Portugal:BiH17.06.2023/ BiH:Luksemburg 20.06.2023.
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Portugal:BiH17.06.2023/ BiH:Luksemburg 20.06.2023.
Ova generacija uopste nije losa uz Hadzikadunica u formi, Krunica i Demirovica bi bila jos cvrsca i kompaktnija..Dobili smo Barisica koji bi mogao da bude vrhunski igrač iz liga petice zajedno sa Ahmedhodzicem i Hadzikadunicem, Deda je igrac koji ce ako bog da biti svijetska klasa, Gazibegovic i Kolačinac nek se bore, Tahirovic takodjer momak koji ce sve vise napredovati podsjeća na Rahimica,
Pjanic uz Dzeku moze jos dati ruke, Krunic, Hadziahmetovic, Cimirot i Prcic koji je nedorecen al nadam se da ce pronaci klub koji ce ga stabilizovati.
Demirovic,Hamulic i Prevljak i nadam se Tabakoviću uz malo sreće i više nego dobra reprezentacija koja ima sanse.
Ako bog da idemo dobiti Luksemburg pa sta bog da do kraja godine, kako vrijeme bude prolazilo bicemo sve kompaktniji i bolji, jedino nam gori na golmanskoj poziciji, Kovacevic je bio rijesenje ali desilo se sta se desilo i to je to idemo dalje glavu gore.
Pjanic uz Dzeku moze jos dati ruke, Krunic, Hadziahmetovic, Cimirot i Prcic koji je nedorecen al nadam se da ce pronaci klub koji ce ga stabilizovati.
Demirovic,Hamulic i Prevljak i nadam se Tabakoviću uz malo sreće i više nego dobra reprezentacija koja ima sanse.
Ako bog da idemo dobiti Luksemburg pa sta bog da do kraja godine, kako vrijeme bude prolazilo bicemo sve kompaktniji i bolji, jedino nam gori na golmanskoj poziciji, Kovacevic je bio rijesenje ali desilo se sta se desilo i to je to idemo dalje glavu gore.
Bit ćeš opet prvak čest 1946
Saraj'vo ko nekad želja nam je jedina!!!
Ooooo sta se desilo,pa te ludo volim saraj'vo
Saraj'vo ko nekad želja nam je jedina!!!
Ooooo sta se desilo,pa te ludo volim saraj'vo
- BenjooJutub
- Kontakt:
Napravili smo smjenu generacija, a i imamo zagarantovan baraž, a ni direktan plasman nije isključen. Dakle, nije loše.
Činjenica je da smo zadnje 4 godine u padu, ali ja bih sad potpisao isti takav pad, kada bi ponovo dobili igrače kakve smo sada dobili.
Barišić (21)
Dedić (20)
Kao Maicon iz Intera.
Gazibegović (23)
Ahmedhodžić (24)
Tahirović (20)
Hamulić (22)
Na čekanju su još Jašić (19), Omić (20), Huseinbašić (21), Krdžalić (18), Bistrić (19), Kikanović (23)...
Dodaj tu još ove iskusnije sa 25 godina, Demirovića, Hadžiahmetovića, Hadžikadunića... Za mene je ovo nevjerovatno jaka reprezentacija, ako uzmemo u obzir da ni jedan igrač nije produkt naše lige.
Naše igrače sa ovih prostora obično krasi kasno sazrijevanje. Kada bi uzeli za primjer našu zlatnu generaciju, sve i jedan igrač izuzev Pjanića i djelimično Kolašinca, bio je prosjek sa svoje 23-24 godine. Tek oko 25 godine kod nas kreće mentalni a Bgm i fizički razvoj.

Činjenica je da smo zadnje 4 godine u padu, ali ja bih sad potpisao isti takav pad, kada bi ponovo dobili igrače kakve smo sada dobili.
Barišić (21)
Dedić (20)

Gazibegović (23)
Ahmedhodžić (24)
Tahirović (20)
Hamulić (22)
Na čekanju su još Jašić (19), Omić (20), Huseinbašić (21), Krdžalić (18), Bistrić (19), Kikanović (23)...
Dodaj tu još ove iskusnije sa 25 godina, Demirovića, Hadžiahmetovića, Hadžikadunića... Za mene je ovo nevjerovatno jaka reprezentacija, ako uzmemo u obzir da ni jedan igrač nije produkt naše lige.
Naše igrače sa ovih prostora obično krasi kasno sazrijevanje. Kada bi uzeli za primjer našu zlatnu generaciju, sve i jedan igrač izuzev Pjanića i djelimično Kolašinca, bio je prosjek sa svoje 23-24 godine. Tek oko 25 godine kod nas kreće mentalni a Bgm i fizički razvoj.

-
- Kontakt:
Ekipa ima potencijal ali sa ovakvim strucnjakom na klupi, uvjeren sam da smo uzalud potrosili jos jedne kvalifikacije.
I onda citas ovdje "ako ovo i ono nismo ni zasluzili".
Pa hajmo ne-zasluzit ali pobjedit, plasirat se totalno nezasluzeno? Evo jel Slovacka zasluzila da dobije tekmu?
Tacno. Barisic se pokazao kao odlicno pojacanje i veliki dobitak. Uz Hadzikadunica i Ahmedhodzica, za kojeg je sve vec receno, za odbranu nema zime narednih 10 godina. Dedic je vec sad igrac za neku od Liga petice. Jedan od problema ove reprezentacije je sredina terena i nedostatak box to box veznjaka, kakvog moderni fudbal trazi. Cimirot i Hadziahmetovic imaju odredjene kvalitete, ali te kvaliteti dolaze do izrazaja uglavnom na nasoj polovini prilikom defanzivnih zadataka, u igri prema naprijed jednostavno to nije to. Kakva je situacija sa Gigovicem iz Midtjyllanda? Da li je neko pratio njegove nastupe i ima li on kvalitet da unaprijedi nasu igru prema naprijed?
-
- Kontakt:
Pratio sam ja Gigovica. Jeste relativno mlad, ali nije on po mom igrac koji ce nam bas unprijediti igru kao npr Ahemdhodzic ili Dedic na svojim pozicijama. Nije taj level. Gigovic se treba pratiti i moze biti interesantan za nas kao dio reprezentacije, ali ga ne vidim vise od toga.Herson je napisao/la: ↑18 jun 2023, 09:33Tacno. Barisic se pokazao kao odlicno pojacanje i veliki dobitak. Uz Hadzikadunica i Ahmedhodzica, za kojeg je sve vec receno, za odbranu nema zime narednih 10 godina. Dedic je vec sad igrac za neku od Liga petice. Jedan od problema ove reprezentacije je sredina terena i nedostatak box to box veznjaka, kakvog moderni fudbal trazi. Cimirot i Hadziahmetovic imaju odredjene kvalitete, ali te kvaliteti dolaze do izrazaja uglavnom na nasoj polovini prilikom defanzivnih zadataka, u igri prema naprijed jednostavno to nije to. Kakva je situacija sa Gigovicem iz Midtjyllanda? Da li je neko pratio njegove nastupe i ima li on kvalitet da unaprijedi nasu igru prema naprijed?
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Vezni red je sinoc kvalitetno odradio, napadaci slabije a trojica stopera su po meni bili najgori.
Rukfašove izmjena su nas koštala dva gola ali smo stvoriili i nekoliko prilika, bili smo dinamicniji i direktniji.
Rukfašove izmjena su nas koštala dva gola ali smo stvoriili i nekoliko prilika, bili smo dinamicniji i direktniji.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
igrali smo protiv grebenog portugala u gostima, naravno da ce stoperi imati najvise vidljivih gresaka.
Meni je dzekin promasaj gori od svake stoperske greske.
ocekivan poraz, idemo uzeti ocekivanu pobjedu i tjt.
Nema ova ekipa jos uvijek kapacitet da se nosi sa top10 ekipama evrope, mozda za par godina, mnogi obecavaju.
btw, ako pusti hamulu sa lanca na ove nesretnike u utorak, 2 ce im zabiti do poluvremena.
Meni je dzekin promasaj gori od svake stoperske greske.
ocekivan poraz, idemo uzeti ocekivanu pobjedu i tjt.
Nema ova ekipa jos uvijek kapacitet da se nosi sa top10 ekipama evrope, mozda za par godina, mnogi obecavaju.
btw, ako pusti hamulu sa lanca na ove nesretnike u utorak, 2 ce im zabiti do poluvremena.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
@babino, Hamula je zapratio nekog lika na IG. Uglavnom, pripremi se da gledamo Super Lig.
⚜️~⚜️~⚜️
ako ode u tursku, odustajem od njega:-)DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑18 jun 2023, 10:15@babino, Hamula je zapratio nekog lika na IG. Uglavnom, pripremi se da gledamo Super Lig.
zar tuluz nije mijenjao trenera koji im je kup donio zbog hamule?
a opet, odradio je pola godine kao i svugdje, vakat za novu destinaciju:-)
-
- Kontakt:
Nek se poselami s ozbiljnom karijerom ako ode u Tursku.
1921
-
- Kontakt:
Ljudi sta je sa onim Chapmanom, jel prezivio utakmicu, vidim ne oglasava se 

👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
-
- Kontakt:
Ne znam šta ste očekivali da ćemo se mi vaditi na Portugalu, stvarno mi nije jasno. Na momente se vidjelo da ima neke ideje, ali na kraju je kvalitet Portugala presudio i nema tu puno priče. Što se tiče igrača iz PL BIH, slušam kukanje još od Peteva kako nema igrača iz PL BIH. Čovjek je pozvao dvojicu najboljih (Bilbiju kao najboljeg i Varešanovića kao vjerojatno najboljeg mladog igrača), a ljudi onda počnu pričati kako je neka štela, kako on nije za reprezentaciju, kako mu je Džeko sredio poziv i šta sve ne. Varešanović je za ovih 15-ak minuta odigrao i više nego korektno i podrška momku. Hamulić isto. Portugal što prije arhivirati i okrenuti se Luksemburgu.
I ja sam se isto pito i onda skonto da mi je na listi gnjavatora, provjeri mozda je i kod tebe isto19vendetta87 je napisao/la: ↑18 jun 2023, 10:40Ljudi sta je sa onim Chapmanom, jel prezivio utakmicu, vidim ne oglasava se![]()

naprijed rejal
Kvalitet i iskustvo su presudili. Da je ušla ona Džekina, možda bi drugačije bilo, na njima bi bio pritisak. Čak i nismo odigrali loše, zaslužili smo gol i mislim da rezultat nije "realan". Kad se ovo malo uigra, biće bolje. Portugal je prejak.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
Ma cak i da je usla izgubili bismo jer je portugal igrao na 40% mogucnosti da se ne lazemo.
naprijed rejal
Ima i ta, čim su pojačali pred poluvrijeme, uvalili su nam.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
https://sportsport.ba/fudbal/hrvatska-n ... rao/452977
Koji im je ****? Oni baš hoće da izgube večeras.
Koji im je ****? Oni baš hoće da izgube večeras.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Tako je @babino, Dzekin promašaj je veća "greska" od bilo koje pogreške naših stopera. Isto sam pisao.
Kada su svi zdravi, imamo mi dobru ekipu, bez imalo dileme. Ekipu koja zaslužuje EP.
Kao sto sam sinoć pisao, do kraja kvalifikacija imamo idealan raspored, i da su nama dali da ga sastavljamo, mislim da bolje ne bismo isplanirali.
Igrači su se sinoć istrosili ali snaga se mora pronaći za Luksemburg. Kao sto mnogi napisase, ako ih ne možeš pobijediti kod kuće onda piši propalo. Mada bi nakon toga išla priča da je i Slovačka kiksala kod kuće protiv njih.
Dakle, u sledece 4 utakmice 2x Lihtenštajn, Luksemburg kod kuće i Island u gostima.
Kada su svi zdravi, imamo mi dobru ekipu, bez imalo dileme. Ekipu koja zaslužuje EP.
Kao sto sam sinoć pisao, do kraja kvalifikacija imamo idealan raspored, i da su nama dali da ga sastavljamo, mislim da bolje ne bismo isplanirali.
Igrači su se sinoć istrosili ali snaga se mora pronaći za Luksemburg. Kao sto mnogi napisase, ako ih ne možeš pobijediti kod kuće onda piši propalo. Mada bi nakon toga išla priča da je i Slovačka kiksala kod kuće protiv njih.

Dakle, u sledece 4 utakmice 2x Lihtenštajn, Luksemburg kod kuće i Island u gostima.
Po meni je Portugal uz Francusku najkompletnija reprezentacija svijeta u ovom trenutku. Kada pogledate igrace...od golmana koji je procijenjen za najskupljeg odmah poslije donnarume, do igraca u polju koji mahom igraju za city, bayern, dortmund, psg i ostale velikane.
Ja cak smatram da oni igraju jako lose uz ovog selektora Martineza. Morali bi biti mnogo dominantniji generalno i protiv jacih reprezentacija. Onakvom igrom od sinoc bi vjerovatno protiv neke ozbiljne reprezentacije primili najmanje 2 gola.
Mada se to moze opravdati cinjenicom da su vjerovatno bili svjesni da nismo opasni, pa su se usmjerili vise na napad, a ne odbranu.
Ja cak smatram da oni igraju jako lose uz ovog selektora Martineza. Morali bi biti mnogo dominantniji generalno i protiv jacih reprezentacija. Onakvom igrom od sinoc bi vjerovatno protiv neke ozbiljne reprezentacije primili najmanje 2 gola.
Mada se to moze opravdati cinjenicom da su vjerovatno bili svjesni da nismo opasni, pa su se usmjerili vise na napad, a ne odbranu.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 28 gostiju.