NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
- ASD
- Kontakt:
Re: NK Čelik Zenica
Od starijih igrača je jedino Isaković sposoban da igra ligu federacije.
Karić i Salčinović mogu igrati maksimum 30 minuta.
Napadač je pod moranjem za dovesti. Možda dovesti još jednog jačeg igrača u vezni red/krilo. Ostalo se sve može skrpiti.
Karić i Salčinović mogu igrati maksimum 30 minuta.
Napadač je pod moranjem za dovesti. Možda dovesti još jednog jačeg igrača u vezni red/krilo. Ostalo se sve može skrpiti.
Ništa od utakmice za rođendan - šteta, ali neka i igrači odmore, zaslužili su svi do jednog.
Kakav bolan Karić, postavio se kao da ovo prčija za ubijanje vremena kao igracu iz dosade, mjeri Čelik sa Neimarima i svojim terminima po Areni a govori povrijeđen pa dok ga raja nije provalila i viđala po areni onda je malo stao na loptu pa nije igrao za Neimare i termine.Prvo ne mozes on zajedno u istu rečenicu sa Fenanom radi ovih stvari sto je radio pa onda ostalo. Feno je bio i u formi, igrao skoro cijele utakmice iznenadio fizickom spremom sve, a ovaj 45 minuta nije sakupio ukupno.
Plus sto su prvenstva gotova u svim ligama,igraci su na odmoru...Nadam se da ce klub sto prije objaviti broj prodanih karata
Sto se mene tice ja bih najvise volio da sljedeće sezone ostanemo u Prvoj Federalnoj. Liga ce biti itekako zanimljiva, stari rivali, stadioni na kojima nismo igrali i po 15ak godina, nova gostovanja... Sa novim pojacanjima, a bas me zanima koga cemo sve dovesti, nametnuti se kao tvrd orah svima, a kad bi zavrsili u top 5 mislim da bi to super bilo.
Čelik jest ime ali trebamo shvatiti da mi ovu ligu nikad nismo igrali. Trebat ce vremena sigurno da se prebacimo sa raznih sela Druge Federalne na ipak ozbiljniji nivo. Ono što je Robert istakao kao ciljeve lijepo zvuči i nadam se da cemo ih sve ostvariti.
Nakon dugo, dugo godina pozitivni vjetrovi pušu u Čeliku. Grad se konačno probudio, atmosfera nevjerovatna, igrači, Uprava... Po svemu sudeći slijedi nam uzbudljivo ljeto
Čelik jest ime ali trebamo shvatiti da mi ovu ligu nikad nismo igrali. Trebat ce vremena sigurno da se prebacimo sa raznih sela Druge Federalne na ipak ozbiljniji nivo. Ono što je Robert istakao kao ciljeve lijepo zvuči i nadam se da cemo ih sve ostvariti.
Nakon dugo, dugo godina pozitivni vjetrovi pušu u Čeliku. Grad se konačno probudio, atmosfera nevjerovatna, igrači, Uprava... Po svemu sudeći slijedi nam uzbudljivo ljeto

- ASD
- Kontakt:
Ako se dozove, pa krene trenirati, on je legit igrač za federalne.Celicni je napisao/la: ↑12 jun 2023, 14:18Kakav bolan Karić, postavio se kao da ovo prčija za ubijanje vremena kao igracu iz dosade, mjeri Čelik sa Neimarima i svojim terminima po Areni a govori povrijeđen pa dok ga raja nije provalila i viđala po areni onda je malo stao na loptu pa nije igrao za Neimare i termine.Prvo ne mozes on zajedno u istu rečenicu sa Fenanom radi ovih stvari sto je radio pa onda ostalo. Feno je bio i u formi, igrao skoro cijele utakmice iznenadio fizickom spremom sve, a ovaj 45 minuta nije sakupio ukupno.
Ma kao što kaže Robert ne vidimo nekog s kim bi mogli igrat tj. da je atraktivan.Svi bi mi volili C. Zvezdu, Partizan ali sad je mozda nerealno.Onda vamo hrvatski klubovi ostaju samo, a dva otkazala i sigurno su bili neki iz vrha, a sad nećeš tražit da sa Varaždinom igraš.FRLegioen je napisao/la: ↑12 jun 2023, 14:31Plus sto su prvenstva gotova u svim ligama,igraci su na odmoru...Nadam se da ce klub sto prije objaviti broj prodanih karata
Pokušati van regiona na ljeto možda da bude i kao pripremna utakmica i to sa klubovima gdje smo partnerki gradovi jer veća je šansa, a da protivnik bude atraktivan.Potencirao sam Schalke upravo što smo prvi partnerski grad sa Gelsenkirchenom i što poznaju naš grad.
Schalke je svakako ispao u 2. Bundes ligu, a njihov drugi tim se takmički u 4. rangu, a isto su na polusezoni igrali sa Hajdukom ali drugi tim i Hajduk ih nabio, jer pošalju tako drugi tim da se kale.
Možda nekome zvuči neralno "čuj Schalke iz Bundeslige sa nama da igra", ali ne treba sebe potcjenjivati i davati manje na značaju, nego imati u vidu da smo velikan koji je osvajao evropske trofeje i iskoristi prijateljstvo dva grada a oni neka pošalju barem i drugi tim.
Evo Robi je sve objasnio sta su planovi,što se tiče rođendanske tekme nije do kluba to sto su otkazali a znam da bili su zaista atraktivni protivnici ali sta se moze ovo je zeznuto vrijeme još pripreme nisu počeli kod klubova.
Hajmo mi odblokirat racun pa ćemo dalje planirat sta kako
Realno ako Husic preuzme Slobodu mi nemamo šanse za prvaka u 1 ligi FBiH
Zato klub ne bi trebao jos razmišljati o PL i bezvezne bacati pare na ekipu i borbu za to
Riješiti akobogda u narednoj sezoni dugove prema UIO i ovih još nešto povjerioca i onda se okretat u narednoj sezoni sportskim rezultatima
Zato klub ne bi trebao jos razmišljati o PL i bezvezne bacati pare na ekipu i borbu za to
Riješiti akobogda u narednoj sezoni dugove prema UIO i ovih još nešto povjerioca i onda se okretat u narednoj sezoni sportskim rezultatima
- Crni gavran
- Kontakt:
Dosao mene da gleda

Kakav Zeljo, prvo u teskim dugovima, vecim nego mi, drugo sjecamo koliko su dugo kasnili oko uplate za Vrhovca
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor
Najveci napredak u sezoni : GK Durmo
Najkonstantniji igrač sezone : Isaković
Tri najbolja igrača sezone: Sivac, Ali, Isaković.
Najbolji strijelac: Sijerkić
Igrači koji su podbacili: Durmiš, Arnautović(možda zato jer se najviše i očekivalo, zadržati obojicu a na njima je da iskoriste posljednju priliku jer prva liga federacije je mnogo ozbiljnija od ove amaterske lige)
Poznajem jako dobro prvu ligu federacije i trenutna naša ekipa bi završila na mjestu 3-4 od posljednjeg mjesta.
4-5 pojačanja neophodna ali bez ikakvog zalijetanja. Samo oni koji vec imaju iskustva igranja u toj ligi i provjereni igrači. PRIHVATATI POSUDBE igrača.
Nemam neku želju posebnu osim Selmira Mahmutovića jer kad je ono radio u Tesnju ovdje kod nas bi dao 30 golova. Šteta ako je Arežina napravio veliki propust i povredu discipline i nepostivanje kluba. I u prvoj ligi FBIH bi bio kljucan igrač. Volio bi da se tu klub zvanicno oglasi da se tranparetno zna šta se desilo. Jel definitivno kraj bilo kakve saradnje.
Ne znam jeste li primjetili kako je Klis Alija zatvorio u obje utakmice znajući odakle dolazi opasnost. Jučer nije mogao doci do pasa a kamoli da ugrozi gol. Ali zato pročepilo od drugih igrača.
I poruka opet svim mladim igračima, na još veću fudbalsku pozornicu i izlog idete. Dosta vas je mladih i možete napraviti dosta toga u karijeri. Imate dva mjeseca, batalite alkohol, batalite nargile, lutanje u 3 ujutro po gradu, trenirajte individualno, posvetite se sebi ako već želite biti fudbaleri. U prvoj ligi FBIH su igrači mnogo spremniji i neće se dešavati kao u ligi centar da nam protivnik padne fizički u 70 minuti i da mu navaljamo 3 komada.
Trenirajte radi sebe. Bavite se sobom. Za 30 minuta možeš na internetu naci plan ishrane i trening svakog vrhunskog fudbalera. Što ste vi jači i spremniji i Čelik je.
Najkonstantniji igrač sezone : Isaković
Tri najbolja igrača sezone: Sivac, Ali, Isaković.
Najbolji strijelac: Sijerkić
Igrači koji su podbacili: Durmiš, Arnautović(možda zato jer se najviše i očekivalo, zadržati obojicu a na njima je da iskoriste posljednju priliku jer prva liga federacije je mnogo ozbiljnija od ove amaterske lige)
Poznajem jako dobro prvu ligu federacije i trenutna naša ekipa bi završila na mjestu 3-4 od posljednjeg mjesta.
4-5 pojačanja neophodna ali bez ikakvog zalijetanja. Samo oni koji vec imaju iskustva igranja u toj ligi i provjereni igrači. PRIHVATATI POSUDBE igrača.
Nemam neku želju posebnu osim Selmira Mahmutovića jer kad je ono radio u Tesnju ovdje kod nas bi dao 30 golova. Šteta ako je Arežina napravio veliki propust i povredu discipline i nepostivanje kluba. I u prvoj ligi FBIH bi bio kljucan igrač. Volio bi da se tu klub zvanicno oglasi da se tranparetno zna šta se desilo. Jel definitivno kraj bilo kakve saradnje.
Ne znam jeste li primjetili kako je Klis Alija zatvorio u obje utakmice znajući odakle dolazi opasnost. Jučer nije mogao doci do pasa a kamoli da ugrozi gol. Ali zato pročepilo od drugih igrača.
I poruka opet svim mladim igračima, na još veću fudbalsku pozornicu i izlog idete. Dosta vas je mladih i možete napraviti dosta toga u karijeri. Imate dva mjeseca, batalite alkohol, batalite nargile, lutanje u 3 ujutro po gradu, trenirajte individualno, posvetite se sebi ako već želite biti fudbaleri. U prvoj ligi FBIH su igrači mnogo spremniji i neće se dešavati kao u ligi centar da nam protivnik padne fizički u 70 minuti i da mu navaljamo 3 komada.
Trenirajte radi sebe. Bavite se sobom. Za 30 minuta možeš na internetu naci plan ishrane i trening svakog vrhunskog fudbalera. Što ste vi jači i spremniji i Čelik je.
Zadnja izmjena: avenija, dana/u 12 jun 2023, 15:42, ukupno mijenjano 1 put.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- Crni gavran
- Kontakt:
Naravno, Husic ako im dodje za predsjednika bice im pojacanja tipa Nemanje Bilbijealmir2018 je napisao/la: ↑12 jun 2023, 15:26Evo Robi je sve objasnio sta su planovi,što se tiče rođendanske tekme nije do kluba to sto su otkazali a znam da bili su zaista atraktivni protivnici ali sta se moze ovo je zeznuto vrijeme još pripreme nisu počeli kod klubova.

"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor
- Crni gavran
- Kontakt:
Zna li neko sta je sa Besimom Kolicem, ne znam da je momak ikada podbacio i na jednoj utakmici. Steta da se izgubi takav potencijal, kao sto je izgubljen Cicak Davud, koji je koliko sam cuo zavrsio sa karijerom, a bio nas glavni adut prije 3 godine
Lijevi bek im treba, gledali su Arnautovića i u Konjicu i sinoc na BP.Crni gavran je napisao/la: ↑12 jun 2023, 15:40Dosao mene da gleda![]()
![]()
![]()
![]()
Kakav Zeljo, prvo u teskim dugovima, vecim nego mi, drugo sjecamo koliko su dugo kasnili oko uplate za Vrhovca
S tim da Davud igra lose vec pola godine, mislim da je otpao.
Što se tiče rodzendanske utakmice i ne treba nam sad,de vi javite za rodzendan da je račun odblokiran ebeš tekmu! Za novi fan shop to če biti extra,i da se uvede obavezno u fan shop da ima opciju učlanjenja u klub! Mnoge prijedloge koje je @celicni davao ovih dana ste usvojili i pokazali su se kao dobri predlozi! Kao presjek prodatih karti svaki dan itd itd. Moram priznat da je @avenija najoptimističniji bio prije tekme s brojkom od 10000 gledalaca i na kraju je i doguralo oko 10000. Klub je postao i previše transparentan i tolerantan prema svojim navijačima tako da to raja itekako prepoznaje i jučer je to sve potvrdila svojim dolaskom a posebno u subotu totalno opustošivši fan shop.
::::SAMO ČELIK::::
Život nema smisla ako teče bez tebe, mi smo ponos Zenice, Čelik ti si nama sve!
- Crni gavran
- Kontakt:
Od boljih igraca iz Druge lige centar primjetio sam Vedada Mudrova iz Jelaha, strasno brz i efikasan, nas je namucio, jedino je hendikepiran sa godinama (1996.godiste), onda Kenan Salkanovic iz visocke Bosne ima 19 godina, golgeter rutiner.... Samo ne znam kakvi smo sa parama, visocka Bosna ima dva Brazilca, olovska Stupocanica dovela nekog Nigerijca cini mi se i na kraju druga u 1.ligi federacije
Valjda se Durmis popravi, dobar je ovaj momak iz Fortune sto je dosao Huzbasic.... Ima potencijala uglavnom
Valjda se Durmis popravi, dobar je ovaj momak iz Fortune sto je dosao Huzbasic.... Ima potencijala uglavnom
Imamo i Ronalda
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće