Premijer liga BiH - aktuelno

Mehmedaga
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Mehmedaga » 04 jun 2023, 18:28

holyman je napisao/la:
04 jun 2023, 18:16
Hhahhahahaahha evo Bekrija im u Olovu traži pojačanja za evropu 😂😂😂😂😂😂
Valjda nađemo novog Krpića :njanjanja:

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 04 jun 2023, 18:28

VeteranSA je napisao/la:
04 jun 2023, 11:35
damir_82 je napisao/la:
04 jun 2023, 09:55
Virtu4l je napisao/la:
04 jun 2023, 08:25
Idemo ponovo, još jednom, Zakon o sportu ne dozvoljava ulazak investitora.

Dozvoljava se samo petljanje i zaobilaženje Zakona, kao što su to uradili Tan ili Azmir. Rezultati i trenutni status tih "investitora" su jasno vidljivi.
Idemo ponovo.. Zakon ne dozvoljava privatizaciju kluba.. Ulazak investitora, kao što vidiš, ipak dozvoljava..
Tan i Azmir nisu uopšte primjeri za poređenje.. U svakom udruženju građana, pa tako i u fudbalskom klubu, najviši organ je Skupština udruženja.. Prije donošenja Statuta (kojim se članstvo u Skupštini kupuje preko upravljačkih uloga), FK Sarajevo je dobio mišljenje svih relevantnih institucija u FBiH koje regulišu tu temu, te onda izglasali statut.. Činjenica je također, da su navijači bili skeptični prema cijeloj priči, i da je odziv za kupovinu upravljačkih uloga bio dosta slab.. (Prvo je ponuđeno navijačima da na taj način uđu u klub).. Nakon toga dolazi Tan i kupuje sve preostale upravljačke uloge.. Investira dodatno svoj novac (tim, kamp...) i na taj način podiže vrijednost jednog upravljačkog uloga, pa Namu prodaje 65% prava (dionica) za mnogo više para nego što je sam platio i uložio.. Nam se zaletio, pa kasnije "zavrnuo pipu".. Mi manjak para riješili puštanjem najskupljih igrača.. Ismir prepoznao priliku za investiciju i eto para opet.. Ako i njemu dosadi, pa jednog dana prestane investirati, FK Sarajevo će opet postati kao bilo koji klub u državi, i sklopiće igrački kadar od igrača koje u tom trenutku bude mogao platiti..
Da rezimiram, Statut UG FK Sarajevo je odličan primjer kako doći do investicija (Želji niko ne brani da po istom principu navijači otkupe upravljačka prava i otplate dugove.. Naši ).. Sarajevo se Statutom i Ugovorom zaštitilo, da se ne mogu mijenjati boje, grb itd itd..
Objektivno, rezultati na sportskim planu su sigurno morali biti bolji, ali nam za to nije kriv Statut i ulagač, već oni koji taj novac raspoređuju, dovode/odvode igrače itd..
Nadam se da je sad malo jasnije..
Lijepo ovo izgleda, ali....
Posude se pare, i ne plati se državi ništa, zatim se ta dugovanja otpišu, i opet državi ništa...Izvlači se keš kroz transfere bez plaćanja poreza...kada bude bilo države i sistema ovdje ovakve stvari neće biti moguće. Isto kao i plate igrača u Tuzla City-ju, Slogi, i ko zna još kojim premijerligašima. Da se razumijemo niko ovdje nije čist, ako se vratimo unazad, ali mi bar sada poslujemo 100% transparentno, čistimo ranija dugovanja, kako državi, tako i povjeriocima. Trenutne obaveze redovno i zakonski izmirujemo. Zbog tih stvari, poštenog rada i transparentnosti, a bez nekoga da na "razne" načine "upumpava" pare u klub stvari idu teško i sporo.
U situaciji i budgetima kakve imamo naše treće mjesto (uz znatnu dozu sreće) je vrijedno lige šampiona.
Mi da imamo para kao neki klubovi u PL, za Grbavicu bi se tražila karta više. Nama 10 milja dođe protiv Igmana ili Leotara, gledamo igru od koje "bole oči" i jače nego ikada stojimo uz klub i podržavamo i ekipu i upravu. A znamo kako to izgleda na drugim stadionima, osim možda Veleža koji nam je u tom dijelu najbliži.
Vidjećemo kako će ići nova sezona, a poruka svima bi bila da malo više u svoju avliju gledaju, a malo manje komšiji/susjedu preko ograde.
Kako vidim da navijači torpeda ovo ignorišu, da još jednom podsjetim, i zamolim za komentar. Molio bi i ostale forumaše da daju svoj komentar, i da umjesto gomile gluposti, korida na gradskom stadionu koševo, ili koncerata na Grbavici progovorimo i koju pametnu :beba: :beba: :beba:

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 04 jun 2023, 18:44

Na svaki izlazni transfer FK Sarajevo je platio porez državi.
Na svaku platu u punom iznosu je FK Sarajevo platio porez državi
Fk Sarajevo je najveći platiša poreza od svih sportskih kolektiva u Bosni i Hercegovini.
Ponovit ću :
Od svih sportskih kolektiva u Bosni i Hercegovini Fudbalski klub Sarajevo je uplatio najviše poreza.
Iz UG niko ne može izvlačiti keš nikakav.
A ove nebuloze posude se pare državi ništa. To je tolika glupost da ne znam šta bih vam rekao.
Kad se donese zakon o sportu u BiH i privatizacija bude moguća investitor će uci u klub u drugom svojstvu. Ovako je čovjek koji za određeni dio novca ima pravo da postavi ljude u skupštini koja je najveći organ kluba.
Da nas statut ne valja ne bi vaši pusikurci prepisali statut od a do z i umjesto da budete zahvalni sto su vas pustili da prepisete ne bi li vam došao Amerikanac vi nešto tandrcete Ko pokvaren radio

FK SARAJEVO JE PLATIO NAJVIŠE POREZA OD SVIH FUDBALSKIH KOLEKTIVA A GENERALNO I OD SPORTSKIH U BOSNI I HERCEGOVINI.
FK Sarajevo je svoj dug prema poreznoj upravi izmirio i ne čeka Magodu da ga otpiše kao pojedinci.
Fk Sarajevo je udruženje građana formalno pravno i kao takvo ne može niko izvlačiti nikakve pare iz njeg ni na jedan način.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 04 jun 2023, 18:49, ukupno mijenjano 1 put.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 04 jun 2023, 18:49

jurisicduska je napisao/la:
04 jun 2023, 18:44
Na svaki izlazni transfer fk Sarajevo je platilo porez državi.
Na svaku platu u punom iznosu je fk Sarajevo platilo porez državi
Fk Sarajevo je najveći platiša poreza od svih sportskih kolektiva u Bosni i Hercegovini.
Ponovit ću :
Od svih sportskih kolektiva u Bosni i Hercegovini Fudbalski klub Sarajevo je uplatilo najviše poreza.
A ove nebuloze posude se pare državi ništa. To je tolika glupost da ne znam šta bih vam rekao.
Kad se donese zakon o sportu u BiH i privatizacija bude moguća investitor će uci u klub u drugom svojstvu. Ovako je čovjek koji za određeni dio novca ima pravo da postavi ljude u skupštini koja je najveći organ kluba.
Da nas statut ne valja ne bi vaši pusikurci prepisali statut od a do z i umjesto da budete zahvalni sto su vas pustili da prepisete ne bi li vam došao Amerikanac vi nešto tandrcete Ko pokvaren radio

FK SARAJEVO JE PLATIO NAJVIŠE POREZA OD SVIH FUDBALSKIH KOLEKTIVA A GENERALNO SPORTSKIH U BOSNI I HERCEGOVINI.
FK Sarajevo je svoj dug prema poreznoj upravi izmirilo i ne čeka Magodu da ga otpiše kao pojedinci.
Fk Sarajevo je udruženje građana formalno pravno i kao takvo ne može niko izvlačiti nikakve pare iz njeg ni na jedan način.
Plaćate poreze na dio koji ide preko računa naravno. Ali polako, doći če red na pozajmice i otpise istih. To je za zatvora odmah. To što se plaćaju obaveze državi, te ne oslobađa krivične odgovornosti za utaje istih. Polako, sve će izaći na vidjelo, još kad se Amri uključe oko sumnjivih transakcija njihovog državljanina...vidjećemo

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 04 jun 2023, 18:51

Obnovljena stara dobra ljubav :ljepota:

Velez treba da se preimenuje u Sarajevo II
A Red Army i Horde Zla II
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 04 jun 2023, 18:53

Pa pozajmice idu na račun. I plati se uredno porez. Najnormalnija transakcija. Kao sponzor nešto jači. Ima pravo svako na svijetu da svoje pare da gdje želi i da ih otpiše(tj da kaže ja ih ne potražujem od kluba). Na taj novac je uredno placen porez. Vi živite u paralelnom svijetu dvostrukih , amaterskih , sponzorskih ugovora pa vam igrače plaćaju Zmaj, Megamix , hotel Sunce i tako. Nismo mi taj klub. Vama dođe inspekcija i ne zapečate vas isključivo zbog sprege sa režimom vi sad da ste u normalnoj državi s tim poreznim dugom ne bi mogli raditi. Nego vam reprogramiraju reprograme reprograma. Ne ispoštujte rate pa vam opet reprogramiraju. Molite poreznu da vam ne uzme stadion pa vam reprogramiraju. Kad dođe do pravne države vi ćete prvo Ostat bez imovine koju vam je i dala država pa onda pod kljuc.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 04 jun 2023, 18:58

Kad li ce Mirvic izletiti iz sky aplikacije

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 04 jun 2023, 19:00

GIBRA je napisao/la:
04 jun 2023, 18:51
Obnovljena stara dobra ljubav :ljepota:

Velez treba da se preimenuje u Sarajevo II
A Red Army i Horde Zla II
Drži se ti juventusa-đubrentusa, malo im uzmu bodova pa im vrate pa opet malo uzmu. :mrgreen:
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 04 jun 2023, 19:01

Hansestadt je napisao/la:
04 jun 2023, 18:58
De, još jednom napiši, nisi odavno. :facepalm:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 04 jun 2023, 19:01

FKSDoGroba je napisao/la:
04 jun 2023, 17:51
godrina je napisao/la:
04 jun 2023, 17:46
Kako ja nisam prije znao za ovu izjavu Pasica. Prvo on pa sadasnji im trener kad govori da su sudije uvijek 12. igrac sarajva. Joj pa njihovi ih ukopase.
Vama Amar raku iskopo šuti bgt
A miske se po istoj popišao

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 04 jun 2023, 19:01

VeteranSA je napisao/la:
04 jun 2023, 18:28
VeteranSA je napisao/la:
04 jun 2023, 11:35
damir_82 je napisao/la:
04 jun 2023, 09:55

Idemo ponovo.. Zakon ne dozvoljava privatizaciju kluba.. Ulazak investitora, kao što vidiš, ipak dozvoljava..
Tan i Azmir nisu uopšte primjeri za poređenje.. U svakom udruženju građana, pa tako i u fudbalskom klubu, najviši organ je Skupština udruženja.. Prije donošenja Statuta (kojim se članstvo u Skupštini kupuje preko upravljačkih uloga), FK Sarajevo je dobio mišljenje svih relevantnih institucija u FBiH koje regulišu tu temu, te onda izglasali statut.. Činjenica je također, da su navijači bili skeptični prema cijeloj priči, i da je odziv za kupovinu upravljačkih uloga bio dosta slab.. (Prvo je ponuđeno navijačima da na taj način uđu u klub).. Nakon toga dolazi Tan i kupuje sve preostale upravljačke uloge.. Investira dodatno svoj novac (tim, kamp...) i na taj način podiže vrijednost jednog upravljačkog uloga, pa Namu prodaje 65% prava (dionica) za mnogo više para nego što je sam platio i uložio.. Nam se zaletio, pa kasnije "zavrnuo pipu".. Mi manjak para riješili puštanjem najskupljih igrača.. Ismir prepoznao priliku za investiciju i eto para opet.. Ako i njemu dosadi, pa jednog dana prestane investirati, FK Sarajevo će opet postati kao bilo koji klub u državi, i sklopiće igrački kadar od igrača koje u tom trenutku bude mogao platiti..
Da rezimiram, Statut UG FK Sarajevo je odličan primjer kako doći do investicija (Želji niko ne brani da po istom principu navijači otkupe upravljačka prava i otplate dugove.. Naši ).. Sarajevo se Statutom i Ugovorom zaštitilo, da se ne mogu mijenjati boje, grb itd itd..
Objektivno, rezultati na sportskim planu su sigurno morali biti bolji, ali nam za to nije kriv Statut i ulagač, već oni koji taj novac raspoređuju, dovode/odvode igrače itd..
Nadam se da je sad malo jasnije..
Lijepo ovo izgleda, ali....
Posude se pare, i ne plati se državi ništa, zatim se ta dugovanja otpišu, i opet državi ništa...Izvlači se keš kroz transfere bez plaćanja poreza...kada bude bilo države i sistema ovdje ovakve stvari neće biti moguće. Isto kao i plate igrača u Tuzla City-ju, Slogi, i ko zna još kojim premijerligašima. Da se razumijemo niko ovdje nije čist, ako se vratimo unazad, ali mi bar sada poslujemo 100% transparentno, čistimo ranija dugovanja, kako državi, tako i povjeriocima. Trenutne obaveze redovno i zakonski izmirujemo. Zbog tih stvari, poštenog rada i transparentnosti, a bez nekoga da na "razne" načine "upumpava" pare u klub stvari idu teško i sporo.
U situaciji i budgetima kakve imamo naše treće mjesto (uz znatnu dozu sreće) je vrijedno lige šampiona.
Mi da imamo para kao neki klubovi u PL, za Grbavicu bi se tražila karta više. Nama 10 milja dođe protiv Igmana ili Leotara, gledamo igru od koje "bole oči" i jače nego ikada stojimo uz klub i podržavamo i ekipu i upravu. A znamo kako to izgleda na drugim stadionima, osim možda Veleža koji nam je u tom dijelu najbliži.
Vidjećemo kako će ići nova sezona, a poruka svima bi bila da malo više u svoju avliju gledaju, a malo manje komšiji/susjedu preko ograde.
Kako vidim da navijači torpeda ovo ignorišu, da još jednom podsjetim, i zamolim za komentar. Molio bi i ostale forumaše da daju svoj komentar, i da umjesto gomile gluposti, korida na gradskom stadionu koševo, ili koncerata na Grbavici progovorimo i koju pametnu :beba: :beba: :beba:
Malo si razvodnio priču u odnosu na izvornu temu.. Priča je bila o investicijama i tome da se ipak može legalno investirati u Udruženja..

Iskreno, ne znam šta si htio reći sa ovim:
Posude se pare, i ne plati se državi ništa, zatim se ta dugovanja otpišu, i opet državi ništa...Izvlači se keš kroz transfere bez plaćanja poreza...kada bude bilo države i sistema ovdje ovakve stvari neće biti moguće. Isto kao i plate igrača u Tuzla City-ju, Slogi, i ko zna još kojim premijerligašima
Investitor posudi pare (uplati na račun, ali razumijem da su neki posuđivali i pisali u teku :D ) i na tu pozajmicu ne plaća porez.. Od tih para podijeli plate i na te plate se obračunaju i plate porezi i doprinosi.. Transferi se ne plaćaju kešom koliko znam.. I ta sredstva idu na račun Udruženja (u ovom slučaju fudbalskog kluba).. Opet se plaćaju porezi na sve što kupiš preko računa.. Ako se nekad oblast uredi drugačije, tako će se i raditi..
Isti princip (Statut) može prepisati i neki drugi klub i prodati upravljačke uloge navijačima?!
Činjenica je, ponavljam, da je moguće investirati i bez zakona o sportu, raditi po Zakonu, i poslovati pozitivno.. Primjer je Tan koji je od Sarajeva zaradio prodajom upravljačkih uloga Namu..
Rekao sam više puta, rezultati su morali biti bolji, ali teško je otjerati sve loše koji se okupe kad namirišu lovu..

To kako je Željezničar igrao prošlu sezonu, posjeta na utakmicama itd nije bila tema, ali evo čestitam na posjeti i čestitam na osvojenom trećem mjestu..
Ja sam ipak sretniji da klub za koji navijam ima investitora i razrađen način ulaska investitora.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 04 jun 2023, 19:02

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
04 jun 2023, 19:01
Ja gospodina bijelih carapa

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 04 jun 2023, 19:03

Daj bolan @duska, nemoj odgovarati kompleksašu koji piše Koševo malim, a Grbavica velikim slovima. Koji sjever piše ćirilicom, razne gadosti na više foruma. Zamisli tog kompleksa. :urnebes:
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 04 jun 2023, 19:04

Mirvic im je trn u oku,a tek ce biti. :urnebes:

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 04 jun 2023, 19:06

04 jun 2023, 19:02
Kad će vama izaći mašnicini tokeni :rol:
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 04 jun 2023, 19:09

MaroonBjelave je napisao/la:
04 jun 2023, 19:06

slika
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 04 jun 2023, 19:11

Semir Cerić respiratori
:urnebes:

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 04 jun 2023, 19:12

VeteranSA je napisao/la:
04 jun 2023, 18:49
jurisicduska je napisao/la:
04 jun 2023, 18:44
Na svaki izlazni transfer fk Sarajevo je platilo porez državi.
Na svaku platu u punom iznosu je fk Sarajevo platilo porez državi
Ponovit ću :
Od svih sportskih kolektiva u Bosni i Hercegovini Fudbalski klub Sarajevo je uplatilo najviše poreza.

FK SARAJEVO JE PLATIO NAJVIŠE POREZA OD SVIH FUDBALSKIH KOLEKTIVA A GENERALNO SPORTSKIH U BOSNI I HERCEGOVINI.
FK Sarajevo je svoj dug prema poreznoj upravi izmirilo i ne čeka Magodu da ga otpiše kao pojedinci.
Plaćate poreze na dio koji ide preko računa naravno. Ali polako, doći če red na pozajmice i otpise istih. To je za zatvora odmah. To što se plaćaju obaveze državi, te ne oslobađa krivične odgovornosti za utaje istih. Polako, sve će izaći na vidjelo, još kad se Amri uključe oko sumnjivih transakcija njihovog državljanina...vidjećemo
Evo 10 g kako mali plavi pisu, "sve ce izaci na djelo ", " polako, vidjecete jos malo"... :rol: :rol:
Samo jedan od drugog copy paste i iscekuju kad ce to da se nesto desi u FKS i dok cekaju njihov klub prezivljava od Pomozi.ba...
A jah, zaboravio sam i izvinjavam se oni su ono donijeli da ce im klub funkcionisati po Bayernovom sistemu... :urnebes: :urnebes:

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 04 jun 2023, 19:20

Ado1922 je napisao/la:
04 jun 2023, 19:09
MaroonBjelave je napisao/la:
04 jun 2023, 19:06

slika
"“Ambicija zvana vizija FK Željezničar 2030. sa ciljem ulaska u grupnu fazu Lige prvaka i “proizvodnje” minimalno jednog igrača iz našeg omladinskog pogona i Akademije koji će osvojiti Ballon d’Or (Zlatnu kopačku), po uzoru na slavnu Barsinu akademiju “La Masia” koja je u jednoj sezoni izbacila Iniestu, Mesija (Messi) i Čavija (Xavia) kao finaliste Ballon d’Or."

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 04 jun 2023, 19:20

holyman je napisao/la:
04 jun 2023, 16:25
dejavu je napisao/la:
04 jun 2023, 16:20
mnon46 je napisao/la:
04 jun 2023, 15:50
Kad se sjetim, željo ne uze titulu one godine, 6 il 7 kola zaredom sudije suspenzije zarađivale radi ofirnog navlačenja, virti je to sve pošteno.
navedi koji su, i koje su situacije bile :rol:
Sta koji su? :rol: :rol: :rol:

Dokumentovano i arhivirano sve, suspenzije odradilo 6 sudija zbog navlačenja kmelji, nije se to desilo 1964
Ma nisu ni bile, pogriješili smo mi svi :rol:
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], MikiPirs, N3R3D, supervizor i 31 gost.