Champions League 2022/2023

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Ko će biti novi prvak Europe?

Anketa je završila: 07 jun 2023, 13:54.

Inter
15
54%
Manchester City
13
46%

Ukupno glasova: 28

soxx
Kontakt:

Re: Champions League 2022/2023

Post Postao/la soxx » 18 maj 2023, 13:13

Ma real je do sada igrao sve na individualni kvalitet. Padanjem modrica i benza ceka nas jedan solidan real al nista vise od toga. Nemaju vec oni par godina igre nikakve, ona LP je samo zamazala oci i hvala Bogu ove godine nisu se izvukli pa da slusamo o nekom realu koji to uopste nije sto se prica.
Prosla je ona dominacija sa bejlom, ronom i ostalom ekipom

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 18 maj 2023, 13:16

Real je ove godine dosao do polufinala LP upravo na racun tih mladjih igraca i novih nosioca. Starci i njihovo forsiranje su ubjedljivo najveci problem, mladi su vise nego odlicni.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 18 maj 2023, 13:25

Opet priča kako je Pep precijenjen. Zaista imamo dosta limitiranih osoba oko sebe, to je baš bolno čitati i gledati.

Već 10 godina ista priča koja počinje sa, Lahko je..kad je.. :tokralju:

Eto Pep je kriv što je najbolji na planeti i što garantuje uspjeh. Troši li? Da, troši. To rade svi treneri na planeti. Ali većina njih ne može da isporuči ono što je on može.

Čovjek je 14 godina u poslu ima 11 domaćih prvenstava u tri lige. Recimo jedan Ancelotti ima 5-6 u 25 godina posla. A vodio je neke mega ekipe. Bio je u Milanu koji je 2001-2008 bio jedna od najjačih ekipa na planeti.Gdje se Berlusconi razbacivao uveliko. Ferguson ima 2 LPa u skoro 30 godina posla na klupi Uniteda. Mourinho je imao neograničena sredstva u Chelsea pa nije uspio.

Tako da samo trošenje bez plana ne garantuje ništa. Mnogo puta viđeno.

Ali eto Pep troši, ostali ne. A svi bi ovdje da vide toga istog čovjeka na klupi kluba kojeg podržavaju.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 18 maj 2023, 13:34

Najsmiješniji argument ikad. Imali su Mancini i Pellegrini neograničena sredstva prije Pepa pa su za 7 godina zajedno osvojili ligu tek dva puta. Finale LP nisu ni vidjeli.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 18 maj 2023, 13:37

Romagnoli13 je napisao/la:
18 maj 2023, 13:25
Opet priča kako je Pep precijenjen. Zaista imamo dosta limitiranih osoba oko sebe, to je baš bolno čitati i gledati.

Eto Pep je kriv što je najbolji na planeti i što garantuje uspjeh. Troši li? Da, troši. To rade svi treneri na planeti. Ali većina njih ne može da isporuči ono što je on može.

Čovjek je 14 godina u poslu ima 11 domaćih prvenstava u tri lige. Recimo jedan Ancelotti ima 5-6 u 25 godina posla. A vodio je neke mega ekipe. Bio je u Milanu koji je 2001-2008 bio jedna od najjačih ekipa na planeti.Gdje se Berlusconi razbacivao uveliko. Ferguson ima 2 LPa u skoro 30 godina posla na klupi Uniteda. Mourinho je imao neograničena sredstva u Chelsea pa nije uspio.

Ali eto Pep troši, ostali ne. A svi bi ovdje da vide toga istog čovjeka na klupi kluba kojeg podržavaju.

Fazon je sto neograniceno trosi novac koji klub realno nema, dobija ga iz fiktivnih sponzorskih ugovora pod kisobranom drzave. Na svaku istragu otvoreno odgovore sa vojskom advokata prijetnjama, kontratuzbama a sigurno se i gurne koverta gdje treba da se to sve zataska.
Zamisli ti da tvoj Milan sad ima prazan ček da svaki transfer rok dovede koga zeli i plati koliko zeli. Đavola bi imao ovakvu sezonu i tamburanje od strane Intera da su mogli ljetos pojačati ekipu kako spada tu bi onda i Pioli ostao u dobrom svjetlu pa bi se i za njega pisalo da je vrhunski trener.
Isto kao da u boksu unutar tvoje lake kategorije dodje protivnik iz teske i prebije te a onda svi krenu pisati o tome kakav rad nogu i tehniku ima.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 18 maj 2023, 13:45

To su glupi ljudi, puni neke mržnje. To ti je isto ono kad su govorili "e njemu je lako s Barcom, hajde neka dođe u Norwich i osvoji titulu". :rol:
Inače se to tako radi, da imaš šansu da radiš u Mercedesu, ti bi ipak izabrao Fiat.

Onaj ko misli i kaže da je sve lako kad imaš pare i da je to jedini preduslov za uspjeh je debil. Guardiola je imao grešaka i imaće ih, kao i svaki drugi trener. Pep je fanatik i nekad ide na qurac s eksperimentisanjem, ali to je on. Ova igra je plod sistema, godina uigravanja i oavajanja, s kojim su dobili taj pobjednički mentalitet. Također, pažljivo skautirana i planski pravljena ekipa. Sinoć su pokazali da su mašinerija, da pucaju od samopouzdanja i Real je mogao primiti još najmanje dva gola. Da je to tako lako i da je bitna samo lova, onda bi PSG bio nenadjebiv svake sezone.
Ozbiljna mašinerija na čelu s strašnim umom. Možeš ih mrziti, ali fakt je da su zaslužili da osvoje tripletu, jer igraju najljepši fudbal na svijetu.

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 18 maj 2023, 13:47

GalileoGalilei je napisao/la:
18 maj 2023, 13:45
To su glupi ljudi, puni neke mržnje. To ti je isto ono kad su govorili "e njemu je lako s Barcom, hajde neka dođe u Norwich i osvoji titulu". :rol:
Inače se to tako radi, da imaš šansu da radiš u Mercedesu, ti bi ipak izabrao Fiat.

Onaj ko misli i kaže da je sve lako kad imaš pare i da je to jedini preduslov za uspjeh je debil. Guardiola je imao grešaka i imaće ih, kao i svaki drugi trener. Pep je fanatik i nekad ide na qurac s eksperimentisanjem, ali to je on. Ova igra je plod sistema, godina uigravanja i oavajanja, s kojim su dobili taj pobjednički mentalitet. Također, pažljivo skautirana i planski pravljena ekipa. Sinoć su pokazali da su mašinerija, da pucaju od samopouzdanja i Real je mogao primiti još najmanje dva gola. Da je to tako lako i da je bitna samo lova, onda bi PSG bio nenadjebiv svake sezone.
Ozbiljna mašinerija na čelu s strašnim umom. Možeš ih mrziti, ali fakt je da su zaslužili da osvoje tripletu, jer igraju najljepši fudbal na svijetu.
Bravo za post.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 18 maj 2023, 13:51

StevieG8 je napisao/la:
18 maj 2023, 13:37
18 maj 2023, 13:25

Fazon je sto neograniceno trosi novac koji klub realno nema, dobija ga iz fiktivnih sponzorskih ugovora pod kisobranom drzave. Na svaku istragu otvoreno odgovore sa vojskom advokata prijetnjama, kontratuzbama a sigurno se i gurne koverta gdje treba da se to sve zataska.
Zamisli ti da tvoj Milan sad ima prazan ček da svaki transfer rok dovede koga zeli i plati koliko zeli. Đavola bi imao ovakvu sezonu i tamburanje od strane Intera da su mogli ljetos pojačati ekipu kako spada tu bi onda i Pioli ostao u dobrom svjetlu pa bi se i za njega pisalo da je vrhunski trener.
Isto kao da u boksu unutar tvoje lake kategorije dodje protivnik iz teske i prebije te a onda svi krenu pisati o tome kakav rad nogu i tehniku ima.
Svi klubovi imaju svoje fazone kako doći do novca. Bayern kad zatreba keš, proda 2% dionica Audiju za 150-200M, jel to nije prevara? Real je znao kupiti zemljište za trening kamp navodno, pa bi ga prodao gradu Madridu i sa tim novcem napravi Galaktikose. Ostali uzimaju razne kredite i zaduženja. Barcelona ljetos prodaje imovinu da bi se snašla. Chelsea je sljuštio 600M a toliko su im kompletni prihodi, kako je to moguće? City ima državu iza sebe i koristi to. A nisu to ugovori sa Etihadom vrijedni 100-150M pa da se o tome puno priča. City je izgradio brend uveliko i taj brend jača iz dana u dan.što je prirodan slijed događaja, s obzirom da su već 10 godina najbolji tim u državi.

Ovi uspjesi u Evropi im dodatno olakšavaju.

Što se mene tiče volio bih da Milan bude u vlasništvu nekoga ko će da troši dovoljno da kompletira ekipu. Kakvi su ugovori oko toga, to me ne zanima.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 18 maj 2023, 13:54

Samo je Pep veliki u jednoj stvari, njegov tim ima bas pecat ono, gledaj ekipu 5 minuta znat ces da je vodi Guardiola, to nema niti jedan trener na svijetu trenutno, svi nekako bezlicni, ekipa im igra ho-ruk nogomet. To imaju jos samo Ferguson i Klopp a nekad isto Mourinho. Sad ovo je smijesno. Zato je Pep najveci.

Real bi dao sve na svijetu da ih vodi Guardiola, u to sam uvjeren. Da iskoristi potencijal mladih igraca.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 18 maj 2023, 13:55

numanumaye22 je napisao/la:
18 maj 2023, 13:54
Samo je Pep veliki u jednoj stvari, njegov tim ima bas pecat ono, gledaj ekipu 5 minuta znat ces da je vodi Guardiola, to nema niti jedan trener na svijetu trenutno, svi nekako bezlicni, ekipa im igra ho-ruk nogomet. To imaju jos samo Ferguson i Klopp a nekad isto Mourinho. Sad ovo je smijesno. Zato je Pep najveci.

Real bi dao sve na svijetu da ih vodi Guardiola, u to sam uvjeren. Da iskoristi potencijal mladih igraca.
Kakav je pečat fergusonove ekipe?

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 18 maj 2023, 13:56

denimen99 je napisao/la:
18 maj 2023, 12:41
Sveti je napisao/la:
18 maj 2023, 11:29

Modric koji je do prije par godina bio najbolji igrac za kretnju s loptom kroz blokove dosao je do toga da izbacuje loptu u aut jer mu je to najsigurnija opcija, Normalno da nije kao prije, ali svejedno nema izgovora za sinosnju sramotu. Nosili su se sa sitijem proslu utakmicu, sinoc se nisu sastali s loptom, i to mi je najvise krivo, znaci da su mogli daleko bolje da odigraju, ali su radi vjerovatno nekog eksperimenta zasrali
Real je Real, do sada su svaki put okretali utakmice u svoju korist, sinoć nije prošlo. To što vi vidite kraj svjeta je vaš problem generalno, tako isto se komentarišu i porazi Sarajeva, Želje, Veleža, klasika kod nas, nakon što ekipa izgubi, mijenjaj sve.

Ja ne vidim problem, fudbal je zdrav, Real je top, uživa se u utakmicama. Da, nismo čoravi, Luka je glavni krivac za sinoćnji poraz. I da, normalno je da nakon što je Real derao sve redom, dođe na red da i njih neko razbuca. Nije da se to nije dešavalo i ranije. Ono što ostaje su titule koje je ova generacija osvojila. Još uvijek je Real jedini koji je osvojio back-to-back i tri u nizu, tako da što se tiče LP, imamo predobro finale za pogledati, pa onda opet uživanje u septembru. sve u svemu, nema problema.

Grealish, sinoć bolji od Vinija, inače top igrač. Bernardo Silva, godinama se priča, lik sinoć naplatio. Možemo pljuvati Modrića i Kroosa koji su nakon 15 godina odigrali lošu utakmicu, a možemo nahvaliti Grealisha i Bernarda, zavisi kakvi smo ljudi.
Problem je što Real nije nikoga derao redom nego se provlačio na nafaku i sreću pored ekipa koju su ih bili nadigrali. Pariz, Chelsi, City. Sada kada je nafaka i luda sreća iscurila, dešava se realnost.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 18 maj 2023, 14:00

Rosicky je napisao/la:
18 maj 2023, 13:55
numanumaye22 je napisao/la:
18 maj 2023, 13:54

Kakav je pečat fergusonove ekipe?
Možda je mislio na žvakanje silnih žvaka :mrgreen:

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 18 maj 2023, 14:01

Sarmica je napisao/la:
18 maj 2023, 13:56
denimen99 je napisao/la:
Sveti je napisao/la:

Modric koji je do prije par godina bio najbolji igrac za kretnju s loptom kroz blokove dosao je do toga da izbacuje loptu u aut jer mu je to najsigurnija opcija, Normalno da nije kao prije, ali svejedno nema izgovora za sinosnju sramotu. Nosili su se sa sitijem proslu utakmicu, sinoc se nisu sastali s loptom, i to mi je najvise krivo, znaci da su mogli daleko bolje da odigraju, ali su radi vjerovatno nekog eksperimenta zasrali
Real je Real, do sada su svaki put okretali utakmice u svoju korist, sinoć nije prošlo. To što vi vidite kraj svjeta je vaš problem generalno, tako isto se komentarišu i porazi Sarajeva, Želje, Veleža, klasika kod nas, nakon što ekipa izgubi, mijenjaj sve.

Ja ne vidim problem, fudbal je zdrav, Real je top, uživa se u utakmicama. Da, nismo čoravi, Luka je glavni krivac za sinoćnji poraz. I da, normalno je da nakon što je Real derao sve redom, dođe na red da i njih neko razbuca. Nije da se to nije dešavalo i ranije. Ono što ostaje su titule koje je ova generacija osvojila. Još uvijek je Real jedini koji je osvojio back-to-back i tri u nizu, tako da što se tiče LP, imamo predobro finale za pogledati, pa onda opet uživanje u septembru. sve u svemu, nema problema.

Grealish, sinoć bolji od Vinija, inače top igrač. Bernardo Silva, godinama se priča, lik sinoć naplatio. Možemo pljuvati Modrića i Kroosa koji su nakon 15 godina odigrali lošu utakmicu, a možemo nahvaliti Grealisha i Bernarda, zavisi kakvi smo ljudi.
Problem je što Real nije nikoga derao redom nego se provlačio na nafaku i sreću pored ekipa koju su ih bili nadigrali. Pariz, Chelsi, City. Sada kada je nafaka i luda sreća iscurila, dešava se realnost.
To je problem samo za žrtve poput tebe. Ja tu ne vidim nikakav problem. Riječi poput nafaka, sreća i tako to, to ti na kafu kad odeš u mahalu onda tako. U sportu, konkretno nogometu se može pričati samo o duplim pasovima, centaršutevima, škaricama Bale-a, Ronalda, bravurama Rodryga i hat-trickovima Benzeme.

A to nafaka, to je klasična naša mantra za likove koji nemaju koncentracije 90 minuta pogledati utakmicu, i koji više vise na telefonu i kreiraju neku sasvim drugu realnost u svojoj glavi.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 18 maj 2023, 14:03

Covjek neironicno poredi fiktivne sponzorske ugovore Cityja (i PSG jos gori) sa nacinom finansiranja Reala, Bayerna i Barce :rol:

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 18 maj 2023, 14:06

Epidaurus je napisao/la:
18 maj 2023, 14:03
Covjek neironicno poredi fiktivne sponzorske ugovore Cityja (i PSG jos gori) sa nacinom finansiranja Reala, Bayerna i Barce :rol:
Jasno sam napisao da svako ima svoje načine da dođe do zarade. A koji su to fiktivni ugovori Citya i koliko City zarađuje od njih? Ispade da taj klub ne zaradi niti funtu od TV prava, marketinga, ulaznica. Već imaju famozne ugovore koji donose silnu zaradu.

emir_

Post Postao/la emir_ » 18 maj 2023, 14:06

Isti slijed nakon svake dominacije City-a.
Pep prevara i pare :urnebes:

Jos kad to dolazi od fanova Reala koji je izmislio mega transfere i galaktikose kao jer oni imaju pravo :urnebes:

Mozete ladno da odyebete. Izdominirani kao svaki yebeni Burnley vikendom :wave:
4-IN-A-ROW

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 18 maj 2023, 14:10

18 maj 2023, 14:06
Epidaurus je napisao/la:
18 maj 2023, 14:03
Jasno sam napisao da svako ima svoje načine da dođe do zarade. A koji su to fiktivni ugovori Citya i koliko City zarađuje od njih? Ispade da taj klub ne zaradi niti funtu od TV prava, marketinga, ulaznica. Već imaju famozne ugovore koji donose silnu zaradu.
Cekaj tebi je sasvim realno da City ima vece prihode od sponzora i marketinga od Reala, Barce, Uniteda il Bayerna s kojima se kao brend i po popularnosti ne mogu mjeriti? Pogotovo ova dva spanska kluba koji su zajedno veci brend od citave EPL.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 18 maj 2023, 14:12

Ma daj ba, pa isti ovaj City i prosle sezone raznio Real, sama sreca je bila sto su prosli. Pa u finalu skoro udarca nisu imali i osvojili. Jbgg to je Real zadnjih godina, ali moralo je doci na naplatu. Ovaj City je bio nadmocniji i prosle god a raznijeli su ih i 2020 sama sreca sto nije bilo vise razlike.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 18 maj 2023, 14:12

denimen99 je napisao/la:
Sveti je napisao/la:

Ti pricas sa Aspekta ljubitelja fudbala ja sa aspekta ljubitelja reala iz madrida, dvije strane krivulje. Ono sinoc je sramota za klub kakav je real, i mozemo sad spominjat lige prvaka i back to back ali to ne mijenja cinjenicu da smo sinoc izgledali kao brighton. U biti ako pocnemo da otvaramo tu pandorinu kutiju oko osvojenih liga, vracamo se na real pre 2014 kad smo na svaki poraz odgovarali sa "mi smo najtrofejniji klub" i zizuovim voleom.

Hocu da kazem da se moglo bolje odigrati, imaju momci jos mnogo sta da ponude, ali su ocigledno htjeli da eksperimentisu sto im se obilo o glavu. Da je utakmica bila izjednacenija pa da smo izgubili draze bi mi bilo nego ovako, ko plitak potok yebote
naprijed rejal

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.