A što se straši sa tim ako Mirvić digne ruke, ode Sarajevo u provaliju kao, a Sarajeva bilo i bit će i prije i poslije Mirvića. A to što vjerujete da će Sarajevo otići u provaliju, pa to može biti samo dokaz da imaš "sposobnu" upravu, koja još nije namakla niti jednog sponzora. Ono što je bilo otjerano je. Akademija, ništa, nula, pola trenera je tu vezom, otjeran je dobar dio kvalitetnih ljudi što su radili sa akademcima. Puna administracija nekih headova sa pofinim platama i ugovorima poznatim "prst u uho". Pritom, prošle godine si imao jedan od najvećih budžeta, nisi izborio Europu, ove godine imaš daleko daleko najveći budžet ikad, bilo kojeg kluba, i izboriš Europu jedva, sa nikakvom igrom, srce ti lupa kada protivnik krene prema našem golu, a pritom imaš realno na papiru roster koji se može boriti za duplu krunu.Samozdravlje je napisao/la: ↑13 jun 2023, 14:59Ovaj bojkot je zaista orginalan, bojkot domaćih, ali ne i gostujućih utakmica.
Po onom dostupnom iz štampe ispada da je glavni sukob između BP i Hz na jednoj strani i Mirvicevog imenovanja ne baš omiljenih persona. Ok i meni ne mirišu ni trener ni direktorica, ali koje bi ličnosti odgovarale BP i Hz .
Parola: Nema Evrope,nema terena,nema ništa (pojacanja) je pala u vodu.
Šta ako bojkot uspije u potpunosti i tjeranjem nepoželjnih pošaljemo poruku i gosp.Mirvicu da ovdje ne može kako on hoće da vodi Klub. Tad gosp. Mirvic digne ruke i ode. Šta tad? Bio bi to potop veći od Čelika.
Ostaje ti da biraš trenera i direktora bez €,a sa enormnim troškovima i skupim rosterom sa tužbama koje bi naravno Klub morao nadoknaditi. Iz čega?
Reći bojkot nije protiv investitora , ne pije vode. Mislim da i oni koji podržavaju bojkot su svjesni da se dovode ciljana i skupa pojačanja, što diže cijenu Kluba,ali i povećavaju opasnost od bankrota.
Molio bih sve dobronamjerne (a većina je takva) da razmisle , možda i nije pametno igrati se vatrom.
Reci će moj prijatelj @holyman da @Sz ne razumije šta se bojkotuje. Razumijem i te kako.
AKO IMA REZERVNI I BOLJI INVESTITOR U POZADINI , ONDA BIH GA PODRZAO, PA NEK BIRA SARADNIKE. BOJIM SE DA TAKVOG INVESTITORA NEMA. NE IGRAJMO SE VATROM TJ. S KLUBOM.
RAZUMIO SAM BOJKOT SVE DO POBJEDE U LISTICI, TO SE RIJETKO DEŠAVALO I KAD NIJE BILO BOJKOTA .![]()
Mirvić. On je niko i ništa spram klubom. Otići će jednog dana sigurno, samo pitanje je da li će išta ostaviti iza sebe. A očigledno koliko se nekolicina navijača plaši njegovog odlaska, ostat će samo dugovi jer će ovaj izvući novac/izvlači novac, ima ljude na bitnim funkcijama za koje gotovo svi navijače vjeruju da su nesposobni. Dakle, cijela situacija sa klubom graniči sa zdravim razumom.
Čaušević ima fin CV, pitanje je ovlasti koje će dobiti, to jeste šta će biti kada pokuša nešto svoje donijeti, da li će biti zaustavljen/otjeran talovima, stalnim "podapinjanjem noge"... Nije prvi kvalitet koji stiže u klub. Cioffi, Kepčija, Lugušić na tim velikim funkcijama. Pa Kolašinac, Dženo, Hasančić, Alagić i još dosta dosta njih, ima i onih izvan sportskog segmenta.