joj pogotovo kada je Benz sa njim u talu, glupo je pricat a ne razmisljat, razlika izmedju troclanog i jednog prijedsjednika je u tome... STO NIGDJE U SVIJETU TO NE POSTOJI sem kod nas...jovanbl je napisao/la:Hoceli mi neko samo objasniti kakav to spktakularni dobitak za fudbal u BiH i uopste kakav ikakav dobitak donosi predsjednik umjesto predsjednistva.
Moj odgovor je nikakav!
OIvo je samo prenosenje politike u fudbal iodnosno zadovaljavanje necijih licnih apetita, a posebno Jusufa Pusine, i zbog tog ce ispastati i klubovi i reprezentacija, a vi i dalje pljescite toj eventualnoj suspenziji i radujte joj se .
Nogometni savez BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Nogometni savez BiH
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
ma pusti suplju pricu ( sto nigdje u svijetu ne postoji , pa ne postoji nigdje ni ovakva drzava) , nego konkretizuj ti meni sta to konkretno ce biti bolje za fudbal bih, ajde gukni, naravno da nemas nista da kazes jer nece biti nista, i ti ovo gledas kao bitku za bih onakvu kakvu bi ti voli da je vidis a ne kao bitku za bolji fudbal u bih a to ti je druze moj, vec politikanick je napisao/la:joj pogotovo kada je Benz sa njim u talu, glupo je pricat a ne razmisljat, razlika izmedju troclanog i jednog prijedsjednika je u tome... STO NIGDJE U SVIJETU TO NE POSTOJI sem kod nas...jovanbl je napisao/la:Hoceli mi neko samo objasniti kakav to spktakularni dobitak za fudbal u BiH i uopste kakav ikakav dobitak donosi predsjednik umjesto predsjednistva.
Moj odgovor je nikakav!
OIvo je samo prenosenje politike u fudbal iodnosno zadovaljavanje necijih licnih apetita, a posebno Jusufa Pusine, i zbog tog ce ispastati i klubovi i reprezentacija, a vi i dalje pljescite toj eventualnoj suspenziji i radujte joj se .
Stvar je u tome sto N/FSBIH ako zeli da bude clan FIFA i UEFA mora da postuje njihove propise i da se ona prilagodjava a ne da se oni prilagodjavaju Savezu,slicno kao i sa Evropskom Unijom ,ako zelis u nju ti treba da ispunis njene uslove a ne ona tvoje,ako neces bices van
jovanbl je napisao/la:ma pusti suplju pricu ( sto nigdje u svijetu ne postoji , pa ne postoji nigdje ni ovakva drzava) , nego konkretizuj ti meni sta to konkretno ce biti bolje za fudbal bih, ajde gukni, naravno da nemas nista da kazes jer nece biti nista, i ti ovo gledas kao bitku za bih onakvu kakvu bi ti voli da je vidis a ne kao bitku za bolji fudbal u bih a to ti je druze moj, vec politikanick je napisao/la:joj pogotovo kada je Benz sa njim u talu, glupo je pricat a ne razmisljat, razlika izmedju troclanog i jednog prijedsjednika je u tome... STO NIGDJE U SVIJETU TO NE POSTOJI sem kod nas...jovanbl je napisao/la:Hoceli mi neko samo objasniti kakav to spktakularni dobitak za fudbal u BiH i uopste kakav ikakav dobitak donosi predsjednik umjesto predsjednistva.
Moj odgovor je nikakav!
pa bas iz tog razloga ako je gdje savez bio uredjen politikom to je kod nas, ne potpuno grijesis ti si taj koji hoce da je uredjeno politicki i da niko ne dira tvoje politicke predstavnike tu gdje jesu, mene za moje boli k i iskreno se nadam da ce svi do jednog zavrsit u zatvoru ali ti imas problem u percepciji i kad gledas moj post i zakljucujes na taj nacin... iskreno mene boli neka stvar hoceli tu biti mujo,dragan petar, mene interesuje hoceli tu biti neko ko ima iza sebe karijeru, ime poznanstva... ali sta da ti pricam ti i onako ne vidis dalje od prefiksa srpski
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
samo mi reci sta ce biti bolje s jednim nego s tri ?
ako nece biti nista bolje sto se radujes suspenziji ti i jos kolko hoces njih, kakvo to magicno resenje ocekujes u slucaju suspenzije.
Ja inace nemam problem sa prefiksima samo ne dam da mi se neciji licni itne4res prodaje kao boljitak fudbala, jer uefa ni fifa nisu tek onako samoinicijatvno dosle na ovu ideju , to ti je valjda jasno il mislis da su one to tako studirale i nasle da to njima nesto remeti u radu uefevi fife
ako nece biti nista bolje sto se radujes suspenziji ti i jos kolko hoces njih, kakvo to magicno resenje ocekujes u slucaju suspenzije.
Ja inace nemam problem sa prefiksima samo ne dam da mi se neciji licni itne4res prodaje kao boljitak fudbala, jer uefa ni fifa nisu tek onako samoinicijatvno dosle na ovu ideju , to ti je valjda jasno il mislis da su one to tako studirale i nasle da to njima nesto remeti u radu uefevi fife
pa covjece ima statut po kojem su uredjeni nogometni savezi, jok pusina im savjetovojovanbl je napisao/la:samo mi reci sta ce biti bolje s jednim nego s tri ?
-
padobranac1978
- Kontakt:
ma je.bo jednog predsjednika,ja bi uveo jos dvojicu pa da ih imamo pet...znaci jos jednog Jevreja i Roma,znaci oni nam fale...jovanbl je napisao/la:samo mi reci sta ce biti bolje s jednim nego s tri ?
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!
- Probisvjet
- Kontakt:
FIFA i UEFA imaju svoja pravila, zato zele jednog predsjednika.jovanbl je napisao/la:samo mi reci sta ce biti bolje s jednim nego s tri ?
Oni bas nisu za primitivizam koji nam se desava u BiH. Boli njih briga ko je koje nacije i vjere.
Zamisli koliko bi trebalo biti onda predsjednistvo u FIFI da moraju sve nacije biti zastupljene.
Najbolje bi bilo da ukinu N/F savez BiH i naprave po njihovom receptu. Neka maknu ****, a mi bi se strpili do boljih dana.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Ne razumijes ti i dzaba, dajes formu kao argument, a forma nikad ne moze biti argument nego samo forma.nick je napisao/la:pa covjece ima statut po kojem su uredjeni nogometni savezi, jok pusina im savjetovojovanbl je napisao/la:samo mi reci sta ce biti bolje s jednim nego s tri ?
Ja inace nemam problem sa prefiksima samo ne dam da mi se neciji licni itne4res prodaje kao boljitak fudbala, jer uefa ni fifa nisu tek onako samoinicijatvno dosle na ovu ideju , to ti je valjda jasno il mislis da su one to tako studirale i nasle da to njima nesto remeti u radu uefevi fifeovakvo uredjenje kad se pravilo, pravilo se ko privremeno uredjenje
Sustina je ovdje u licnim interesima koji su izazvali ove reakcije uefe i fife , zbog kojih ce fudbal u bih da ispasta i nece se nakon toga oporaviti godinama i godinama, ni tvoj zeljo ni moj borac a ni reprezenatacija.
ne, ti ne pratis i neupucen si, ovo je pocelo prije pusine itd... ali posto ti to shvatas kao udar na svoju teritorijalnu jedinicu ovdje cemo zavrsit diskusiju....
-
padobranac1978
- Kontakt:
Probisvjet je napisao/la:FIFA i UEFA imaju svoja pravila, zato zele jednog predsjednika.jovanbl je napisao/la:samo mi reci sta ce biti bolje s jednim nego s tri ?
Oni bas nisu za primitivizam koji nam se desava u BiH. Boli njih briga ko je koje nacije i vjere.
Zamisli koliko bi trebalo biti onda predsjednistvo u FIFI da moraju sve nacije biti zastupljene.![]()
Najbolje bi bilo da ukinu N/F savez BiH i naprave po njihovom receptu. Neka maknu ****, a mi bi se strpili do boljih dana.
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
upravo to,ovo je idealno vrijeme za suspenziju ovog kriminalnog Saveza! Bolje i ispastati jednu godinu bez Evropskih utakmica nego godinama sa ovim banditima tavoriti u blatu! novi Savez ce biti evropski,sa sportistima u njemu,a ne politicarima! Suspendujte nas plz,samo se tako mozemo rjesiti ove bande u Savezu!delija je napisao/la:Kakav obrat sad svi molimo za suspenziju![]()
![]()
Meni se nekako svidja ova suspenzija gdje se spominju sportski spekti..Ovo sad sto nam nude mi izgleda kao neka lako kvarljiva roba
Ako malo bolje procitas vidjet ces da pise do kraja ove godine a drugi mec s Rumijom je u Junu cini mi se.Ja kako sam shvatio ako nas suspenduju i ako onda se usvoji novi statut sa novim ljudima,reprezentacija ce moc ucestvovat tek u sljedecem ciklusu kvalifikacija(za Svjetsko) i to vjerovatno iz zadnjeg sesiraPrincipatus je napisao/la:avlami97 je napisao/la:«Ako dođe do suspenzije više neće biti razgovora sa sadašnjim čelnicima N/FS BiH. Formirat će se Komitet za normalizaciju. FIFA i UEFA će posredstvom svog čovjeka u tijela N/FS BiH delegirati ljude iz fudbala, odnosno klubova koji bi ušli u Izvršni odbor N/FS BiH i Skupštinu», kazao je Benz.
Komitet za normalizaciju imao bi zadatak da usvoji novi Statut N/FS BiH do kraja ove godine. Ako bi posao bio obavljen u zadatom vremenu reprezentacije BiH ponovo bi se uključile u UEFA i FIFA takmičenja, a klubovi mogli igrati u Evropi, ali tek od sezone 2012/2013. To znači da FIFA i UEFA ne bi priznali ovosezonski šampionat BiH, nego tek naredni.![]()
Ako je ovaj citat Benzovih rijeci ekzaktan i tacan (kod nasih novina se nikad nista ne zna), dakle ako se ne prizna statut, da ce biti savez suspendovan i da ce UEFA postaviti svoje ljude. I da ce jos dodatno reprezentacija imati vremena do sljedece utakmice, dakle ako novi savez to tada usvoji statut, i moci nastaviti kvalifikacije za EP.
E onda samo se mogu nadati, da ce nas suspendovati.
Ako je stvarno tako onda kamo srece da je ultimatum vec bio danas.
Istina klubovi ce biti ostecenji, ali ova rak rana zauvjek isjecena.
Dakle dragi delegati iz RSa, ako je ovako, onda spasite BiH fudbal, i glasajte protiv usvajanja statuta.
Nadam se da si ti u pravu ali mislim da ako dodje do suspenzije da ce reprezentacija ispastat najvise!Klubovi su i onako u evropi pro forme radi i koju hiljadu da uzmu
RIP SALE VILENJAK
Pa vidices sada kako se dogovaraju u roku 5 minuta ce izabrati presjednika.
Samo jedan klub Velež Mostar
Slazem se sa tobom, zato ovi iz RS stalno negiraju jer ce oni dva dana prije roka kad bude sastank reci, "samo ako je srbin predsjednik onda moze", i ovi ostali nece imati izbora nego da prihvate u suprotnom suspenzija.Adnel je napisao/la:Pa vidices sada kako se dogovaraju u roku 5 minuta ce izabrati presjednika.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- Goalgetter
- Kontakt:
Vec je ponudjeno da srbin bude predsjednik 2 god., ali oni nece, jer im je samo cilj da uniste BiH Fudbal.Elegant je napisao/la:Slazem se sa tobom, zato ovi iz RS stalno negiraju jer ce oni dva dana prije roka kad bude sastank reci, "samo ako je srbin predsjednik onda moze", i ovi ostali nece imati izbora nego da prihvate u suprotnom suspenzija.Adnel je napisao/la:Pa vidices sada kako se dogovaraju u roku 5 minuta ce izabrati presjednika.
jasno,Srbima e cilj da uniste bh fudbal! ali oto mogu uraditi sa ovim Savezom,drugi koji se formira nece ih bendati ni 5%! bolje i suspenzija samo da se rjesimo ovih kriminalaca,pa da krenemo sa novim ljudima u bolju buducnost bh fudbala!Goalgetter je napisao/la:Vec je ponudjeno da srbin bude predsjednik 2 god., ali oni nece, jer im je samo cilj da uniste BiH Fudbal.Elegant je napisao/la:Slazem se sa tobom, zato ovi iz RS stalno negiraju jer ce oni dva dana prije roka kad bude sastank reci, "samo ako je srbin predsjednik onda moze", i ovi ostali nece imati izbora nego da prihvate u suprotnom suspenzija.Adnel je napisao/la:Pa vidices sada kako se dogovaraju u roku 5 minuta ce izabrati presjednika.
Vidim, jovanbl, se cijelo vrijeme osvrće na državu i njenu uređenost, uz konstatacije da ovakve države nema nigdje na svijetu i da to treba biti argument opstanka tročlanog fudbalskog predsjedništva. Ne znam kakvo ti je opće obrazovanje, ali se da zaključiti da je u pogledu država na jako niskom nivou. Molio bih te da mi objasniš, kako bi funkcionirao u državi u kojoj je najmanje 100 nacija, bezbroj različitih jezika, sve svjetske vjeroispovjesti i sve ovosvjetske rase svijeta (USA). Ti bi vjerovatno tražio 100-člano predsjedništvo i uz put sve materijale na jezicima naroda. Država, kakve su USA je na pretek širom zemaljske kugle i sve do jedne imaju jednog fudbalskog predsjednika, a nama to ne valja. Zašto? Kako FS Srbije može imati jednog fudbalskog predsjednika, kada u toj državi žive, Srbi, Bošnjaci, Mađari, Crnogorci, Albanci itd? Kako u Makedoniji, gdje su Makedonci, Albanci, Turci, Srbi, Bugari, pa i nešto Grka funkcionira jedan fudbalski predsjednik, ali u tvoj mozak to ne može da stane. U Švicarskoj žive tri velika naroda koji govore italijanski, njemački, francuski, pa im je normala jedan, a ne tamo neka tri predsjednika. Bosna i Hercegovina je zemlja, kao malo koja u svijetu u kojoj su skoro svi bijelci i svi govore jezikom koji je razumljiv svima. Šta bi rekao za Rusku Federaciju, koja je konglomerat naroda, rasa, vjera, običaja, jezika, čak i vremenskih zona, pa imaju jedog fudbalskog predsjednika, a mi ne možemo. Moj jovanbl, da razmišljam kao ti, svaki bih se dan roko glavom od zid da iz sebe izbacim ljudsku skučenost. Gledaj, slobodno gledaj, vrijeme je globalizacije, a taj proces je kao trudnoća za par mjeseci je vidljiv i slijepcima dodirom. Pozdrav i u buduće razmišljaj svojom glavom.jovanbl je napisao/la:nick je napisao/la:jovanbl je napisao/la:Hoceli mi neko samo objasniti kakav to spktakularni dobitak za fudbal u BiH i uopste kakav ikakav dobitak donosi predsjednik umjesto predsjednistva.
ma pusti suplju pricu ( sto nigdje u svijetu ne postoji , pa ne postoji nigdje ni ovakva drzava) , nego konkretizuj ti meni sta to konkretno ce biti bolje za fudbal bih, ajde gukni, naravno da nemas nista da kazes jer nece biti nista, i ti ovo gledas kao bitku za bih onakvu kakvu bi ti voli da je vidis a ne kao bitku za bolji fudbal u bih a to ti je druze moj, vec politika
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Sve si to fino rekao al Bosna i ima tri predsednika a Rusija,Svajcarska i druge koje si nabrojao nema, sve bi se moglo da smo mi normalna drzava kao i ostale,al nazalost nismo.....Vidim, jovanbl, se cijelo vrijeme osvrće na državu i njenu uređenost, uz konstatacije da ovakve države nema nigdje na svijetu i da to treba biti argument opstanka tročlanog fudbalskog predsjedništva. Ne znam kakvo ti je opće obrazovanje, ali se da zaključiti da je u pogledu država na jako niskom nivou. Molio bih te da mi objasniš, kako bi funkcionirao u državi u kojoj je najmanje 100 nacija, bezbroj različitih jezika, sve svjetske vjeroispovjesti i sve ovosvjetske rase svijeta (USA). Ti bi vjerovatno tražio 100-člano predsjedništvo i uz put sve materijale na jezicima naroda. Država, kakve su USA je na pretek širom zemaljske kugle i sve do jedne imaju jednog fudbalskog predsjednika, a nama to ne valja. Zašto? Kako FS Srbije može imati jednog fudbalskog predsjednika, kada u toj državi žive, Srbi, Bošnjaci, Mađari, Crnogorci, Albanci itd? Kako u Makedoniji, gdje su Makedonci, Albanci, Turci, Srbi, Bugari, pa i nešto Grka funkcionira jedan fudbalski predsjednik, ali u tvoj mozak to ne može da stane. U Švicarskoj žive tri velika naroda koji govore italijanski, njemački, francuski, pa im je normala jedan, a ne tamo neka tri predsjednika. Bosna i Hercegovina je zemlja, kao malo koja u svijetu u kojoj su skoro svi bijelci i svi govore jezikom koji je razumljiv svima. Šta bi rekao za Rusku Federaciju, koja je konglomerat naroda, rasa, vjera, običaja, jezika, čak i vremenskih zona, pa imaju jedog fudbalskog predsjednika, a mi ne možemo. Moj jovanbl, da razmišljam kao ti, svaki bih se dan roko glavom od zid da iz sebe izbacim ljudsku skučenost. Gledaj, slobodno gledaj, vrijeme je globalizacije, a taj proces je kao trudnoća za par mjeseci je vidljiv i slijepcima dodirom. Pozdrav i u buduće razmišljaj svojom glavom.
Papalukas je napisao/la:Sve si to fino rekao al Bosna i ima tri predsednika a Rusija,Svajcarska i druge koje si nabrojao nema, sve bi se moglo da smo mi normalna drzava kao i ostale,al nazalost nismo.....Vidim, jovanbl, se cijelo vrijeme osvrće na državu i njenu uređenost, uz konstatacije da ovakve države nema nigdje na svijetu i da to treba biti argument opstanka tročlanog fudbalskog predsjedništva. Ne znam kakvo ti je opće obrazovanje, ali se da zaključiti da je u pogledu država na jako niskom nivou. Molio bih te da mi objasniš, kako bi funkcionirao u državi u kojoj je najmanje 100 nacija, bezbroj različitih jezika, sve svjetske vjeroispovjesti i sve ovosvjetske rase svijeta (USA). Ti bi vjerovatno tražio 100-člano predsjedništvo i uz put sve materijale na jezicima naroda. Država, kakve su USA je na pretek širom zemaljske kugle i sve do jedne imaju jednog fudbalskog predsjednika, a nama to ne valja. Zašto? Kako FS Srbije može imati jednog fudbalskog predsjednika, kada u toj državi žive, Srbi, Bošnjaci, Mađari, Crnogorci, Albanci itd? Kako u Makedoniji, gdje su Makedonci, Albanci, Turci, Srbi, Bugari, pa i nešto Grka funkcionira jedan fudbalski predsjednik, ali u tvoj mozak to ne može da stane. U Švicarskoj žive tri velika naroda koji govore italijanski, njemački, francuski, pa im je normala jedan, a ne tamo neka tri predsjednika. Bosna i Hercegovina je zemlja, kao malo koja u svijetu u kojoj su skoro svi bijelci i svi govore jezikom koji je razumljiv svima. Šta bi rekao za Rusku Federaciju, koja je konglomerat naroda, rasa, vjera, običaja, jezika, čak i vremenskih zona, pa imaju jedog fudbalskog predsjednika, a mi ne možemo. Moj jovanbl, da razmišljam kao ti, svaki bih se dan roko glavom od zid da iz sebe izbacim ljudsku skučenost. Gledaj, slobodno gledaj, vrijeme je globalizacije, a taj proces je kao trudnoća za par mjeseci je vidljiv i slijepcima dodirom. Pozdrav i u buduće razmišljaj svojom glavom.
opet ne vidis razliku postavljas dvje razlicite institucije u istu ravan, to sto drzava ima 3 prijedsjednika je politicka uredjenost koja nebi trebali biti ni blizu sportske... i to je to drzava je takva kakva jest ali fifu i uefu to ne interesuje i hoce da bude ovako i to je to...
Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, General505 i 18 gostiju.