Premijer liga BiH - aktuelno

Truhlo
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Truhlo » 29 maj 2023, 14:42

TETRAPAK je napisao/la:
29 maj 2023, 14:40
Fiorentina, Napoli, Rangers su to prezivjeli, niko i ne spominje vise.

Ali steta bi bilo izgubit klub sa tako trofejnom historijom, navijacima i stadionom poput Slobode. :mrgreen:
Poredis jabuke i kruske. U Italiji, Skotskoj postoji opcija bankrota, sto zakon u BiH ne poznaje za udruzenja gradjana.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

montolivo18
Kontakt:

Post Postao/la montolivo18 » 29 maj 2023, 14:43

lakilone je napisao/la:
29 maj 2023, 14:41
To bi bilo kao spajanje 2 kluba
I onda bi i jedni i drugi navijači navijali za taj jedan klub, koji bi sigurno imao bolje rezultate od trenutna 2 kluba.
U svakom slučaju dobra ideja.
pa da,s tim da bi ime bilo Sloboda Tuzla,stadion ostao isti,boje iste

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 29 maj 2023, 14:43

Hansestadt je napisao/la:
29 maj 2023, 14:36
Ko da navijaci Fiorentine sad razmisljaju sto imaju drugacije ime. Pusti tu suplju. Bolje bi bilo Celiku da se zove Celik Football Club a da imaju pravi club, nego da se zovu Nk Celik Zenica a da su tu gdje jesu.
Neka navijači Slobode rade sa svojim klubom što požele, neka ga ugase nakon 101 godinu i počnu navijati za Slogu Simin Han pod imenom Sloboda Tuzla to je njihov izbor.

Za Čelik ne brini, on je najteže pregrmio, vidjecemo za 3 godine gdje će biti.

Prije 2 godine razlika izmedju Slobode i Čelika je bila 4 RANGA. Danas su u istom rangu..
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

lakilone
Kontakt:

Post Postao/la lakilone » 29 maj 2023, 14:43

Shategabri je napisao/la:
29 maj 2023, 14:42
lakilone je napisao/la:
I onda bi i jedni i drugi navijači navijali za taj jedan klub, koji bi sigurno imao bolje rezultate od trenutna 2 kluba.
Jes, hajmo onda spojiti Želju i Sarajevo :mrgreen:

Grupna faza garantovana :yawn:

Mislim da to ne bi bilo izvodljivo :lol:

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 29 maj 2023, 14:43

mosarajvosa83 je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la:
29 maj 2023, 14:37
Hansestadt je napisao/la:
29 maj 2023, 14:36
Ko da navijaci Fiorentine sad razmisljaju sto imaju drugacije ime. Pusti tu suplju. Bolje bi bilo Celiku da se zove Celik Football Club a da imaju pravi club, nego da se zovu Nk Celik Zenica a da su tu gdje jesu.
Nije.
Celik FC je nista a Celika Zenica je ponos Zenice od davnina,jelde ima razlike? Laipzig je bio tim sa ogromnom bazom navijaca,sad su Red Bull Laipzig i ti ljudi sad prate timove iz tog grada treceligase nece da gledaju i prate Red Bull. Robijasi su znali isto ovo uraditi laksim putem kao Azmir ali su se odlucili za tesku borbu kao sto smo i mi uradili.
Kako se ugasio prvi, tako bi se kod nas ugasio i drugi, predlagao bi se treci... Čelik je Čelik, sve ostalo nije. Uostalom, da smo pristali na novi klub, opet bi ga vodili stari ljudi koji su doveli i ovaj do tog gdje je. Ja to ne bih pratio.
Celik!3,2,2.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 29 maj 2023, 14:45

lakilone je napisao/la:
Sta mislis da se vi fuzionisete sa Napredkom,pa da bude FK Zeljeznicar Napredak,rijesite se dugova,pocnete od nule,bez titula bez historije? Mogli smo se i mi sa Olimpicom fuzionisat,odma je odbijeno to bez obzira sto smo pred bankrotom bili.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 29 maj 2023, 14:46

Eno u Firenci ne navijaju za ACF Fiorentina, jer je to skroz drugacije od promjene imena. Nego nasim ljudima samo bude krivo kad dodje neko drugi i postane konkurentan pa se onda ruga, a svako racionalan vidi da je ovo super za Slobodu (u njihovoj situaciji) i ljude koji zive u toj regiji. Naravno za druge klubove i mogucnosti bi se moglo diskutovati, ali gledajuci iz njihove perspektive onda ne mogu da vidim bolju opciju od ovoga.
Zadnja izmjena: Hansestadt, dana/u 29 maj 2023, 14:48, ukupno mijenjano 1 put.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 maj 2023, 14:47

montolivo18 je napisao/la:
29 maj 2023, 14:43
lakilone je napisao/la:
Tuzla City bi u ovom slučaju promijenila ime u Sloboda Tuzla i oni bi igrali prvu ligu. Prava Sloboda je trenutno u drugoj ligi i taj klub bi se faktički ugasio a pomoć od grada, navijači, sponzori i slično bi se trebali preusmjeriti u novi klub. Ne znam jesam li ja njega dobro shvatio ali mislim da je to to po ovom što je izjavio. Ovo bi bilo top za Tuzlake sa sportske strane ali to nije više isti klub.
Zadnja izmjena: MortemHz, dana/u 29 maj 2023, 14:47, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

lakilone
Kontakt:

Post Postao/la lakilone » 29 maj 2023, 14:47

29 maj 2023, 14:45
lakilone je napisao/la:
Sta mislis da se vi fuzionisete sa Napredkom,pa da bude FK Zeljeznicar Napredak,rijesite se dugova,pocnete od nule,bez titula bez historije? Mogli smo se i mi sa Olimpicom fuzionisat,odma je odbijeno to bez obzira sto smo pred bankrotom bili.
Ne možeš porediti sarajevske i tuzlanske klubove.
Niko od sarajevskih klubova to ne bi prihvatio, jer bi morali da se odreknu mnogo toga.
Dok sa druge strane, naprimjer Sloboda, nema nikakvu historiju i nemaju šta izgubiti.

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 29 maj 2023, 14:49

Jedina drzava vjer gdje se javno priča i nudi preko medija fuzija neka nekih klubova kako bi se zajebao sustav!? Uz to od likova koji prikazuju smijese cifre za plaće itd

Isto ko Posusje npr, hvali se 100-om pobjedom od nastanka PL a taj klub HŠK Posusje je novi klub kojemu je ovo druga sezona u PL BiH jer je NK Posusje ugaseno!? Ili sam ja nesto propustio?

Ugl lud zbunjen normalan

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 29 maj 2023, 14:50

MortemHz je napisao/la:
29 maj 2023, 14:47
lakilone je napisao/la:
Tuzla City bi u ovom slučaju promijenila ime u Sloboda Tuzla i oni bi igrali prvu ligu. Prava Sloboda je trenutno u drugoj ligi i taj klub bi se faktički ugasio a pomoć od grada, navijači, sponzori i slično bi se trebali preusmjeriti u novi klub. Ne znam jesam li ja njega dobro shvatio ali mislim da je to to po ovom što je izjavio. Ovo bi bilo top za Tuzlake sa sportske strane ali to nije više isti klub.
Tako je, Isto je pokušano sa Sarajevom, Čelikom i Borcem. Naravno sva tri kluba imaju ozbiljne navijace koji su se nasmijali na to i obranili svoje klubove. Neko lakše nego na jako težak i krvav način kao Čelikovi.

Stečaj znaci nestanak Slobode iz 1919 godine.

Ja mislim da će ovo Azmiru proći jer teško da ko ima Slobodu da odbrani u ovom trenutku.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 29 maj 2023, 14:50

Odluka je na navijacima Slobode. Azmir to odavno muti,to mu je cilj odavno. Cekamo da se jave navijaci Slobode.
Nadam se da ce s gnusanjem odbiti ponudu ovog gmizavca ( bio mi je simpatican,kao nas Sarajlija ) ali poslije ove svinjarije mi definitivno nije vise !
Nedajte svoj klub. Bolja kantonalna nego gubitak kluba i identiteta !!
I nije gmizavac u boljoj situaciji,vi ste. Pare ti nista ne vrijede,klub je bogat,koliko su mu navijaci bogati. Ne mislim to u nekom pateticnom smislu,nego u cisto ekonomskom ,bogati navijaci vracaju ulozene pare. A SSH ne da nema bogatih navijaca,nema nikakvih.
Moj je savjet : Otpor Tuzlaci,otpor. A vi cinite kako hocete,vas klub,vas grad.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 29 maj 2023, 14:51

lakilone je napisao/la:
Shategabri je napisao/la:
29 maj 2023, 14:42
lakilone je napisao/la:
Jes, hajmo onda spojiti Želju i Sarajevo :mrgreen:

Grupna faza garantovana :yawn:

Mislim da to ne bi bilo izvodljivo :lol:
Nije ni ovo. Mislim potpisali bi svoj nestanak.
Koševo Zapad

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 29 maj 2023, 14:51

Truhlo šta ti kažeš na ovo?
Slo Slo

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 29 maj 2023, 14:52

amypitar je napisao/la:
29 maj 2023, 14:27

Sjetih se Nijaza Gracica i prijedloga fuzije Sarajeva i Olimpika.
Ne daj boze tih vremena.Bolje I u kantonalnu nego da izbrises istoriju svog kluba, I bukvalno ugasis za sva vremena.
Lopovska posla ukines istoriju kluba za svoj neki interes, a to su navijaci.
Sad i kontam sto Sloboda ispada ,sto su je unistili.
Poredis neuporedivo.
Pitarluk ima neku historiju, nekih titula, uspjeha.
Sta ima Sloboda ? sta ima izgubiti ? zato i razmisljaju o ovoj ponudi Sisoja.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 29 maj 2023, 14:53

lakilone je napisao/la:
29 maj 2023, 14:45
lakilone je napisao/la:
Ne možeš porediti sarajevske i tuzlanske klubove.
Niko od sarajevskih klubova to ne bi prihvatio, jer bi morali da se odreknu mnogo toga.
Dok sa druge strane, naprimjer Sloboda, nema nikakvu historiju i nemaju šta izgubiti.
Normalno da imaju historiju,nije historija samo titule,historija su i pobjede protiv Sarajeva,Zelje,Zvjezde itd nastupi u Yu ligi,evropi. Oni bi taj klub pratili bez zara,za 70 posto bi povecali broj navijaca u TK koji bi navijali za Sarajevo,Zelju itd al svako ima svoj izbor. Cega su se sve Robijasi odrekli a mogli su laksim putem.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 29 maj 2023, 14:55

brig je napisao/la:
29 maj 2023, 14:49
Jedina drzava vjer gdje se javno priča i nudi preko medija fuzija neka nekih klubova kako bi se zajebao sustav!? Uz to od likova koji prikazuju smijese cifre za plaće itd

Isto ko Posusje npr, hvali se 100-om pobjedom od nastanka PL a taj klub HŠK Posusje je novi klub kojemu je ovo druga sezona u PL BiH jer je NK Posusje ugaseno!? Ili sam ja nesto propustio?

Ugl lud zbunjen normalan
Bravo. Lik javno predlaze da se fbih osteti za milionske iznose, u isto vrijeme krade zdravstvo i penzioni fond kriminalom u city i prijavom igraca na minimalac.

Da je u americi vec bi bio uhapsen i osudjen na robiju od 50 godina za utaju poreza.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 maj 2023, 14:56

avenija je napisao/la:
29 maj 2023, 14:50
MortemHz je napisao/la:
Tako je, Isto je pokušano sa Sarajevom, Čelikom i Borcem. Naravno sva tri kluba imaju ozbiljne navijace koji su se nasmijali na to i obranili svoje klubove. Neko lakše nego na jako težak i krvav način kao Čelikovi.

Ja mislim da će ovo Azmiru proći jer teško da ko ima Slobodu da odbrani u ovom trenutku.
Mi smo bili pred bankrotom, sedmice su nas dijelile od toga a ta fuzija je bila odbijena za manje od par sati. Mislim u tom kontekstu je ok i legitimno predlagati sve samo da se pokuša nešto izvući ali na takav način jednostavno ne ide. Naši igrači su bili na tim famoznim hrenovkama i paštetama gdje im se struja ponekad isključivala par mjeseci i to uz ugovore od 300 KM pa smo nekako drugi završili i izvukli se iz tih problema. Daleko od idealnog ali se ipak nešto uradilo.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

LegendaIvica
Kontakt:

Post Postao/la LegendaIvica » 29 maj 2023, 14:56

29 maj 2023, 14:37

Nije.
Celik FC je nista a Celika Zenica je ponos Zenice od davnina,jelde ima razlike? Laipzig je bio tim sa ogromnom bazom navijaca,sad su Red Bull Laipzig i ti ljudi sad prate timove iz tog grada treceligase nece da gledaju i prate Red Bull. Robijasi su znali isto ovo uraditi laksim putem kao Azmir ali su se odlucili za tesku borbu kao sto smo i mi uradili.
Kako se ugasio prvi, tako bi se kod nas ugasio i drugi, predlagao bi se treci... Čelik je Čelik, sve ostalo nije. Uostalom, da smo pristali na novi klub, opet bi ga vodili stari ljudi koji su doveli i ovaj do tog gdje je. Ja to ne bih pratio.
Kod vas je svakako druga situacije jer vama se nudilo da napravite novi klub a njima se nudi fuzija. Fuzija znaci da godine osnivanja i „uspijeh“ kluba ostaju samo sto je u tom slucaju 2 u 1. Kad smo vec kod njemacke SSV ULM 1846 je sada nakon dugo godina usao opet u veci rang (3. Bundesliga). Taj klub je fuzija od TSG ULM 1846 i SSV ULM 1928. U TSG ULMu su igrali igraci kao Uli Hoeneß i niko se tada nije bunio znog fuzije i glumio budalu. Sloboda i Tuzla city nisu nikakvi rivali kao Zeljznlcar i Sarajevo i kad oni igraju to je daleko od nekog derbija.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 29 maj 2023, 15:00

avenija je napisao/la:
29 maj 2023, 14:50
MortemHz je napisao/la:

Ma nemaju oni niti ce ikad imati, sto ima Velez,Celik,Zeljo ,Sarajevo.
Svejedno mi proslo ne proslo njihova stvar.
Samo mi nije jasno,ako im fuzija nije problem,sta su cekali do sada.Proglasis stecaj izbrises indetitet kluba ,tradiciju, stavis ime Sloboda - Tuzla.City i krenes od nule.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.