FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
86
50%
Prolazak u Play off
36
21%
Grupnu fazu
49
29%

Ukupno glasova: 171

nokee
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la nokee » 16 jun 2023, 07:58

Evo ga Soldo zavrsen, Delac nadam se isto. Ostaje jos najteza pozicija vjerovatno. taj neki AM. Ko nam je tu u igri?
Što se Solde tice, ako mu se mogu zavrsiti nasi papiri, mislim da je dobar potez definitivno. **** je pisao da je jos uvijek i Đumić u igri.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 16 jun 2023, 08:04

joker90 je napisao/la:
16 jun 2023, 07:50
Soldo djeluje kao solidno rješenje za stopera, nije neka aman klasa, ali nije ni taraba. Aylah draga, radite nešto od tog stadiona, pa stadion nam se zove Asim Ferhatović Hase, ne zove se Nazif Gljiva majku vam yebem da nam gore rastu pečurke. Hoćemo ŠAMPIONE na Koševu, a dobili šampinjone jbt.. :lol:
:rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 16 jun 2023, 08:08

sa Đumića spadosmo na Soldu, Zrinjski je i dalje za nas svemirski broj realno. Pa dobro svaki igrač će prije doći u prvaka nego u 4. ekipu na tabeli. Znači sljedeće sezone opet cilj evropa

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 16 jun 2023, 08:12

belosevic23 je napisao/la:
16 jun 2023, 08:08
sa Đumića spadosmo na Soldu, Zrinjski je i dalje za nas svemirski broj realno. Pa dobro svaki igrač će prije doći u prvaka nego u 4. ekipu na tabeli. Znači sljedeće sezone opet cilj evropa
A koga je to Zrinjski doveo a kao nismo mogli mi ?

Njima je otiša Ćuže, Ilinković i Sučić 3 pravo bitna igraca od toga 2 u21.. Mi sa pravim trenerom bi ih skinuli sa trona to ti garantujem. Po pozicijama nisu jaci od nas 100%

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 16 jun 2023, 08:21

nokee je napisao/la:
16 jun 2023, 08:12

Njima je otiša Ćuže, Ilinković i Sučić 3 pravo bitna igraca od toga 2 u21.. Mi sa pravim trenerom bi ih skinuli sa trona to ti garantujem. Po pozicijama nisu jaci od nas 100%
Vidjet ćeš sve opet naredne sezone, mi svoje igrače posmatramo kroz ružičaste naočale, a protiv zrinjskog u zadnjih 6-7 utakmica samo jedna pobjeda.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 16 jun 2023, 08:26

Ovo sam pronašao za Soldu:

Soldo je dio slavne generacije 1998. koja je vjerojatno najbolje što je Dinamova škola izbacila u novijoj povijesti (Dani Olmo, Amer Gojak, Borna Sosa, Nikola Moro....). Međutim, nikada nije dobio pravu priliku u prvoj momčadi te je cijelu svoju seniorsku karijeru proveo na posudbama. Soldo je igrao za Lokomotivu, Cibaliju, Rudeš, Slaven Belupo, finski KuPS (osvojio titulu prvaka Finske) i već mađarski Diósgyõr. Inace, sa gore pomenutim igračima je izborio polufinale juniorske Lige prvaka, ali ih je UEFA izbacila zbog neke administrativne greške.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 16 jun 2023, 08:30

16 jun 2023, 08:21
nokee je napisao/la:

Vidjet ćeš sve opet naredne sezone, mi svoje igrače posmatramo kroz ružičaste naočale, a protiv zrinjskog u zadnjih 6-7 utakmica samo jedna pobjeda.
Pa i vidjet ćemo da je ovo sve bila zaostavština Jakirovića, a nikakva zasluga Rendulića.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 16 jun 2023, 08:33

nokee je napisao/la:

Kažeš svaki će igrač prije doci u prvaka, ja te pitam kojeg su to oni igrača doveli da mi nismo mogli? Znaci pada u vodu to. Oni imaju nekoliko stvari koje mi nemamo zato i dominiraju. Konstanta, pobjednički mentalitet, ogromno samopuzdanje i puuuno manji pritisak.
Ako malo bolje pratiš situaciju sa ovim zadnjim dovođenjima vidjeces jasnu razliku, a to je da dovodiš igrače koji nisu na zalasku karijere, koji nisu u padu karijere da ih vračaš u zivot, dovode se igrači koji su igrali bitnu ulogu u svojim klubovima, čak se prvi put placaju obestecenja, okrenuta je tu prica za 360 stepeni.
Nisu to ružicaste naočale druže, ako si objektivan vidiš to.
Isto tako ne gledam kroz ružicaste naočale pa vidim da na klupi nemamo stručnjaka koji ce to posloziti. Iako bi mogao reci izborio je zadani cilj kad niko nije vjerovao u to. Eto to nas može koštati najvišeg plasmana, titule.

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 16 jun 2023, 08:41

joker90 je napisao/la:
16 jun 2023, 07:50
Soldo djeluje kao solidno rješenje za stopera, nije neka aman klasa, ali nije ni taraba. Aylah draga, radite nešto od tog stadiona, pa stadion nam se zove Asim Ferhatović Hase, ne zove se Nazif Gljiva majku vam yebem da nam gore rastu pečurke. Hoćemo ŠAMPIONE na Koševu, a dobili šampinjone jbt.. :lol:
Hahaahhaahhahah kakav brat

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 16 jun 2023, 08:43

nokee je napisao/la:
16 jun 2023, 08:33
nokee je napisao/la:

Kažeš svaki će igrač prije doci u prvaka, ja te pitam kojeg su to oni igrača doveli da mi nismo mogli? Znaci pada u vodu to. Oni imaju nekoliko stvari koje mi nemamo zato i dominiraju. Konstanta, pobjednički mentalitet, ogromno samopuzdanje i puuuno manji pritisak.
Ako malo bolje pratiš situaciju sa ovim zadnjim dovođenjima vidjeces jasnu razliku, a to je da dovodiš igrače koji nisu na zalasku karijere, koji nisu u padu karijere da ih vračaš u zivot, dovode se igrači koji su igrali bitnu ulogu u svojim klubovima, čak se prvi put placaju obestecenja, okrenuta je tu prica za 360 stepeni.
Isto tako ne gledam kroz ružicaste naočale pa vidim da na klupi nemamo stručnjaka koji ce to posloziti. Iako bi mogao reci izborio je zadani cilj kad niko nije vjerovao u to. Eto to nas može koštati najvišeg plasmana, titule.
Sve ok, ali evo ne vidim kakav je upgrade Soldo u odnosu na Martinovića i npr. Drobarova. Po meni nikakav, i šta očekivati u narednoj sezoni kad iste igrače dovodiš

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 16 jun 2023, 08:49

izdzezveubrazil je napisao/la:
16 jun 2023, 08:30
nokee je napisao/la:

Pa i vidjet ćemo da je ovo sve bila zaostavština Jakirovića, a nikakva zasluga Rendulića .
Apsolutno se sa ovim slazem.
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

72220
Kontakt:

Post Postao/la 72220 » 16 jun 2023, 08:53

https://www.transfermarkt.at/dele-alli/ ... ler/207929

Ajdee potpisuj da ti dignemo karijeru

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 16 jun 2023, 08:56

16 jun 2023, 08:43
nokee je napisao/la:

Sve ok, ali evo ne vidim kakav je upgrade Soldo u odnosu na Martinovića i npr. Drobarova. Po meni nikakav, i šta očekivati u narednoj sezoni kad iste igrače dovodiš
Ni Drobarov, ni Martinović ni Šerbečić, ni Soldo nisu ništa bolji od Darka Lazića, njemu je trebalo ponuditi minimum dvogodišnji ugovor na kraju pretprošle sezone. Ni jedan štoper nakon Lazića nije bio neki upgrade.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 16 jun 2023, 08:57

16 jun 2023, 08:43
nokee je napisao/la:

A ti si kao gledao Soldu pa znaš da je nikakav upgrade? Sa druge strane smanji ocekivanja ako mislis da mi možemo dovesti Ahmedhodžića na CB pa da budeš kao zadovoljan. Zrinjski prvak, igrace Lp pa im pojacanje iz Stupčanice, sve ok.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 16 jun 2023, 08:57

ja sam vam rekao odmah na pocetku,odbijeni su englezi i dovedena grcko madjarska firma za izgradnju terena
Englezi se smijali na ponudu i rekli da je to nemoguce.
da bi ti grci kasnije po evropi hodali i iznajmljivali masine,a neko iz te firme je dobar sa ovima iz RS-a.
to je u startu odmah bilo osudjeno na propast.
da smo travku po travku sijali do sad bi imali travnjak ko Vembli
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 16 jun 2023, 09:05

Samozdravlje je napisao/la:
16 jun 2023, 01:08
ubipara je napisao/la:
15 jun 2023, 22:41

Pa narod i jeste kriv za sve sto nam se desava u drzavi a i u drustvu generalno. Zaostali smo za svijetom 50 godina u svakom smislu, i tehnoloski a i mentalno. Ko ce otici da napise clanak kad vico i kompanija kupuju medije preko karti za reprezentaciju i time se ovi prodaju za sitno? Ovi tkzv mediji su se prodali za karte da mogu u portugal ici, guzica puta malo da vidi, radi toga niko nista ni ne obavjestava kako treba. Mislis li da nisu do sada mogli bar 10 clanaka napisati o ovome? Ili cak o regularnosti takmicenja u kojem sudije svaku utakmicu JAVNO guraju borac i pomazu im direkno a i indirekno sa kartoniranjem protivnka itd. Dovoljno je samo vidjeti izjave svakog trenera u ligi poslije utakmica u Bl da se shvati o cemu se ovdje radi. A sto je najgore svi se budale prave, niko ne vidi sta se desava a svi oci imaju.
Pametnom dosta da se vidi o cemu se ovdje zapravo radi.

To pljuvanje po narodu i državi je isfurano. Evo Europljanin nam dovede vlast kako je želio. AFERIM, pa daj onda reci bar da nije lijepo da se Bosanac ode rukovati s Putnom. To je normala. Svi ljudi koji gotive BiH znaju da ovo nije evropsko redanje stvari. Nemojmo se praviti naivni i slijepi i ne vidjeti da ova država smeta onima koji se pitaju, ali još jedna agresija ni njima (Europi) ništa dobro ne bi donijela.
To kao ne znaju Zapadnjaci ne znaju ko koči državu u svim sferama, pa i u sportu. Nemojmo se praviti naivni i kao ne vidimo kako susjedi i komšije samo čekaju priliku da ugase BiH, ali kurqo s gašenjem BiH gase se i oni ovaj put.

Možemo pričati o stoperima,golmanima jer imamo ovakvu kakvu drzavu i dobro je imamo hvala Bogu . Ko su nam dušmani dobro imamo reprezentaciju u svim sportovima.

NEMOJ NA NAROD , NAJBOLJI JE NA DUNJALUKU. Udri po pojedincima koje kontrolira Zapad iz svih stranaka bez izuzetaka. Najsolidarniji narod u Evropi, ali ne odgovara Zapadnim moćnicima. NEMOJ NA NAROD.

Pljuj mladiću Mirvića, pljuj bojkot, pljuj antibojkot , pljuj stadion sve pljuj, ali NAROD NE , PA I TI I TVOJI NAJMILIJI SA MNOM I SA MOJIM NAJMILIJIM SMO TAJ BOSANSKI NAROD . KOME MI TO NE DAMO DA NAPREDUJE I KOME MOŽEMO ŠTA ZABRANITI. OVOM NARODU O KOJEM POGRDNO GOVORIŠ BRANE SVE , PA I YEBENI ZAKON O SPORTU, NEMOJ BRATE NA NAROD, EVO NEMA SDA LOPOVA , EVO DEMOKRATA,DAJTE DA DISEMO, DAJTE YEBENI ZAKON O SPORTU, AKO MOZETE ZAOBILAZITI USTAV ( OK- ZA NASE DOBRO :kafa: ) KOME SMETA ZAKON O SPORTU, UVODI GA , KAD MOŽEMO USTAV MJENJAT, PA TO JE SITNICA. NE OVAJ NAROD NE ZASLUŽUJE NI TO.
OVO NAPISA PENZIONER, BORAC SA 530 KM PENZIJE.
VJEČANA DA NAM JE BiH I NJEN NAROD KOJI JE DOŽIVLJAVAJA KAO SVOJU DRZAVU. :bih:
Izvini, ali mislim da nisi shvatio sta sam htio da kazem pa cu ti pojasniti. Nisam ja rekao da nas narod ne valja ili da pljujem po nama, samo sam rekao da smo mi kao narod bezvoljni ikakve promjene da uradimo i to sve sto si gore naveo je do naroda zapravo, kako? Tako sto mi moramo da shvatimo da je narod = drzava kada narod ustane da se bori protiv tih pojedinaca koji kvare sliku o nama tada ce nam i biti bolje, sve dok NAROD bezvoljno gleda sta se desava oko nas i pije kafe po vazdan i to prepricava svakodnevno u drustva nama nece biti bolje nikada. Mi ocekujemo pomoc stranaca a ustvari nismo ni svjesni da mi kao narod imamo mogucnost da radimo promjene, nas je problem sto mi nismo slozni i nismo istrajni da radimo promjene, evo otisao je SDA dosli su neki novi, ima li nekih promjena?

Poenta posta je bila ta da NAROD treba ustati i pokazati otpor vici i kompaniji na njihovo ocit kriminal i za terene na kojima su oprali pare a dobili smo gori teren nego sto smo imali, da narod treba da kaze dosta guranju borca iz kolo u kolo. Pa pogledaj izjave trenera nakon utakmica u BL, ne smiju javno da kazu da su pokradeni jer ce dobit kaznu od 500km zato i sute i trpe. Jel to u redu? Znaci zbog 500km ti ces presutit da si pokraden e tu je narod kriv sto gleda i trpi svu nepravdu koje nam se godinama desavaju. Sto se medija tice, oni su krivi sto se prodaju za jos manje od 500km, oni se prodaju da bi mogli ici sa reprezentacijom na gostovanja, nedo Bog da napisu istrazivacki clanak o tome kolko je gigovic puta sudio borcu, kolko je borac puta pobjedio kad je on sudio, kolko je borac imao zutih u tim utakmicama a kolko protivnici, kolko su protivnici faula napravili a koliko borac itd. Isto tako za ove terene, nedo Bog da se napise neki clanak o tome kako je u BL drugacija podloga postavljena u odnosu na Kosevo, jer da to urade odma bi znacilo da gube privilegiju da putuju sa reprezentacijom i guzica da vidi puta.

Ti si ovaj post okrenuo politicki a nije to bila poenta posta.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 16 jun 2023, 09:06

soldo je solidan, nije ni zeljkovic nista bolji. prednost mu je lijeva noga i odigrana full sezona u finoj ligi. ocekujem da igra pocetnu i nadam se da ce mu zavrsiti nas pasos.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

72220
Kontakt:

Post Postao/la 72220 » 16 jun 2023, 09:11

muhamedhulk je napisao/la:
16 jun 2023, 09:06
soldo je solidan, nije ni zeljkovic nista bolji. prednost mu je lijeva noga i odigrana full sezona u finoj ligi. ocekujem da igra pocetnu i nadam se da ce mu zavrsiti nas pasos.
Nisam ni ja baš impresioniran, ali kada vidim da je isto godište kao i Besim okej, nadam se da će se moći registrovati kao :bih:

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 16 jun 2023, 09:12

Koga je to zrinjski doveo? Luku marina iz istre. Canadjiju iz sibenika koji je ispao iz lige. Dovedu igraca iz druge hrvatske msm iz ploca neki klub. Kozulja koji u zadnje 2 godine ima 3 nastupa.momka iz stupcanice.i tako dalje. I sad su kao ti igraci po mjeri a nama kad dodje stoper koji ima preko 100 nastupa u HNLu i ponikao u Dinamu gdje je igrao za prvi tim par tekmi+ prosao sve omladinske selekcije hrvatske onda je to **** igrac. **** je zato sto dolazi nama a ne ide u Zrinjski. Nakon 10 godina haman od dolaska investitora i dalje se lozite samo na imena sa karijerom. Taj isti Djumic i da dodje ovdje vece su sanse da ce imati bol u predjelu k nego sto ce gristi na terenu.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 16 jun 2023, 09:13

Sta bi s Djumica u konacnici?
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: alacious, Google Adsense [Bot], HZbec, JavierBosnia, rimljanin90, SamoDaKazeem, samoFKS, Seipronto, skoJaa, tuzlanskinacin i 57 gostiju.