Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Finn
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Finn » 30 maj 2023, 23:02

Kako neće biti u minusu, samo Englezi su preko 100 miliona godišnje. Ovo je još i dobar minus.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 maj 2023, 00:12

Finn je napisao/la:
30 maj 2023, 23:02
Kako neće biti u minusu, samo Englezi su preko 100 miliona godišnje. Ovo je još i dobar minus.
Toliko košta borba srpskih vlasti protiv Šolaka i United grupe/SBB. Na kraju će minus biti milijardu eura, iz džepa građana naravno jer je Telekom Srbije državna kompanija.

EPS ima dugovanja preko 1,5 milijardi eura, što je fenomen, da kompanija koja ima monopol na tržištu pravi toliki minus.

Vučićeva naprednjačka Srbija. Ekonomski tigar.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 31 maj 2023, 00:30

Virtu4l je napisao/la:
31 maj 2023, 00:12
Finn je napisao/la:
30 maj 2023, 23:02
Toliko košta borba srpskih vlasti protiv Šolaka i United grupe/SBB. Na kraju će minus biti milijardu eura, iz džepa građana naravno jer je Telekom Srbije državna kompanija.

EPS ima dugovanja preko 1,5 milijardi eura, što je fenomen, da kompanija koja ima monopol na tržištu pravi toliki minus.

Vučićeva naprednjačka Srbija. Ekonomski tigar.
Ma ništa novo , lik gospodari Srbijom na sve moguće i nemoguće načine ...

Nego , kakva je situacija sa autoputem u Crnoj Gori , šta se dešava hoće li moći ispoštovati Kineze ? Koja je sad dionica u planu ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 31 maj 2023, 00:31

sljivo je napisao/la:
30 maj 2023, 20:15
Covjeka pravi biologija i porodica/djetinjstvo/prilike. Sve da budem ponovo rodjen u istom vjerovatno bi bio isto. Ne bih se mjenjao ni za sta, niti bi sta mjenjao. Covjek svjesno ili ne mijenja i prilagodjava svoj zivot za sebe, koliko je u mogucnosti, tako da sta god si sad ispao to si ti. Licno radi, niti bi se mjenjao niti bi mogao. A da sam rodjen u Zambiji svakako bi bio pusiona tako da nema smisla razmisljati o tome.
Ima itekako zivotnih gresaka, ali dobro svako ih pravi. Bitno ih je ispraviti ili ne ponoviti. Najveca greska je studiranje u BIH, za isti novac i vrijeme sam to isto mogao zavrsiti vani, vjerovatno bi se sada i vise ostvario. Ali dobro, prije 10 godina je u modi u BIH bilo da se studira, kao sto je sada u modi ici vani.

Za buduce generacije bih samo imao jedan savjet. Ne upisujte fakultet u BiH, pogotovo ne oko IT, uzet ce vam vrijeme, novac i i zivce a sve zivo mozete sami nauciti, ili jos 5 puta bolje, studirati to isto vani na prestiznim univerzitetima a onda ce vam diploma nesto vrijediti i bit cete cijenjeni.

Ja licno zalim sto se nisam ispalio prije 10 godina jos, ne smijem ni zamislit koliko bih tek tada stekao i ostvario ali eto nije valjda bila sudbina. Sada sam mnogo zadovoljan sa poslom i zivotom opcenito. Finansijsku stabilnost sam imao i dole.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 maj 2023, 00:38

VensanKasel je napisao/la:
31 maj 2023, 00:30
Nego , kakva je situacija sa autoputem u Crnoj Gori , šta se dešava hoće li moći ispoštovati Kineze ? Koja je sad dionica u planu ?
Završena je prva dionica, o drugoj se više i ne govori.

Ispoštovaće Kineze, vjerovatno će se zadužiti da im se to isplati.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 31 maj 2023, 01:24

Gledam malo kako se kaže Sarajevo na različitim jezicima, i gdje najviše odstupa.

Na Japanskom to mi zvuči kao "Saramvo"
Litvanski "Sarajevas"
Malayalam "Sarađevo"
Turski "Sarajbosna"
Tai "Sarađevo"
Kineski "Salajevo"

Korejski mi zvuči isto. Arapi isto izgovaraju.
Iznenađenje mi je da Makedonci nemaju j u nazivu tako da kažu "Saraevo"

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 31 maj 2023, 01:55

Zna li ko iz Zenice pozadinu ovog lika zenica se izgradila ko real madrid, evo izlazi mi na tiktoku svaki video po 300 k pregleda
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 31 maj 2023, 04:21

Koji bolesnik je ovaj Saša Borojević. :crazy:

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 31 maj 2023, 08:02

BosniaBoston je napisao/la:
31 maj 2023, 01:55

Zna li ko iz Zenice pozadinu ovog lika zenica se izgradila ko real madrid, evo izlazi mi na tiktoku svaki video po 300 k pregleda
Postao je poznat doduse vise meme nakon ove emisije

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 31 maj 2023, 09:10

Ko je ukrao sunce?
I found freedom. Losing all hope was freedom.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 31 maj 2023, 09:17

Arvid je napisao/la:
31 maj 2023, 09:10
Ko je ukrao sunce?
Ko je ukrao kišu prošlu jesen ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 31 maj 2023, 09:31

Arvid je napisao/la:
31 maj 2023, 09:10
Ko je ukrao sunce?
**** oblaci.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 31 maj 2023, 09:56

BosniaBoston je napisao/la:
31 maj 2023, 01:55

A kakvu pozadinu ovakav debil može imat?
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 31 maj 2023, 10:03

Svakakvih se budala nakotilo na tom tik toku.
Ovakve ko da jedan qrc pravi, sve isto, ista kockasta glava, odsustvo bilo kakve pameti, nabildan i to je to.
I sad njemu neko nešto lajkuje i nešto ga slijedi :facepalm:
Koševo Zapad

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 31 maj 2023, 10:50

Shategabri je napisao/la:
31 maj 2023, 10:03
Ovakve ko da jedan qrc pravi, sve isto, ista kockasta glava, odsustvo bilo kakve pameti, nabildan i to je to.
Debili veliki ali ljudi koji im doniraju su jos veci debili, zamisli radis da bi donirao mirzi haticu i slicnima :tokralju:

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 31 maj 2023, 10:52

Pa bezhljebari, vidjeli da se može lova uzeti i bez puno znoja a da se ne mora krasti i pljačkati i na kraju ležati u KPZ.

Realno, ovo ni nisu pravi krimosi, da bio bio krimos moraš biti iznimno pametan, ovo su obični pilićari koji su ležali po Zenici.. Ne mogu oni voditi ni mjesnu zajednicu a kamoli neku veću organizaciju.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 31 maj 2023, 10:57

enobarca je napisao/la:
31 maj 2023, 10:50
Debili veliki ali ljudi koji im doniraju su jos veci debili, zamisli radis da bi donirao mirzi haticu i slicnima :tokralju:
To mi je nevjerovatno. Ima li taj svijet bar malo mozga? Ja sam ovog ovdje pogledao i nemam nikakvu želju više ikad da ovu spodobu gledam.
BenjooJutub je napisao/la:
31 maj 2023, 10:52

Pa bezhljebari, vidjeli da se može lova uzeti i bez puno znoja a da se ne mora krasti i pljačkati i na kraju ležati u KPZ.

Realno, ovo ni nisu pravi krimosi, da bio bio krimos moraš biti iznimno pametan, ovo su obični pilićari koji su ležali po Zenici.. Ne mogu oni voditi ni mjesnu zajednicu a kamoli neku veću organizaciju.
To je tačno, što je veća debilana, to više pregleda.
Jučer mi izbaci na fb isto tik tok, uživo prenos razvoda :urnebes: znači njih dvoje idu live, ostali bacaju lajkove i kolju se uživo :crazy: kao on nju tukao, ona njega ostavlja, pa ne ipak on nju ostavlja, ona ima 4,7 miliona lajkova, on kaže to ti je 4,7 miliona harama :mrgreen:
O bog te ko ovo gleda i zašto? :(
On isto ovako kockasta glava kao ovaj, a ona izbotoksirana iscrtana, tipičan no life par.

Ma na ovom se vidi da je pe.derčina neka, gledaj ti njemu lanaca, pokreta, al boli ga, dok je budala biće i para za njega.
Koševo Zapad

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 31 maj 2023, 11:15

Ko gleda, a ti nam sve u detalje ispriča šta se desavalo. :mrgreen:

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 31 maj 2023, 11:18

Kiša uništila voćke: Samo šljiva će podbaciti 80 posto

Ova godina biće ako ne najteža, onda jedna od najtežih za voćare u Bosni i Hercegovini. Dugotrajne kiše i enormna količina vlage uzrokovale su nikad raniju pojavu biljnih bolesti i štetočina. Od voćnih vrsta najteže su prošle koštičave voćke: šljiva, višnja i trešnja, a od jabučastih kruška. Na šljivama dolazi do pucanja i propadanja plodova, a plodići otpadaju s peteljkama i na najmanji dodir. Voćari tvrde da nikada nije bio jači napad Monilie laxe, uzročnika sušenja grančica i cvjetova. Čak i oni koji su odradili tretmane prije i tokom cvjetanja, kao i u precvjetavanju, nisu uspjeli da zaštite stabla od ovog patogena koji infekciju vrši tokom cvjetanja voćaka.
Još jači napad monilie je na višnjama i trešnjama, a osim nje, već su se pojavili simptomi šupljikavosti i kozičavosti lišća što već sada govori da će tokom ljeta najveći dio lisne mase opasti zbog navedenih bolesti i spriječiti voćke da se adekvatno pripreme za zimsko mirovanje.

Krušaka skoro da neće biti
Kruška sorte Santa Marija vrlo je slabo oplođena, slično je i sa Karmen i Viljamovkom, dok jedino Konferans i Abate Fetel, na pojedinim lokalitetima, imaju nešto roda na sebi. Međutim, u voćnjacima je zabilježeno masovno opadanje zametnutih plodova zbog nedostatka sunca i veće količine padavina, vlage, te odsustva povoljnih temperatura.
Da nije suplja barem u HNK, na terenu se moze cuti ali i vidjeti kako su tresnja i sljiva gotov unistene, dok jabuke tu i tamo.

Dodamo li na sve ovo i zutu hrđu na psenici, moze se pjevati ona halali Huso materi...
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 31 maj 2023, 11:28

BenjooJutub je napisao/la:
31 maj 2023, 10:52

Pravi mafijaši ne sarađuju s policijom.
Ovi prodaju jedni druge kad policajac prođe na 100 metara od njih.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.