Manchester United FC - Uživo komentarisanje utakmica

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88

al...
Kontakt:

Re: Manchester United FC - Uživo komentarisanje utakmica

Post Postao/la al... » 28 maj 2023, 19:10

Od ovih povremenih, samo bi Freda zadržao. On mi je jedini koji ima “ono nešto” što može promijeniti ritam sa klupe. Možda i Malacia. On je za pare za koje je doveden tačno ono što i treba da bude - backup lijevi bočni. Dalota bi bogami “udao” ako ko fino ponudi, a AWB-a bi zadržao, ali kao opciju a ne zagarantiranog na desnom boku. Kad malo bolje pogledaš, uz sve što je dobro uradio, ETH je tek načeo vrh ledenog brijega sazdanog od prepaćenih levata, sistema bez sistema, kluba u kome se ne zna ko pije i ko plaća, a povrh svega, kluba nad kojim stoji velika neizvjesnost zahvaljujući gramzivoj prirodi kretana vlasnika. Nije im malo što sa sadašnjim ponudama za preuzimanje inkasirali bi daleko najveću cifru za prodaju jedne sportske franšize u istoriji sporta, nego daj još. Debilčine one gramzive.

EPL
Kontakt:

Post Postao/la EPL » 28 maj 2023, 19:41

al... je napisao/la:
28 maj 2023, 19:10
Od ovih povremenih, samo bi Freda zadržao. On mi je jedini koji ima “ono nešto” što može promijeniti ritam sa klupe. Možda i Malacia. On je za pare za koje je doveden tačno ono što i treba da bude - backup lijevi bočni. Dalota bi bogami “udao” ako ko fino ponudi, a AWB-a bi zadržao, ali kao opciju a ne zagarantiranog na desnom boku. Kad malo bolje pogledaš, uz sve što je dobro uradio, ETH je tek načeo vrh ledenog brijega sazdanog od prepaćenih levata, sistema bez sistema, kluba u kome se ne zna ko pije i ko plaća, a povrh svega, kluba nad kojim stoji velika neizvjesnost zahvaljujući gramzivoj prirodi kretana vlasnika. Nije im malo što sa sadašnjim ponudama za preuzimanje inkasirali bi daleko najveću cifru za prodaju jedne sportske franšize u istoriji sporta, nego daj još. Debilčine one gramzive.
Zaboravio si i posuđene igrace
Baily i Teles i njih udat za bilo sta...
Dalot, Magvajer, Martial, Mc Tominay sve out..

Weghorst i Sabitzer se vracaju nazad

Napadac, veznjak, nazad stoper i bek desni

Amad Dialo ima neku buducnost..
SIR ALEX FERGUSON NAJVECI U HISTORIJI FUDBALA!

nepoznat1
Kontakt:

Post Postao/la nepoznat1 » 28 maj 2023, 20:27

Dobar prelazni rok nas dijeli od borbe za titulu iduce sezone (ako City ne ode na 100 bodova opet), ali uspjece nam Glazeri i to upropastiti. :mrgreen:

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 28 maj 2023, 22:45

EPL je napisao/la:
28 maj 2023, 19:41
al... je napisao/la:
28 maj 2023, 19:10
Zaboravio si i posuđene igrace
Baily i Teles i njih udat za bilo sta...
Dalot, Magvajer, Martial, Mc Tominay sve out..

Weghorst i Sabitzer se vracaju nazad

Napadac, veznjak, nazad stoper i bek desni

Amad Dialo ima neku buducnost..
Ma drug, potpuno isto razmišljamo, onako sam danas kontemplirao malo ove što su danas igrali, a nisu fix u prvih 11. Ako ćemo onako “prav za prav”, što bi slovenci rekli, ima tu dosta toga za uraditi. Poziciono bi išao ovako:
GOLMAN: Malo je čudno da mi kao nešto tjeramo jednog od najvećih vojnika kluba, momka koji je ove sezone i Zlatna rukavica lige, ali mislim da je najbolje probati nešto drugo. Dva su razloga. David ima problem održavanja nivoa forme za jednog golmana i kada ga uhvati “žuta minuta”, desi ti se, npr. Sevilla. Sam nas čovjek izbacio. Ostale njegove mane sam ranije pobrojao, pa ih neću ponavljati ovdje, ali sama činjenica da je na “vi” sa igrom nogom, čini ga potencijalnom žrtvom ETH-ove čistke. Imam osjećaj da će i biti tako. Par golmana se dovodi putem medija u vezu sa nama, ali nema ovdje nekog favorita.
ODBRANA: Ovo je najčešće analizirana pozicija i mislim da nema navijača koji napamet ne zna listu onih sa šut kartom: Jones, Maguire, Lindelof, Tuanzebe, Baily. Ako dodamo bekove, lista se širi na Tellesa, Williamsa i, moj lični izbor – Dalota. Na početku sezone je bio OK; ali poslije ozljede i svjetskog, loš. AWB mi je izbor “za zadržati”, ako ništa, zbog manijakalno dobre igre u odbrani. Ja se ne bi libio da ostavim Lindelofa, koji, kada nije primoran igrati sa Maguireom je dobar cover. Dakle, treba ti desni bočni i barem još jedan centralni odbrambeni. Na desnom boku se u zadnje vrijeme često povezujemo sa Frimpongom iz Leverkuzena, a italijani su se raskokodakali da je koreanac Kim već završen, što mi ne bi bilo mrsko… Druga opcija mi je stari ETH-ov poznanik iz Ajaxa, Timber. Obje opcije dosta dobre. Vidjećemo ko će biti na kraju.
SREDINA: Koliko vidim, na pomolu je kraj puta za MCT-a i VDB-a. Sabitzer je bio solida, ali ne toliko da sada trošimo vrijeme čekajući Bayern da se smiluje. Još pride, on je 30+ generacija, nije mi toliko dobar da se sada treba lomiti oko njega. Pride, MCT hoće da ide, a VDB je toliko tanak da je to katastrofa. Kakav će još biti nakon ozbiljne operacije, niko ne zna. Freda bih, kao što sam rekao, ostavio. Odličan za uvođenje s klupe.. Ovdje se priča sve i svašta, preko Ricea, Bellinghama, Nevesa… ekipa iz Brightona, neizostavni Frenkie De Jong. Ja se nadam da se neće zaletati na nekog ovih precijenjenih, pogotovo BVB-ov produkt. Ovi sa njemačkim CV-em nam nikad nisu dali ono što se od njih očekuje. Isto tako, nije fazon povaliti čitav budžet na jednog igrača, tako da bi ja ovdje gledao negdje drugdje. Mislim da ovdje dolaze barem dvojica. Jedan ozbiljniji, koji odmah može igrati i možda jedan od ovih holandskih “projekata” koje će ETH razvijati.
NAPAD: Wenghorst – nije to to, hvala na pomoći i sretno. Martial – žao mi je što je ovako ispalo, ali… Iskreno, ja bi se pozdravio i sa Elangom. Kod zamjena, ovdje ne smije biti zaj… Ovdje treba lik koji ti odmah može isporučiti 15-20 golova, da samo iskoristi one silne šanse koje smo prosuli ove sezone. Dakle, Kane. Macan, igračina, zna ligu. Zicer. Idealna opcija dva: Osminhien iz Napolia. Opet, tu mi je nekako i frka – ne znaš nikad ove što dođu iz drugih liga kako će odigrati. Vidi samo onog paćenika Nuneza u Liverpoolu kako je podbacio. Dodatno, De Laurentis će tražiti bogatstvo za njega. Zato je moj izbor Kane. Na ovim polušpic pozicijama smo dobro “snabdjeveni”. Antony, Garnacho, Sancho, Pelistri. Vraća se i Amad. Odlično pokriveno. Dodaj tu i Rashforda koji može i to “devetku”, to je OK. Dakle, ovdje samo jedan, ali pravi rutiner.
Uglavnom, ako hoćeš iole da valja: 3-4 nova, ali da su baš pojačanja. Napad, bar jedan sredina, jedan centralni defanzivni i desni bočni. I da, umalo zaboravih – vjerovatno golman. Koliko će ovo biti sve realno, teško je reći sa onim klošarima od vlasnika i njihovom pohlepom. Niti znaš ko će biti gazda, niti znaš koliko će novaca biti za transfere. Po svemu sudeći, opet nas čeka jedno frustrirajuće ljeto.

Anoniman
Kontakt:

Post Postao/la Anoniman » 29 maj 2023, 02:05

Klub ako hoce borbu za trofeje,vec moraju zavrsavsti u startu nove igrace.
Problem nastaje sto se uvijek ceka zadnji dan.
I onda igrac dodje,nije bio na glavnim utakmicama prije sezone.
To je isto kad bi bez zagrijavanja krenuo sa treningom.
Po meni napadac Kane,iskustvo.
Stoper ovaj Kim/Timber.
Vezni, ne znam da li je Cm,ili je DM.
Trebat ce i golman,desni bek.
Naravno siroku klupu,bez tog ne mozes puno ocekivati jer duga je sezona.
Prodati Maguire,Jones,MCT,Elanga,Martial,mozda i Sancho.
Da li D.Henderson moze biti golman broj 1,to je tesko pitanje.

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 03 jun 2023, 16:04

A jesmo dugo potrajali u pm…

UnitedWA
Kontakt:

Post Postao/la UnitedWA » 03 jun 2023, 17:17

Al' kakvi parmaci moraju biti da ostave Gundogana samog nakon prve golčine? Prosto nevjerovatno...

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 03 jun 2023, 17:19

Ovog Davida de Geu po kratkom postupku nabiti nogom, kakav novi ugovor, kakvi bakraći. Postavljanje i bacakanje u rangu ribice na suhom…
Nije ni odbrana položila bog zna koliko, konstantno ostavljaju streljanu na 25-30 metara, a zna se koliko je City nezgodan. Ali De Gea… ako ga ostavimo, greška ko kuća

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 03 jun 2023, 17:39

Jao, Wnghorst… dakle taktika bunarenje

UnitedWA
Kontakt:

Post Postao/la UnitedWA » 03 jun 2023, 17:43

To je to, šanse da se da gol su bile mizerne, ali sa holandskim šljivotresom su nikakve.
Solidna sezona sve u svemu, ali dug je put do borbe za titulu.

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 03 jun 2023, 17:50

4-5 baš ozbiljnih igrača, i to da sa svakim ubodeš. Plavi imaju dvije gotove ekipe, mi rupe u prvih 11

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 03 jun 2023, 18:49

Davidu je vrijeme da ide, hvala na svemu al ne ide dalje, to vide svi osim nasih strucnjaka, golman koga je vrijeme pregazilo.

A EtH sa svojim fetisom na Wouta je stvarno pretjerao, nadam se da ga necemo vise gledati u nasem dresu.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Anoniman
Kontakt:

Post Postao/la Anoniman » 03 jun 2023, 19:01

City je bolji, i sa 2:2 tesko bi to United uzeo trofej.
Samo novi vlasnik arap,i borba pocinje

nepoznat1
Kontakt:

Post Postao/la nepoznat1 » 03 jun 2023, 19:44

Uspjesna prva sezona za ten Haga, iduca ce biti jos bolja ako uspije dovesti igrace koje zeli u predstojecem prelaznom roku.

Raya, Kim, Lavia, Mount i Hojlund bi bio idealan prelazni rok po meni, a odlazak Glazera najvece pojacanje, mada ni Ratcliffe nece biti puno bolji vlasnik vjerujem.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 04 jun 2023, 02:08

Covjek je izgubio od Liverpoola 9 razlike,kako moze biti uspjesna sezona ?
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

SMR187
Kontakt:

Post Postao/la SMR187 » 04 jun 2023, 08:55

jbt liverpool. Sezona vrhunska
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 04 jun 2023, 16:10

delinjo je napisao/la:
04 jun 2023, 02:08
Covjek je izgubio od Liverpoola 9 razlike,kako moze biti uspjesna sezona ?
Pitaj skauzere jel njima uspjesna sezona samo jer su nas dobili 7 razlike :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Anoniman
Kontakt:

Post Postao/la Anoniman » 27 jul 2023, 03:25

Da osvjezim temu, Real vodi na iskustvo.
Realno ispala je nasa odbrana jeftino.
Mislim da Bruno nije desno krilo,tu nam treba Antony.

greenwood
Kontakt:

Post Postao/la greenwood » 27 jul 2023, 03:51

Jel ozbiljnije mainoo povrijedjen?

Anoniman
Kontakt:

Post Postao/la Anoniman » 27 jul 2023, 04:35

Nadamo se da nije ozbiljno povredjen,kako opet jeftin gol Joselua.
Tanko je ovo nocas i jos smo daleko,daleko lvl od Reala.

Odgovori

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.