Premijer liga BiH - aktuelno

mosarajvosa83
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la mosarajvosa83 » 29 maj 2023, 15:24

avenija je napisao/la:
29 maj 2023, 15:21
Veliko je pitanje kako će reagovati navijači FK Sloboda. Sloboda je veliki klub, sa bogatom tradicijom, a Husić je dao konkretan prijedlog.

“Ništa specijalno se neće izgubiti. Prvi trofej kada dođe svi će zaboraviti na sve. :rol: :rol: :rol:

Ovaj čovjek je najveća budaletina u BH fudbalu. Ovo je uriniranje po Slobodi i navijačima iste
U prevodu,ovce ce sve zaboraviti nakon jednog trofeja. Dzaba mu sve primitivac,ljakse sa dna kace. Najace kad izgubi na sudu od Ibrakovica i Selimovica za lazi i klevetu

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 29 maj 2023, 15:25

Napapijri je napisao/la:
29 maj 2023, 15:19
Kakva crna fuzija, pa nije Sloboda neki klub tipa Stupcanice (uz duzno postovanje historiji koju taj klub ima). Jos bi i grb da mijenja. Tuzlaci generalno imaju taj stav u kojem forsiraju “carsiju” i tesko prihvataju nekoga sa strane, a posebno kad taj neko treba da preuzme glavnu rijec i jos uz to fakticki ugasi klub koji postoji 100+ godina.

Nema sanse i ne dozvolite to, makar igrali na poligonu izmedju zgrada.
Ne znam pratiš li rad Stupčanice proteklih godina ali oni su glavni favoriti iduce sezone za ulazak u PLBiH. Gospodski klub postali, super organizacija itd.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 29 maj 2023, 15:27

19vendetta87 je napisao/la:
29 maj 2023, 15:20
Ne znam kako bi to izgledalo ako se pretvori u realnost, da li bi doslo do neke netrepeljivosti između fukara i ovih 7-8 navijaca SSH u borbi za prevlast na tribini?
:urnebes:
Sprdnja i.jedan i drugi klub

7Aprildomemoj1
Kontakt:

Post Postao/la 7Aprildomemoj1 » 29 maj 2023, 15:28

Ako Šećer i Tuzlaci prihvate fuziju i da mijenjaju grb, mogu se komotno zvati Fk Podrinje. Odavno Podrinjci Naser, Smajo, Azmir i kompanija vedre i oblače Tuzlom i Tk. Samo anex 7 i mrš na svoju djedovinu
moj uzor-S.G je napisao: Ako nastave kaznjavat klubove za baklje i gramofon a na ovo ostanu gluhi i nijemi, prvo Sarajevo treba da digne glas a valjda ostali to i podrze

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 29 maj 2023, 15:28

"Šta je par proljeća naspram jednog stoljeća?! Nikad fuzija! I da budeš liga peta, ti si nama centar svijeta! Lopovi odlazite iz Svetinje", poručile su Fukare.
Bravo Fukare :bih:

I jos nesto ne slusajte ove pacenike za PL i kod nas je bilo kamara takvih. Bitno je da se klub sacuva i postave zdravi temelji. Sve ostalo ce doci na svoje mjesto.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 29 maj 2023, 15:29

ultrasstyle_tz je napisao/la:
29 maj 2023, 15:15
ma Azmir je mutan, ali i svaki nas milioner je mutan. Makar se nije kradjom obogation i na ovoj nasoj sirotinji

a opet nije bas i da na grani nicu milioneri koji vole neki od nasih klubova.

Ne moze Azmir bez Slobode. Pa ima svoj klub s kojim je i evropu igrao i samo o Slobodi prica. Pa svi znamo da ga je Zeljo molio da ih preuzme, samo se pravimo englezi, pa covjek nije htio, cak im je i dao neke pare.
Znaci nije stvar ega, da je ego **** uzeo bi Zelju pa drkao ****, kud i kamo je vece drkanje nego sa Slobodom.

njega Sloboda boli

a ovo sad svako tvrdi pazar, i svoju poziciju, logicno da covjek hoce da opipa teren i prodje jeftinije, ali ako postoji interes ima tu jos rjesenja

ja opet pitam, sta kazu pravila ako Leotar odigra baraz sa Krupom a TC istupi iz lige?

ima nacina, sad samo svako tvrdi pazar
Pa kad je tako ,sto ne napusti SSH,dodje u Slobodu sa odredjenim ulaganjem i odredjenim pravima. Iduce sezone se ekspresno vracate i BHPL i idete dalje. Nego hoce da vam otme ime i klub. Sad kad ste rezultatski losi,da bez ikakvog ulaganja,privatizuje i prisvoji klub. Samo neko pokvaren ili lud moze na ovo pristati.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 29 maj 2023, 15:29

ASD je napisao/la:
29 maj 2023, 15:23
phillies je napisao/la:
29 maj 2023, 15:16
Prvi slucaj fuzije dva kluba cini mi se bio je "Frankenstajn" Dzerzelez Zenica. Namjenski ugasen zenicki klub zarad interesa odredjenih skupina iz Sa i Ze. Naravno danas se samo rijetki sjecaju tog kluba.

Husicu je izgleda neprezaljena zelja da Slobodu stavi pod svoje. Pa kaf nije mogao u prvom mandatu, valjda mu je sad ovo plan kad je Sloboda na koljenima da za male novce ostvari svoje komplekse.

Ipak mislim da ce to biti odbijeno, jer ovaj modus operandi moze ici kod klubova koji nemaju ni neku navijacku brojnost niti neki interes od sire zajednice. Jest da dugovi pritiscu Slobodu, ali nista nije nemoguce sko se nadje zelje i znanja kod navijaca.
Taj zenički klub nije imao navijače i lako je zaboravljen.
Kaže Azmir i da će navijači Slobode sve lako zaboraviti nakon prvog trofeja :mrgreen:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 29 maj 2023, 15:30

Nevjerovatno je da su ljudi poput ovog Husica i dalje na slobodi. On da ovo radi u nekoj uredjenoj drzavi, davno bi zavrsio u zatvoru i ne bi svjetlost dana vidio. Dok je bio u Slobodi, tadasnji direktor tog kluba je u javnost pustio ugovore igraca, npr Karica i tu se vidjelo da Husic vara drzavu za porez. Pored toga, javna je tajna kako su usli u premijer ligu, pa onda ide afera "punac" itd itd. Sad sve isto radi u TC.

Na troškove plata i ostalih ličnih primanja, Tuzla City je u 2022. izdvojilo 583.033 KM.
:puke: :puke:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 29 maj 2023, 15:30

amypitar je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
29 maj 2023, 15:18
Fuzionisale su se i u Srbiji košarkaške sekcije Partizana i Zvezde, izbrišeš dugove, kozmetički promijeniš ime (a kroz historiju ime mijenjalo milion klubova sto puta većih od Slobode) a sve ostalo ti ostaje isto računajući i historiju.

Koga boli qurac kad ti imaš rezultat je l' ti se klub zove FK Sloboda ili FK Sloboda Tuzla.

Nego je kod nas problem što su sve te opcije za fuzije samo izbjegavanje plaćanja dugova, bez ikakvog plana za napredak. Da Sloboda igra za 5 godina grupnu fazu nekog euro takmičenja vidio bih ja te što ne žele fuziju :D

Jedina negativna stvar svega toga je što te rivali mogu prcati za to.
Jedno je stecaj,jer tad ukidas sve i klub ne postoji.
Evo citam Husic predlaze da na novi grab bude cvijet Srebrenice.
Drugo je na ime kluba dodati sponzorsko ime.
To je drugo onda, nisam skontao da Sloboda treba u stečaj. Mislim nisam ni čitao Azmirov prijedlog.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 29 maj 2023, 15:30

KAd se mogla i KK Sloboda promijeniti u OKK Sloboda, može i FK Sloboda u NK Sloboda, dodati cvijet u grb i idemo dalje. Za jak BH fudbal treba nam i jaka Sloboda, Čelik pa i Jedinstvo Bihać. Klubovi sa jakim bazama navijača, ali i historijom (Sloboda i Čelik).
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 29 maj 2023, 15:32

Ovdje samo jedan klub u ovom slucaju TC daje nešto tj prihvata ih pod svoje da tako kažem.Ovi drugi(Sloboda) se brišu gumicom i nemaju nikakvu ulogu u toj "fuziji".

Ovaj igra na kartu da bi dobio tu neke budzetske pare koje sad nema,pokupio nekog navijaca kojeg sad nema i to je to.

Nije ni Sloboda u dugu od milijardu pa da on kao neki "milioner" to nemože vratiti (da mu je toliko stalo do njih da kažem)
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 29 maj 2023, 15:32

avenija je napisao/la:
29 maj 2023, 15:21
Veliko je pitanje kako će reagovati navijači FK Sloboda. Sloboda je veliki klub, sa bogatom tradicijom, a Husić je dao konkretan prijedlog.

“Ništa specijalno se neće izgubiti. Prvi trofej kada dođe svi će zaboraviti na sve. :rol: :rol: :rol:

Ovaj čovjek je najveća budaletina u BH fudbalu. Ovo je uriniranje po Slobodi i navijačima iste
"Ukoliko za 10 dana ne bude dogovora, Tuzla City ide svojim putem i svojim uspjesima, Sloboda svojim putem i svojim problemima..."
Al ovaj rok od 10 dana što im je dao je krvav :rol: :rol: isto kamatari kad vracaju pare :lol:

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la vlakanje » 29 maj 2023, 15:33

Ja mislim da je ovo pravo rješenje, Slobodu treba staviti u stečaj kao pravno lice, jer teret koji im stoji na grbači je nešto što se teško može iznijeti. Mislim da je malo volje za nešto takvo i to je nešto što se mora nositi narednih 10 godina, a postoji daleko bolje rješenje - da se napravi spoj s pravnim licem FK Tuzla City, gdje bi Tuzla City promijenio ime...", rekao je Husić
Sve ocekivano... Likvidiracu Slobodu i ja sam onda pasa u Slobodinom odijelu :roll:

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 29 maj 2023, 15:34

Zeko87 je napisao/la:
29 maj 2023, 15:30
KAd se mogla i KK Sloboda promijeniti u OKK Sloboda, može i FK Sloboda u NK Sloboda, dodati cvijet u grb i idemo dalje. Za jak BH fudbal treba nam i jaka Sloboda, Čelik pa i Jedinstvo Bihać. Klubovi sa jakim bazama navijača, ali i historijom (Sloboda i Čelik).
Veze ti nemas. Za taj OKK navija mozda 2 covjeka. Da je iole normalna drzava,ovog prevaranta bi uhapsili i sve kao njega. U Americi da prijavi svoje kamiondzije na 2000 a primaju 15 dobio bi dozivotnu robiju.
Zadnja izmjena: mosarajvosa83, dana/u 29 maj 2023, 15:35, ukupno mijenjano 1 put.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 29 maj 2023, 15:34

avenija je napisao/la:
29 maj 2023, 15:25
Napapijri je napisao/la:
29 maj 2023, 15:19
Kakva crna fuzija, pa nije Sloboda neki klub tipa Stupcanice (uz duzno postovanje historiji koju taj klub ima). Jos bi i grb da mijenja. Tuzlaci generalno imaju taj stav u kojem forsiraju “carsiju” i tesko prihvataju nekoga sa strane, a posebno kad taj neko treba da preuzme glavnu rijec i jos uz to fakticki ugasi klub koji postoji 100+ godina.

Nema sanse i ne dozvolite to, makar igrali na poligonu izmedju zgrada.
Ne znam pratiš li rad Stupčanice proteklih godina ali oni su glavni favoriti iduce sezone za ulazak u PLBiH. Gospodski klub postali, super organizacija itd.
Pratim i skidam im kapu, moje poredjenje se odnosilo samo iz historijskog ugla.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 29 maj 2023, 15:35

Kad vec "voli" Slobodu, dodji care bez tih gluposti i fuzija. Uvedi klub ovakav, ne sa cvijetovima i drugim stvarima u PL. Debil je onaj ko pristane na ovu glupost sto je rekao
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 29 maj 2023, 15:36

miky_hz je napisao/la:
29 maj 2023, 15:32
Ovdje samo jedan klub u ovom slucaju TC daje nešto tj prihvata ih pod svoje da tako kažem.Ovi drugi(Sloboda) se brišu gumicom i nemaju nikakvu ulogu u toj "fuziji".

Ovaj igra na kartu da bi dobio tu neke budzetske pare koje sad nema,pokupio nekog navijaca kojeg sad nema i to je to.

Nije ni Sloboda u dugu od milijardu pa da on kao neki "milioner" to nemože vratiti (da mu je toliko stalo do njih da kažem)
Lik je ušao u PDA, pa kasnije u SDA zbog Elektroprivrede.
Sad SDP preuzima Elektroprivredu te se on pokušava ulizati.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 29 maj 2023, 15:37

Raonffa je napisao/la:
29 maj 2023, 15:30
amypitar je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
29 maj 2023, 15:18
Fuzionisale su se i u Srbiji košarkaške sekcije Partizana i Zvezde, izbrišeš dugove, kozmetički promijeniš ime (a kroz historiju ime mijenjalo milion klubova sto puta većih od Slobode) a sve ostalo ti ostaje isto računajući i historiju.

Koga boli qurac kad ti imaš rezultat je l' ti se klub zove FK Sloboda ili FK Sloboda Tuzla.

Nego je kod nas problem što su sve te opcije za fuzije samo izbjegavanje plaćanja dugova, bez ikakvog plana za napredak. Da Sloboda igra za 5 godina grupnu fazu nekog euro takmičenja vidio bih ja te što ne žele fuziju :D

Jedina negativna stvar svega toga je što te rivali mogu prcati za to.
Jedno je stecaj,jer tad ukidas sve i klub ne postoji.
Evo citam Husic predlaze da na novi grab bude cvijet Srebrenice.
Drugo je na ime kluba dodati sponzorsko ime.
To je drugo onda, nisam skontao da Sloboda treba u stečaj. Mislim nisam ni čitao Azmirov prijedlog.
Normalno da ce u stecaj,odma ti se historija sva prije toga brise. Sta si mislio ide fuzija i on ce vrqcat dugove Slobodi? Nema od toga nista,hoce da izbrise fino gumicom sve,stecaj i to je to.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 29 maj 2023, 15:38

7Aprildomemoj1 je napisao/la:
29 maj 2023, 15:28
Ako Šećer i Tuzlaci prihvate fuziju i da mijenjaju grb, mogu se komotno zvati Fk Podrinje. Odavno Podrinjci Naser, Smajo, Azmir i kompanija vedre i oblače Tuzlom i Tk. Samo anex 7 i mrš na svoju djedovinu
Malo više poštovanja prema Podrinju trebaš da imaš. Tamo se Bosna branila u najtežim uslovima. A ne u Tuzli.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 29 maj 2023, 15:39

Nelosa ideja vizionara Husica.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, Proximic i 16 gostiju.