Tačno. James ima predispozicije da bude najbolji ikad na drugoj strani parketa, ali prethodnih 7-8 god. štedi energiju za napad da brojke ne bi ispaštale. Jokić recimo i nema predispozicije da bude puno bolji od onoga što jeste na tom djelu parketa, ali sa malo više volje može biti barem pristojan, a nije.Shategabri je napisao/la: ↑24 maj 2023, 09:49Pa i James je često znao biti boliqrc što se tiče defanzive, a kad hoće, pokazao je da može igrati vrhunsku odbranu.
NBA Playoffs 2022/23
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
- OldFashioned
- Kontakt:
Re: NBA Playoffs 2022/23
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
- Shategabri
A Jokić često i u napadu izgleda kao da bi radije ganjao onu zapregu s konjima, bar su mu takve facijalne ekspresije.OldFashioned je napisao/la: ↑24 maj 2023, 09:51Tačno. James ima predispozicije da bude najbolji ikad na drugoj strani parketa, ali prethodnih 7-8 god. štedi energiju za napad da brojke ne bi ispaštale. Jokić recimo i nema predispozicije da bude puno bolji od onoga što jeste na tom djelu parketa, ali sa malo više volje može biti barem pristojan, a nije.Shategabri je napisao/la: ↑24 maj 2023, 09:49Pa i James je često znao biti boliqrc što se tiče defanzive, a kad hoće, pokazao je da može igrati vrhunsku odbranu.
Ne možemo tražiti više od njega, daje već dovoljno.
Vjerujem da on može i taj segment svoje igre popraviti, al brate čovjek koji igra toliko minuta kad bi još defanzivno bio nekakva zvijer, pa umro bi nakon sezone
Koševo Zapad
- OldFashioned
- Kontakt:
Shategabri je napisao/la: ↑24 maj 2023, 09:51
Znači, Jokić uzme prsten ove sezone.
Uzme još par u narednim sezonama, potencijalno.
I neće biti u top 10?
Sa ovakvim brojkama u playoffu?
A daj, Vučevićpa nije realno da njih dvojicu porediš.
Ja gledam ovako: Denver sa Jokićem contender, Denver bez Jokića ne bi ni playoff izborio.
Dovoljan pokazatelj kakav je igrač.
Pa vjerovatno da i hoće generalno gledajući.
Magic, Bird... primjeri. Ja kažem da za MENE neće dok ne svede taj dio igre na neki pristojan level.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
-
BIHpatriota
- Kontakt:
Pa dobro, to je tvoje samo misljenje, možda je i moje da je Nurk top 10 svih vremena (karikiram) ali to je irelevatno, mi ovdje pričamo o uopstenoj ocjeni, percepsciji mnogo vaznijih kosarkaskih institucija od nas, poput velikih legendi igrača, velikih trenera, i generalno relevatne svjetske kosarkaske javnosti. To je stvar koja se najvise uvazava.OldFashioned je napisao/la: ↑24 maj 2023, 09:49Ja samo kažem da za mene neko ko je totalno nebitan na drugom djelu parketa ne može biti na nikakvim top 5/10 listama.Shategabri je napisao/la: ↑24 maj 2023, 09:43Ma popravio dosta, u početku jeste bio nula bodova u svom reketu.OldFashioned je napisao/la: ↑24 maj 2023, 09:33
Kako nije drug, voljni momenat, lateralna kretnja NULA.
Pa evo zadnju je imao tri blokade, na kraju krajeva otkud mu triple-double, skokovi su tu, sad će neko reći kakve to veze ima sa defanzivom, pa da ne kupi te lopte, protivnik bi imao više ofanzivnih skokova i prilika za druge napade.
To što nije Gobert u reketu i što nije prime defanzivac ne bi trebalo uopšte biti temom.
Uostalom, uzme li prsten, koga će biti briga šta Jokić radi defanzivno? Može stolicu kraj parketa i sjediti ako je dovoljno dobar da nosi ekipu do titule.
Ne mora biti Gobert, ali nije ni p od pristojnog igrača u odbrani. Krađe lopti, blokade nisu neko mjerilo. Primjer: Iverson, Vučević.... propuh živi. Lider, nestvaran suhi talenat, hodajuća triple-double mašina DA, defanziva NULA.
- OldFashioned
- Kontakt:
Ma igra svojom brzinom, bolje reći sporinom i pokazuje modernoj NBA publici koliko su u zabludi kada nas bombardiraju o tome kako je atleticizam najveće ili jedno od najvećih mjerila toga kada se današnje igrače uspoređuje sa onim od prije.Shategabri je napisao/la: ↑24 maj 2023, 09:53A Jokić često i u napadu izgleda kao da bi radije ganjao onu zapregu s konjima, bar su mu takve facijalne ekspresije.OldFashioned je napisao/la: ↑24 maj 2023, 09:51Tačno. James ima predispozicije da bude najbolji ikad na drugoj strani parketa, ali prethodnih 7-8 god. štedi energiju za napad da brojke ne bi ispaštale. Jokić recimo i nema predispozicije da bude puno bolji od onoga što jeste na tom djelu parketa, ali sa malo više volje može biti barem pristojan, a nije.Shategabri je napisao/la: ↑24 maj 2023, 09:49Pa i James je često znao biti boliqrc što se tiče defanzive, a kad hoće, pokazao je da može igrati vrhunsku odbranu.
Vjerujem da on može i taj segment svoje igre popraviti, al brate čovjek koji igra toliko minuta kad bi još defanzivno bio nekakva zvijer, pa umro bi nakon sezone![]()
- OldFashioned
- Kontakt:
BIHpatriota je napisao/la: ↑24 maj 2023, 09:54
Pa dobro, to je tvoje samo misljenje, možda je i moje da je Nurk top 10 svih vremena (karikiram) ali to je irelevatno, mi ovdje pričamo o uopstenoj ocjeni, percepsciji mnogo vaznijih kosarkaskih institucija od nas, poput velikih legendi igrača, velikih trenera, i generalno relevatne svjetske kosarkaske javnosti. To je stvar koja se najvise uvazava.
Svaka TOP LISTA u mojoj glavi zahtjeva da si podjednako koristan na oba djela parketa i tjt.
Jokić je već sad u 20 najbolijh košarkaša ikad
- Shategabri
U slučaju Giannisa jeste.OldFashioned je napisao/la: ↑24 maj 2023, 09:56Ma igra svojom brzinom, bolje reći sporinom i pokazuje modernoj NBA publici koliko su u zabludi kada nas bombardiraju o tome kako je atleticizam najveće ili jedno od najvećih mjerila toga kada se današnje igrače uspoređuje sa onim od prije.Shategabri je napisao/la: ↑24 maj 2023, 09:53A Jokić često i u napadu izgleda kao da bi radije ganjao onu zapregu s konjima, bar su mu takve facijalne ekspresije.OldFashioned je napisao/la: ↑24 maj 2023, 09:51
Tačno. James ima predispozicije da bude najbolji ikad na drugoj strani parketa, ali prethodnih 7-8 god. štedi energiju za napad da brojke ne bi ispaštale. Jokić recimo i nema predispozicije da bude puno bolji od onoga što jeste na tom djelu parketa, ali sa malo više volje može biti barem pristojan, a nije.
Vjerujem da on može i taj segment svoje igre popraviti, al brate čovjek koji igra toliko minuta kad bi još defanzivno bio nekakva zvijer, pa umro bi nakon sezone![]()
Nikola je više neka anomalija.
Otišao recimo naš Musa, pa bio anomalija u ćošku.
Koševo Zapad
Ma najbolji ikad
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- Shategabri
Nejasno mi je truditi se osporavati ovako unikatnog igrača
Lakše reći ne volim ga zbog ovog ili onog.
Koševo Zapad
Pogresno sam citirao, misli osam na ovog što kaže da je Bird bio los defanzivac
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
- OldFashioned
- Kontakt:
Ma Jokara je legenda, preunikatan igrač, sa nestvarnim košarkaškim IQ.Shategabri je napisao/la: ↑24 maj 2023, 10:06Nejasno mi je truditi se osporavati ovako unikatnog igrača![]()
Jokić je tip igrača koji će dominirat još koju godinu dok ga tijelo i ovo malo volje drži i onda će vjerovatno pasti jer stvarno čovjek ne djeluje kao da ga košarka previše interesuje. Ali što se tiče talenta i košarkaškog IQ-a čovjek je fenomen svoje vrste
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- Shategabri
Priča o tijelu kod njega je diskutabilna.Brokula je napisao/la: ↑24 maj 2023, 11:10Jokić je tip igrača koji će dominirat još koju godinu dok ga tijelo i ovo malo volje drži i onda će vjerovatno pasti jer stvarno čovjek ne djeluje kao da ga košarka previše interesuje. Ali što se tiče talenta i košarkaškog IQ-a čovjek je fenomen svoje vrste
Lik igra cijelu sezonu, ne čuva se, igra velike minute.
E sad to da li će ga interesovati...ne znam, možda ako uzme prsten kaže to je to i ode ganjati one svoje dvosjede s konjima.
Ne bi me iznenadilo.
Koševo Zapad
-
BIHpatriota
- Kontakt:
Ako bude htio, može dominirati i u 35 godini jer sve radi na inteligenciju i osjećaj.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.