FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
76
49%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
18
12%

Ukupno glasova: 155

drzgemboadislic
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la drzgemboadislic » 22 maj 2023, 10:14

Glupko, kad spinuješ potrudi se da te bar neko od forumaša ozbiljno shvati.

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 22 maj 2023, 10:22

na istoku su radili brojaci, ali su pustali i sa strane i cjepkali su karte, meni sezonsku niko nije ni pogledao ni skenirao, mogao sam je hladno baciti nekom dole da se opet iskoristi, katastrofa

ali kakva atmosfera juce zadnjih pola sata sta je ono, morao je go pasti

idemo dalje, bice nas 1000 u Tuzli imam osjecaj, zasluzili su ovi igraci evropu, i mi sa tribina smo je zasluzili, nadam se da cemo svi zajedno slavit u nedjelju
FKŽ !

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 22 maj 2023, 10:24

Sjećate li se one sezone gostovanja na Tušnju kad je Lendrić dao gol za 1:0. E ono je bila invazija, jedva mi iz Sarajeva ušli na tribinu, a Manijaci Živinice nisu mogli ući jer je bio pun naš onaj sektor pa su tamo iza stadiona gledali :D

Očekujem nešto slično sad za vikend
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 22 maj 2023, 10:30

kolezeljovac je napisao/la:
22 maj 2023, 10:24
Sjećate li se one sezone gostovanja na Tušnju kad je Lendrić dao gol za 1:0. E ono je bila invazija, jedva mi iz Sarajeva ušli na tribinu, a Manijaci Živinice nisu mogli ući jer je bio pun naš onaj sektor pa su tamo iza stadiona gledali :D

Očekujem nešto slično sad za vikend

evo ga, jedno od jacih gostovanja u Tuzlu, krcat nas sektor, a i stadion generalno, isto nam za evropu trebalo, nek se isto ponovi :D
FKŽ !

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 22 maj 2023, 10:31

Svi u Tuzlu :salut:
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Hilmo123
Kontakt:

Post Postao/la Hilmo123 » 22 maj 2023, 10:42

Ali Lištica koja se bori zajedno sa nama za izlazak na evropsku scenu a u utakmici protiv Sloge na tribini 500 ljudi .. presmiješno ako ovaj Široki nekim čudom ode u Evropu umjesto nas ..
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 22 maj 2023, 11:23

Hilmo123 je napisao/la:
22 maj 2023, 10:42
Ali Lištica koja se bori zajedno sa nama za izlazak na evropsku scenu a u utakmici protiv Sloge na tribini 500 ljudi .. presmiješno ako ovaj Široki nekim čudom ode u Evropu umjesto nas ..
Igra Leotar do kraja. Da i mi nekog hajra vidimo od Handžića
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 22 maj 2023, 11:39

Sjajna atmosfera jučer :clap:

Koliko smo se nafulali Bog te vidio, ja mislim da u prethodnih pet utakmica nismo stvorili onoliko prilika i poluprilika kao jučer. Tačno bih se upucao da nismo dobili a opet se to vrlo lako moglo desiti jer realno Hodžić je u onoj situaciji igrao rukom al' ko ga yebe, konačno je i na nas došao red da šta hajrujemo od sudija (u najboljem vaktu pred kraj sezone), dosta su nas klali.

Protiv Slobode nam kako sam upratio (a nisam nešto detaljisao) odgovara i X ukoliko ŠB ne dobije Leotar sa 3 ili više razlike. Po meni vrlo je realno da Slobodi neće dozvoliti da pobijedi kako bi Leotar bio makar predzadnji (pa da igraju ono nekakvo doigravanje), tako da bi opet moglo biti svega u zadnjem kolu.

Iskreno krivo mi je za one sudijske greške jučer, pogotovo jer je dio javnosti normalno jedva dočekao da kreira narativ kako se nas negdje zbog nečega gura, a realnost je da smo mi jučer bili samo kolaterala (u pozitivnom smislu) potkusurivanja u misiji spašavanja srpskih klubova od ispadanja iz lige.

Tako će vjerovatno biti i u narednom kolu i zato bih volio da Slobodu pošteno na terenu dobijemo i da niko ne svira qurcu o nekakvom guranju Želje.

Jučer smo mogli dati jedno pet golova (ne računajući ova tri što smo dali) i ne bi niko pisao o sudijskim greškama, to je yebiga naša krivica što nismo riješili utakmicu ranije i što smo dali povoda pojedincima da laju, ali opet ponavljam konačno je došao red da se u ovom Vicinom jadu od lige i nama nešto poklopi.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

LegendaIvica
Kontakt:

Post Postao/la LegendaIvica » 22 maj 2023, 11:56

kolezeljovac je napisao/la:
22 maj 2023, 09:56
Bez Mekića za vikend.

Znači vjerovatno sredina Hodžić, Beganović(Hajdarević), Štilić... Samo da ne stavi Beću... Momak je preloš... Po meni i Santos i Amoah trebaju od prve minute krenuti jer su prebrzi, a odlični teren na Tušnju(nek smo i to dočekali :D) ide u prilog u kontrama i polukontrama....

:bih:
Hajdar se ubio za seljacku igru slobode. On se sa njihovim krkanlukom moze nositi i taj stil njemu vise odgovara.

MrAlemKa
Kontakt:

Post Postao/la MrAlemKa » 22 maj 2023, 11:58

Oni su odigrali tri utakmice, oba kluba su slavila po pobjedu, a upisan je i remi. Obje pobjede su ostvarene rezultatom 1:0, a krajnji ishod u remiju na Grbavici je bio 1:1.

I tu nailazimo na problem. U pravilniku takmičenja, član 43. piše da gol u gostima vrijedi dvostruko dok u članu 6. propozicija za sezonu 2022/2023 u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine piše da gol u gostima ne vrijedi dvostruko.

U slučaju da gol u gostima vrijedi dvostruko, jasno je da je Široki Brijeg u prednosti i da Željezničaru ni bod na stadionu Tušanj protiv Slobode ne odgovara, a u suprotnom, Plavima odgovara i jedan osvojeni bod. Jer, ukoliko Plavi remiziraju na Tušnju, a Široki Brijeg slavi na Policama, oba kluba će imati isti broj bodova a u prednosti će biti hecegovački sastav zbog tog ‘‘famoznog‘‘ gola u gostima.

Yebo lud zbunjenog

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 22 maj 2023, 12:06

Ne lijepi te gluposti. Ako mi odigramo neriješeno a Siroki pobjedi s tri gola razlike, gleda se ko je imao više zutih kartona. I tu se priča završava. Sve ispod tri gola razlike mi idemo u evropu.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 22 maj 2023, 12:28

Cocalic nije bio najblizi golmanu, nego Beganovic. Tako da je tu zuti mjera. Kod gola Hodzica je bila ruka, ali je Dzenanov gol neopravdano ponisten. Penal je cist, jedino crveni nije trebao biti ( osim ako nije pokazan zbog eventualnog psovanja ili vrijedjanja ). Takodjer igrac Posusja je trebao dobiti drugi zuti ( situacija kada je Amoah prvi stigao do lopte i izbio je, a igrac Posusja se nakon toga zabija u Amoaha ). Pobjeda zasluzena. Idemo po bodove u Tuzlu
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 22 maj 2023, 12:49

Zgevenger
Kontakt:

Post Postao/la Zgevenger » 22 maj 2023, 13:00

Cak i ako Široki dobije 3:0, odgovara nam x, ali da nije bez golova. Po pravilniku saveza, nakon gol razlike se gleda broj postignutih golova, a u tom slučaju bi mi imali 41, a oni 40. Dakle za njihovih 3:0, odgovara nam 1:1, za njihovih 4:1, odgovara nam 2:2, itd.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 22 maj 2023, 13:05

Ljudi kakav x, deremo Tuzlake i idemo u Evropu, samo na pobjedu ici
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 22 maj 2023, 13:16

Ono sto raduje je sto napokon igramo fudbal i stvaramo puno sansi. Onaj pritisak iz drugog poluvremena i zelja za golom, ono kod nas nisam dugo vidio..

Ono sto je lose su promaseni ziceri. Ovo se jednostavno ne smije desavati. Toliko smo promasivali da je to nestvarno..

Volio bih da smo ranije obezbjedili evropu pa da je ova utakmica u Tuzli nebitna sa rezultatskog aspekta, ali dobro, treba dati sve od sebe i obezbjediti evropu..

Zeljini navijaci :salut: :ljepota:

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 22 maj 2023, 13:26

Taj gol sto se dvostruko racuna
Racuna se samo ako mi i siroki budemo imali isto bodova i poptuno istu gol razliku znaci
Znaci mi 1–1 da odigramo a siroki dobije 0-3 siroki je u prednosti ispred nas
Ovako mi smo u prednosti da zavrsimo 1-1 a siroki i da dobine 0-2 nista im ne znaci
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 22 maj 2023, 13:28

Odlična partija Mekića jučer. Šteta što ne moze igrati zadnje kolo zbog suspenzije. On je jedini centralni vezni koji ima profil kreatora u našoj ekipi, zato mislim da nam treba još jedan vezni tog profila na ljeto jer kad Mekića nema onda Hajdar i Beća to ne mogu igrati.
Zadnja izmjena: braco, dana/u 22 maj 2023, 13:42, ukupno mijenjano 2 puta.

inzomni
Kontakt:

Post Postao/la inzomni » 22 maj 2023, 13:36

Fasciniran sam koliko Amoah gine za klub i koliko mu je stalo. Juce lik je trcao ko navijen, bio na svakoj lopti a plus mu Suljo i Santos ne dodase na drugu da se upise.

Kad se zavrsi utakmica, kako je poludio bio i kakvo je ono slavlje bilo njegovo kod istoka.

Nisam vidio ono na Grbavici mozda 5-10 godina.

Prvi dolazi do juga da slavi, zove ekipu, skace s rajom :bow:

Simi
Kontakt:

Post Postao/la Simi » 22 maj 2023, 13:39

Vukoja i gol u 96oj ce me proganjati do nedjelje
Jednom kraj pruge, uvijek kraj pruge!

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin, Paromlinac i 48 gostiju.