Premijer liga BiH - aktuelno

Convicts
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Convicts » 31 maj 2023, 21:30

Antipolitika3 je napisao/la:
31 maj 2023, 21:29
Tri reprezentativca
Plus VAR u Ligi Prvaka

Golem si Zrinja.
Sretno u kvalifikacijama za LP
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.

Antipolitika3
Kontakt:

Post Postao/la Antipolitika3 » 31 maj 2023, 21:33

Convicts je napisao/la:
31 maj 2023, 21:30
Antipolitika3 je napisao/la:
31 maj 2023, 21:29
Tri reprezentativca
Plus VAR u Ligi Prvaka

Golem si Zrinja.
Sretno u kvalifikacijama za LP
Hvala,trebat ce nam.
HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija

Pashoni
Kontakt:

Post Postao/la Pashoni » 31 maj 2023, 21:48

Ovaj ponosni svakim svojim novim postom nadmašuje sam sebe po pitanju glupoce, aferim ljudino :salut:

@DamirT pa i ta Gradina ima više navijača od njih :rol:
"Pobjeda je blizu. Bit će opet naša BiH"
moSa bodaSlo

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 31 maj 2023, 22:14

Uh ponosnog al se baca iz krajnjosti u krajnjost sa svojim glupostima...
Zbog ovog treba sloboda izrazavanja bit ogranicena.
Ja stvarno ne znam odakle liku nadolaze ovakve nebuloze i gluposti...
Volim tebe, više od sebe

1921ljoze
Kontakt:

Post Postao/la 1921ljoze » 31 maj 2023, 22:15

slika
Nece Mirza dobiti otkaz :tokralju:

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 31 maj 2023, 22:27

killafrommanilla je napisao/la:
31 maj 2023, 16:29
realno, sarajevo postavlja standarde što se tiče transfer rokova. počeli su ozbiljne cifre plaćati za igrače, šteta što se za to pitaju fudbalski nepismena ayla i trener bez plana mirza. da su tu doveli dva profi čovjeka, plus jakog sda (jer mogu imaju pare) s ovakvim budžetom, rame uz rame sa zrinjskim, i po meni čak bi i mogli bolju ekipu složiti.

ovako, zbog profila ljudi kao navedeni gore, ovo se može raspast za 15 minuta sve. a i bez hz, ne možeš napraviti rezultat. mamić je mogao uz represiju i poklapanje cijele lige i ubacivanjem lokomotive da kida konkurente sa 18 dinamovih igrača, a to sarajevo ne može
Ne možemo mi dovesti sda, oni su vaši. :rol:

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 31 maj 2023, 23:22

1921ljoze je napisao/la:
31 maj 2023, 22:15
slika
Nece Mirza dobiti otkaz :tokralju:
Sta se to vas tice? Znamo da vam Mirvic smeta,zato ga jos vise gotivim.

GoskGabela
Kontakt:

Post Postao/la GoskGabela » 31 maj 2023, 23:24

Mamba21 je napisao/la:
31 maj 2023, 18:16
Ima li ovaj Ćuze naše državljanstvo?
Dečko je sa graničnog područja Bijača BiH, samo što mu se otac doselio u Metković i tu ostao.
Uglavnom naše gore list
Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 31 maj 2023, 23:29

realno, sarajevo postavlja standarde što se tiče transfer rokova. počeli su ozbiljne cifre plaćati za igrače, šteta što se za to pitaju fudbalski nepismena ayla i trener bez plana mirza. da su tu doveli dva profi čovjeka, plus jakog sda (jer mogu imaju pare) s ovakvim budžetom, rame uz rame sa zrinjskim, i po meni čak bi i mogli bolju ekipu složiti.

ovako, zbog profila ljudi kao navedeni gore, ovo se može raspast za 15 minuta sve. a i bez hz, ne možeš napraviti rezultat. mamić je mogao uz represiju i poklapanje cijele lige i ubacivanjem lokomotive da kida konkurente sa 18 dinamovih igrača, a to sarajevo ne može
Nista se nece raspasti jer je Mirvic tu i ulaze svoje pare. Cuh da se raspadne za 2 minute sve a covjek plati obestecenja,ima u planu prodaju poslike tih igraca itd.Citao sam da kazes npr.onako dovodimo igrace,da Mehmedovic ce zbog para preci kod nas. Prvo moras da shvatis da smo mi atraktivniji igracima,menadzerima nego Velez,razlog je jednostavan,iz Veleza se rijetko ko proda,iz Sarajeva od Kovacevic,Mujakica,Pidre,Cimirota,Dala,Sabanovica itd. Sad ce dobar novac leci od procenata i transfera sto je za mnoge klubove u BH naucna fantastika. Takodje prizivate Musu,tesko da on zeli da dodje u Velez,al eto trebate probati.

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 31 maj 2023, 23:53

GoskGabela je napisao/la:
31 maj 2023, 23:24
Mamba21 je napisao/la:
Dečko je sa graničnog područja Bijača BiH, samo što mu se otac doselio u Metković i tu ostao.
Uglavnom naše gore list
Govorili su da mu se otac preselio na Sehovinu ili u Opine, nisam siguran

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 01 jun 2023, 00:10

montolivo18 je napisao/la:
31 maj 2023, 17:31
Za kraj sezone, želio bih podijeliti manju analizu ekipa u Premijer ligi BIH za sezonu 2022/2023,ici cu redom po tabeli.
Zrinjski:
U ovoj sezoni, vidljive su mnoge promjene u ekipi nakon odlaska Jakirovića. Renudlić se pokazao kao solidno rješenje na klupi, donoseći određenu stabilnost. Također, dolazak Ivancića se pokazao kao odlično pojačanje, dodajući kvalitet u veznom redu.

Međutim, ipak mislim da je ekipa bila jača u vrijeme kada je Jakirović vodio Zrinjski, s igračima poput Bašića, Savića i Jankovića. Tada je tim bio vrlo uspješan i imao izvanredne rezultate. Možda je to bilo zbog određene hemije i razumijevanja između Jakirovića i tih igrača.

U novoj sezoni, uz neka nova pojačanja, ekipa ce se borbiti za titulu, a možda čak i postići plasman u grupnu fazu.

Borac:
Šta reći za Borac? Kada se igrači stave na papir, ekipa je sasvim solidna. Mislim da oni mogu igrati i bez guranja sudija. Sam roster će i oni sigurno pojačati. Vidim da Tegetlija najavljuje neke bombe. Žele Grahovca, Durakovića i onog momka iz Švicarske. Ne bi me čudilo da bude dosta odlazaka. Lukic vjerovatno ide, Tatar je već otišao, sigurno će ih biti još. Mislim da je njihov najveći problem odbrana. Golman Cetković meni uopšte nije najbolji u PL. Vidim da neki govore da jest, ja se s tim stvarno ne bih složio. Bekovi ni tamo ni vamo. Stoperi su loši, naprijed ima tu kvaliteta u vidu Nikovića, Mrkaića, Jurilja.

Sarajevo:
Sarajevo ove sezone na papiru ima najjaču ekipu u ligi, gdje god da pogledaš, to su odlični igrači za našu ligu. Napad sa Ziljkicem, Oliveriom, Guliashvilijem, Kyeremehom i Čatakovićem izgleda stvarno opasno. Balta na sredini pravi onaj destruktivac kakvih sve manje ima, a što se tiče Vrančića, suvišno je šta reći. U odbrani, iako je i ona manje-više solidna, bilo je tu propusta. Vjerujem da uz nekog boljeg trenera bi se doveli u red. Sigurno bi se trebali pozabaviti golmanskom pozicijom. Delac ili neko drugi, sad je manje bitno. Uz podršku navijača (Hordi), po meni imaju čak i više šansi od Zrinjskog da uđu u grupnu fazu

Željezničar:
Željezničar iskreno mislim da teško opet može ponoviti ovaj uspjeh iz ove sezone, pogotovo ne ako im odu Clarismario i Amoah, što će se vjerovatno i desiti. Ne vidim tu neki kvalitet pretjerani, iako sigurno mogu barem jedno kolo proći, ako ništa drugo. Iskreno da budem, ne vidim ja tu neke pretjerane razlike u igri pod vodstvom Bašića u odnosu na Mulalića

Široki Brijeg
Za Široki Brijeg ne bih imao puno toga za reći, osim da oni svake sezone promijene dosta igrača, a ipak uvijek budu u vrhu. Mislim da ovo njihovo 5. mjesto nije loše s obzirom na igrački kadar.

Velež
Solidna pozicija za Velež, uzimajući u obzir dvije trenerske promjene. Igrački kadar, realno govoreći, nije za veću poziciju od ove. U istom tom igračkom kadru ima dosta prosječnih igrača Premijer lige kao što su Blagojević, Pršeš i Hadžić. Vidim da i Zeljković odlazi, Bogdanović isto, što znači da će biti opet dosta promjena u Veležu.

Tuzla City:
Ekipa koja je do zadnjeg kola bila u borbi za opstanak, na papiru sigurno nije ekipa za ispadanje. Bit će zanimljivo vidjeti što će se dogoditi s njima, hoće li postati naš drugi tim u federalnoj ligi,da li će uopće postojati. Trenutno se ništa ne zna. Već su otišli Kuzmanović, Nikitin i Diaby. Treba napomenuti da mladi Harun Karić privlači pažnju na sebe.

Igman Konjic
Igman ove polusezone je ekipa koja sigurno za prvih 6. Ono što privlači pažnju kod njih je da je većina igrača ostala bez ugovora, pa se još ne zna što će se s njima dogoditi. Vrlo vjerovatno će doći do totalnog remonta ekipe. Duraković odlazi, čuo sam da Denković ima neke ponude, isto vrijedi i za Ramica. Ono što je bitno naglasiti jest da su oni najstarija ekipa u Premijer ligi, s više od 10 igrača u rosteru koji imaju preko 30 godina. To mi je zapalo za oko i do sada nisam vidio takvu situaciju u Premijer ligi.

Sloga Doboj
Čudna situacija u Slogi. Curguz je izvlačio maksimum iz ekipe koja je ima zanimljive igrače poput Kulenovića, Mihajlovića, Bastića i Zajića. Zapali su u krizu, ali na njihovu sreću Jagodić je to nekako izvukao i nije se desio scenario kao kod Radnika. Sledeće sezone čisto sumnjam da će imati neke ambicije za iskorak, ali opet, ništa nas ne treba iznenaditi u Premijer ligi.

Posušje
Na papiru, ekipa koja je za mene nekako najtanja od svih. Karačić, stari lisac, je pokazao da imena ne igraju ulogu i ostavio je ekipu u Premijer ligi koja sigurno zaslužuje da ostane. Vidim da napreduju dosta dobro i infrastrukturno.

Leotar:
Leotar ove sezone je prošao kroz dosta turbulencija. Ekipa ima nekoliko zanimljivih igrača u rosteru poput Stanojevića, Šipovac, Stojkovića, Handžića i Puletića, golmana. Nisu imali šanse za opstanak u ovom posljednjem kolu. Ne znam što očekivati, da li će se odmah vratiti u Premijer ligu sljedeće sezone ili ne. Svakako, klub poput Leotara zaslužuje biti u Premijer ligi.

Sloboda Tuzla:
Kada se pogleda roster u kojem su bili Vranješ, Bekić, Šubert, Mehmedović, Husejinović, Komazec i Vošnjak, sigurno se može reći da ova ekipa nije za posljednje mjesto. Ne bih rekao da je ni za vrh tabele, ali svakako je imala potencijala da ostvari bolje rezultate, što su pokazale utakmice protiv Sirokog, Borca i Sarajeva. Vrlo je vjerovatno da se Azmir vraća, što će značiti ekspresni povratak u Premijer ligu i napad na vrh tabele.
Najvece sanse ima Zrinjski da udje u grupe.Sarsjevo mora proci 4 kola od koja 2 nije nosioc. Ko prati Sarajevo zna da cemo izvuc najgoreg moguceg kao i uvijek.

GoskGabela
Kontakt:

Post Postao/la GoskGabela » 01 jun 2023, 00:10

Mostarwolf1981 je napisao/la:
31 maj 2023, 23:53
GoskGabela je napisao/la:
31 maj 2023, 23:24
Mamba21 je napisao/la:
Uglavnom naše gore list
Govorili su da mu se otac preselio na Sehovinu ili u Opine, nisam siguran
Sumnjam da je tamo, tamo još seru u septicku jamu i piju vodu iz catrnje, a kad kiša padne možeš samo bagerom doći.
Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 01 jun 2023, 00:22

Jedini igrač iz lige koji je zaslužio poziv za reprezentaciju je Ćuze.
Na stranu svi što su dobili poziv. Tačno se vidi da je iznad ove lige.
Smiješno je da se Varešanović zove u reprezentaciju na prošireni spisak inekako kao i ostali iz lige. Ćuze je za njega lično Neymar iz najboljih dana.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 01 jun 2023, 00:24

Mamba21 je napisao/la:
01 jun 2023, 00:22
Smiješno je da se Varešanović zove u reprezentaciju na prošireni spisak inekako kao i ostali iz lige. Ćuze je za njega lično Neymar iz najboljih dana.
Posto imas dobre insajderske,hocetel uspjeti nekog da prodate napokon?

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 01 jun 2023, 01:39

Mamba21 je napisao/la:
Mehmedović je bolji igrač od Varešanovića!
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 01 jun 2023, 07:15

samirr je napisao/la:
01 jun 2023, 01:39
Mamba21 je napisao/la:
Mehmedović je bolji igrač od Varešanovića!
...a Haskić je bolji napadač od Bilbije. :rol:
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 01 jun 2023, 07:36

mosarajvosa83 je napisao/la:
31 maj 2023, 23:29

Nista se nece raspasti jer je Mirvic tu i ulaze svoje pare. Cuh da se raspadne za 2 minute sve a covjek plati obestecenja,ima u planu prodaju poslike tih igraca itd.Citao sam da kazes npr.onako dovodimo igrace,da Mehmedovic ce zbog para preci kod nas. Prvo moras da shvatis da smo mi atraktivniji igracima,menadzerima nego Velez,razlog je jednostavan,iz Veleza se rijetko ko proda,iz Sarajeva od Kovacevic,Mujakica,Pidre,Cimirota,Dala,Sabanovica itd. Sad ce dobar novac leci od procenata i transfera sto je za mnoge klubove u BH naucna fantastika. Takodje prizivate Musu,tesko da on zeli da dodje u Velez,al eto trebate probati.
Majstore, ko spomenu Velez uopste? I Nam je ulagao pa je otisao, i azmir je ulozio 3mil pa je otisao. Vidio si s Namom koliko je potrebno od duple krune i odlicne sezone u Evropi do ocaja kad su nestrucni ljudi tu, a i Sabrina i Hadzija su nestrucni. Je li mora svaki post bit prepucavanje?

Ja vam samo kazem da je steta da ovakvim budzetom i organizacijom upravljaju Mirza i Ajla. Steta za Sarajevo, zbog potencijala i para koje se vrte. O tome se radi, ako imas za Beganovica 100k, onda mozes dovesti i strucnjake za svoj posao i na mjesto trenera i na mjesto direktora.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 01 jun 2023, 07:52

01 jun 2023, 07:36
mosarajvosa83 je napisao/la:
31 maj 2023, 23:29

Majstore, ko spomenu Velez uopste? I Nam je ulagao pa je otisao, i azmir je ulozio 3mil pa je otisao. Vidio si s Namom koliko je potrebno od duple krune i odlicne sezone u Evropi do ocaja kad su nestrucni ljudi tu, a i Sabrina i Hadzija su nestrucni. Je li mora svaki post bit prepucavanje?

Ja vam samo kazem da je steta da ovakvim budzetom i organizacijom upravljaju Mirza i Ajla. Steta za Sarajevo, zbog potencijala i para koje se vrte. O tome se radi, ako imas za Beganovica 100k, onda mozes dovesti i strucnjake za svoj posao i na mjesto trenera i na mjesto direktora.
Znam ja da moze bolje,i bolje je nego sa Dudukom :lolno: Sala na stranu, Nam je otisao tj Mirvic preuzeo i Tan je tu uvijek. Nece niko tek tako otic,takodje i korona se potrefila. Sto se tice Ajle,na stranu sto je nemogu zbog drugih stvari,ona je odradila iedan od boljih transfer rokova ikad. Ti pricas takodje o njoj a nisi upucen,vec na osnovu foruma formiras misljenje. Znam ja da ste mnogi likovali nakon Duduka,radpvali se sto necemo u evropi,jer realno bila je skoro nemoguca,medjutim i taj zalizani se pokazao duplo bolji. Po cemu si zakljucio da Mirza nije dobar trener a Aylah direktorica? Za njenog mandata npr su prodali neke igrace i to bi za vas bila premija kad bi prodali,za nas je to normalno,ili da su doveli Renana koji ce se takodje prodat za ogromne pare. Spominjete kod vas da se kao rasipa,dovodimo po 10 igraca,nikako da spomenu koliko smo prodali? Sad od Kove i Dala cemo uzeti cifru koju niste zaradili od transfera evo 20 godina,zato je Sarajevo uvijek atraktivnije i uvijek ce biti.
Zadnja izmjena: mosarajvosa83, dana/u 01 jun 2023, 08:12, ukupno mijenjano 2 puta.

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 01 jun 2023, 07:56

Ja nekako imam dojam da je Mirza bio privremeno rješenje, ali se sa zaista dobrom polusezonom morala čovjeku pružiti i nova šansa. Iako nisam nešto za njega od početka bio, mislim da bi bilo nekorektno da je u onakvoj atmosferi i sa bodovima koji su nam bili više zoni ispadanja nego evropi, izboriš evropu i dobiješ nogu.

Mirzin ostanak na klupi ima smisla samo ako će biti tu barem do kraja naredne sezone. Ako će dobiti nogu nakon par loših rezultata, slijedi isti scenario kao i u svim sezonama bez titule, a puno ih je...
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 01 jun 2023, 08:31

on zapeo da poredi velez i gotovo. jel moguce da moras mjerit kurcheve nonstop a ne mozes normalno prodiskutovati? je li moguće ovo, evo da sam ja rekao negdje da je velež jači, bolji, veći, atraktivniji, više zaradio, više potrošio, šta već, pa da je zapjenio ovako, bože sačuvaj.

poenta majstore: imaš pare za čovjeka koji se razumije u fudbal da dovedeš da se pita oko transfera, tebi se pita ayla koja ne prati fudbal. i mirza koji 5 godina nije nikog trenirao, a imaš pare lupam za marka nikolića (znam da neće da dođe ali primjer). je li sad jasnije imalo
Zadnja izmjena: killafrommanilla, dana/u 01 jun 2023, 08:37, ukupno mijenjano 1 put.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: amypitar, ANamelessGhoul, Bing [Bot], Hajdeee, leo1946, newton_heath_lyr, Noke995, Paromlinac, UltraSa46 i 73 gosta.