Najbolja underdog prica u NBA, nema sta.
NBA Playoffs 2022/23
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako
Re: NBA Playoffs 2022/23
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- Shategabri
- Kontakt:
Baš se teško odlučiti, Jokić sa ovakvim playoffom ili Jimmy.
Kontam ipak Jokić će imati još fore, Jimmy ako sad uzme, to je to.
Mogao bi onda i u penziju.
Što se tiče prognoze, Denver u 6.
Koševo Zapad
- tutankamon1905
- Kontakt:
Koliko mi je mrzak Miami bio dok su se samarali sa Bullsima, toliko su mi ove godine postali dragi.
Sto neko napisa, nakon dugo godina bicr mi drago ko god osvoji, ali naginjem za Denver malo vise
Sto neko napisa, nakon dugo godina bicr mi drago ko god osvoji, ali naginjem za Denver malo vise
- djoleprijedor
- Kontakt:
Vidjećete vi kad Boston okrene na 4-3 Majami pa osvoji prsten protiv Nagetsa 

Mens sana in corpore sano.
- Shategabri
- Kontakt:
Okrenuce oni da ne kazem sta, posteno bi bilo da i Miami vcrs zavrsi pa da ove ekipe imaju jednako dana odmordjoleprijedor je napisao/la: ↑23 maj 2023, 14:04Vidjećete vi kad Boston okrene na 4-3 Majami pa osvoji prsten protiv Nagetsa![]()

Vala naodmaraće se do 1.6. Zaboraviću i da se igra finale.ronaldo99 je napisao/la: ↑23 maj 2023, 15:20Okrenuce oni da ne kazem sta, posteno bi bilo da i Miami vcrs zavrsi pa da ove ekipe imaju jednako dana odmordjoleprijedor je napisao/la: ↑23 maj 2023, 14:04Vidjećete vi kad Boston okrene na 4-3 Majami pa osvoji prsten protiv Nagetsa![]()
![]()
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari
Ma uzme li Boston vcrs samo ce mi dati bezveze laznu nadu, tako da bolje vcrs da zavrsijose je napisao/la: ↑23 maj 2023, 15:25Vala naodmaraće se do 1.6. Zaboraviću i da se igra finale.ronaldo99 je napisao/la: ↑23 maj 2023, 15:20Okrenuce oni da ne kazem sta, posteno bi bilo da i Miami vcrs zavrsi pa da ove ekipe imaju jednako dana odmordjoleprijedor je napisao/la: ↑23 maj 2023, 14:04Vidjećete vi kad Boston okrene na 4-3 Majami pa osvoji prsten protiv Nagetsa![]()
![]()

Jokic ili Jimmy obadva zasluzuju prsten za ovaj odigrani playoff, al vise bi volio Miami, kao 8-mi seed pocistili konkurenciju

I u slucaju cuda da Boston prodje nasamarat ce ih denver, a i ovako ce nasamarat Majami
Covjek kojem brojke eksponencijano rastu u PO,to je pravi igrac.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Pregledao sam jos malo brojke na nivou serije i kad se malo sagleda nije tesko naci glavni razlog poraza. Murray i Jokic su nesumnjivo odigrali vrhunsku seriju al mi bi i to prezivjeli da bukvalno svaki sporedni igrac Denvera nije odigrao strasnu seriju za svoju rolu. KCP i Porter preko 40% za tri, Gordon i Brown obojica preko 50% iz igre i sva 4 igraca su imala TS% preko ligaskog prosjeka (KCP i Brown preko 60%). Jokic je nakon G1 u kom je imao TS% 82.8 imao redom 48.7, 54.3 i 56.3 sto je realno odlican posao odbrane za smanjenje njegove efikasnosti koja je u RS bila preko 70% (apsurdna brojka). Davis i Bron s druge strane odlicne sirove brojke (27-14-3 i 28-10-9.5 sa oko 60% TS% obojica) al ja sam i dalje dojma za Davisa da je protiv Jokica morao imati 30+ ppg obzirom da je promasio veliki broj za njega laganih suteva i u G2 i u G4. Od ostatka ekipe dobili smo ucinak samo od Reavesa (strasna serija za svoju rolu) i Ruija (minus G4). Jednostavno je bilo premalo da sa 4 igraca dobijemo ekipu kojoj 6 igraca odigra za svoje role fenomenalne serije.
Apsolutno,kada pogledas da su sve utakmice bile jako blizu na kraju Denverov supporting cast je poprilicno prelomio ovu seriju.Njihova konzistentnost kroz citav PO je brutalna.Npr Brown je do game 3 imao 100% za tri koje nisu "izazvane",mislim jbga i Curry je promasio neku otvorenu tricu.KCP nikada nije bio na ovom suterskom nivou,cak i u bubblu gdje je sutiro dobro bilo je klimavih suterskih utakmica,u ovom PO ja se ne sjecam ni jedne takve,samo surovo kaznjavanje.Jos na sve to pojavi se najbolja verzija do sada MPJa u PO,pa Gordon koji sinoc nista ne promasuje em igra top odbranu citavu seriju,jbga ocito previse za Lakerse u kojem se sem Reavesa bekovska linija prakticki ofanzivno nije pojavila u ovoj seriji(Dlo,Dennis,Walker),prije svega DLo je veliko razocarenje.Epidaurus je napisao/la: ↑23 maj 2023, 16:37Pregledao sam jos malo brojke na nivou serije i kad se malo sagleda nije tesko naci glavni razlog poraza. Murray i Jokic su nesumnjivo odigrali vrhunsku seriju al mi bi i to prezivjeli da bukvalno svaki sporedni igrac Denvera nije odigrao strasnu seriju za svoju rolu. KCP i Porter preko 40% za tri, Gordon i Brown obojica preko 50% iz igre i sva 4 igraca su imala TS% preko ligaskog prosjeka (KCP i Brown preko 60%). Jokic je nakon G1 u kom je imao TS% 82.8 imao redom 48.7, 54.3 i 56.3 sto je realno odlican posao odbrane za smanjenje njegove efikasnosti koja je u RS bila preko 70% (apsurdna brojka). Davis i Bron s druge strane odlicne sirove brojke (27-14-3 i 28-10-9.5 sa oko 60% TS% obojica) al ja sam i dalje dojma za Davisa da je protiv Jokica morao imati 30+ ppg obzirom da je promasio veliki broj za njega laganih suteva i u G2 i u G4. Od ostatka ekipe dobili smo ucinak samo od Reavesa (strasna serija za svoju rolu) i Ruija (minus G4). Jednostavno je bilo premalo da sa 4 igraca dobijemo ekipu kojoj 6 igraca odigra za svoje role fenomenalne serije.
Realno, win win situacija u finalu.
Ili ce uzeti Miami i gotivni Butler kao underdog.. Ili ce uzeti Jokic sa Denverom, kao ekipa koja je pokazala ubjedljivo najvise na zapadu.
Generalno, mislim da samo povrede mogu sprijeciti Denver da uzme prvi trofej u istoriji.
@L-Train
Problem je sto ste se vi (ne znam da li konkretno ti, ali sustinski navijaci Lakersa ovdje) nalozili kako imate neku timcinu i odlican supporting cast za LeBrona i Davisa, a sustinski imate gomilu poluigraca na NBA nivou ala DLo i Schroeder. Jesu takvi dobri igraci, ali za Hornetsa, Pistonsa i slicnih fransiza. Za napad na prsten je tesko uzdati se u takve. Od pocetka je bilo jasno da je Denver, em kvalitetnija ekipa, sira ekipa, uigranija ekipa i da ima najboljeg igraca na parketu. Ovaj rezultat je to i potvrdio..
A one price kako je Denver odlican match up za Lakerse, kako ce vrtiti Jokica u piku, kako niko ne moze zaustaviti LeBrona i Davisa.. Pa eto, vidjeli smo koliko su te price drzale vodu.
Ili ce uzeti Miami i gotivni Butler kao underdog.. Ili ce uzeti Jokic sa Denverom, kao ekipa koja je pokazala ubjedljivo najvise na zapadu.
Generalno, mislim da samo povrede mogu sprijeciti Denver da uzme prvi trofej u istoriji.
@L-Train
Problem je sto ste se vi (ne znam da li konkretno ti, ali sustinski navijaci Lakersa ovdje) nalozili kako imate neku timcinu i odlican supporting cast za LeBrona i Davisa, a sustinski imate gomilu poluigraca na NBA nivou ala DLo i Schroeder. Jesu takvi dobri igraci, ali za Hornetsa, Pistonsa i slicnih fransiza. Za napad na prsten je tesko uzdati se u takve. Od pocetka je bilo jasno da je Denver, em kvalitetnija ekipa, sira ekipa, uigranija ekipa i da ima najboljeg igraca na parketu. Ovaj rezultat je to i potvrdio..
A one price kako je Denver odlican match up za Lakerse, kako ce vrtiti Jokica u piku, kako niko ne moze zaustaviti LeBrona i Davisa.. Pa eto, vidjeli smo koliko su te price drzale vodu.
Nikakav doprinos Russella (tacnije steta koju je nanio ekipi u oba smjera) je vjerovatno i napravio kljucnu razliku izmedju metle i serije od nekih 6-7 utakmica. Jbg, bolji su ljudi i to je to. Dogodine sklopit smislen roster od starta pa napasti jos jednom, a i Bron da provede vise vremena s Davisom i rijesi mentalne probleme zbog kojih u 2 dana varira od top 3 igraca svijeta do Thad Younga.L-Train je napisao/la: ↑23 maj 2023, 16:53Apsolutno,kada pogledas da su sve utakmice bile jako blizu na kraju Denverov supporting cast je poprilicno prelomio ovu seriju.Njihova konzistentnost kroz citav PO je brutalna.Npr Brown je do game 3 imao 100% za tri koje nisu "izazvane",mislim jbga i Curry je promasio neku otvorenu tricu.KCP nikada nije bio na ovom suterskom nivou,cak i u bubblu gdje je sutiro dobro bilo je klimavih suterskih utakmica,u ovom PO ja se ne sjecam ni jedne takve,samo surovo kaznjavanje.Jos na sve to pojavi se najbolja verzija do sada MPJa u PO,pa Gordon koji sinoc nista ne promasuje em igra top odbranu citavu seriju,jbga ocito previse za Lakerse u kojem se sem Reavesa bekovska linija prakticki ofanzivno nije pojavila u ovoj seriji(Dlo,Dennis,Walker),prije svega DLo je veliko razocarenje.Epidaurus je napisao/la: ↑23 maj 2023, 16:37Pregledao sam jos malo brojke na nivou serije i kad se malo sagleda nije tesko naci glavni razlog poraza. Murray i Jokic su nesumnjivo odigrali vrhunsku seriju al mi bi i to prezivjeli da bukvalno svaki sporedni igrac Denvera nije odigrao strasnu seriju za svoju rolu. KCP i Porter preko 40% za tri, Gordon i Brown obojica preko 50% iz igre i sva 4 igraca su imala TS% preko ligaskog prosjeka (KCP i Brown preko 60%). Jokic je nakon G1 u kom je imao TS% 82.8 imao redom 48.7, 54.3 i 56.3 sto je realno odlican posao odbrane za smanjenje njegove efikasnosti koja je u RS bila preko 70% (apsurdna brojka). Davis i Bron s druge strane odlicne sirove brojke (27-14-3 i 28-10-9.5 sa oko 60% TS% obojica) al ja sam i dalje dojma za Davisa da je protiv Jokica morao imati 30+ ppg obzirom da je promasio veliki broj za njega laganih suteva i u G2 i u G4. Od ostatka ekipe dobili smo ucinak samo od Reavesa (strasna serija za svoju rolu) i Ruija (minus G4). Jednostavno je bilo premalo da sa 4 igraca dobijemo ekipu kojoj 6 igraca odigra za svoje role fenomenalne serije.
Lakersi su ovu seriju imali ofanzivni rating 117.9. To je daleko najbolji ofanzivni rating koji su imali u bilo kojoj seriji ovaj PO i to ne dobivsi skoro nikakav ucinak u napadu van cetvorke Davis-Bron-Reaves-Rui. Dakle napad nije bio nikakav problem i oni su sasvim solidno vrtili Jokica u picku i zavrsavali na obrucu pore njega. Problem je sto su ih na drugoj strani unistili i Murray i ostatak ekipe Nuggetsa, s Jokicevim ucinkom se moglo zivjeti bez ikakvih problema.dscile je napisao/la: ↑23 maj 2023, 16:57Realno, win win situacija u finalu.
@L-Train
I dalje je ovaj Denver povoljniji matchup za Lakerse od KD-Book Sunsa il Kawhi-PG Clippersa. Tu mozda ne bi bile metle al bi zavrsilo u najboljem slucaju 4:1 za Sunse/Clipperse sa bar 2-3 brutalna gazenja.
E yebemti zivot sta sve neces procitati. Deluded 101

Ma ovo je ona situacija kad neko brani neodbranjivo umjesto da kaze: "OK, nalupetao sam se za sve pare jer sam subjektivan po pitanju ekipe za koju navijam i to je to".
Vadi neke statistike koje mu odgovaraju, izvlaci ih iz konteksta da bi dokazao nesto sto se ne moze dokazati. A dovoljno je procitati njegove upise nakon prvog meca i sta je sve pisao. Onako nesto ni iole objektivan laik ne bi pisao, a kamoli neko ko se trudi da prati kosarku. Opet, u neku ruku razumijem subjektivnost, ali ako je ona na nekom zrelom nivou, a ne nivou srednjoskolca.
Sad kao mogu zivjeti sa Jokicem koji ima TD u prosjeku sa 50/47/77 procentima. Pa dobro, mislim da i Nuggetsi mogu zivjeti sa tim

Zadnja izmjena: dscile, dana/u 23 maj 2023, 18:04, ukupno mijenjano 2 puta.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.