NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

RubikovaKocka
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la RubikovaKocka » 15 jun 2023, 09:55

Koliko članova trenutno imamo ? Ove godine se mora doći do brojke od 1000. Za mene licno ce biti porazavajuce ako se to ne ispuni.

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 15 jun 2023, 10:04

867.

Mislio sam da ce brze ici do hiljade, ali valjda cemo tokom ljeta prebaciti 1k.

Convicts
Kontakt:

Post Postao/la Convicts » 15 jun 2023, 10:06

Znači naš klub ima 867 vlasnika :ljepota:
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.

PonosniSmogovci
Kontakt:

Post Postao/la PonosniSmogovci » 15 jun 2023, 10:17

Bandit88 je napisao/la:
15 jun 2023, 09:01
Ko kod ima kakvu ideju, prijedlog zna gdje se nalazi stadion, neko će vas primiti sigurno doduše vjerovatno i oni odmaraju koji dan.

Dođeš, pokucaš i kažeš ja sam taj i taj, imam prijedlog da se uredi, sredi zqpqd ili šta već. Ja imam toliko ljudi, finansija, treba nam toliko, ajde da vidimo možemo li šta odraditi.
Siguran sam da sad kad bi klub objavio da se kreće u uređenje zapada, da se jave volonteri i dođu pomoći, došla bi grupa od 20tak ljudi i to mlađih.

Najlakše je platiti kartu 5 KM i onda ovdje pljuvati na svaku sitnicu. U klubu radi minimalan broj ljudi i posao koji se odrađuje je vrhunski. Tako da :shh: :shh:
Došla bi grupa od 10 15 ljudi i to Robijaša, a na forumu bi se sralo kako se nije pogodila prava nijansa crvene.

U suštini slažem se da zapad PODHITNO treba očistiti i srediti. Bukvalno svaki čošak na njemu. Ali trebamo biti svjesni da to trebaju pokrenuti volonteri zajedno s klubom, a klub zbog priprema za 1. ligu sigurno nema vremenskog, a ni ljudskog kapaciteta da to sve sam odradi.

Nera1982
Kontakt:

Post Postao/la Nera1982 » 15 jun 2023, 10:22

Ne znam koliko je to sad kod nas moguće, al postoji li sansa da u nekoj skorijoj budućnosti napravimo da svaki red i svaka stolica ima broj i oznaku i da na karti za utakmicu piše mjesto gdje bi sjedili. Mislim da bi tako gužve mogle izbjeć i da bi bilo puno organizovanije.

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 15 jun 2023, 10:28

Nera1982 je napisao/la:
15 jun 2023, 10:22
Ne znam koliko je to sad kod nas moguće, al postoji li sansa da u nekoj skorijoj budućnosti napravimo da svaki red i svaka stolica ima broj i oznaku i da na karti za utakmicu piše mjesto gdje bi sjedili. Mislim da bi tako gužve mogle izbjeć i da bi bilo puno organizovanije.
HAHAHAHAHAHA
Ovo kod nas nije moguce ostvariti. Na utakmicama reprezentacije imas numerisana mjesta, a gdje ces sjediti u stvarnosti, to je sasvim druga prica.
Za ovaj "projekat" potrebno je mnogo vise od ukucavanja reda i broja stolice na karti. Kolektivna svijest kod ljudi bi se morala izmjeniti.
Ili da za svaki red zaposlis redara, koji ce provjeravati gdje ti je mjesto. A da se sve ovo obavi, morao bi na stadion doci dan ranije :D

Jos smo mi stoka jarane, mada pokazujemo naznake emancipacije :D

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 15 jun 2023, 10:37

Prije rata na utakmicama gdje je bio pun stadion, znalo se desiti, da redari to nešto kontrolišu. Inače ne.

A to je moguće samo, ako se nauči kultura, ali i da svako ko zatekne nekog na mjestu koje inače stoji na njegovoj karti, pa insistira da ovaj ustane. Mada znajuči i naše redare i policajce, bilo bi, hajd' šta koji qrac toliko zakeraš...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 15 jun 2023, 10:40

PonosniSmogovci je napisao/la:
15 jun 2023, 10:17
Bandit88 je napisao/la:
15 jun 2023, 09:01
Ko kod ima kakvu ideju, prijedlog zna gdje se nalazi stadion, neko će vas primiti sigurno doduše vjerovatno i oni odmaraju koji dan.

Dođeš, pokucaš i kažeš ja sam taj i taj, imam prijedlog da se uredi, sredi zqpqd ili šta već. Ja imam toliko ljudi, finansija, treba nam toliko, ajde da vidimo možemo li šta odraditi.
Siguran sam da sad kad bi klub objavio da se kreće u uređenje zapada, da se jave volonteri i dođu pomoći, došla bi grupa od 20tak ljudi i to mlađih.

Najlakše je platiti kartu 5 KM i onda ovdje pljuvati na svaku sitnicu. U klubu radi minimalan broj ljudi i posao koji se odrađuje je vrhunski. Tako da :shh: :shh:
Došla bi grupa od 10 15 ljudi i to Robijaša, a na forumu bi se sralo kako se nije pogodila prava nijansa crvene.

U suštini slažem se da zapad PODHITNO treba očistiti i srediti. Bukvalno svaki čošak na njemu. Ali trebamo biti svjesni da to trebaju pokrenuti volonteri zajedno s klubom, a klub zbog priprema za 1. ligu sigurno nema vremenskog, a ni ljudskog kapaciteta da to sve sam odradi.
Uopste ne pricam o volonterizmu. Svjestan sam kapaciteta kluba i ne trazim sitnicu za zamjeriti upravi kluba. Znam da su odradili odlican posao. Isto tako znam da ce odredjeni ljudi tako sve docekati na noz. Ovim ces im zacepiti usta.

Dakle, govorim da dodje firma koja radi takve poslove i izvrsi ciscenje stadiona. Uradi to kako treba i klub plati. Polahko moramo prelaziti iz volonterizma u placen posao. Jedino tad mozemo i "traziti svaku sitnicu" za kritiku, kako na terenu, tako u upravi, tako na stadionu.
Celik!3,2,2.

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 15 jun 2023, 12:01

BatistutA19 je napisao/la:
15 jun 2023, 03:59
Celicni je napisao/la:
14 jun 2023, 20:40
Convicts je napisao/la:
14 jun 2023, 20:12

Zapad je moja tribina :kafa:
Pa ako je zapad tvoja tribina znači čejf nimalo nije skup.Ne znam šta ste se digli oko tih cijena karata ti bi reko klub najavio da je digao cijene duplo.Ja kad ne budem imao za zapada idem na istok.Nemojte potcjenjivati kvalitet i ligu, otiđete malo van države i gledajte drugu ligu druge države iz regiona pa gledajte koliko je karta.
Ti ko oni politicari gledaj koliko je cjena u regionu kolika je cijena u Europi ,imamo najeftiniju struju,gorivo,karte za utakmicu ,a sto su kod njih plate najmanje 2 ili 3 puta vece to nema veze bitno je da je jeftinije malo i treba se ganjat sa Europom ili regionom .Znaci ako ima 3 puta vecu platu ne mozes se ti ganjat sa njim i cak su neke stvari jeftinije nego kod nas...
Bati dragi nemoj da ideš u krajnost sada.Ne treba ti region otiđi u druge gradove pa pogledaj cijene karata, a to ti misliš da si najjeftiniji, pa nigdje ljudi ne s.eru pare, pa onda pogledaj niželigaše na kakvim stadionima gledaju ljudi.Niko se ne ganja sa njima niti se treba ganjat sa njima da se ganjam kreno bi od Sarajeva, odeš na Koševo na zapad ili na istok i platit ćeš kartu preko 10 KM za onu ruševinu.Sad ce biti to je Sarajevi to je Premier liga eto ok.Odeš na stadion Veleža 10 KM ti je zapad i o čemu pričamo?Hoces jos cijene karata iz ruševina da ti izvlačim?Sutra klub da uđe u PL i digne zapad 10 KM galamit ce te ovde, a sve fol pomoć vako nako, a živite u doba kad je Inpek bio 1KM.Kolko ti je u areni kad ti dođe bilo koji pjevač neki da pjeva dole da stojiš 10 KM, da sjediš 15 KM.Kad već ideš u krajnost odeš kupiš sezonsku i dobiješ zapad za 3 KM.

A te gluposti pisat više da ih ulazi 2000 besplatno pusti se šuplje, može se neko provuć, ali pisati uđe ih 2000 besplatno je pretjerano i stvara lošu sliku.Ljudi čitaju i svašta će pomislit drugo što nije istina normalno.Znaš kako ti gledaš, onaj se privuko e sad ne treba dizat cijene karti,eto koju ti pricu pricas ovde, sad ne treba nista raditi jer se neko provuko, necemo nista zato sto se onaj provuko, necemo ni igrace dovodit zato sto se provuko, a klub platio te igrače,a on ih gleda besplatno.Kakve veze ima cijena karata sa tim što se neko provukao, mješaš babe i žabe.To je drugi problem i toga ce uvijek biti.Nije ti onaj kriv što se provuko, nego ti kojem je žao dat marku više.Te smeta kvalitet,te liga,te protivnik,te stolice, milion razloga jelde da se samo cijena karta ne digne.Dabogda digli zapad na 15 KM.

Convicts
Kontakt:

Post Postao/la Convicts » 15 jun 2023, 12:10

Opet se ljudi provlače sa jednom kartom.
Otkucaš kartu i baciš je sa zapada nekom drugom čovjeku i ta ista karta se opet otkuca.
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 15 jun 2023, 12:19

Convicts je napisao/la:
15 jun 2023, 12:10
Otkucaš kartu i baciš je sa zapada nekom drugom čovjeku i ta ista karta se opet otkuca.
Nije tacno, mozes baciti, ali se kapija nece otvoriti. Bilo je nazalost pokusaja.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Zenicanin988
Kontakt:

Post Postao/la Zenicanin988 » 15 jun 2023, 12:35

Truhlo je napisao/la:
15 jun 2023, 12:19
Convicts je napisao/la:
Nije tacno, mozes baciti, ali se kapija nece otvoriti. Bilo je nazalost pokusaja.
Ja i jaran zajedno uzeki karte, i to kod Marina kod fan shopa, kod njega pisalo da je iskoristena, ziva istina. Znaci moze nekad biti greska do sistema
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!

Sanjam sretno Bilinooo!!!

KocevskiGaleb
Kontakt:

Post Postao/la KocevskiGaleb » 15 jun 2023, 12:47

Cijene karata treba dignuti da zapad bude najmanje 10 KM. Ono djeci do 12 godina besplatan ulaz ukinuti jer nema smisla, onda uvedi određeni broj dječijih karata koje će biti jeftinije. Nije se niko provukao u tolikoj mjeri, koliko je svaki zenički kuknjator poveo dijete besplatno. Gledanje utakmice nije esencijalna stvar u životu i ne mora se otići. Ko želi, priuštit će to sebi, barem kroz neko odricanje, što danas stvarno nije potrebno. Batija lupa onaj klasični zenički fatalizam, aaaa neću ja u đamiju jer komšija psuje Boga. Cijene karata gore!

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 15 jun 2023, 12:48

Truhlo je napisao/la:
Convicts je napisao/la:
Otvaralo se, @smrtfasizmu bio na ulazu...i kaze redaru, digni, **** ga...300 ljudi iza, svakako guzva, haj ga sada vracaj, belaji..a pise otkucana karta prije 12 min...

Na manjim posjetama brojaci i mogu proci, ali kada ti na tribinu ulazi 5 milja, a otvorena samo 2 ulaza, ruke su ti svezane...
Volimo Čelik i oči nam se cakle !

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 15 jun 2023, 13:00

romeo je napisao/la:
15 jun 2023, 12:48
Truhlo je napisao/la:
Convicts je napisao/la:
Otvaralo se, @smrtfasizmu bio na ulazu...i kaze redaru, digni, **** ga...300 ljudi iza, svakako guzva, haj ga sada vracaj, belaji..a pise otkucana karta prije 12 min...

Na manjim posjetama brojaci i mogu proci, ali kada ti na tribinu ulazi 5 milja, a otvorena samo 2 ulaza, ruke su ti svezane...
Dobro greska je sto nije bila otvorena treca kapija na zapadu, za ubuduce ispraviti i to je to.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

limvolikce1945
Kontakt:

Post Postao/la limvolikce1945 » 15 jun 2023, 13:00

phillies je napisao/la:
15 jun 2023, 10:28
HAHAHAHAHAHA
Ovo kod nas nije moguce ostvariti. Na utakmicama reprezentacije imas numerisana mjesta, a gdje ces sjediti u stvarnosti, to je sasvim druga prica.
Za ovaj "projekat" potrebno je mnogo vise od ukucavanja reda i broja stolice na karti. Kolektivna svijest kod ljudi bi se morala izmjeniti.
Ili da za svaki red zaposlis redara, koji ce provjeravati gdje ti je mjesto. A da se sve ovo obavi, morao bi na stadion doci dan ranije :D

Jos smo mi stoka jarane, mada pokazujemo naznake emancipacije :D
Uputi me, gdje se pokazuju? :D

Cijene ulaznica ne treba naglo povećavati, nego ovako, po marku. Sljedeće godine dići za marku, ove derbi utakmice u kupu za 2 i to je to.

A što se tiče te numeracije, to bi bilo stvarno teško trenutno s našim mentalitetom. Ali ja imam jedan drugi prijedlog, podijeliti zapadnu tribinu na sektore i napraviti po sektorima različite cijenu ulaznica, tako da se npr. za marku razlikuju. Sektori do sjevera i juga najjeftiniji, u sredini mogu ići tada i na cener. Npr. djeci besplatno dozvoliti samo na rubne sektore, ako hoće top poziciju, neka im tatica i plati. Ovo plan nekada za budućnost... Jedan sektor bih nazvao "Zamorano". Na njemu bi se nalazile samo žene. :D

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 15 jun 2023, 13:04

Karte treba pojeftinit, ići na omasovljenje tribina i vraćat publiku na stadion kako znaš i umiješ. Poskupljenje to nije.

Meni nije problem da je ne znam ti koliko jer sam zagriženi navijač Čelika, ali onu raju između koja konta da li otići na tekmu ili kafu nećeš privuć ulaznicom od 7 maraka.

Stavi je 5 da može oboje. :)

Elem nejse...
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 15 jun 2023, 13:20

Da pojeftinimo i clanske na 20KM i 12ti igrac nek bude 120KM umjesto 1200 :zviz:

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 15 jun 2023, 13:27

Truhlo je napisao/la:
15 jun 2023, 13:20
Da pojeftinimo i clanske na 20KM i 12ti igrac nek bude 120KM umjesto 1200 :zviz:
Da vodimo normalne rasprave? Ili ono mora biti kako je zacrtano?
Celik!3,2,2.

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 15 jun 2023, 13:37

Nera1982 je napisao/la:
15 jun 2023, 10:22
Ovako u ovoj praksi teško, ali moglo bi kada bi se karte mogle kupovati online kao svugdje u svijetu.Recimo odeš na stranicu kluba i tu da postoji tickets shop odjeljak.Uđeš i tu da stoji kao stadion i da mozes da izaberes tribinu i sjedište, kao kada kupuješ kartu za avion pa biraš sjedište.E sad kada izabereš sjedište i platiš, da dobiješ kartu u vidu pdf formata i na toj karti da imaš prvo jedinstveni bar kod koji će se generisati, jer mi već ulazimo na osnovu bar koda a ne na otkidanje karti i zato je u praksi izvodljivo.Zatim imaš na karti na koji sektor možeš samo da uđeš kao i sada, a sektor bi se određivao automacki tj. koje sjedište izabereš tamo bi bilo određeno naravno koja sjedišta kojem sektoru pripadaju.I na kraju broj sjedala.I samo sebi isprintaš ili na mobitelu ostaviš sliku i provućeš bar kod kroz sadašnji skener.

Na taj način bi klub uštedio i na tiskanju karti svaki put, a mogao bi neko uzeti karte mjesec dana unaprijed za neku utakmicu, imaš recimo listu za polusezonu i tu odprilike 7 domaćih utakmica pa biraj na koju želiš prisustvovati.
Zatim bi se i smanjila gužva.Sad zamislite na tim kartama imate i sponzore gdje vi niste platili tiskanje karte, još ako je masni papir to je skuplje, a vako ste uzeli novac od sponzora a 0 uloženo.
Ovo je jako izvodljivo, pogotovo što danas čak i moja nena od 70 godina lista po mobitelu.
Iznenadili bi se kad bi vidili kako bi kod našeg naroda to prolazilo glat lagano bez nekog naguravanja kao sto mislite,samo jednu utakmicu da bude tako, jer ipak danas je svako tako kupovao već kartu,da li za avion,kino,pozorište...
Inače radio sam ovaj tickets shop projekat na web stranici za jednu firmu, tako da znam da je glat prolazilo sve a ušteda velika,što u novcu što vremenu.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.