FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
89
46%
Prolazak u Play off
47
24%
Grupnu fazu
58
30%

Ukupno glasova: 194

pjankesarajevo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la pjankesarajevo » 24 maj 2023, 18:00

Samozdravlje je napisao/la:
24 maj 2023, 16:46
@tabba77, nema Sahinovic sta naučiti od nekog golmana na treningu, što je naučio, naučio je. Trener golmana bi trebao znati što bi sa sobom donio Delac. Pogotovo sa klupe nema sta naučiti, sve to može skidati od najjačih golmana svijeta.
Momku treba utakmica, da imao je kikseva, ali sjećate li se gola koji primi Delac u Zenici. Onaj ko prima platu trebao bi znati da li je Sahinovic talenat, ako jeste onda ide ona čarobna riječ ISTRPITI, da bi profitirali. Vidjeli smo mi i bravorozne odbrane Sahinovica. U21 još 2-je god. Po meni bacanje para koje nam trebaju za Vrančića i TOP STOPERA.
Bravo majstore, svaka ti je zlatna :bow:
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 24 maj 2023, 18:12

Vrancic ima 40 000 razloga da ostane

Alii
Kontakt:

Post Postao/la Alii » 24 maj 2023, 18:15

Vrancic,Balta,Rb ili produzit Musi ugovor,Delac,Lb rezervni ili prvotimac i cam od transfera ulaznih

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 24 maj 2023, 18:32

tabba77 je napisao/la:
24 maj 2023, 17:03
@tabba77, nema Sahinovic sta naučiti od nekog golmana na treningu, što je naučio, naučio je. Trener golmana bi trebao znati što bi sa sobom donio Delac. Pogotovo sa klupe nema sta naučiti, sve to može skidati od najjačih golmana svijeta.
Momku treba utakmica, da imao je kikseva, ali sjećate li se gola koji primi Delac u Zenici. Onaj ko prima platu trebao bi znati da li je Sahinovic talenat, ako jeste onda ide ona čarobna riječ ISTRPITI, da bi profitirali. Vidjeli smo mi i bravorozne odbrane Sahinovica. U21 još 2-je god. Po meni bacanje para koje nam trebaju za Vrančića i TOP STOPERA.
Uz dužno poštovanje, ali itekako ima šta naučiti. Ko god misli da uz boljeg i iskusnijeg golmana, mladi golman nema šta naučiti, onda očigledno nije nikad bio u trenažnom procesu.
I tako na svakoj poziciji. I ja sam bio lijevi bek, stagnirao dok mi nije došao stariji bek iz Željezničara na moju poziciju, pa sam uz njega naučio neke stvari, od postavljanja, do tehničkih stvari.
Nije isto prijatelju gledati na TV i raditi svaki dan sa boljim od sebe i učiti od njega.

Šahinović je talenat, za kojeg mislim da će nakon Kove napraviti extra transfer, možda čak i bolji i slažem se da treba istrpiti. Ako se ukaže mogućnost dovesti iskusnijeg golmana, na sezonu ili dvije, isplati se prvenstveno zbog Šahinovića i njegovog daljeg razvoja.
Da ne bi Atalante i osmice, nikad mi za Kovu Kf ne bi uzeli.
Takodje poštovanje i Vama. Istina nikad nisam bio u trenaznom procesu i možda nisam u pravu . Samo moje mišljenje, a mišljenje kao dupe, svaki ga ima,pa i ja. LP :thumbup:
Zadnja izmjena: Samozdravlje, dana/u 24 maj 2023, 18:33, ukupno mijenjano 1 put.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 24 maj 2023, 18:32

Mi ako ne dovedemo golmana kao Delac ili boljeg sledece godine opet 3 mjesto taman da imamo 20 benka..

POGLEDAJTE GVARDIOLU MURINJA , kad god preuMu neku ekipu promjene golmana. Pogledajte prosivneckog, kad je tek dosao skino begovica iako je resto ekipe bila potanka uspjelo se..

Sjecam se da je Husref cinimi se protiv sigme (neka evropska utakmica) alaim bio prvi golman skiniga stavio kraka covjek branio ko oliver kan, u revansu alaima vratio covjek se bruko..

Od odlaska dedica koji je slobidin proizvod mi domaceg golmana nismo imali do vladena.. tu je bio Alaim tolja teski amateri nijedan nije izgledo ko normalan golman..

Delac kad je bio tek smo mogli uvidjet sta znaci kad imas baba na golu..

Sehinovic je veci potencijal i mladji od golmana celika tako da bi DELAC I ON BILI DOVOLJNI DA POKRIJU TU POZICIJU..

Nikad nijedna ekipa u bh nije bila prvak a da je pritom imala golmana kvaliteta alaima dizdarevica bandovica adilovica i takvih kvaliteta..

Nesjecam se da je ijedan golmaniz pl bh napravio ikakvu karijeru vani od zavrsetka rata, osim sehica koji je bio bek kad je doso u zelju i profesiju oromjenio u 23 goduni cinimi se hasagic i evo sad kova..

Cattivo
Kontakt:

Post Postao/la Cattivo » 24 maj 2023, 18:40

Sve super, samo se ne slažem sa boldiranim ali dobro. Šahinović je po meni već sada bolji golman, a svakako je veći talenat od Dizdarevića. Kontam da ovaj brani samo da bi se prodao na ljeto, što je onda iz ove rubrike istrpiti zarad transfera i to mogu da prihvatim. Šahinovića definitivno treba istrpiti jer momak je ogroman potencijal, a kad se takav istrpi sigurno svi dobijaju. Pogotovo ako bude branio naredne 2-3 godine/sezone mogu se uzeti dosta lijepe pare i procenat. Taman kad Vladan još 'stasa' i onda možeš reći Šahinović je novi produkt kluba na toj poziciji, nije puka slučajnost.

Iskreno nisam siguran koliko je dobro da se Delač vrati. Nije da sporim njegove kvalitete, nego smatram da je dugoročno bolje da brani Šahinović.

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 24 maj 2023, 19:03

tabba77 je napisao/la:
24 maj 2023, 17:03
Uz dužno poštovanje, ali itekako ima šta naučiti. Ko god misli da uz boljeg i iskusnijeg golmana, mladi golman nema šta naučiti, onda očigledno nije nikad bio u trenažnom procesu.
I tako na svakoj poziciji. I ja sam bio lijevi bek, stagnirao dok mi nije došao stariji bek iz Željezničara na moju poziciju, pa sam uz njega naučio neke stvari, od postavljanja, do tehničkih stvari.
Nije isto prijatelju gledati na TV i raditi svaki dan sa boljim od sebe i učiti od njega.

Šahinović je talenat, za kojeg mislim da će nakon Kove napraviti extra transfer, možda čak i bolji i slažem se da treba istrpiti. Ako se ukaže mogućnost dovesti iskusnijeg golmana, na sezonu ili dvije, isplati se prvenstveno zbog Šahinovića i njegovog daljeg razvoja.
Nauciti,ne nauciti. Ucenje uopste nije prava rijec,pravi izraz. Treba steci iskustvo. Fudbalsko i zivotno. A i skustvo se ne moze nauciti,niti steci preko noci. Trebaju godine. Golman je najosjetljivije mjesto u timu. Njegove greske su najvidljivije i najkobnije. Najteze je igrati golmana.
Golman je lone eagle. On,crta i cijeli svijet protiv njega. Za golmana treba covjek,ne dijete. Pozicija koja zahtjeva samouvjerenost,smirenost,pouzdanost,mudovitost. Osobine koje se stjecu s godinama. Golmani se cesto kapiteni ekipa,zbog tih osobina,
Naravno ,da treba gurati Sahinovica a to se moze i kad Delac bude tu. Moze braniti kup,moze braniti lakse tekme, mozda zatreba zbog povrede.
Njegovo vrijeme tek dolazi. Golmani kasnije pocinju ali duze traju. Neka za dvije godine Delac ode dalje,taman ce mu biti vrijeme da bude prvi golman !

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 24 maj 2023, 19:15

Evo opet nekog mog mišljenja :D

Najjeftiniji igrači sa strane su: Cimirot (ubjedljivo), Rahmanovic, Derac Dresa, Stanojevic, možda ima još. .....
Najskuplji sa strane: Anicic (44"-ubjedljivo), Said (na moju žalost -gotivim ga), Oremus, Krste (bio bi u najjeftinijim da se ne vrati iz JK) , možda ima još .....

Oni koji su ostavili dubok trag i koje je bilo zadovoljstvo gledati su: Benko, Jajalo, Delac, Ahmo, Trivunovic , na dobrom putu je Vrančić , još ako ostane, Mackic :ljepota: , možda ima još .....

E sad oni zbog kojih i pišem ovaj post, meni najbitniji:
- Mujakic, Djokanovic, Kovacevic, Pidro, Sabanovic, Kurdic, Mustafic, Catakovic, Hadzic, Veladzic, Sadiku, možda sam nekog zaboravio ..... Na dobrom putu je Varesanovic Dal , a možda budu Sahinovic, Mulalic, Trako , Ramici, a ima i ovih juniora iz DK. :bih:

Onom ko je završio zadnji prelazni rok bih zamolio (platio -ako je agencija) da odrade još dva prelazna roka i eto grupa EL. :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 24 maj 2023, 19:28

Kad dođe do situacije da gol zavisi isključivo od golmana, onda je kasno. Zapravo, golmanova uloga nije da pravi parade, vadi "mrtve" lopte, bude nesavladiv i sl. Golmanov prevashodni cilj je da unosi sigurnost u ekipu, diriguje istom, odnosno da sve učini da ne dođe u situaciju da mora uopšte braniti. Naravno, nemoguće je prevenirati svaku šansu na utakmici, ali je golmanov zadatak da svede takve šanse na najmanju moguću mjeru. Može on ko mačka skidati sve zicera, ali ako protivnik stvori 5 zicera pred golom, onda je veća mogućnost da će poneka i ući, džaba mu svi refleksi. Mada, opet velim nisam za povratnike, ali je Delač unsio tu sigurnost i mirnoću u zadnju liniju. Zato golmani i jesu najbolji 30+. Iskustvo je u njihovom poslu neprocjenjivo.
Ako mi je dozvoljeno, samo jedno malo prisjećanje: Ko je gledao našu prvu utakmicu sa Borcem može uočiti taj detalj. Naime; prilikom njihovog izjednačujćeg gola, Đokanović gura Borčevog igrača desno. To znači da ovom ostaje samo lijeva strana našeg gola u koju može uputiti udarac i to isključivo desnom nogom. Naš golman, umjesto da pokrije svoju lijevu stranu i tako na minimum svede mogućnost pogotka, neiskusno istrčava i umjesto da Borčev igrač mora smiriti loptu i pripremiti se za šut, što daje golmanu bolju mogućnost da se adekvatno postavi, isti koristi poklon i loptu glavom šalje pored istrčalog golmana i ova jedva ulazi u gol. To je neiskustvo. Jednostavno je trebao izaći korak -dva ispred linije, skratiti ugao i pokriti lijevu stranu. To su stvari koje se uče od starijih i iskusnijih golmana.

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 24 maj 2023, 19:30

Kakav crni Sahinovic, mislim mlad jeste, ali ako do sad nije stekao osjecaj za loptu, nece nikad. Pa njemu pada lopta u peterac on se ukopa kao da se usro, opste nezna ocjeniti let lopte. Njega bi bilo najbolje posuditi negdje godinu dvije gdje bi branio, pa vidjeti kako ce to ici a nikako se osloniti na njega!!!!!
U novi boj ...

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 24 maj 2023, 20:04

Meni se licno ne svidja ideja da Delac dodje. Odličan je on golman za nasu ligu, to ne sporim ni sekunde, al mislim da bi Sahinovica trebalo istrpit. Sjecam se kako su i za Kovu govorili da nikakav poseban golman nije, da sve sto ide u gol i udje u gol i slicne budalastine. Pogotovo sto je Sahinovicu tek 19 godina, znaci jos 2-3 godine ima prostora da brani kod nas i da ko Kova ode vani. Delaca ako cemo dovodit nema ga smisla dovest na samo jednu sezonu, a ako ga dovedes na 2-3 sezone Muhamed nema prostora.
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 24 maj 2023, 20:11

Ako hocemo napredak djecu iz akademije forsirati.Ako istrpimo Sahinovica imat cemo novog Kovacevica,na kojeg cemo lovu uzeti.
Pa ovde su pojedini tjerali Dala I nudili ga dzaba samo.da ide.Sad malo 500 k € za njega.
Nama je u krvi tjerati.
Sreca pa se vise navijaci ne pitaju.

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 24 maj 2023, 20:19

VenamaHrabrih je napisao/la:
24 maj 2023, 19:28
Kad dođe do situacije da gol zavisi isključivo od golmana, onda je kasno. Zapravo, golmanova uloga nije da pravi parade, vadi "mrtve" lopte, bude nesavladiv i sl. Golmanov prevashodni cilj je da unosi sigurnost u ekipu, diriguje istom, odnosno da sve učini da ne dođe u situaciju da mora uopšte braniti. Naravno, nemoguće je prevenirati svaku šansu na utakmici, ali je golmanov zadatak da svede takve šanse na najmanju moguću mjeru. Može on ko mačka skidati sve zicera, ali ako protivnik stvori 5 zicera pred golom, onda je veća mogućnost da će poneka i ući, džaba mu svi refleksi. Mada, opet velim nisam za povratnike, ali je Delač unsio tu sigurnost i mirnoću u zadnju liniju. Zato golmani i jesu najbolji 30+. Iskustvo je u njihovom poslu neprocjenjivo.
Ako mi je dozvoljeno, samo jedno malo prisjećanje: Ko je gledao našu prvu utakmicu sa Borcem može uočiti taj detalj. Naime; prilikom njihovog izjednačujćeg gola, Đokanović gura Borčevog igrača desno. To znači da ovom ostaje samo lijeva strana našeg gola u koju može uputiti udarac i to isključivo desnom nogom. Naš golman, umjesto da pokrije svoju lijevu stranu i tako na minimum svede mogućnost pogotka, neiskusno istrčava i umjesto da Borčev igrač mora smiriti loptu i pripremiti se za šut, što daje golmanu bolju mogućnost da se adekvatno postavi, isti koristi poklon i loptu glavom šalje pored istrčalog golmana i ova jedva ulazi u gol. To je neiskustvo. Jednostavno je trebao izaći korak -dva ispred linije, skratiti ugao i pokriti lijevu stranu. To su stvari koje se uče od starijih i iskusnijih golmana.
Upravo o tome sam i pisao. Uz iskusnijeg golmana, može samo postati još bolji. A krajnji rezultat opet donosi prednost Sarajevu. Imaš pouzdanog, mladog golmana, željnog dokazivanja u jačoj ligi od naše.
Eto više € $ u klupsku kasu.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 24 maj 2023, 20:21

amypitar je napisao/la:
24 maj 2023, 20:11
Ako hocemo napredak djecu iz akademije forsirati.Ako istrpimo Sahinovica imat cemo novog Kovacevica,na kojeg cemo lovu uzeti.
Pa ovde su pojedini tjerali Dala I nudili ga dzaba samo.da ide.Sad malo 500 k € za njega.
Nama je u krvi tjerati.
Sreca pa se vise navijaci ne pitaju.
Nemamo mi strpljenja to je naš problem. Priključi se prvom timu iz akademije odmah nema pravo pogriješiti, mora biti najbolji ako na debiju ne upiše gol i asistenciju neka se upiše na fakultet, ako je golman u pitanju kakav je on ako ne odbrani penal ako ne upiše clean sheet itd. Na greškama se uči i dobro je da se griješi kako ćeš inače drugačije sazrijeti? Oscilacije su normalne, ne možeš biti odličan konstantno nije to dobro.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 24 maj 2023, 20:32

Nesmijemo imat 2 mlada golmana, Sehinovic nek brani sve utakmice u kupu, uz treniranje sa delacom to cemu bit bolje nego da citavu godinu brani konstantno i pravi gluposti kao protiv veleza..

Takodje uozbiljice se i radit 50x vise jer zna da dobit mjesto medju stativama nece tako lahko..

Njemu je 19 godine 2,5 godine nek brani kup i poneku utakmicu kad delac dobije kartone povredu i u utakmicama koje rijesimo u 20 min, ima i pravilo u21 sa 21-22 godine golman koji bude na golu FK SARAJEVO i bude branio konstantno dobro sigurno ce ispast transfer. Posto pravi golman postajes od 28-35 godine dok igracima je to 22-27

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 24 maj 2023, 20:34

Kova je za Sahinovica Oliver Khan a sa isto godina su nastupali za prvi tim. Tu sva prica o Sahinovicevom talentu zavrsava. Posuditi ga nek se kali negdje gdje ce braniti.
U novi boj ...

michplatini
Kontakt:

Post Postao/la michplatini » 24 maj 2023, 20:42

Šahinović može postati bolji samo ako brani,ako se planira dovoditi golman kao prva opcija za njega i za klub je bolje da brani Federalnu.Golman sa 20 god ako ne brani konstantno nema tu ozbiljne priče i zarade za klub.

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 24 maj 2023, 20:49

miky_hz je napisao/la:
24 maj 2023, 14:43
200 hiljada maraka se mora platiti za Santosa te neke naknade za profi ugovor ako se potpiše.Sa strane ekipe bi bilo bzvz dati tolike pare za igraca koji bi bio rezerva Ziljkicu.E sad ako Mirvic ima racunicu da od tih 200 napravi xx daljom prodajom to je druga stvar.

Pricajuci o ekipi nije potreban(bomba je mali,pitanje kakve bi probleme pravio da nema sigurno mjesto kao sto nema). Ali eto ostavljam ovu drugu mogucnost kao nekoga na kome se moze zaraditi daljom prodajom,to bi sa te biznis strane vjerujem bila dobra opcija.
U svijetu biznisa, a pogotovo u svijetu fudbala iznos od cca 110000 USD je u najmanju ruku smiješan. Prosječna godišnja plata jednog građevinca u USA je cca 50000 USD godišnje, za inžinjere, doktore, profesionalne sportiste cifre su ogromne. Mislim da je u očima Ismira ovaj iznos od 200 K maraka zaista prihvatljiv/mal. Druga stvar, Ziljkic može igrati 10 ku, lijevo Santos, desno Kyeremeh i u sredini Renan. Riješiti se stranaca iz zadnje linije, na takve pozicije ne treba trošiti mjesto stranaca. Naravno dovesti golmana i davati Šahovnicu šansu u slabijim utakmicama. Poz
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 24 maj 2023, 20:56

Otrese ga malac ko levata

U novi boj ...

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 24 maj 2023, 20:58

hz033 je napisao/la:
24 maj 2023, 20:56
Otrese ga malac ko levata

Fino odgojeno sarajevsko dijete. :kafa:
- FKS -

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], bordobijeli, bvsic, Dave, gh0stHZ, JavierBosnia, Kyle88, newton_heath_lyr, OsmanhodzicBuco, skoJaa, Vanja8 i 77 gostiju.