Premijer liga BiH - aktuelno

Shategabri
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Shategabri » 31 maj 2023, 15:19

Argentina je napisao/la:
31 maj 2023, 15:16
Shategabri je napisao/la:
31 maj 2023, 13:39
Argentina je napisao/la:
31 maj 2023, 13:35
Zadnje kolo, Zeljo dobije Slobodu, navijaci iste ne govote da ih je Zeljo izbacio :roll:

Prije desetak godina, Zeljo igra sa drugom ekipom, ista ta Sloboda ima sve u svojim rukama, ali to ne rijesi kao ni sada, a tada kazu Zeljo ih izbacio :clap:

Stava sam da niko nikoga nije izbacio, jer svako o sehi ovisi 30+ kola. :salut:

Sezona je zavrsena, mislim da bi bio red da se postovi i oglasavanje na temu FK Slobode prebace na drugu temu jer nisu dio ovog foruma :kafa:
Tad je bilo da je Željo pustio jel ono bi Leotara.
Želji nije trebalo nizašta.
Dakle, u tom kontekstu može se reći da je uticao na to ispadanje.
Opet, Sloboda je sama kriva jer je imala sve u svojim rukama, ali su izgubili i to 2-0 sa igračem više, a čini mi se da bi ostali sa porazom 1 razlike.

Dok ovo sad...nema šta, jedni za opstanak (koji ne bi izborili ni sa pobjedom) drugi za Evropu, pa ko koga.

Ako ćemo već mak na konac, neko bi trebao prozvati i Manchester City što im se nisu igrala zadnja dva kola koja im ništa nisu značila.
Svi krive druge, to je poenta, a svako ima haman godinu dana i 30+ kola da se bori. Kod nas je jedino opravdano kriviti sudije, jer fkt uticu i nema kluba koji nije zakinut i poguran, osim Borca.

Dio nasim navijaca krivi druge za gubitak 2 titule, kraju sudija (bilo je), ali smo sami krivi radi kikaeva i zato imamo 2 titule manje. Vrlo jednostavno.
Apsolutno, priča za luzere :thumbup:

Nemoj se dovoditi u situaciju da zavisiš od drugih.
Koševo Zapad

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 31 maj 2023, 15:20

holyman je napisao/la:
31 maj 2023, 14:23
Je li gasenje slobode znaci da iz prve lige ispada samo 1?
Ma neće ugasiti klub to je nerealno. Garantujem ti da će Sloboda ova iz 1919 godine igrati ligu federacije.

Zašto mediji naši forsiraju ovog četalja Kovačevića sto je nekada branio za Sarajevo. Koga boli qrac što ga nema na spisku Srbije. Umjesto da bojkutuju četničkog izdajnika oni mu daju prostora u medijima više nego mediji iz Srbije.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 31 maj 2023, 15:23

avenija je napisao/la:
31 maj 2023, 15:20
holyman je napisao/la:
31 maj 2023, 14:23
Je li gasenje slobode znaci da iz prve lige ispada samo 1?
Ma neće ugasiti klub to je nerealno. Garantujem ti da će Sloboda ova iz 1919 godine igrati ligu federacije.

Zašto mediji naši forsiraju ovog četalja Kovačevića sto je nekada branio za Sarajevo. Koga boli qrac što ga nema na spisku Srbije. Umjesto da bojkutuju četničkog izdajnika oni mu daju prostora u medijima više nego mediji iz Srbije.
Fuzija znaci gasenje slobode, mogu i oni i mediji predstaviti to kao spajanje ali se zna sta to znaci
NEMA NAZAD

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 31 maj 2023, 15:47

Nikad mi nece biti jasni ljudi koji navijaju za Tuzlu City i Olimpik
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 31 maj 2023, 16:29

realno, sarajevo postavlja standarde što se tiče transfer rokova. počeli su ozbiljne cifre plaćati za igrače, šteta što se za to pitaju fudbalski nepismena ayla i trener bez plana mirza. da su tu doveli dva profi čovjeka, plus jakog sda (jer mogu imaju pare) s ovakvim budžetom, rame uz rame sa zrinjskim, i po meni čak bi i mogli bolju ekipu složiti.

ovako, zbog profila ljudi kao navedeni gore, ovo se može raspast za 15 minuta sve. a i bez hz, ne možeš napraviti rezultat. mamić je mogao uz represiju i poklapanje cijele lige i ubacivanjem lokomotive da kida konkurente sa 18 dinamovih igrača, a to sarajevo ne može
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 31 maj 2023, 16:58

killafrommanilla je napisao/la:
31 maj 2023, 16:29
realno, sarajevo postavlja standarde što se tiče transfer rokova. počeli su ozbiljne cifre plaćati za igrače, šteta što se za to pitaju fudbalski nepismena ayla i trener bez plana mirza. da su tu doveli dva profi čovjeka, plus jakog sda (jer mogu imaju pare) s ovakvim budžetom, rame uz rame sa zrinjskim, i po meni čak bi i mogli bolju ekipu složiti.

ovako, zbog profila ljudi kao navedeni gore, ovo se može raspast za 15 minuta sve. a i bez hz, ne možeš napraviti rezultat. mamić je mogao uz represiju i poklapanje cijele lige i ubacivanjem lokomotive da kida konkurente sa 18 dinamovih igrača, a to sarajevo ne može
Slazem, se. Kad si u mogucnosti da trosis i platis obestecenje 150.000 eura za Serbecica, svaka cast. Samo sto Norvezani nisu prepoznali toliki talenat, ali to je manje bitno. Podsjeca me na Nadrealiste kad nam stizu imigranti iz Svedske.

montolivo18
Kontakt:

Post Postao/la montolivo18 » 31 maj 2023, 17:31

Za kraj sezone, želio bih podijeliti manju analizu ekipa u Premijer ligi BIH za sezonu 2022/2023,ici cu redom po tabeli.
Zrinjski:
U ovoj sezoni, vidljive su mnoge promjene u ekipi nakon odlaska Jakirovića. Renudlić se pokazao kao solidno rješenje na klupi, donoseći određenu stabilnost. Također, dolazak Ivancića se pokazao kao odlično pojačanje, dodajući kvalitet u veznom redu.

Međutim, ipak mislim da je ekipa bila jača u vrijeme kada je Jakirović vodio Zrinjski, s igračima poput Bašića, Savića i Jankovića. Tada je tim bio vrlo uspješan i imao izvanredne rezultate. Možda je to bilo zbog određene hemije i razumijevanja između Jakirovića i tih igrača.

U novoj sezoni, uz neka nova pojačanja, ekipa ce se borbiti za titulu, a možda čak i postići plasman u grupnu fazu.

Borac:
Šta reći za Borac? Kada se igrači stave na papir, ekipa je sasvim solidna. Mislim da oni mogu igrati i bez guranja sudija. Sam roster će i oni sigurno pojačati. Vidim da Tegetlija najavljuje neke bombe. Žele Grahovca, Durakovića i onog momka iz Švicarske. Ne bi me čudilo da bude dosta odlazaka. Lukic vjerovatno ide, Tatar je već otišao, sigurno će ih biti još. Mislim da je njihov najveći problem odbrana. Golman Cetković meni uopšte nije najbolji u PL. Vidim da neki govore da jest, ja se s tim stvarno ne bih složio. Bekovi ni tamo ni vamo. Stoperi su loši, naprijed ima tu kvaliteta u vidu Nikovića, Mrkaića, Jurilja.

Sarajevo:
Sarajevo ove sezone na papiru ima najjaču ekipu u ligi, gdje god da pogledaš, to su odlični igrači za našu ligu. Napad sa Ziljkicem, Oliveriom, Guliashvilijem, Kyeremehom i Čatakovićem izgleda stvarno opasno. Balta na sredini pravi onaj destruktivac kakvih sve manje ima, a što se tiče Vrančića, suvišno je šta reći. U odbrani, iako je i ona manje-više solidna, bilo je tu propusta. Vjerujem da uz nekog boljeg trenera bi se doveli u red. Sigurno bi se trebali pozabaviti golmanskom pozicijom. Delac ili neko drugi, sad je manje bitno. Uz podršku navijača (Hordi), po meni imaju čak i više šansi od Zrinjskog da uđu u grupnu fazu

Željezničar:
Željezničar iskreno mislim da teško opet može ponoviti ovaj uspjeh iz ove sezone, pogotovo ne ako im odu Clarismario i Amoah, što će se vjerovatno i desiti. Ne vidim tu neki kvalitet pretjerani, iako sigurno mogu barem jedno kolo proći, ako ništa drugo. Iskreno da budem, ne vidim ja tu neke pretjerane razlike u igri pod vodstvom Bašića u odnosu na Mulalića

Široki Brijeg
Za Široki Brijeg ne bih imao puno toga za reći, osim da oni svake sezone promijene dosta igrača, a ipak uvijek budu u vrhu. Mislim da ovo njihovo 5. mjesto nije loše s obzirom na igrački kadar.

Velež
Solidna pozicija za Velež, uzimajući u obzir dvije trenerske promjene. Igrački kadar, realno govoreći, nije za veću poziciju od ove. U istom tom igračkom kadru ima dosta prosječnih igrača Premijer lige kao što su Blagojević, Pršeš i Hadžić. Vidim da i Zeljković odlazi, Bogdanović isto, što znači da će biti opet dosta promjena u Veležu.

Tuzla City:
Ekipa koja je do zadnjeg kola bila u borbi za opstanak, na papiru sigurno nije ekipa za ispadanje. Bit će zanimljivo vidjeti što će se dogoditi s njima, hoće li postati naš drugi tim u federalnoj ligi,da li će uopće postojati. Trenutno se ništa ne zna. Već su otišli Kuzmanović, Nikitin i Diaby. Treba napomenuti da mladi Harun Karić privlači pažnju na sebe.

Igman Konjic
Igman ove polusezone je ekipa koja sigurno za prvih 6. Ono što privlači pažnju kod njih je da je većina igrača ostala bez ugovora, pa se još ne zna što će se s njima dogoditi. Vrlo vjerovatno će doći do totalnog remonta ekipe. Duraković odlazi, čuo sam da Denković ima neke ponude, isto vrijedi i za Ramica. Ono što je bitno naglasiti jest da su oni najstarija ekipa u Premijer ligi, s više od 10 igrača u rosteru koji imaju preko 30 godina. To mi je zapalo za oko i do sada nisam vidio takvu situaciju u Premijer ligi.

Sloga Doboj
Čudna situacija u Slogi. Curguz je izvlačio maksimum iz ekipe koja je ima zanimljive igrače poput Kulenovića, Mihajlovića, Bastića i Zajića. Zapali su u krizu, ali na njihovu sreću Jagodić je to nekako izvukao i nije se desio scenario kao kod Radnika. Sledeće sezone čisto sumnjam da će imati neke ambicije za iskorak, ali opet, ništa nas ne treba iznenaditi u Premijer ligi.

Posušje
Na papiru, ekipa koja je za mene nekako najtanja od svih. Karačić, stari lisac, je pokazao da imena ne igraju ulogu i ostavio je ekipu u Premijer ligi koja sigurno zaslužuje da ostane. Vidim da napreduju dosta dobro i infrastrukturno.

Leotar:
Leotar ove sezone je prošao kroz dosta turbulencija. Ekipa ima nekoliko zanimljivih igrača u rosteru poput Stanojevića, Šipovac, Stojkovića, Handžića i Puletića, golmana. Nisu imali šanse za opstanak u ovom posljednjem kolu. Ne znam što očekivati, da li će se odmah vratiti u Premijer ligu sljedeće sezone ili ne. Svakako, klub poput Leotara zaslužuje biti u Premijer ligi.

Sloboda Tuzla:
Kada se pogleda roster u kojem su bili Vranješ, Bekić, Šubert, Mehmedović, Husejinović, Komazec i Vošnjak, sigurno se može reći da ova ekipa nije za posljednje mjesto. Ne bih rekao da je ni za vrh tabele, ali svakako je imala potencijala da ostvari bolje rezultate, što su pokazale utakmice protiv Sirokog, Borca i Sarajeva. Vrlo je vjerovatno da se Azmir vraća, što će značiti ekspresni povratak u Premijer ligu i napad na vrh tabele.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 31 maj 2023, 18:16

Ima li ovaj Ćuze naše državljanstvo?
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 31 maj 2023, 20:07

TuzlaCityfighter je napisao/la:
31 maj 2023, 07:17
Azmir seljak, Azmir Lopov, Azmir se razvodi, finansijski propao,sta smo imali dok je Azmir bio kod nas, samo nam.ostavio dugove ,**** vas Azmir lopov, jel malo cetiri km Azmireeeeee, nikad fuzija Azmire, sta je par proljeca naspram jednog stoljeca......Sve su ovo pisali navijaci Slobode, nakon samo jednog namigivanja prema njima sve se polize i slijede nove izjave : Najbolji, najsposobniji,najposteniji .... Naj naj naj, tako je majstore , samo vrti oko prsta. Sigurno je da ce sutra opet drugacije pisati, jer prvo pisu pa onda ukljuce mozak ...Samo trpaj majstore 😂
Ne bih rekao da je ja jedno namigivanje, prije da je u pitanju dvije gajbe piva ili par bambuća .
Poznato komunisticko podanistvo i suncokreti. Okreću se kako vjetar puše, a u biti ne pitaju se ni o čemu.
Trpaj ih care kad se ovce pale tako olako.

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 31 maj 2023, 20:13

killafrommanilla je napisao/la:
31 maj 2023, 16:29

Sarajevo je u zadnjih godinu dana zaradilo mislim preko 2 miliona od prodaje Djokanovica, Mujakica i Sabanovica pa se mora i nesto potrositi

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 31 maj 2023, 20:21

Sada se skoro i zvanično može reći da imamo filijalu u federalnoj.
Do sad nam je to onako pod paravanom bila Gradina, a sada su karte otvorene.
Jedini tuzlanski premijerligaš koji nikada nije ispao iz PL ima filijalu u federalnoj jer se isti čovjek pita u oba kluba.

Što bi rekao brat svrakino GOLEMO :opaopa:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 31 maj 2023, 20:27

A filijala ima cetveroduplo vise navijaca od premijerligasa :rol: :rol: :rol: :rol:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 31 maj 2023, 20:46

Ponosnipodrinjac je napisao/la:
31 maj 2023, 20:21
Jedini tuzlanski premijerligaš koji nikada nije ispao iz PL ima filijalu u federalnoj jer se isti čovjek pita u oba kluba.

Ko da ste 25 godina u PL, a ne 5, pa se hvalite da nikad niste ispali :damn:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 31 maj 2023, 20:53

DamirT je napisao/la:
31 maj 2023, 20:27
A filijala ima cetveroduplo vise navijaca od premijerligasa :rol: :rol: :rol: :rol:
Nesto ti slabo matematika ide, bude ih 200 na Tusnju zajedno sa onom djecom sto dovedu iz mladjih kategorija.....ko ce bolan za ono navijati osim onih stotinjak podrinjaca, cuj filijala, nek zahvale Azmiru sto igraju na Tusnju, inace ne bi mogli ni prici Tusnju....filijala :urnebes: :urnebes: :urnebes:
🔴⚫️

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 31 maj 2023, 20:54

Skver je napisao/la:
31 maj 2023, 20:53
DamirT je napisao/la:
Nesto ti slabo matematika ide, bude ih 200 na Tusnju zajedno sa onom djecom sto dovedu iz mladjih kategorija.....ko ce bolan za ono navijati osim onih stotinjak podrinjaca, cuj filijala, nek zahvale Azmiru sto igraju na Tusnju, inace ne bi mogli ni prici Tusnju....filijala :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Ma dobro, to ja od oka rekao :urnebes:
Jos govori da nisu nikad ispali, a usli prije 2 sezone :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 31 maj 2023, 21:12

DamirT je napisao/la:
31 maj 2023, 20:54
Skver je napisao/la:
31 maj 2023, 20:53
DamirT je napisao/la:
Ma dobro, to ja od oka rekao :urnebes:
Jos govori da nisu nikad ispali, a usli prije 2 sezone :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Sta ono bolan zna, to bolan nije ni znalo gdje je Tusanj, vidjelo Tusnja kad im Azmir sredio da igraju, nije ni znao gdje se stadion nalazi.....
🔴⚫️

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 31 maj 2023, 21:26

Ponosnipodrinjac je napisao/la:
31 maj 2023, 20:21

:rol: :rol: :rol: :kralj:
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

Antipolitika3
Kontakt:

Post Postao/la Antipolitika3 » 31 maj 2023, 21:29

Tri reprezentativca
Plus VAR u Ligi Prvaka

Golem si Zrinja.
HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], ristagrad, sarajevo19461987 i 22 gosta.