KK Bosna
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
Utakmice protiv Širokog Eroneta u finalu plej-ofa Prvenstva BiH bit će, prema svemu sudeći, posljednji nastupi Dušana Đorđevića u dresu Bosne ASA BH Telecoma.
Kako saznajemo, plejmejker sarajevskih "Studenata" dogovorio je potpisivanje dvogodišnjeg ugovora sa Union Olimpijom, jer mu na kraju tekuće sezone ističu obaveze prema još zvaničnom bh. prvaku.
Đorđević (26 godina, 195 centimetara), koji je prošlog ljeta stigao u Bosnu iz novosadske Vojvodine, bio je drugi asistent regionalne NLB lige (4,4 u prosjeku).
To nije jedina novost kada je riječ o najtrofejnijem slovenskom klubu. Naime, skoro je izvjesno da će Ljubljančane pojačati i nekadašnji kapiten Bosne Edin Bavčić (25, 210), i to na inicijativu trenera Olimpije Jurija Zdovca, koji je vodio bh. reprezentativca i u Bosni prošle sezone.
Bavčiću, koji igra na poziciji krila, upravo je istekao ugovor sa njemačkim Kelnom nakon što je prvi dio sezone proveo u turskom Kepezu.
Kako saznajemo, plejmejker sarajevskih "Studenata" dogovorio je potpisivanje dvogodišnjeg ugovora sa Union Olimpijom, jer mu na kraju tekuće sezone ističu obaveze prema još zvaničnom bh. prvaku.
Đorđević (26 godina, 195 centimetara), koji je prošlog ljeta stigao u Bosnu iz novosadske Vojvodine, bio je drugi asistent regionalne NLB lige (4,4 u prosjeku).
To nije jedina novost kada je riječ o najtrofejnijem slovenskom klubu. Naime, skoro je izvjesno da će Ljubljančane pojačati i nekadašnji kapiten Bosne Edin Bavčić (25, 210), i to na inicijativu trenera Olimpije Jurija Zdovca, koji je vodio bh. reprezentativca i u Bosni prošle sezone.
Bavčiću, koji igra na poziciji krila, upravo je istekao ugovor sa njemačkim Kelnom nakon što je prvi dio sezone proveo u turskom Kepezu.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Politika
zar sam ja igdje spomenuo politiku , nemam razloga pisati pm jer ako vi nevidite da netko vrijeđa onda ok samo tako dalje.A što se utakmice tiče nadam se da će Široki pobjediti i to u veličanstvenoj atmosferi za razliku od onoga što je više ličilo kazališnoj predstavi (Hamlet u selu Mrduša Donja) nego na finale košarkaškog prvenstva.

104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .
kralju vidi se da nisi dugo vremena na forumu pa arsu je Zima bolji centar i od Howarda to je problem. Zimic je apsolutno sasvim solidan igrac za NLB ligu i cak i dobar za ovu nasu ligu. ja sam napisao pred utakmicu da je prednost sirokog pod kosem i to se pokazalo tacnim samo sam se ja nadao da necemo onako lose (mada je i lose preblahg izraz) odigrati na vanjskim pozicijama. ovcina i hajric su van forme a ni ivanovic ne igra kao sto je igrao krajem NLB lige. vidim da se hajric polako vraca ali ovcina je sve gori i gori.neno#4 je napisao/la:nas je u ovo sranje dovela bolja igra sirokog i sto su ljudi bili bolji,sada se vidio nedostatak zime,i ono koliko god vi kritikovali arsa,nemamo centra da ledjima igra prema kosu(zivio lens),pa rahimic je igrao protiv femerlinga ledjima,a ovcina protiv grgata ne moze,on nikada nije mogao igrati ledjima,ali sam ocekivao da igra na iskustvo,pa sve sto god je covjek bacio uslo je i pokazao mu kako se to radi,covjek kojeg treba pohvaliti, nijednom nije provocirao sinoc kao josipovic ili mason...grgat bi nas razbio i u maloj dvorani u 9 kolu da nije zima usao,dvije zalijepio...mi ocigledno samo titule osvajamo sa lensom u ekipi i nikako drugacije....mislim da ce ova dole biti neizvjesna utakmica,ali slazem se kao sto vecina kaze,igrat cemo bolje,mozemo i izgubiti ali onako lose sigurno odigrati necemo i bio bi red da nas i trica podje, nije vala odavno![]()
.....
You are someone else I am still right here
Sad u Širokom treba igrati sa iskusnim i provjerenim igračima Ovčina,Ivanović,Šehović,Ikonić i Đorđević
Vanjsku liniju nek mjenja Vučurović i unutra Hajrić.Ovi ostali ulaziti ako ima problema sa ličnim i onda imamo šansi.Kakav Suljagić, mislim treba mu još mase i iskustva da bi igrao protiv slabijih ekipa kamoli finale.Njemu je trebalo davati više prostora protiv Leotara,Hercegovca i tako tih ekipa.Rakić,Pašalić i Đurasović trebaju ući samo ako bude velikih problema sa ličnim.Slažem se sa većinom da Ovčini treba narediti da ne glumi beka jer je on uz Hajrića jedini koji može pristojno kontrolisati reket,Ivanović je ipak više ofanzivno orijentisan igrač koji je nešto tanji u odbrani i skoku.
Ako ne pobjede, opet je sezona relativno uspješna jer su vratili dva predstavnika,izborili NLB te osvojili bar jedan trofej odnosno kup.
Vanjsku liniju nek mjenja Vučurović i unutra Hajrić.Ovi ostali ulaziti ako ima problema sa ličnim i onda imamo šansi.Kakav Suljagić, mislim treba mu još mase i iskustva da bi igrao protiv slabijih ekipa kamoli finale.Njemu je trebalo davati više prostora protiv Leotara,Hercegovca i tako tih ekipa.Rakić,Pašalić i Đurasović trebaju ući samo ako bude velikih problema sa ličnim.Slažem se sa većinom da Ovčini treba narediti da ne glumi beka jer je on uz Hajrića jedini koji može pristojno kontrolisati reket,Ivanović je ipak više ofanzivno orijentisan igrač koji je nešto tanji u odbrani i skoku.
Ako ne pobjede, opet je sezona relativno uspješna jer su vratili dva predstavnika,izborili NLB te osvojili bar jedan trofej odnosno kup.
sa Suljagicem pod kosem to je kao da smo bez centra ,a i sa Ovcinom ako je na 6.25 ,isto je kao da smo bez centra .
I onda kazu ,unistila nas centarska linija Sirokog..Koji centar ,??ko je igrao na centru ??
Ako hocemo sledece sezone u ULEB ,onda se pravi ekipa od jacih igraca koji se moraju malo bolje platiti ,a ne od DJECE ....iMA sezona gdje smo imali veoma dobar kadar sa NENOM ,LENSOM i SALETOM ,PERKOVICEM i td,,pa nismo mogli bolje od sedme pozicije , a ovdje mi neki nabrajaju djecu koja nisu SAVLADALA ni ligu 13. a ne NLB..
u Sirokom su svi prekaljeni od Tomasa ,Josipovica ,Grgata a o SPRALJI da i ne govorim covjek tek ulazi u formu posle ozljede...
DA me neko ne shvati pogresno ,ta djeca su za Vogosce NOVOG GRADA , Slavije ,pa kada se okale mozda dvojica da budu nosioci igre u BOSNI i vecem rangu takmicenja.. MUHA JE limitiran za ligu 13 i nebi bio siguran da moze vise napredovati ni glavom ni konstrukcijom ....
I onda kazu ,unistila nas centarska linija Sirokog..Koji centar ,??ko je igrao na centru ??
Ako hocemo sledece sezone u ULEB ,onda se pravi ekipa od jacih igraca koji se moraju malo bolje platiti ,a ne od DJECE ....iMA sezona gdje smo imali veoma dobar kadar sa NENOM ,LENSOM i SALETOM ,PERKOVICEM i td,,pa nismo mogli bolje od sedme pozicije , a ovdje mi neki nabrajaju djecu koja nisu SAVLADALA ni ligu 13. a ne NLB..
u Sirokom su svi prekaljeni od Tomasa ,Josipovica ,Grgata a o SPRALJI da i ne govorim covjek tek ulazi u formu posle ozljede...
DA me neko ne shvati pogresno ,ta djeca su za Vogosce NOVOG GRADA , Slavije ,pa kada se okale mozda dvojica da budu nosioci igre u BOSNI i vecem rangu takmicenja.. MUHA JE limitiran za ligu 13 i nebi bio siguran da moze vise napredovati ni glavom ni konstrukcijom ....
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing
Slažem se,mada su oni svakako tu da pomognu nisu nosioci.Treba procjeniti koliko ko može napredovati i mjenjati sa talentovanijim.
Sad u Sarajevu Vlašić je ispao pametnij,naš počeo rotirati ko da igramo sa nekom tamo banana ekipom a vamo životinje od igrača Mason,Grgat...
Suljagić dok provali kog treba čuvati već popušimo poene plus dodatno.Koliko sam primjetio njihov trener nije vadio onog Mason-a koji mi je djelovao u najmanju ruku napušen.Skače ko majmun hoće da se udara nekakav nabrijan.Treba tražiti doping kontrolu ko što su oni tražili za Amal-a iz Igoke-e.Namazani su ti dole hercegovci, nema lukavijih.Čak im i navijači znaju ko je čiji sudija.Moguće da griješim za Mason-a samo nagađam.
Sad u Sarajevu Vlašić je ispao pametnij,naš počeo rotirati ko da igramo sa nekom tamo banana ekipom a vamo životinje od igrača Mason,Grgat...
Suljagić dok provali kog treba čuvati već popušimo poene plus dodatno.Koliko sam primjetio njihov trener nije vadio onog Mason-a koji mi je djelovao u najmanju ruku napušen.Skače ko majmun hoće da se udara nekakav nabrijan.Treba tražiti doping kontrolu ko što su oni tražili za Amal-a iz Igoke-e.Namazani su ti dole hercegovci, nema lukavijih.Čak im i navijači znaju ko je čiji sudija.Moguće da griješim za Mason-a samo nagađam.
Oni su vrlo jasni ko hoće da ih razumije."PILA NAOPAKO" čovječe,za njih nema većeg motiva i pobjede nego kada igraju protiv Bosne.I u prijateljskoj utakmici, da ne govorim finale prvenstva države.Ako je neko nasjeo na ove njihove komentare ja ga zaista žalim.I ja ne zamjeram ni navijačima Širokog ni igračima na tome,čak naprotiv skidam im kapu.S druge strane naš motiv i želja za pobjedom je van svake diskusije.Sramotno da sramotnije ne može biti.Koji je veći motiv od motiva biti prvak države?Pa zar nisi vidio i čuo poslije zadnjeg sudijskog zvižduka koliko je igračima Širokog drago zbog pobjede, što su i pokazali, da se niko ne uvrijedi, "neartikulisanim" zvukovima koji su izbacivali iz sebe.ipsa je napisao/la:nisu mi jasni navijaci sirokog ...s jedne strane pisu kako su ispunili cilj za ovu sezonu s tim sto su usli u nlb, kako ce opusteno u finale, a onda ne mogu odolit pa pisu kako nas uzmu kad je najpotrebnije..kontradiktorno definitivno
Sa tvojim zadnjim post-om o naivnosti naše uprave u potpunosti se slažem.
mirzza je napisao/la:evo djordjevic ode, da nam je dovesti zlaju sada, odmah
velike su sanse Za ZLAJU cuo sam da je men.Raznjatovic zavrsio za Bavcica i DJordjevica a dovesce Jovanovica ,jer Olimpiji teba dobar plej ,a Zlaja nemoze tek tako iz Slobode i lige13. u EUROligu... kazu 90posto zavrseno...
Ipak je i JADRANSKA liga jaka i kvalitetna...
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Hehe, Mason igra kao navijen svaku utakmicu, ali to je njegova igra. Podsjeca me na Jamesa stilom, samo sto nije blizu te igre, naravno. Ali je all round igrac. Mozda nije neki suter, neki strijelac, al lik svaku utakmicu dodje blizu double double-a, a svako malo mu fali tek par brojki za triple double, uz fantasticnu energiju, skocnost, ali sto je najbitnije, i on i Thomas igraju kao da su rodjeni u Širokom, slave pobjede sa navijacima tijekom i poslije utakmice, stoga, skidam kapu i jednom i drugom, obavezno za ostanak obojice ako ikako moze.blazz je napisao/la:Slažem se,mada su oni svakako tu da pomognu nisu nosioci.Treba procjeniti koliko ko može napredovati i mjenjati sa talentovanijim.
...Život za Široki...
ŠB_Fidelis je napisao/la:Hehe, Mason igra kao navijen svaku utakmicu, ali to je njegova igra. Podsjeca me na Jamesa stilom, samo sto nije blizu te igre, naravno. Ali je all round igrac. Mozda nije neki suter, neki strijelac, al lik svaku utakmicu dodje blizu double double-a, a svako malo mu fali tek par brojki za triple double, uz fantasticnu energiju, skocnost, ali sto je najbitnije, i on i Thomas igraju kao da su rodjeni u Širokom, slave pobjede sa navijacima tijekom i poslije utakmice, stoga, skidam kapu i jednom i drugom, obavezno za ostanak obojice ako ikako moze.blazz je napisao/la:Slažem se,mada su oni svakako tu da pomognu nisu nosioci.Treba procjeniti koliko ko može napredovati i mjenjati sa talentovanijim.
Nemoj da se urijedis ali oni nece ostati ....---....Jer se vi pojacavate samo za doigravanje..pozdrav...
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Covjek se moze nadati, nije nerealan toliko ostanak, pogotovo jednog Thomasa bi valjalo zadrzati sa svoje 22 godine.
Pojacati ce se ekipa i za NLB, no to je neka druga prica pak.
Pojacati ce se ekipa i za NLB, no to je neka druga prica pak.
...Život za Široki...
nasi momci su zasluzili podrsku bez obzira na ishod tekme u SB....i zaista mislim da bi ih trebalo docekati po povratku na nacin na koji bi svaki pravi navijac bosne to uradio...i naravno koliko je god moguce skandirati vladi da ostane u bosni...
I feel devotion!!
Nemoj tako danas smo zajedno imali ispit i nismo nista znali,a vidi se da je on ucio.Melo15 je napisao/la:sa Suljagicem pod kosem to je kao da smo bez centra ,a i sa Ovcinom ako je na 6.25 ,isto je kao da smo bez centra .

HAJTE SAD MALO FAKAT SMIRITE SE,IZGUBILI SMO TITULU ZBOG SLJEDECIH STVARI:
1.OLIMPIJE(ikonic je od nove godine odsutan i mislima je u ljubljani kao i djordjevic ima mjesec dana)
2.INDOLENTOSTI NEKOLICINE(ovcina,ivanovic,vucurovic-ovdje mislim na odbranu)
3.DOBROG DANA SIROKOG(Mason zvani macola je poceo ubadati poneku munaru,grcgart takodje nekoliko vrsnih frljoka itd.)
4.LOSEG DANA BOSNE(sut za tri ravno hirosimi)
5.BATINANJA NA TRENINZIMA(to je najlaksi termin za ove ceste povrede bez tekmi)
Jeli iko primjetio da se u svakom trecem napadu moglo svirat 3 sekunde onom tomasu koji je kampovao u nasem reketu i lagano hvatao lopte.
- lolo d pitar
- Kontakt:
koliko smo se mi kleli u tog ikonica,a prodao se za male pare 

Zasto se prodao? Covjek je bio povrijedjen i jednostavno nije u formi, a i takav je u odlucujucim trenucima bio najbolji (izuzimajuci zadnju utakmicu).lolo je napisao/la:koliko smo se mi kleli u tog ikonica,a prodao se za male pare
to je problem tih kratkorocnih ugovora u kosarci. ako igraci vec znaju da ce ici negdje drugo, ofali im motivacije da do kraja odigraju 100% fokusirani, iako su profesionalci.ndbosna je napisao/la:Zasto se prodao? Covjek je bio povrijedjen i jednostavno nije u formi, a i takav je u odlucujucim trenucima bio najbolji (izuzimajuci zadnju utakmicu).lolo je napisao/la:koliko smo se mi kleli u tog ikonica,a prodao se za male pare
svejedno, hvala im svima za extra utakmice koje su igrali tokom ove sezone. ovi sto idu, nek im je sretno, a ovi koji ostaju, nadajmo se da ce i dalje davati sve od sebe za kk bosnu.
Vukoičić u Bosni još četiri sezone
Trener Bosne, Vlada Vukoičić, produžio je ugovor na još četiri godine…
Danas je sarajevski klub održao konferenciju za novinare uoči sutrašnjeg gostovanja na Pecari, a glavna tema je bio novi ugovor trenera Studenata.
Ime Vlada Vukoičić u trenerskim vodama regiona, ali i šire kotira kao jedno od najzvučnijih, a sa ovim ugovorom pravimo veliku stvar. Sigurno je da se nećemo zaustaviti na ovome, jer planiramo da zadržimo i osovinu tima, ali naravno i da dovedemo nekoliko pojačanja koja bi trebala obradovati sve navijače Bosne, rekao je direktor Bosne Bukva.
Košarkaši Bosne će sutra na Širokom probati doći do pobjede koja bi im garantirala treću utakmicu u Sarajevu. U slučaju poraza novi prvaci BiH biti će košarkaši Širokog.
Posjetimo, da će ove dvije momčadi predstavljati našu državu u NLB Ligi sljedeće sezone.
Trener Bosne, Vlada Vukoičić, produžio je ugovor na još četiri godine…
Danas je sarajevski klub održao konferenciju za novinare uoči sutrašnjeg gostovanja na Pecari, a glavna tema je bio novi ugovor trenera Studenata.
Ime Vlada Vukoičić u trenerskim vodama regiona, ali i šire kotira kao jedno od najzvučnijih, a sa ovim ugovorom pravimo veliku stvar. Sigurno je da se nećemo zaustaviti na ovome, jer planiramo da zadržimo i osovinu tima, ali naravno i da dovedemo nekoliko pojačanja koja bi trebala obradovati sve navijače Bosne, rekao je direktor Bosne Bukva.
Košarkaši Bosne će sutra na Širokom probati doći do pobjede koja bi im garantirala treću utakmicu u Sarajevu. U slučaju poraza novi prvaci BiH biti će košarkaši Širokog.
Posjetimo, da će ove dvije momčadi predstavljati našu državu u NLB Ligi sljedeće sezone.
-
- Kontakt:
Super stvar, iskreno sam sumnjao u njegov ostanak.
Svaka cast! Odlicna vijest bez obzira na ishod subotnje utakmice.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.