Ma ovo mu je vrhunac mjeseca.
Nek uživa.
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Ako dobro pamtim, Novaku se nešto slično desilo na GS-u 2007. godine. Koincidencija, on je tada imao isto 20 godina.
Nema tu šta bit neobjašnjivo. Čilić, Sinner, Tiafoe, i Ruud nisu Novak Đoković. Napor koji moraš uložiti u svaki poen protiv Novaka, i napor koji Alcaraz uloži da dobije poen protiv Tiafoea je neuporediv. 5 sati tenisa sa Tiafom na USO gdje je prosjek relija 5 udaraca je ekvivalent 2 sata tenisa s Novakom na RG gdje za svaki poen gineš, kopaš i maksimalno se trošiš. Da je u finalu u New Yorku umjesto s Rudom, tako potrošen igrao s Novakom, brojao bi gemove na prste jedne ruke.Felixians4 je napisao/la: ↑09 jun 2023, 19:03Bodi, stalno o toj fizičkoj komponenti, nekad ti logika pije vodu, često i ne. Tako si Nadala otpisivao kada je gubio tijesne mečeve back to back godine na AO(a što je bilo pohvalno jer puno ranije u karijeri u istoj fazi, četvrtfinalu x puta je predavao ili igrao nespreman) od Thiema i Tsitsipasa pa 2022. dođe isto s pričama ozbiljnim o kraju karijere, malene bez nastupa od poraza od Đokovića na RG21 i na koji način u maratonima, preokretima sredi newgenere, poslaže ih.
Vidi put Alcaraza za osvajanje prvog slama karijere na US Openu od Čilića, Sinnera, Tiafoea, Ruuda. Sve 5 i 4 seta izuzetnog tempa. Kada je sredio Đokovića i Nadala pa ubio Zvereva u Madridu lani, koji su bili zaključci?
No dobro, i najpoznatiji stručnjaci ne mogu pronaći logiku kod tih nstvari, prosto su skoro neobjašnjivi takvi slučajevi na najvišoj razini sporta.
Za i podaci o sprintevima isto polu površni, pa obojica forsirali drop masu puta. Uopće nije ovo bio ni blizu tempo kakav Alcaraz već puno puta nije okusio i na zemlji i na hardu
Fali taktike, protiv ovih moraš imati jasan plan. Od početka je Nole držao kontrolu i nije prestajao cijeli meč.L-Train je napisao/la: ↑09 jun 2023, 18:42Ne vidim da mu u igri vec sad ista fali da igra protiv bilo koga iz velike trojke,druga stvar su sad vec povrede koje su pocele da se gomilaju.Unofficialpage je napisao/la: ↑09 jun 2023, 18:38Ovaj meč je pokazao da Alcaraz još treba pure pojesti da igra protiv nekog iz velike trojke ako ikad i dođe na taj nivo a mi to nikad nećemo znati jer neće biti tad trojke.
Igrač sa 20 god ima nema snage za meč od 5 setova, strašno.
Daj, nemoguće da baš ovoliko boli nepoznavalacu teniskih pravila, šta ti drugo i preostaje nego da vrijeđaš mali čovječe
Pa nije mi vrhunac života gledanje teniskih mečeva kao tebi deduka. Ako je ovo uzrok tvog postojanja, drago mi je što te Novak u životu ostavio.
Rogera bi raznjeo na RG da se ne lazemo.Opet ponavljam nije usao dobro u mec i rastao je kako se odmicao drugi set,kad zafali taktike tu trenerski staff mora odraditi posao,ne vjerujem da je Carlos tip koji ne zeli da slusa.Unofficialpage je napisao/la: ↑09 jun 2023, 19:12Fali taktike, protiv ovih moraš imati jasan plan. Od početka je Nole držao kontrolu i nije prestajao cijeli meč.L-Train je napisao/la: ↑09 jun 2023, 18:42Ne vidim da mu u igri vec sad ista fali da igra protiv bilo koga iz velike trojke,druga stvar su sad vec povrede koje su pocele da se gomilaju.Unofficialpage je napisao/la: ↑09 jun 2023, 18:38Ovaj meč je pokazao da Alcaraz još treba pure pojesti da igra protiv nekog iz velike trojke ako ikad i dođe na taj nivo a mi to nikad nećemo znati jer neće biti tad trojke.
Igrač sa 20 god ima nema snage za meč od 5 setova, strašno.
Lične prozivke preko pp a ovdje o tenisu.
Ne, samo si napravio još jedan u nizu novih nickova i 95% upisa ti je na ovoj temiCAGarfia je napisao/la: ↑09 jun 2023, 19:15Pa nije mi vrhunac života gledanje teniskih mečeva kao tebi deduka. Ako je ovo uzrok tvog postojanja, drago mi je što te Novak u životu ostavio.
Stari, nisam tvoj tip, zaobidji me.
Pa šta bi od onakve momčine pune samopouzdanja i prozivanja od neki dan ?!
Ma skini mi se s kur.ca viseOldFashioned je napisao/la: ↑09 jun 2023, 19:20Pa šta bi od onakve momčine pune samopouzdanja i prozivanja od neki dan ?!
Brzo se to nešto raspalo...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.