FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Neki od trenera koji su mi zapali za oko, naravno ako Ismir izvali pare

Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
Vec im vidim nadimke kad kiksaju dvije zaredom: Khurton, Alkurton, Rifete...
Razumijem i optimizam i nadanja i sve zivo, ali pisat da bi donio na ledjima covjeka koji je prije 2-3 godine bio sef skauting sluzbe u arsenalu i koji trenutno radi u Ajaxu, je stvarno neozbiljno i djetinjasto.
Ljudi spustite se na zemlju, nama je prosinecki bio preskup prije 3 mjeseca!
Ma malo da podgrijem forum, ne mogu više čitati ovu negativu i svakave postove. Svjestan sam da lik ni na igrici što se kaže ne bi mogao doći kod nas.spezial je napisao/la: ↑22 maj 2023, 23:51Vec im vidim nadimke kad kiksaju dvije zaredom: Khurton, Alkurton, Rifete...
Razumijem i optimizam i nadanja i sve zivo, ali pisat da bi donio na ledjima covjeka koji je prije 2-3 godine bio sef skauting sluzbe u arsenalu i koji trenutno radi u Ajaxu, je stvarno neozbiljno i djetinjasto.
L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
Ne znam ima li toksicnije skupine ljudi od navijaca sarajeva. Imas top ekipu, igras vrhunski, u zadnjih 10 utakmica imas 7 pobjeda, jedan poraz gdje te sudija unakazio, jedan remi gdje te sudija unakazio, i jedan remi protiv najvecih rivala gdje si jbg ispustio pobjedu, frustrirajuce nema sta.H8Z7 je napisao/la: ↑22 maj 2023, 23:54Ma malo da podgrijem forum, ne mogu više čitati ovu negativu i svakave postove. Svjestan sam da lik ni na igrici što se kaže ne bi mogao doći kod nas.spezial je napisao/la: ↑22 maj 2023, 23:51Vec im vidim nadimke kad kiksaju dvije zaredom: Khurton, Alkurton, Rifete...
Momci ginu jedan za drugog, atmosfera nije bila bolja godinama, izborila se evropa iz nemoguce pozicije, i reakcija na sve to je da analiziramo izjave trenera iz 2009.godine i yebemo mu mater za to. Daj ba, ne moze me bog ubijedit da je to normalno.
I to haj da dodjes pa ga tjeras, nego jos ni ne dolazis na domace tekme nikako, nego samo na gostujuce. I ne planiras se vratiti.
Evo ja aylu kritikujem stalno, smatram da treba ici, na avataru mi je hebenom prekrizena, al vala daj dobra je atmosfera hajmo malo gledati pozitivu...
Zadnja izmjena: spezial, dana/u 23 maj 2023, 00:03, ukupno mijenjano 1 put.
Ma jednostavno, ako zaista ne postoji konkretno i jako ime da se dovede na klupu, ostavi zalizanog i zavrseno
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️
COYG‼️
spezial je napisao/la: ↑23 maj 2023, 00:03Ne znam ima li toksicnije skupine ljudi od navijaca sarajeva. Imas top ekipu, igras vrhunski, u zadnjih 10 utakmica imas 7 pobjeda, jedan poraz gdje te sudija unakazio, jedan remi gdje te sudija unakazio, i jedan remi protiv najvecih rivala gdje si jbg ispustio pobjedu, frustrirajuce nema sta.H8Z7 je napisao/la: ↑22 maj 2023, 23:54Ma malo da podgrijem forum, ne mogu više čitati ovu negativu i svakave postove. Svjestan sam da lik ni na igrici što se kaže ne bi mogao doći kod nas.spezial je napisao/la: ↑22 maj 2023, 23:51
Vec im vidim nadimke kad kiksaju dvije zaredom: Khurton, Alkurton, Rifete...
Momci ginu jedan za drugog, atmosfera nije bila bolja godinama, izborila se evropa iz nemoguce pozicije, i reakcija na sve to je da analiziramo izjave trenera iz 2009.godine i yebemo mu mater za to. Daj ba, ne moze me bog ubijedit da je to normalno.
I to haj da dodjes pa ga tjeras, nego jos ni ne dolazis na domace tekme nikako, nego samo na gostujuce. I ne planiras se vratiti.
Evo ja aylu kritikujem stalno, smatram da treba ici, na avataru mi je hebenom prekrizena, al vala daj dobra je atmosfera hajmo malo gledati pozitivu...

Ja iskreno ne vidim ni jedno domace trenersko ime (sa mjestom prebivališta u BiH) da je bolje rješenje od Mirze. To vise govori koliko nam je katastrofslna ta trenerska škola, nego o nekim Mirzinim kvalitetima.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ni sekunde nije dangubio ko nas je kleo.
Kompromis je rješenje. Niko ne odbija sve, ali niko ne gubi sve.
6 mjeseci ugovor Varesanovicu, ako dobaci do 3-će pretkola KL i bude u bod-dva s Laznima, dati mu ugovor do kraja sezone.
Ako osvoji titulu, dati mu ugovor i narednu sezonu. Ne ostvari zacrtanom u 6 mjeseci, zahvaliti se.
Mislim da je to u interesu Kluba i onih koji najviše podržavaju Klub (bez ličnog interesa).
6 mjeseci ugovor Varesanovicu, ako dobaci do 3-će pretkola KL i bude u bod-dva s Laznima, dati mu ugovor do kraja sezone.
Ako osvoji titulu, dati mu ugovor i narednu sezonu. Ne ostvari zacrtanom u 6 mjeseci, zahvaliti se.
Mislim da je to u interesu Kluba i onih koji najviše podržavaju Klub (bez ličnog interesa).
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Tek nakon ovakvih stvari vidiš koliko raje veze nema o fudbalu, koliko ne razmišlja i ne gleda širu sliku, te što je najtužnije, kako nemaju karaktera.
Mirza jeste ispunio zadati cilj, to je Evropa i ja mu ovim putem čestitam. Uhljup je teški, ali mu čestitam. Uradio je ono što je stavljeno ispred njega i to je to, nema se ništa ni dodati ni oduzeti. Ono što je dobro uradio je odnos s igračima, vidio je i on da mu je to jedan od najvažnijih aduta, jer on nema mnogo kvalitetnih trenerskih osobina. Fokusirao se na tu motivaciju igrača i borbenost na samoj utakmici. Također, dovedeni su dobri igrači i ratoborni momci, što je velika razlika u odnosu na ono što smo gledali u prvoj polusezoni.
Što se tiče same igre, ništa specijalno. To se dobro vidjelo u Kaknju protiv Veleža, gdje nisam mogao da vjerujem šta moje oči vide. Loptu nismo iznijeli kako treba čitavu utakmicu. To sve tek haotično izgleda kad se gleda uživo, preko TV-a se nema takav dojam. Koliko god mi neko nabrajao neke pobjede, mi nemamo smisleno uigrane akcije. Na početku se sve svodilo na dvije varijante - 1. nabijanje na centarfora, pa ovaj ako spusti loptu, dobro i jeste, te 2. krila se uvlače unutra i čekaju dok bekovi ne protrče, što je naravno odmah pročitano od bilo koje ekipe u ligi. Nemamo sistema, nemamo uigranih akcija, ne znamo smireno iznijeti loptu, odbrana je dosta klimava, te u dosta trenutaka djelujemo kao neozbiljna ekipa. Pod "neozbiljna ekipa" mislim da primamo tri smiješna gola od Veleža, te ne znamo utakmicu da smirimo i privedemo kraju. Isto to se desilo u derbiju, neviđena bruka, sramota, jad i odron. Preglup gol smo primili i od Širokog.
Zabili smo finih golova, ali ekipa kao ekipa djeluje haotično i labilno u mnogim trenutcima.
Druga jako bitna stvar je individualni kvalitet. Zimus su dovedeni strašni individualci za našu ligu i svaka čast za taj potez. Od Vrančića, Ziljkića, Oliveire, Kyeremeha, Gulija, Martinovića, Balte, pa i Radovića. Automatski si dobio 50% bolju ekipu i mnogo si raznovrsniji i neugodniji. Također, od ovih ofanzivinih igrača svako može napraviti neku čarlamu u bilo kojem momentu, pa da dobiješ tekmu i kad ne igraš dobro. Uz to, ponavljam, dosta je borbenih i srčanih igrača, što je dodatni plus.
Nama je individualni kvalitet donio sve, bez ovako dobrih individualaca nas ne bi bilo ni na mapi.
Što se tiče budućnosti, opet ću ponoviti ono što stalno trubim, mora se dovesti dobar trener, neko ala Jakirović. Neko s karakterom, filozofijom, autoritetom. Znam da je izlizano, ali to je tako, drugo je to što smo mi u prošlosti dovodili ublehe, pa se sad naježimo na ove riječi. Od nekih promjena u Upravi sigurno neće doći, to sam se pomirio. Tek kad bude promjene na klupi, onda možemo pričati o poboljšanjima na nekim pozicijama. Jedva čekam da vidim scenario gdje će se ostaviti Mirza, gdje će odraditi pripreme, a onda kad krene sezona nabiti kikseva i eto novog trenera i ustaljenog šablona.
Super je što se izvukla sezona i što idemo u Evropu, ali da sam sad nešto fasciniran i da trubim na sav glas, daleko od toga. To što neki gledaju užu sliku, što im je sve instant i što se zadovoljavaju samo plasmanom u Evropu na guzzove, to je njihova stvar. Priznajte slobodno sebi da je sramotno da Klub koji ima najveći budžet, gazde pune kao brod, Akademiju, kamp, stabilnu situaciju, jedva uđe u Evropu. Sramotno je da smo bara bara s klubovima koji nemaju za hljeba. Sramota je da je Zrinjski onaj klub koji smo mi trebali biti još davnih godina. Nekom drugom klubu da daš sve ovo, napravili bi brdo dobrih stvari. Žalosno je što su vam spale ambicije, žalosno je što vam je bitan instant rezultat, a ne dugoročni. Žalosno je što u ovom jadu od lige, gdje neko s malo više para postaje dominantan, mi smo došli do toga da smo prepuni ponosa zbog Evrope. To što će nas neko napuniti u Evropi, jer nemamo ništa igre i kvalitete, to nikom ništa, bitno je da smo mi uzeli tamo neke levatske ekipe. Sutra kad ispadnemo od nekih konobara, nemojte psovati.
Hoću jednom u životu da vidim moje Sarajevo da se uozbiljilo, da je počelo pametno raditi, da jednu sezonu odgledam rahat, bez afera u i oko Kluba. Hoću jednom da vidim glavu i rep u ekipi, dobre pojedince, dobrog trenera, filozofiju, rad i red. Hoću jednom da vidim moje Sarajevo koje osvoji dominantno trofej i ode u Evropu, gdje će se boriti za grupnu fazu, a ne samo onako da ode i broji koliko je para donijela Evropa, čisto da se mogu pokriti neki troškovi.
Trznite se ljudi dragi, nismo ni 'O' od ozbiljnog kluba, ako se šta ne preduzme, nećemo nikad ni biti. Ebo vas tekme gdje će me tamo neki jado od sudije pripaziti za gol, pa u narednoj počastiti i sve tako. Hoću da dođemo negdje, zabijemo par komada kao Zrinjski Borcu i ušutimo odmah sve u startu.
Mirza jeste ispunio zadati cilj, to je Evropa i ja mu ovim putem čestitam. Uhljup je teški, ali mu čestitam. Uradio je ono što je stavljeno ispred njega i to je to, nema se ništa ni dodati ni oduzeti. Ono što je dobro uradio je odnos s igračima, vidio je i on da mu je to jedan od najvažnijih aduta, jer on nema mnogo kvalitetnih trenerskih osobina. Fokusirao se na tu motivaciju igrača i borbenost na samoj utakmici. Također, dovedeni su dobri igrači i ratoborni momci, što je velika razlika u odnosu na ono što smo gledali u prvoj polusezoni.
Što se tiče same igre, ništa specijalno. To se dobro vidjelo u Kaknju protiv Veleža, gdje nisam mogao da vjerujem šta moje oči vide. Loptu nismo iznijeli kako treba čitavu utakmicu. To sve tek haotično izgleda kad se gleda uživo, preko TV-a se nema takav dojam. Koliko god mi neko nabrajao neke pobjede, mi nemamo smisleno uigrane akcije. Na početku se sve svodilo na dvije varijante - 1. nabijanje na centarfora, pa ovaj ako spusti loptu, dobro i jeste, te 2. krila se uvlače unutra i čekaju dok bekovi ne protrče, što je naravno odmah pročitano od bilo koje ekipe u ligi. Nemamo sistema, nemamo uigranih akcija, ne znamo smireno iznijeti loptu, odbrana je dosta klimava, te u dosta trenutaka djelujemo kao neozbiljna ekipa. Pod "neozbiljna ekipa" mislim da primamo tri smiješna gola od Veleža, te ne znamo utakmicu da smirimo i privedemo kraju. Isto to se desilo u derbiju, neviđena bruka, sramota, jad i odron. Preglup gol smo primili i od Širokog.
Zabili smo finih golova, ali ekipa kao ekipa djeluje haotično i labilno u mnogim trenutcima.
Druga jako bitna stvar je individualni kvalitet. Zimus su dovedeni strašni individualci za našu ligu i svaka čast za taj potez. Od Vrančića, Ziljkića, Oliveire, Kyeremeha, Gulija, Martinovića, Balte, pa i Radovića. Automatski si dobio 50% bolju ekipu i mnogo si raznovrsniji i neugodniji. Također, od ovih ofanzivinih igrača svako može napraviti neku čarlamu u bilo kojem momentu, pa da dobiješ tekmu i kad ne igraš dobro. Uz to, ponavljam, dosta je borbenih i srčanih igrača, što je dodatni plus.
Nama je individualni kvalitet donio sve, bez ovako dobrih individualaca nas ne bi bilo ni na mapi.
Što se tiče budućnosti, opet ću ponoviti ono što stalno trubim, mora se dovesti dobar trener, neko ala Jakirović. Neko s karakterom, filozofijom, autoritetom. Znam da je izlizano, ali to je tako, drugo je to što smo mi u prošlosti dovodili ublehe, pa se sad naježimo na ove riječi. Od nekih promjena u Upravi sigurno neće doći, to sam se pomirio. Tek kad bude promjene na klupi, onda možemo pričati o poboljšanjima na nekim pozicijama. Jedva čekam da vidim scenario gdje će se ostaviti Mirza, gdje će odraditi pripreme, a onda kad krene sezona nabiti kikseva i eto novog trenera i ustaljenog šablona.
Super je što se izvukla sezona i što idemo u Evropu, ali da sam sad nešto fasciniran i da trubim na sav glas, daleko od toga. To što neki gledaju užu sliku, što im je sve instant i što se zadovoljavaju samo plasmanom u Evropu na guzzove, to je njihova stvar. Priznajte slobodno sebi da je sramotno da Klub koji ima najveći budžet, gazde pune kao brod, Akademiju, kamp, stabilnu situaciju, jedva uđe u Evropu. Sramotno je da smo bara bara s klubovima koji nemaju za hljeba. Sramota je da je Zrinjski onaj klub koji smo mi trebali biti još davnih godina. Nekom drugom klubu da daš sve ovo, napravili bi brdo dobrih stvari. Žalosno je što su vam spale ambicije, žalosno je što vam je bitan instant rezultat, a ne dugoročni. Žalosno je što u ovom jadu od lige, gdje neko s malo više para postaje dominantan, mi smo došli do toga da smo prepuni ponosa zbog Evrope. To što će nas neko napuniti u Evropi, jer nemamo ništa igre i kvalitete, to nikom ništa, bitno je da smo mi uzeli tamo neke levatske ekipe. Sutra kad ispadnemo od nekih konobara, nemojte psovati.
Hoću jednom u životu da vidim moje Sarajevo da se uozbiljilo, da je počelo pametno raditi, da jednu sezonu odgledam rahat, bez afera u i oko Kluba. Hoću jednom da vidim glavu i rep u ekipi, dobre pojedince, dobrog trenera, filozofiju, rad i red. Hoću jednom da vidim moje Sarajevo koje osvoji dominantno trofej i ode u Evropu, gdje će se boriti za grupnu fazu, a ne samo onako da ode i broji koliko je para donijela Evropa, čisto da se mogu pokriti neki troškovi.
Trznite se ljudi dragi, nismo ni 'O' od ozbiljnog kluba, ako se šta ne preduzme, nećemo nikad ni biti. Ebo vas tekme gdje će me tamo neki jado od sudije pripaziti za gol, pa u narednoj počastiti i sve tako. Hoću da dođemo negdje, zabijemo par komada kao Zrinjski Borcu i ušutimo odmah sve u startu.
-
- Kontakt:
Pa o tome ovdje raja i piše evo već par dana, samo sto mnogi ne razumiju a dosta ih i ne želi da razumije... Nisam vidio nijedan post da je neko napisao kako je Mirza veliko trenersko ime i da nas treba povesti u Evropu...GalileoGalilei je napisao/la: ↑23 maj 2023, 00:27Tek nakon ovakvih stvari vidiš koliko raje veze nema o fudbalu, koliko ne razmišlja i ne gleda širu sliku, te što je najtužnije, kako nemaju karaktera.
Svi bi mi Keka, Bjelicu, Nikolića itd prije Mirze, to je logično.
Druga stvar... to što su dobri igrači dovedeni, nije ti garancija uspjeha i dobrih rezultata. U Evropi i svijetu je milion dobrih primjera gdje se potroše dobri novci za pojačanja ali džaba ako se hemija i kompaktnost u ekipi ne stvori, pada sve u vodu. Po vašoj teoriji znači na ova pojačanja mogao sam trener biti i ja i ti ili Repuh ili neko četvrti a rezultati bi bili isti ?
Treća stvar, ni mi a niti bilo koja ekipa u našoj ligi ne pokazuje nikakve aman kvalitete i ljepotu u igri i nikad nijedna ekipa neće pokazivati, to treba svima da bude jasno, bar ne u skorije vrijeme. Dok nas je Kodro vodio, malo su akcije izgledale lijepo i smišljeno jedan period i to je sve... Ja ne znam šta vi očekujete da vidite od klubova iz haman najslabije lige na svijetu
Mi u sezoni duple krune igrali na pogon individualnog kvaliteta Ahme, Rahmana, Kove i životne forme cige Tatara... Željo dok je dominirao imao je drim tim plus radili sa sudijama... Borac se konstantno gura...
Pa i ovaj Zrinjski ove godine nikakvu ljepotu nije pokazivao u igri... nego čista disciplina i kompaktnost.
I na kraju najvažnije, niko se od nas ne zadovoljava trećim mjestom i borbom za Evropu... Nego je kakva takva radost i zadovoljstvo što je donekle ipak sezona spašena, obzirom u kakvim smo gov.nima bili prije 3 mjeseca otprilike i što ćemo vidjeti 2/3 pretkola u Evropi zbog koeficijenta prije svega a onda i zarade. Lakše ćeš privući potencijalna pojačanja, malo će se opet stvoriti neke hemije između navijača i kluba itd itd. Tim faktorima se radujemo, bar ja. I moj stav je takav, da ako ćemo se zadovoljiti Evropom i ponekad titulom, Mirza može i ostati komotno, a ako je influenser fakat ozbiljan u namjerama da nas uvede u grupe, onda poslije Igmana Mirzi odmah dati zahvalnicu i papire.
- BordoBBoja
- Kontakt:
Dzabe ti to hajvanima objasnjavasGalileoGalilei je napisao/la: ↑23 maj 2023, 00:27Tek nakon ovakvih stvari vidiš koliko raje veze nema o fudbalu, koliko ne razmišlja i ne gleda širu sliku, te što je najtužnije, kako nemaju karaktera.
Psovat ce se od do kad ispadnemo u prvom eventualnom drugom pretkolu, i kad nakon par kola se oprostimo od titule
Onda ide novi trener i hajde jovo na novo
Pa naravno, treba otjerat Mirzu, dovest nekog Bogoljuba iz Srbije pred prvu utakmicu tacnije pred manje od dva mjeseca. Krenut sve iz pocetka, na novo, sa nule sa novim trenerom, krenut sa pripremama sredinom juna, opet uigravat ekipu, nov trener drugi sistem i na kraju ispast u prvom kolu i opet tjerat i psovat, sto da ne.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
To je toGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑22 maj 2023, 23:11Ako ćemo dovoditi razne Feđe, Vasoske i sl trenerske “kvalitete”, neka onda Prandellija. Ako već Mirvić sanja o borbi za grupnu fazu, onda je to itekako nerealno da očekuje sa Mirzom na klupi.
Treći post iznad tvog, čovjek sve napisao od A do Ž kako stvari stoje i šta treba. Pročitaj pomoć ti.Aduka87 je napisao/la: ↑23 maj 2023, 01:12Pa naravno, treba otjerat Mirzu, dovest nekog Bogoljuba iz Srbije pred prvu utakmicu tacnije pred manje od dva mjeseca. Krenut sve iz pocetka, na novo, sa nule sa novim trenerom, krenut sa pripremama sredinom juna, opet uigravat ekipu, nov trener drugi sistem i na kraju ispast u prvom kolu i opet tjerat i psovat, sto da ne.
L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
Zaboravise pitari sve cim se europa izborila. Podrska hordama, podrska bojkotu. Horde su otjerale razne parazite a otjerat ce i ove. Previse se pljuju momci koji su X puta spasili klub od najezde parazita. I ovaj put ne grijese a vrijeme ce pokazati.
Mirza se hvali kao da je izmislio toplu vodu, a rekordne pare ulozene na polusezoni da se iscupa evropa. Da je Dudic ostao, i on bi izborio evropu, garant. Ono sto mi se svidja jeste odnos njega i igraca, izgleda da ga postuju i gotive, zanemarit cu onu scenu sa Ilijom od prije par dana, onako bi reagovao svaki igrac i to se lahko izgladi.
To sto njega ljudi ne gotive zbog nekih izjava od prije, mene ne dodiruje i ne zanimaju me, iskreno nije nikog uvrijedio i otkako je dosao bio sam skeptican da ce bilo sta uspjet ali eto izbori evropu, ispunio je cilj. Nadam se da ce nastaviti sa pozitivnim iznenadjenjima jer sad da se mijenja fakat nema smisla. Svaka cast i idemo raditi dalje.
Sto se tice Dala, ljudi su ga pljuvali prije godinu ipo, a tad je dobro igrao. Imao dobrih prodora, dobrih suteva i dobrih pasova, hvalio sam ga. Ove sezone, od pocetka sezone pokusava da solira, suta i uopste ne gleda da li ima neko slobodan ili u boljoj poziciji. Sebicnijeg igraca odavno nisam vidio.
Neki govore da je imao strasnu sezonu, ja cu ipak reci da je imao strasnih nekoliko tekmi, da je bljesnuo i uz malo srece bio ponajbolji pojedinac. Zadnja utakmica je dokaz i go za 1:1 uz malo srece. Dobar pas Ziljkicu nakon kojeg povedemo. Dobar dribling i sut prije gola Renana za 1:3. Vracao se nazad i trazio loptu. Sve top i naravno zakivaju ga u zvijezde, a prije toga si imao utakmice gdje ima slobodnog igraca na 16 koji bi bio u dobroj prilici za go ali se on odluci na sut koji ode u zvijezde ili ode u dribling a imao je priliku za dobar pas, itd, itd...
Ja ne mogu da ne pomislim da je dobio takve instrukcije (da bude sebican), da napravi solo potez i pokusa odluciti utakmicu da bi sebi dizao cijenu na taj nacin. Jer znamo da im je cilj bio njega prodati za dobre pare a ne za par stotina hiljada.
U svakom slucaju ni Dala ni Mirzu ne hejtam, i zelim im sve najbolje. Trenutno njihov uspjeh je i uspjeh kluba kojeg volim.
To sto njega ljudi ne gotive zbog nekih izjava od prije, mene ne dodiruje i ne zanimaju me, iskreno nije nikog uvrijedio i otkako je dosao bio sam skeptican da ce bilo sta uspjet ali eto izbori evropu, ispunio je cilj. Nadam se da ce nastaviti sa pozitivnim iznenadjenjima jer sad da se mijenja fakat nema smisla. Svaka cast i idemo raditi dalje.
Sto se tice Dala, ljudi su ga pljuvali prije godinu ipo, a tad je dobro igrao. Imao dobrih prodora, dobrih suteva i dobrih pasova, hvalio sam ga. Ove sezone, od pocetka sezone pokusava da solira, suta i uopste ne gleda da li ima neko slobodan ili u boljoj poziciji. Sebicnijeg igraca odavno nisam vidio.
Neki govore da je imao strasnu sezonu, ja cu ipak reci da je imao strasnih nekoliko tekmi, da je bljesnuo i uz malo srece bio ponajbolji pojedinac. Zadnja utakmica je dokaz i go za 1:1 uz malo srece. Dobar pas Ziljkicu nakon kojeg povedemo. Dobar dribling i sut prije gola Renana za 1:3. Vracao se nazad i trazio loptu. Sve top i naravno zakivaju ga u zvijezde, a prije toga si imao utakmice gdje ima slobodnog igraca na 16 koji bi bio u dobroj prilici za go ali se on odluci na sut koji ode u zvijezde ili ode u dribling a imao je priliku za dobar pas, itd, itd...
Ja ne mogu da ne pomislim da je dobio takve instrukcije (da bude sebican), da napravi solo potez i pokusa odluciti utakmicu da bi sebi dizao cijenu na taj nacin. Jer znamo da im je cilj bio njega prodati za dobre pare a ne za par stotina hiljada.
U svakom slucaju ni Dala ni Mirzu ne hejtam, i zelim im sve najbolje. Trenutno njihov uspjeh je i uspjeh kluba kojeg volim.
Sve mi znamo.
Mirvic je riskirao sa Mirzom i mislim da ovaj put neće riskirati sa smjenom trenera, pogotovo sad kad je u ovakvoj situaciji izborio Evropu.
Gledati malo i sa te strane, promašio je dva mlada trenera koji su klub dovela blizu zone ispadanja i samo lud bi sad mjenjao, ma koliko Horde bile upravu.
Gledati malo i sa te strane, promašio je dva mlada trenera koji su klub dovela blizu zone ispadanja i samo lud bi sad mjenjao, ma koliko Horde bile upravu.
Godine su donijle mudrost i iskustvo !Samozdravlje je napisao/la: ↑23 maj 2023, 00:14Ni sekunde nije dangubio ko nas je kleo.

Ovo je odlican prijedlog. No,nije do nas navijaca. Nase zelje su dobre i velike. Do investitora je,oni su problem. Od 94-e do 2014-e smo se krpali,kako smo stigli,ono koliko para toliko muzike. No,od 2014-od dolaska investitora ,umjesto da krenemo nekom pravom linijiom ka vrhu,mi posrcemo kao pijani Rus. Nedostatak plana,bilo kakvog plana razvoja,bilo kakve vizije.
Tako je i sad ,investitori prvo trebaju odluciti sta hoce i to ne sta hoce sad u ovom trenutku,nego sta hoce u iduce barem dvije tri godine.
Tako i za trenera. Ako imamo ciljeve dominacije u BiH,grupa u Evropi. Mirza nije trener za toga. Odredjen nivo igrackog kadra,dobri medjuljudski odnosi,motivacija su dosta za varakanje po BHPL ,kao i za par pretkola. Za dominaciju i grupe sigurno ne.
Kako je za trenera,tako je i za igracki kadar. Nema potrebe dovoditi preskupe igrace ako nemas plan i ciljeve.
Trener stranac,iskusan,dokazan na par godina. Dobro placen,dobro finansijki motivisan,to je idealno rjesenje. Ako nece tako nesto ,onda hladno moze Mirza ostati.
Mada ,ja jos od januara slusam mahalstine kako Mirvah trazi novog trenera. Egomanijak ,kakv jeste,on bi neko zvucnije ime i to samo zbog imena. U Mirvaha inace nije neka pamet. Da jeste,ne bi onu ofajlu Ajlah drzao

Tako nekako i ja razmisljanjam. Izvukao je realno fino ovu polusezonu ali hvala, sretno i prijatno.ajdohordas je napisao/la: ↑22 maj 2023, 21:43Ne znam šta je teško priznati i nama navijačima ako negdje pogriješimo u procjenama i sranj.ima. Tražimo izvinjenje od Ayle, Mirze itd. Tražimo ispravku grešaka. A i mi sami nekad ne želimo i ne možemo priznati krivicu.
Nije Mirza kriv za cijelu ovu sezonu. Znači sezonu su drugi usrali a on je došao na pola iste.
Stavljen je skoro pa nemoguć zadatak pred njegaa to je Evropa, i zadatak je ispunjen. Preuzeo je klupu na -11, u katastrofalnoj atmosferi u i oko kluba. I uspjeo je izvuć bukvalno maximum. A ovdje se ispisalo hiljade stranica kako Evrope nećemo vidjet, kako će Dal bit zacementiran u prvu postavu, pucat će penale, ispast ćemo itd itd. Na kraju sve ispade kontra od toga, trener koji je od svih prethodnih ipak najvise klupirao Dala( jer par utakmica je sa klupe počeo), vratio ga u formu, stvorio hemiju među igračima i vratio nas na kakav takav pobjednički kolosijek. Ne znam što je pojedinima ovdje teško to priznati.
Ta priča kako ima top ekipu i da na osnovu toga ovo nije nikakav rezultat okačite mačku o rep. I Chelsea je skršio 500 miliona dolara na pojačanja u zadnje dvije godine pa se sprdaju sa njima u Engleskoj.
Kakav god da je Mirza, onaj zadatak koji je ispred njega stavljen i zbog kojeg je doveden, ispunio je i to u velikom stilu. I na tome treba čestitati i zahvaliti se njemu i momcima, a na kraju sezone gospodski se razići.
Gurati sad ovdje i dalje pricu nekakvu o Mirzi vise nema smisla. Da osvoji LP neke stvari ce ostati iste sto je u neku ruku i razumljivo ali isto tako nema potrebe dalje truniti i razglabati o tome.
Ko ne vidi ama bas nikakvu zaslugu u Mirzi u ovoj dr polusezoni nemamo o cemu pricati, s druge strane ko misli da je on neki vrli strucnjak opet nemamo o cemu pricati. Jednostavno kao prelazno rijesenje (nadam se) posluzio je svrsi i tjt.
Trenutno korisnika/ca: amypitar, benko21, boki86, Bordo10, bordobijeli, crnehorde, Galantni, Google Adsense [Bot], hazarder, johntravolta123, Mahalac7, nedimmmm1337, OsmanhodzicBuco, riki46 i 69 gostiju.