Novak Đoković trenutno igra najbolji tenis na svetu, a posle pobede nad Federerom u finalu Dubaija izjavio je da je željan novih uspeha.
"Imam dobar osećaj u glavi i zaista je važno da znam da mogu da igram dobro kao danas“.
"Ovo je jedan od najboljih mečeva koje sam odigrao ove godine i želim da nastavim u tom ritmu. Fizički je sve u redu i motivisan sam da napravim još bolje rezultate u Indijan Velsu i Majamiju, gde nisam igrao dobro prethodnih godina“.
Posle trijumfa na Ozi openu, Đoković je u UAE drugi put uzastopno nadigrao Federera.
„Veliki je uspeh svaki put kada dobijem Rodžera jer on je zaista odličan teniser. Svi znamo koliko je psihološki jak i neverovatno je što sam uspeo da pobedim u dva seta, ali ne želim da stanem. Znam da sam sposoban da učinim još više i to je ono što želim“, rekao je 23-godišnji Novak.
Rodžer Federer rekao je da je Đoković igrao dobro i dodao:
„Naravno da je kraj meča bio razočaravajući za mene. Ipak, ne može svaki put da se pobedi, igrao sam dobro u nekim prethodnim finalima, valjda sam jednom morao da zabrljam. Šteta, ali ponavljam – Novak je igrao sjajno“.
„Definitivno osećam da on igra dobro, igrao je na tom nivou i krajem prošle godine, kada smo imali nekoliko neizvesnih okršaja. Teško mi je, ali nisam previše razočaran, ovo je samo još jedno finale. Pokušao sam, ali nije išlo“.
U finalu je Đoković pobedio Federera sa 6:3, 6:3 za 71 minut, što je njihov najkraći međusobni meč.