Hvala brate. Shvatam sve, al ja sam vjecni optimista uvijek bio i ostajem, i opet kazem dok god matematika kaze da nismo ispali, nismo. Sami smo sebi krivi, bod protiv Sloge doboj kuci ispade da bi nam sad bio ko kula, jer bi i sa remijem vjerovatno imali opstanak, ovako nam samo pobjeda igra i ovisimo od drugih. Iskreno mislim da su male sanse da se svi rezultati poklope, a mi pobijedimo i da ispadnemo, ako se desi ne daj Boze, opet je zasluzeno.Mortus je napisao/la: ↑23 maj 2023, 11:13Bravo, sve korektno, pošteno i ispravno, samo brate, ne možemo uticati na ispadanje više samo mi i nikakve moći uprave ili igrača više se ne mogu prizivati,jer ne ovisi opstanak od nas samih.LaBombonera88 je napisao/la: ↑23 maj 2023, 10:36Poruka za Upravu/navijace:
Postovani navijaci, drugovi, sugradjani,
Obracam Vam se kao gradjanin Tuzle, i navijac FK Sloboda, a u vezi posljednjeg 33. kola m-tel PL.
Zbog trenutne situacije i pozicije nase Slobode na tabeli sugerisem da otvorite kapije i obezbjedite besplatan ulaz zadnje kolo kako bi smo u sto vecem broju dosli i pruzili podrsku nasem klubu, te da isto blagovremeno objavite.
Iskreno Vas molim da se maksimalno motivisu igraci i psihicki pripreme za ovu utakmicu kako bi je odigrali sto bolje, a mi navijaci cemo biti 12. igrac i vjetar u ledja.
Zamolio bi da i na Vasoj FB stranici alamirate i pozovete sto veci broj gledalaca, jer mi nemamo drugog kluba osim Slobode i u dobru i u zlu.
Jos jednom Vas molim kao iskreni navijac kome je Slobodu tesko gledati na ovoj poziciji i situaciji da uradite sve sto je u Vasoj moci da se ne ponovi 2012-ta godina.
U nedjelju moramo biti svi ko jedno da ostvarimo nas cilj, ako Bog da.
Lijep pozdrav.
2012 smo samo mi i isključivo mi odlučivali o svojoj sudbini, gdje je trebalo izgubiti manje od 2 gola, a mi baš tako popušili. (i opet krivca tražimo u drugima a ne nama samima za ispadanje. tad je uprava trebala podazati slaviji da ako treba izgube samo 1-0, tad su to mogli, a ne prozivat leotar i željezničar, jbg ljudi su se borili za sebe)
Ovog puta je situacija potpuno drugačija i da dobijemo 10-0, ako se ne poklope rezultati konkurenata, koji se isto kao i mi bore za opstanak (Svako se za svoju kožu bori), opet smo 2 liga.
poenta je da ako se desi najgore ili najpoeljniji scenarij opstanka nikako to nije zasluga uprave ili igrača, već njihove nesposobnosti ili sreće (čitaj: čuda).
treba priznati kako je ne treba se zavaravati. Jedino je naše da damo podršku klubu, a igračima i upravi se bez obzira na krajnji rezultat, treba dobro ženskog roda sjetiti.
Nama ostaje da se saberemo, pripremimo ovu jos jednu utakmicu sto je ostalo, odigramo sto bolje, pobijedimo.
Nakon toga ovisno od situacije na tabeli mora se neki rez napraviti, kao prvo sva Uprava neka dize sidro.
Secer nam je toliko lazi iznio u ove dvije, tri godine, pravi nas budalama ko malu djecu, prica bajke, rijeseni dugovi, najbolji igraci, evropa itd, ispucali su sve kredite jos prosle sezone i ove ista prica, nista se nije naučilo, jer nemamo strucne ljude, samo ho ruk pa sta bude.
Jos jedna poruka za Upravu:
Ograničite broj mjesta za goste, ne smijemo dozvoliti da njih dodje 250, a Fukara 100 u kopu, sacuvajte mjesta za nase navijace.