prvo da odmah kazem da su medjugorci zasluzeno dosli i do trofeja kupa i do duple krune .Igrali su ove godine citavo prvenstvo perfektno,dobro su bili i vodjeni ,a tako isto i veceras zasluzeno su dobili .Nije to veceras bila igra kao do sada ali bili su bolji a mi danas vrlo losi,izuzev par pojedinaca, neki igraci su bili neprepoznatljivi.Uglavnom Medjugorci svaka cast za ovu godinu :salut: (nije mi tesko priznati kad to uradite posteno i bez sudijskih lakrdija,mi moramo jos raditi na jacanju kluba da bi dosli do tog nekog viseg nivoa,otom potom)

Sto se tice okrecanja ledja BiH himni ,ja sam znao da ce se nesto slicno desiti i to sam na neki nacin najavljivo u ranijim postovima.Oni su tacno odradili po uputama vrhovnog vodje ,jer on isplanira svaki bitni detalj.Zato i jeste zrinjski politicki projekat HDZ-a(uostalom ko sto je i Borac dodikov politicki projekat pa preko njih bistre politiku) pa oni ovim potezom daju neku politicku poruku,kao eto hrvati ne vole BiH (iz nekih razloga a znamo svi kojih) a ovamo se javno Covic ubi dokazujuci da je to i njegova drzava i da se istinski bori za BiH,dje si sta mai Covke :crazy: .Dok god budu 2 skole pod jednim krovom,dok god se rusilo partizansko groblje bez ikakvih posljedica ,i dok god se ovako okrecalo ledja BiH himni ,nek on tu njegovu borbu za BiH okaci macku o rep ,niko ga nece ozbiljno shvatati niti ce mu iko vjerovati.Pokazi mi dijelima da ti to cinis a ne rijecima,moj Covke kad zines znam sta mislis :nene:
U svakoj pravnoj drzavi da se ovo desi da se ovako ponasaju neki domaci navijaci prema domacoj himni momentalno bi bili izbaceni sa stadiona i nikad im se ne bi dozvolio da prisustvuju jednoj ovakvoj utakmici :puke: (zamisli da recimo u Hrvatskoj dodju neciji domaci navijacii u recimo Poljud i ovo naprave prema domacoj himni sta bi se desilo :stop:

O utakmici necu mnogo pricati,medjugorci pokazali vise i zelje i znanja ,pokazali su da su kvalitetniji jos jednom i zasluzeno dobili

Sto se tice zavrsetka tekme kada je doslo do varnica,mogu malo i o tome da progovorim.
Dakle desio se taj jedan duel pred kaznenim prostorom gdje je Andjusic pao u okrsaju sa jednim igracem medjugoraca i u najmanju ruku dvojbena situacija ,i moglo se svirati a i eto Bilbija nije svirao i vec je tu pocela da publika postaje naelektrisana a koja je vec frustrirana losim rezultatom ,zatim pola minute kasnije ovaj jedan igrac medjugoraca rusi Walace tu kraj aut linije i sudija nista ne pokazuje i onda dolazi do zapaljenja situacije ,a u ovako jednom derbiju koji je visokog rizika (znamo svi zbog cega) i koji nije obicna utakmica dolazi do do toga da lete stolice i boce u teren ,nije da se nije moglo to ocekivati u jednoj takvoj situaciji.Ko da bogami niste nikad gledali neke evropske naelektrisane derbije ili juznoamercke pa se cudite kako eto pobogu u nas lete stolice :roll: ,sto,mi (svi zajedno) eto kulturan narod a i vladaju zakoni u drzavi pa nam ovo neobicno da se desava :roll: .Moze se naci u svim (vecim) klubovima ovakve stvari da su se desile nekad ranije ,mrsko mi sad traziti po netu ,nigdje nisu cvijecke,nemojmo biti licemjerni

Ovo naravno ni jedan normalan navijac ne moze podrzati i opravdati,ovo divljastvo i nerede ,a to sve radi manji dio ljudi na tribini i desi se nekad slican incident jbga balkan je to, svagdje ima ludjaka i niko nije imun na njih .Samo me cudi ovliko blacenje Velezovih navijaca a i Veleza kao kluba od ostalih navijaca :crazy: (isto ko da smo svi mirali stadion pa tako pisete ) i ko da se to nigdje ranije nije desavalo .Pisete bogami ko da svi drugi navijaci idu samo u kazaliste (sto je Baka jednom prilikom rekao), pa vam je ovo kao nesto golemo,nevidjeno.(sjecate li se kad je Velez pobjedio u cetvrtini finala medjugorce u Mostaru pod BB sta se desilo kad su upali u teren i gonjali Velezove igrace po terenu,ovo je mala maca za taj slucaj,a i sad bi bilo mozda isto ovako ko sto su neki Velezovi navijaci uradili ako ne i gore da su medjugorci izgubili ) .Evo recimo i jedan broj navijaca Zelje je nama nedavno skandirao nesto sto ne treba i klicao ratnom zlocincu ali nikad nismo rekli da su svi navijaci Zelje to radili ,niti smo Zelju kao klub radi toga omalovazavali

Ja licno bi prvi volio i sretan bio kad bi se sto prije ovakve stvari odstranile sa nasih stadiona na neki nacin,ali bogami bez zakona o sportu vrlo tesko,a taj zakon o sportu bas stopaju politicari koji su prisustvovali ovoj danasnjoj utakmici , oni su najodgovorniji za ove stvari,oni to mogu sprijeciti da hoce donosenjem zakona o sportu.To je vrzino kolo koje je tesko promjeniti jer su svi uvezani i neke stvari ne zele popravljati iz nekog razloga ,a ja znam kojeg :crazy:

Vidimo se iduce godine u finalu kupa ,sljedece godine ocekujem Zeljkana ,da sa njima izadjemo na dvoboj i da ponovimo 81' :opaopa: :thumbup: :bih:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Taramba
Kontakt:

Post Postao/la Taramba » 18 maj 2023, 05:30

Rođooo smanji doživljaje i romane zorom!
Kup je naš :salut:
Međugorje sveto ti je u srcu, svaka čast :ljepota:
Laku noć Mostar grade podno Veleža :kralj:

slika
And shepherds we shall be,For Thee,my Lord,for Thee...

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Maestro^^ i 22 gosta.