FC Bayern München

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

Bayo
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Bayo » 11 jun 2023, 22:45

Jup je napisao/la:
11 jun 2023, 21:33
ali nema destruktica,kimic je sjajanj veznjak ka naprijed ,ali slab u odbrambenom djelu ,nama fali igrac tipa javia martineza .Svinja i javi su bili sjajan tandem iz prostog razloga sto je svajni bio polivalentni veznjak koji je podjendako igrao ofanzivni i defanzivni dio sto sa kimicem nije slucaj,da ne govorim da kimic jednostavno nema fizionomije za to na prvom mjestu,javi je radio"veci" dio u tom def.djelu destrukciju ,sada u nasme slucaju nama bi trebao takav tip ali malo vise polivalentniji sto se tice ofanzivno i def.djela jer kimic ce svoju glavninu bacati na ofanzivni dio
Previše se njemu pušta na volju, sam određuje gdje će igrati, sad je nova fora da ide još naprijed, kad i to propadne onda će valjda završiti kao napadač...
Zadnja izmjena: Bayo, dana/u 12 jun 2023, 08:46, ukupno mijenjano 1 put.

Lewy21
Kontakt:

Post Postao/la Lewy21 » 11 jun 2023, 22:57

Elber111 je napisao/la:
11 jun 2023, 07:36
Ja mislim da je taj zadnji vezni jako potreban,ne zato sto nemamo veznjaka,ili bilo sta drugo.
Vec iz razloga sto Tuchel zapravo preferira tu formaciju 4 1 4 1.I ako je to sto treba da bi zaigrali onako kako mozemo onda smatram da se mora pokusati dovesti ili Deklan,ili neko drugi sigurno da mora postojati neka opcija B ili C.
Maltene svaki menadzer je dobijao to neko pojacanje koje zeli,neka i on dobije.A realno upravo takav igrac sestica koja bi vise racuna vodila o odbrani nego o napadu nam treba,da zaustavlja te napade protivnika,donese sigurnost i u odbrani.
Ono sto bi ja zaista volio je da napokon damo priliku i mladjim igracima,imamo nekoliko vanserjjskih igraca koji bukvalno stagniraju.
Od Wanera koji je poceo igrati i onda se uzgubio skroz.
Vidovic isto brate cak i ako nema kvaliteta da odigra sezonu 15-20 utakmica imacemo igraca koji bi vrijedio 15 mil pa onda i ako ga prodas ok.
Buchman kazu najveci talenat u odbrani u poljednje vrijeme zasto ne bi i on dobio koju utakmicu
Ja neznam ni sta je sa oni Zvonarekom najavili novi Modric ovo ono covjek nestao.
Tel ja se nadam da nece na posudbu otici momak je odlican
Neznam jesam li nekoga zaboravio ali ako mi ista smeta kod Tuchela je sto nevjeruje mladjim igracima i to bi morala uprava rjesiti.
Ako i nece dobiti priliku produzi ugovore posalji na dvogodisnje pozajmice kao nekad Lama i Krosa pa za dvije godine ili ce biti top ili ces znati da nisu za klub.
Evo Tilman u Glazgovu odlican ja neznam kakva je situacija s njim ali ako nista morali bi bar zaraditi na njemu
Naravno da je potreban, pa vidjeli smo sad u završnici sezone da ipak napadač nije najveći problem. Igrači su izgubljeno djelovali, to je često problem kad nemaš dobar vezni red. Nego nešto kontam da ne treba Laimera podcjenjivati i tek tako ga smjestiti na klupu, možda bi on mogao igrati zadnjeg veznog i odraditi ono što nam treba. Vidio sam da i on voli u napad otići, sve zavisi kako će ga Tuchel koristiti.

Primjetio sam i ja da se nisu mladi igrači baš naigrali ove godine, ne znam šta da ti kažem, lakše je dobiti priliku negdje drugo u Bundesligi nego u Bayernu gdje je ove sezone bilo dosta jakih imena čak i na klupi. Da je bila mirnija završnica, možda bi i dobili priliku neki mlađi igrači. Ja se ne sjećam kada sam Stanišića vidio posljednji put na terenu, a par utakmica je odlično odradio. Na toj poziciji bez Pavarda i Cancela imamo Mazraouia i Stanišića, s tim da je Mazraoui ofanzivniji tip. Može i Laimer popuniti tu poziciju ako bude potrebe, pogotovo ako dovedu još jednog zadnjeg veznog.

Napadača će nekog dovest sigurno i trebali bi jednog štopera i to vrhunskog, a za ostatak ekipe vjerujem da može bolje slijedeće sezone. Tuchel sve ima u svojim rukama, odradit će pripreme sa njima, nema više alibija. Vidjet ćemo na ćemu smo otprilike negdje do oktobra-novembra. Nadam se da Tuchel neće biti još jedna fula, za ovu završnicu hajmo reći da ima nekih opravdanja.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 11 jun 2023, 23:27

slika

Alfa i omega kluba će sve dovesti u red. :kafa:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

bayernmiasanmia
Kontakt:

Post Postao/la bayernmiasanmia » 12 jun 2023, 01:45

Izgleda zatisje pred buru , prioritet je napadac na tome se radi.
Ne bi cudilo da izadju u javnost zvanicno za 2-3 dana da su potpisali Mušana V

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 12 jun 2023, 09:39

Da li je ovdje itko gledao Ardu Gulera i ako jest što misli o kupovini ovog igrača?

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 12 jun 2023, 14:13

Polako se rješavaju svi problemi u klubu :clap:
Official: Bayern have parted ways with team psychologist Dr. Maximilian Pelka

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 13 jun 2023, 16:42

Odustali ste od Diklana. Tuchel je u njemu možda vidio ono što mu je u Chelseau bio Kante Ngolo (ko ga ne bi volo) i sa kojim je doćero klempu u londru, al tak je kak je, tjeraj dalje.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 jun 2023, 16:47

Odlična vijest da ne gledam precjenjenog Engleza ne kažem da nije dobar ali ne vrijedi više od 30-40 mil.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 13 jun 2023, 18:38

Znači on i Pavard odlaze, opet novi štoper.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Jup
Kontakt:

Post Postao/la Jup » 13 jun 2023, 18:49

zvanicno smo odustali o Declan Ricea
Pravda za Tyson Furya

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 13 jun 2023, 19:24

Eh, sta cemo sad.
Nemamo neke druge opcije. Malo sta bi nas unapredilo u vezi.
Deklan jeste skuplji malo, sto kazu English tax, ali ima on kvalitet. Ipak je to bilo nerealno ocekivati. Engleza u Njujorku, sto bi pevao onaj iz benda Policija.

Sad jedino ako ce da dovedu Osimhena, Gvardiola i Wirtza odjednom, pa da nesto uradimo.

Lenaa
Kontakt:

Post Postao/la Lenaa » 13 jun 2023, 19:27

Nije niko odustao, nego igrac nece u Bayern.
Egzodus iz kluba, utrkuju se ko ce prije otici.
Lucas odbio 4 godine ugovora, kakvo smece od igraca.
Platili najvecu odstetu i historiji kluba, nudili produzenje saradnje dok je lezao u bolnici…

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 13 jun 2023, 19:32

Mi njima Lucasa i 80 miliona eura, a oni nama Mbappea. ;)

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 13 jun 2023, 19:45

Pa dobro, na osnovu čega ti znaš da neće u Bayern ?

Egzodus nekad zna bit' i dobra stvar. Treba nam svježe krvi. Bayern izgleda dosta "ustajalo".

Fini su se neki igrači dovei free, vrijeme je da se istrese ozbiljna lova, pa nek bude i promašaj(i), ko ga (ih) yebe, da izvinete.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Jup
Kontakt:

Post Postao/la Jup » 13 jun 2023, 19:49

SWOT je napisao/la:
13 jun 2023, 19:32
Mi njima Lucasa i 80 miliona eura, a oni nama Mbappea. ;)
nes vjerovati nesto se spominje m.pape u vezi sa bayernom :? :think: :think: :think: :eh: :roll: :yawn: :think:
Pravda za Tyson Furya

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 13 jun 2023, 20:02

Braco bi doveo Ricea...

Jup
Kontakt:

Post Postao/la Jup » 13 jun 2023, 20:10

evo sta nas gicko kaze o petro klubovima i njohovim vlasnicima :mrgreen:
If you haven’t heard already (or have but don’t want to remember), Manchester City just won the Champions League after Inter Milan pushed the wrong buttons in the final. No one wants a club that only became successful because of their affluent owners to just buy their way to glory, and that’s what Bayern Munich executive Uli Hoeneß thinks.

“It’s not just Manchester City, it’s everything that comes from the Middle East. I’m very worried about what’s coming from Saudi Arabia, they seem to have endless money. We pay for it through our oil price,” Uli fumed (Sky Sports Deutschland via @iMiaSanMia).

The 71-year-old also said that being vocal about it but doing nothing won’t help. “But complaining makes no sense, we have to find other ways to counter this,” Hoeneß stated. “It will certainly not be easy in the next ten years. You can see that in the Gulf, where they bought everything.”

Knowing the limitations of clubs, they can’t buy everyone and the ones that are available should be signed before those players get swayed by the huge pay of the oil clubs. “But the advantage is that they can only play with 11 players and a squad can only have 15-16 players. So, there will always be more than 50-60 good players in the world and we need to get to those.”

At the end of the day, Hoeneß congratulated former Bayern coach Pep Guardiola for winning his third UCL trophy: “I told him that nobody deserves it more than him.

jbg.jes malo licemjerno ali sta je tu je :mrgreen: ,tako bi i onda ostali klubovi koji su ispod nas Bl mogli isto reci za nas ,ne znam sve je otislo u vraga :puke: :oops: :kuknjava: :puke: ,proklet dan kad je novac usao u nogomet,ovo vise nije sport nego cisti show bussines
Pravda za Tyson Furya

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 13 jun 2023, 20:19

Bayo je napisao/la:
13 jun 2023, 20:02
Braco bi doveo Ricea...
Ma tacno i kad bi Mbappea doveo zasluzio je otkaz jer je bio glavni sa idejom da otpustis trenera u najbitnijem dijelu sezone.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 13 jun 2023, 20:28

Nisam ja rekao da nije zaslužio otkaz, samo kažem da bi ga on doveo kad bi to klub stvarno htio...

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 13 jun 2023, 20:50

Ja sam vise za nekog igraca na ‚losijem‘ glasu sto se kvalitete tice ali da se on pokusa pokazati u ekipi, tipa Laimer ili Gravenberch. Sto potonji ne bi sad bljesnuo npr.? Ovo je za poziciju veznih (dm i cm).
Ono sto Bayernu treba je wc napadac, to se ne smije propustiti dovesti ove godine.
I najbitnija stvar - konstanta oko taktike tj. formacije. Ako se misli opet saltati kako kojem treneru bude cejf, nema od nekih uspjeha nista. Udri brate 4231, radi do besvjesti da je usavrsis i dovedi igrace za tu formaciju, ako fali neko (a fali jedno wc krilo, pored Comana i eventualno Sanea).
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.