RSD Velež - Igrački kadar i transferi

Konzerva
Kontakt:

Re: RSD Velež - Igrački kadar i transferi

Post Postao/la Konzerva » 10 jun 2023, 11:32

Kevelj: Nismo ni planirali zadržati igrače koji su otišli, raspisujemo tender za izgradnju velike tribine

Predsjednik Upravnog odbora FK Velež Senad Kevelj kaže da navijači Rođenih nemaju razloga za brigu nakon odlaska ogromnog broja igrala.

Jutros je kao novi igrač Rođenih predstavljen Alen Krajnc, a Kevelj je u razgovoru za Raport najavio dolazak još pojačanja.

Igračima koji su napustili mostarske redove želi sve najbolje. Međutim, dodaje da nijedan odlazak neće uzdrmati Rođene. Naprotiv…

“Niti sa jednim od igrača koji su otišli nije ni bilo planiramo da se produže ugovori. Kod nekih smo mi iskoristili klauzulu o jednostranom prekidu saradnje. Jednostavno, nisu se pokazali da su igrači za Velež”, kaže Kevelj, iako se među igračima koji su otišli nalaze imena potput Samira Zeljkovića i Harisa Ovčine.

Buran finiš sezone u bosanskohercegovačkom fudbalu imao je i dobitnike i gubitnike. Mostarci su završili u ovoj drugoj grupi, kad je u pitanju plasman u Evropu.

Premijer ligu BiH su okončali na šestom mjestu, dok su u Kupu BiH stigli do finala u kojem su poraženi od gradskog rivala Zrinjskog…

“Svašta se izdešavalo, i da kažem pošteno, razočarani smo time što nismo izborili Evropu. Uradili smo koliko smo mogli.

Nastojat ćemo uraditi i više u narednoj sezoni. Prtiča sa Veležom se nastavlja. Jedna sezona bez Evrope neće nas zaustaviti. Velež postoji 100 godina, bio je i prije, bit će i poslije nas”, ističe Kevelj za Raport.

Dodaje da su ciljevi za iduću sezonu jasni – a to je izboriti plasman na evropsku scenu. Stručni štab ostaje isti, na čelu sa Nedimom Jusufbegovićem. Poznato je i kada kreću pripreme.

“Pripreme kreću 20. juna, od 27. juna ekipa će biti na Kupresu. Do tada bismo trebali kompletirati ekipu”, kaže Kevelj.

Otkriva da se klupsko rukovodstvo angažiralo i na poboljšanju infrastrukture, odnosno stadiona Rođeni.

“Raspisujemo tender za izgradnju četvrte, velike tribine na stadionu. Na toj tribini će biti svi sadržaji koji su neophodni kako bi Velež mogao igrati evropske utakmice na svom terenu.

Radovi bi trebali početi 1. jula. Većinu sredstava smo osigurali”, zaključio je Kevelj razgovor za Raport.

Ohrabrujuci tekst EL Prezidentea :cool: :salut: :pray:

nadati se da ce se dovuci igraci koji ce se stvarno boriti za evropu, treba izaci na kraj sa Zrinjskim i jos pojacanim Sarajevom i Borcem koji najavljuje titule sledecu sezonu.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

JuzniBosanac
Kontakt:

Post Postao/la JuzniBosanac » 10 jun 2023, 11:58

Jedan nam igrac jeste izmakao,naravno najveci problem u svemu je bio njegov pogani menadzer.Tacno bi se trebo donijeti stroziji zakon o tom sta ta pogan smije,a sta ne smije.Govori mi momak sa faxa da mu je jedan trazio cak 60% (od svega!!!)pa da ga uvali negdje u Premijer ligu?Bola dje to ima?!I velika vecina tih mangupa su hrvati Zato Medjugorci i ubodu vazda najbolja pojacanja jer njihovi"vedre i oblace"( ko i u svemu ostalom,a vazda kukaju).Evo i Gosk,Posusje,Siroki,vec dobijaju kvalitetna pojacanja.

Imamo taj dogovor sa jako dobrim dvojcem(jeste,napadac i odbrana) ali kako se odavno ne oglasavaju ,pomalo me strah da se i oni ne izjalove.
Brate odugovlace previse sa svim.Dok smo mi ganjali dva"najbolja" ,uze Gosk igraca kojeg smo mi morali uzeti davno Onaj Gogic sto je igro u Radniku.A mi uzeli krakate Pantelica i Blagojevica .Isto sto smo imali Santosa,ali nemamo covjeka za to,da zavrsi poso.Trebalo bi Ibri dati taj posao,on je velemajstor za naci igraca.
Ocito je da nam treba skaut,vise nego kakav dobar igrac .

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 10 jun 2023, 12:02

Radovac?
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 10 jun 2023, 12:08

JuzniBosanac je napisao/la:
10 jun 2023, 11:58
Jedan nam igrac jeste izmakao,naravno najveci problem u svemu je bio njegov pogani menadzer.Tacno bi se trebo donijeti stroziji zakon o tom sta ta pogan smije,a sta ne smije.Govori mi momak sa faxa da mu je jedan trazio cak 60% (od svega!!!)pa da ga uvali negdje u Premijer ligu?Bola dje to ima?!I velika vecina tih mangupa su hrvati Zato Medjugorci i ubodu vazda najbolja pojacanja jer njihovi"vedre i oblace"( ko i u svemu ostalom,a vazda kukaju).Evo i Gosk,Posusje,Siroki,vec dobijaju kvalitetna pojacanja.

Imamo taj dogovor sa jako dobrim dvojcem(jeste,napadac i odbrana) ali kako se odavno ne oglasavaju ,pomalo me strah da se i oni ne izjalove.
Brate odugovlace previse sa svim.Dok smo mi ganjali dva"najbolja" ,uze Gosk igraca kojeg smo mi morali uzeti davno Onaj Gogic sto je igro u Radniku.A mi uzeli krakate Pantelica i Blagojevica .Isto sto smo imali Santosa,ali nemamo covjeka za to,da zavrsi poso.Trebalo bi Ibri dati taj posao,on je velemajstor za naci igraca.
Za Santosa je prošle godine trebalo platiti 200.000 km ove godine je još više zato što treba i Želji naknadu platit.
A dovest ga na amaterski ugovor šta imamo od toga opet ode džabe negdje

JuzniBosanac
Kontakt:

Post Postao/la JuzniBosanac » 10 jun 2023, 12:14

Ma necu o imenima,tu sam se ujeo za jezik lani.I necu vise.Imali smo Santosa i Amoaha u paketu i o tome se pisalo na siroko,obadvojica bili "potpisani i gotovi",ali nadje se jedan tvdoglav u upravu,ocito bez mnogo znanja o fudbalu,ko ono"necemo gomilat" a dovede mi iza tiga dvojocu penzionera id 35 godina.I dok su nasi"razmisljali i natezali se"-naregne nas Zeljo idpred nosa!Ja sam cuo u Sa dan prije objave da su ih potpisali.
E TO je razlog sto necu o imenima vise a pojedinci nek se nastsve'supati" samnom oko toga.Rekoh,ko shvatio-shvatio

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 10 jun 2023, 12:16

10 jun 2023, 12:14
Ma necu o imenima,tu sam se ujeo za jezik lani.I necu vise.Imali smo Santosa i Amoaha u paketu i o tome se pisalo na siroko,obadvojica bili "potpisani i gotovi",ali nadje se jedan tvdoglav u upravu,ocito bez mnogo znanja o fudbalu,ko ono"necemo gomilat" a dovede mi iza tiga dvojocu penzionera id 35 godina.I dok su nasi"razmisljali i natezali se"-naregne nas Zeljo idpred nosa!Ja sam cuo u Sa dan prije objave da su ih potpisali.
E TO je razlog sto necu o imenima vise a pojedinci nek se nastsve'supati" samnom oko toga.Rekoh,ko shvatio-shvatio
Sta mai insajderu

Nismo te prepoznali :rol:
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

JuzniBosanac
Kontakt:

Post Postao/la JuzniBosanac » 10 jun 2023, 12:17

Espiritosanto je napisao/la:
10 jun 2023, 12:08
10 jun 2023, 11:58

Za Santosa je prošle godine trebalo platiti 200.000 km ove godine je još više zato što treba i Želji naknadu platit.
A dovest ga na amaterski ugovor šta imamo od toga opet ode džabe negdje
Halali brate ali nije ta suma bila u pitanju kad je trebao doci.Mozda se cifra'napumpala" na 200 k ali nije bila ni blizu.Sa njima dvojicom bi uzeli Evropu ko tamo se.Bolje da smo uzeli njih dvojicu samo,vec deset sakatih Mucaja,Plicanica,Karamarka,Hadzica,Blagojevica...

JuzniBosanac
Kontakt:

Post Postao/la JuzniBosanac » 10 jun 2023, 12:20

OnlyLeft22 je napisao/la:
10 jun 2023, 12:16
Sta mai insajderu

Izvinite druze Savo,nisam ni ja vas prepoznao.Eto ja sam hajvan i glup i sve sto kazes.Jeli u redu sada?

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 10 jun 2023, 12:25

10 jun 2023, 12:20
10 jun 2023, 12:16
Sta mai insajderu

Izvinite druze Savo,nisam ni ja vas prepoznao.Eto ja sam hajvan i glup i sve sto kazes.Jeli u redu sada?
:thumbup:
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

Direktorcic
Kontakt:

Post Postao/la Direktorcic » 10 jun 2023, 12:46

Ovo radovac na stadionu vidim slika se objavila?

Djeluje mnogo ozbiljnije takav izčazak u javnost nego treniranje u crvenoj opremi :think:

Gr0hot
Kontakt:

Post Postao/la Gr0hot » 10 jun 2023, 12:54

Direktorcic je napisao/la:
10 jun 2023, 12:46

Djeluje mnogo ozbiljnije takav izčazak u javnost nego treniranje u crvenoj opremi :think:
Gdje se objavila slika?

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 10 jun 2023, 13:01

Gr0hot je napisao/la:
10 jun 2023, 12:54
Direktorcic je napisao/la:
10 jun 2023, 12:46

Gdje se objavila slika?
Radovac stori na Instagramu

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 10 jun 2023, 13:03

Sad sam vidio sliku Radovca na Stadionu Rođeni. Nije šuplja, momak je tu. :bih:

Gr0hot
Kontakt:

Post Postao/la Gr0hot » 10 jun 2023, 13:04

Jos Radovic od povratnika :tokralju:

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 10 jun 2023, 13:08

Gr0hot je napisao/la:
10 jun 2023, 13:04
Valjalo bi al teško

Neutralan77
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan77 » 10 jun 2023, 14:26

JimmyPage je napisao/la:
10 jun 2023, 13:08
Gr0hot je napisao/la:
Valjalo bi al teško

Radovic nije iskljucen. Samo da ga SA pusti i da se oko uslova dogovore. Radovac se nece vratiti. Hoce preko granice da ide

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 10 jun 2023, 14:40

Hoće da se vrati, neće da se vrati. Dogovoreno nije dogovoreno.
:crazy:

Lud zbunjenog
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 10 jun 2023, 14:53

BOMBA : Delegacija FK Velez je jutros rano carter letom otputovala u Monaco da se dogovore sa upravom francuskog super bogatog kluba oko posudbe njihovog 20.godisnjeg veznjaka Geoffreya KONDOGBIE.

Iz pouzdanih izvora saznajemo da bivsa legenda Veleza Enver Maric ima svoje prste umijesane u ovo te da je on zajedno sa tom delegacijom otputovao u ovaj francuski grad da dogovori uslove ove posudbe sa svojim starim prijateljem Claudiom Ranieriem.

Prema nezvanicnim informacijama ova posudba bi mogla kostati Velez oko 50.000 eura uz uslov da FK Velez placa 20 % KONDOGBIJINE plate a ostalih 80% AS Monaco. Rok za ovaj transfer je veceras do ponoci jer tada istice zvanicni transfer period za francuske klubove.
Nekad bilo :ljepota:
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 10 jun 2023, 15:36

10 jun 2023, 14:53
BOMBA : Delegacija FK Velez je jutros rano carter letom otputovala u Monaco da se dogovore sa upravom francuskog super bogatog kluba oko posudbe njihovog 20.godisnjeg veznjaka Geoffreya KONDOGBIE.

Iz pouzdanih izvora saznajemo da bivsa legenda Veleza Enver Maric ima svoje prste umijesane u ovo te da je on zajedno sa tom delegacijom otputovao u ovaj francuski grad da dogovori uslove ove posudbe sa svojim starim prijateljem Claudiom Ranieriem.

Prema nezvanicnim informacijama ova posudba bi mogla kostati Velez oko 50.000 eura uz uslov da FK Velez placa 20 % KONDOGBIJINE plate a ostalih 80% AS Monaco. Rok za ovaj transfer je veceras do ponoci jer tada istice zvanicni transfer period za francuske klubove.
Nekad bilo :ljepota:
On pored Zvone moze samo sanjati Velezov dres. Njemu je grijanje klupe zagarantovano ! :D

Ko bi pustio tako skupog igraca u neku bezz ligu, da mu neko nogu iz kuka iscupa ! Malo previse.
:rol:
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

Direktorcic
Kontakt:

Post Postao/la Direktorcic » 10 jun 2023, 16:46

Neutralan77 je napisao/la:
10 jun 2023, 14:26
JimmyPage je napisao/la:
10 jun 2023, 13:08
Gr0hot je napisao/la:
Valjalo bi al teško

Radovic nije iskljucen. Samo da ga SA pusti i da se oko uslova dogovore. Radovac se nece vratiti. Hoce preko granice da ide
Da ga pusti SA, da se oni dogovore i da on hoce, al tu je to negdje :urnebes:

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.