Prošla je era ljepote u fudbalu. Svi igraju na rezultat i zbog toga svaka utakmica izgleda ko duel fenjeraša u Seriji A 90ih.DeeWa je napisao/la: ↑18 jun 2023, 11:20Po meni je Portugal uz Francusku najkompletnija reprezentacija svijeta u ovom trenutku. Kada pogledate igrace...od golmana koji je procijenjen za najskupljeg odmah poslije donnarume, do igraca u polju koji mahom igraju za city, bayern, dortmund, psg i ostale velikane.
Ja cak smatram da oni igraju jako lose uz ovog selektora Martineza. Morali bi biti mnogo dominantniji generalno i protiv jacih reprezentacija. Onakvom igrom od sinoc bi vjerovatno protiv neke ozbiljne reprezentacije primili najmanje 2 gola.
Mada se to moze opravdati cinjenicom da su vjerovatno bili svjesni da nismo opasni, pa su se usmjerili vise na napad, a ne odbranu.
Portugal:BiH17.06.2023/ BiH:Luksemburg 20.06.2023.
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Portugal:BiH17.06.2023/ BiH:Luksemburg 20.06.2023.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
- Chapman1886
- Kontakt:
Momci su odigrali super u odnosu na svoje mogucnosti. Svi mi mozemo pametovati, ali izgubiti od Portugala i slicnih nije nikakva sramota. Ja ne znam za sto mi sebe smatramo. Jedina drzava u evropi koja nema moderan nacionalni stadion. Drzava gdje je korupcija, sudjenje i sl ravno africkim plemenima. Svaka cast momcima. Idemo dalje.
Samo Sloboda | COYG
Ti si zaslužio odmor. Ohani malo od tastature/mobitela.Chapman1886 je napisao/la: ↑18 jun 2023, 11:47Momci su odigrali super u odnosu na svoje mogucnosti. Svi mi mozemo pametovati, ali izgubiti od Portugala i slicnih nije nikakva sramota. Ja ne znam za sto mi sebe smatramo. Jedina drzava u evropi koja nema moderan nacionalni stadion. Drzava gdje je korupcija, sudjenje i sl ravno africkim plemenima. Svaka cast momcima. Idemo dalje.

Zadnja izmjena: TheClown, dana/u 18 jun 2023, 12:13, ukupno mijenjano 1 put.
"Kod nas je reprezentacija kao da dođeš na odmor.
Kolači,porodica,pokloni a onda idu utakmice i tu si mrtav."
"Imamo malo preveliko mišljenje o nama.
Moje mišljenje o ekipi koja se plasirala na Svjetsko je da smo tada bili prosječni."
Kolači,porodica,pokloni a onda idu utakmice i tu si mrtav."
"Imamo malo preveliko mišljenje o nama.
Moje mišljenje o ekipi koja se plasirala na Svjetsko je da smo tada bili prosječni."
Solidna tekma sinoć, mislim da niko ko prati reprezentaciju uopšte nije doveo u pitanje to da će igrači dati sve od sebe protiv Portugala, jer naši uvijek odigraju maksimalno angažovano protiv najjačih. I po ko zna koji put ovo pišem, ali kamo sreće da se ovako angažovano odigra u važnoj tekmi protiv sebi ravnog protivnika (tipa Slovačka u martu, ona Finska u prošlim kvalifikacijama i tako dalje, da ne idemo u prošlost sa mnogim primjerima).
Mi ako budemo sposobni i odigramo angažovano u svim preostalim tekmama do kraja kvalifikacija (ne računajući drugu protiv Portugala), mi ćemo ići na Euro i tu nema nikakve dileme.
Ali, naravno, mi to nikada tako ne uradimo i ja mislim da svi mi ovdje znamo da će nam se do kraja kvalifikacija desiti još jedno "pomračenje uma" kao protiv Slovaka u martu, samo je pitanje hoće li to biti protiv Luxa, Islanda ili ponovo Slovačke. Nažalost, ali tako je yebiga, ja sam lično izgubio povjerenje da naši to mogu izvući, a i ne izgubio ga koliko smo puta do sada pokazali seljački mentalitet i odigrali loše kada je najpotrebnije.
Što se tiče utakmice sinoć, odigrano u skladu sa mogućnostima, na kraju je prelomio taj suhi kvalitet gdje njihovi igrači igraju u najboljim svjetskim klubovima dok pola naše prve postave nikada nije prismrdilo timu u ligi petice, a kamo li da je igralo u vrhunskom timu.
Gledajući igrače pojedinačno, ovako ukratko da napišem za mene najbolji Dedić, pa iza njega Ahmedhodžić. Momci će definitivno u narednih 10-ak godina (samo da ih povrede zaobiđu) postati odlični evropski igrači.
Cimirot je također odigrao odličnu tekmu, možda i najbolju od kako je zaigrao za repku, ali i kao takav nije napravio neku razliku jer yebiga, dečko igra na duplo slabijem nivou od portugalskih igrača.
Saničanin u skladu sa svojim (ne)mogućnostima, uz Amira i Miru vjerovatno najlošiji. Barišić dobar, kasnio je u pravljenju ofsajd zamki ali okej dečko je tek debitovao i za ovakvo teško gostovanje odigrao je fino. Nadam se da će u budućnosti biti još bolji, talenta ima, najviše mi se kod njega svidjela mirnoća u pasu pod presingom, kao i iznošenje lopte u par navrata, i tu odmah vidiš je li igrač može postati dobar ili će biti nivo Saničanina kojem Portugalci "kradu" loptu iz nogu.
Šeha prosjek, hajde makar nas nije traumirao sa pas igrom, ali generalno ne pravi nikakvu razliku iako će on sasvim sigurno biti prvi golman do kraja ovog ciklusa tu nema dileme jbg.
Kolašinac tako-tako, ništa specijalno, mene je najviše razočarao u par situacija gdje je imao prostora napasti njihovu lijevu stranu a on stane na loptu i daje neki pas u sredinu. Mogao bi od Dedare naučiti kako se napada protivnički igrač
Amir bezveze, puno zujanja ali malo meda, u suštini ništa neočekivano. Pjanić solidan, i ovakav kakav je jedini ima siguran pas i može nešto na prvu odigrati. Vidi se da fizički nije na nivou od prije ali u principu mene sinoć nije razočarao (iako nisam ni imao velika očekivanja).
Miro možda i najtanji, slično kao Amir puno zujanja ali malo meda, ali ni to nije neočekivano jer vjerovatno ne zna ni on šta je sinoć igrao i igrao je samo zato što je poznat kao neko ko puno trči pa eto ono daj ga na teren pa makar igrao i nekog drugog napadača.
Džeko okej, godine čine svoje, slično kao i Pjanić u par navrata pokaže klasu onda u nekom drugom momentu izgubi loptu kao da je na terminu al' eto sve u svemu ok. Šteta one šanse na 0-0, ono bi Edin prije 2-3 godine zavukao pod prečku žmireći.
Mi ako budemo sposobni i odigramo angažovano u svim preostalim tekmama do kraja kvalifikacija (ne računajući drugu protiv Portugala), mi ćemo ići na Euro i tu nema nikakve dileme.
Ali, naravno, mi to nikada tako ne uradimo i ja mislim da svi mi ovdje znamo da će nam se do kraja kvalifikacija desiti još jedno "pomračenje uma" kao protiv Slovaka u martu, samo je pitanje hoće li to biti protiv Luxa, Islanda ili ponovo Slovačke. Nažalost, ali tako je yebiga, ja sam lično izgubio povjerenje da naši to mogu izvući, a i ne izgubio ga koliko smo puta do sada pokazali seljački mentalitet i odigrali loše kada je najpotrebnije.
Što se tiče utakmice sinoć, odigrano u skladu sa mogućnostima, na kraju je prelomio taj suhi kvalitet gdje njihovi igrači igraju u najboljim svjetskim klubovima dok pola naše prve postave nikada nije prismrdilo timu u ligi petice, a kamo li da je igralo u vrhunskom timu.
Gledajući igrače pojedinačno, ovako ukratko da napišem za mene najbolji Dedić, pa iza njega Ahmedhodžić. Momci će definitivno u narednih 10-ak godina (samo da ih povrede zaobiđu) postati odlični evropski igrači.
Cimirot je također odigrao odličnu tekmu, možda i najbolju od kako je zaigrao za repku, ali i kao takav nije napravio neku razliku jer yebiga, dečko igra na duplo slabijem nivou od portugalskih igrača.
Saničanin u skladu sa svojim (ne)mogućnostima, uz Amira i Miru vjerovatno najlošiji. Barišić dobar, kasnio je u pravljenju ofsajd zamki ali okej dečko je tek debitovao i za ovakvo teško gostovanje odigrao je fino. Nadam se da će u budućnosti biti još bolji, talenta ima, najviše mi se kod njega svidjela mirnoća u pasu pod presingom, kao i iznošenje lopte u par navrata, i tu odmah vidiš je li igrač može postati dobar ili će biti nivo Saničanina kojem Portugalci "kradu" loptu iz nogu.
Šeha prosjek, hajde makar nas nije traumirao sa pas igrom, ali generalno ne pravi nikakvu razliku iako će on sasvim sigurno biti prvi golman do kraja ovog ciklusa tu nema dileme jbg.
Kolašinac tako-tako, ništa specijalno, mene je najviše razočarao u par situacija gdje je imao prostora napasti njihovu lijevu stranu a on stane na loptu i daje neki pas u sredinu. Mogao bi od Dedare naučiti kako se napada protivnički igrač

Amir bezveze, puno zujanja ali malo meda, u suštini ništa neočekivano. Pjanić solidan, i ovakav kakav je jedini ima siguran pas i može nešto na prvu odigrati. Vidi se da fizički nije na nivou od prije ali u principu mene sinoć nije razočarao (iako nisam ni imao velika očekivanja).
Miro možda i najtanji, slično kao Amir puno zujanja ali malo meda, ali ni to nije neočekivano jer vjerovatno ne zna ni on šta je sinoć igrao i igrao je samo zato što je poznat kao neko ko puno trči pa eto ono daj ga na teren pa makar igrao i nekog drugog napadača.
Džeko okej, godine čine svoje, slično kao i Pjanić u par navrata pokaže klasu onda u nekom drugom momentu izgubi loptu kao da je na terminu al' eto sve u svemu ok. Šteta one šanse na 0-0, ono bi Edin prije 2-3 godine zavukao pod prečku žmireći.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Nakon svih ovih godina na forumu i dalje je uzitak citati tvoje komentare vezane za repku. Da smo bogdom svi ovako objektivni, a ne crno i bijelo.Raonffa je napisao/la: ↑18 jun 2023, 12:10Solidna tekma sinoć, mislim da niko ko prati reprezentaciju uopšte nije doveo u pitanje to da će igrači dati sve od sebe protiv Portugala, jer naši uvijek odigraju maksimalno angažovano protiv najjačih. I po ko zna koji put ovo pišem, ali kamo sreće da se ovako angažovano odigra u važnoj tekmi protiv sebi ravnog protivnika (tipa Slovačka u martu, ona Finska u prošlim kvalifikacijama i tako dalje, da ne idemo u prošlost sa mnogim primjerima).
Kolašinac tako-tako, ništa specijalno, mene je najviše razočarao u par situacija gdje je imao prostora napasti njihovu lijevu stranu a on stane na loptu i daje neki pas u sredinu. Mogao bi od Dedare naučiti kako se napada protivnički igrač![]()
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!
U utoral x2 i (nadam se) otkaz uhljupu...
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
Bravo!!!Rimes87 je napisao/la: ↑18 jun 2023, 12:46Nakon svih ovih godina na forumu i dalje je uzitak citati tvoje komentare vezane za repku. Da smo bogdom svi ovako objektivni, a ne crno i bijelo.Raonffa je napisao/la: ↑18 jun 2023, 12:10Solidna tekma sinoć, mislim da niko ko prati reprezentaciju uopšte nije doveo u pitanje to da će igrači dati sve od sebe protiv Portugala, jer naši uvijek odigraju maksimalno angažovano protiv najjačih. I po ko zna koji put ovo pišem, ali kamo sreće da se ovako angažovano odigra u važnoj tekmi protiv sebi ravnog protivnika (tipa Slovačka u martu, ona Finska u prošlim kvalifikacijama i tako dalje, da ne idemo u prošlost sa mnogim primjerima).
Kolašinac tako-tako, ništa specijalno, mene je najviše razočarao u par situacija gdje je imao prostora napasti njihovu lijevu stranu a on stane na loptu i daje neki pas u sredinu. Mogao bi od Dedare naučiti kako se napada protivnički igrač![]()
Potpisujem svaku rijec napisanu!!!!
Ima li gifova dedicevih driblinga?
Okey plasiramo se na Euro, zapadnemo u prihvatljivu grupu, Faruk Hadžibegić ti sjedi na klupi? Ne znam šta je gore ne otići u ovoj presmiješnoj grupi na euro ili otići na euro sa Hadžibegićem. Mi da smo imali dobrog trenera na SP2104 ko zna koje bi nam granice bile.
Upravo to ti je dokaz da ne znam ti kakve igrace imas, bez sistema se mozes nasaftat karine. Ljudi koji odlucuju o izboru selektora su ljudi koji su operisani od bilo kakvog fudbalskog znanja a dvije trecine odbora su otvoreno protiv drzave1981ultra je napisao/la: ↑18 jun 2023, 13:18Okey plasiramo se na Euro, zapadnemo u prihvatljivu grupu, Faruk Hadžibegić ti sjedi na klupi? Ne znam šta je gore ne otići u ovoj presmiješnoj grupi na euro ili otići na euro sa Hadžibegićem. Mi da smo imali dobrog trenera na SP2104 ko zna koje bi nam granice bile.
naprijed rejal
- SoloControTutti
- Kontakt:
Nadam se da cemo popusiti protiv Luxemburga i tako se odmah na vrijeme izbaciti iz bilo kakvih kombinacija jer smo jadna i bijedna reprezentacija koja nema ni glavu ni rep, pricu vodi politika i nacionalizam, stalno prisutne neke spletke i afere itd. Obicna ciganija, a pored toga nismo sposobni igracki ni znanjem da budeo drugi u jednoj ovakvoj grupi, onda ne zasluzujemo takmicenje, nama je uspjeh jedno svjetsko plasman i to na cist individualni kvalitet pojedinaca tad, sramota. Uvijek imamo izgovore i neke "bice bolje" fraze, luzerski mentalitet, imamo komplekse. Nikad nece biti bolje dok se ne promijeni mentalitet i struktura, sistem i mnogo toga.
SoloControTutti je napisao/la: ↑18 jun 2023, 13:39Nadam se da cemo popusiti protiv Luxemburga i tako se odmah na vrijeme izbaciti iz bilo kakvih kombinacija jer smo jadna i bijedna reprezentacija koja nema ni glavu ni rep, pricu vodi politika i nacionalizam, stalno prisutne neke spletke i afere itd. Obicna ciganija, a pored toga nismo sposobni igracki ni znanjem da budeo drugi u jednoj ovakvoj grupi, onda ne zasluzujemo takmicenje, nama je uspjeh jedno svjetsko plasman i to na cist individualni kvalitet pojedinaca tad, sramota. Uvijek imamo izgovore i neke "bice bolje" fraze, luzerski mentalitet, imamo komplekse. Nikad nece biti bolje dok se ne promijeni mentalitet i struktura, sistem i mnogo toga.

naprijed rejal
Ono što mi nikako ne paše su te priče o umoru.Eto sad će Luxemburg doći odmorniji,nama hendikep što lete iz Portugala...pa šta to rade ,cijepaju drva u avionu ili trče za avionom.U profesionalnom sportu ,sa režimom ishrane...ne možeš se odmoriti za tri dana,kako brate ne možeš.Pa zaspi u devet i ujutro se probudi u osam i to ti je...Dalje..nama nema termina da nam paše..
mart-povrede ,umor od prvenstva,puno utakmica..
juni-završena prvenstva,glavom na odmoru,udebljali se
oktobar-još nisu u optimalnoj formi,traže se,nisu standardni..ja ne kontam ima li koji mjesec da nam je sve potaman..
mart-povrede ,umor od prvenstva,puno utakmica..
juni-završena prvenstva,glavom na odmoru,udebljali se
oktobar-još nisu u optimalnoj formi,traže se,nisu standardni..ja ne kontam ima li koji mjesec da nam je sve potaman..
-
- Kontakt:
Totalno pogresno razmisljanje, jer bi tim slucajem slao vodu na mlin dvijema strujama koje imaju rezervne repke. Ko ima navise koristi da se ugasi repka? Znamo.Znamo i zasto. Pored svih strukturalnih problema koje imamo,jer smo zemlja treceg svijeta, ovo je sad i sportski problem, pravimo smjenu generacija, a nemamo veliki izbor igraca, a kamoli kvalitetnih. To je sudbina svih manjih zemalja.To ne ide preko noci, a mi smo zapoceli proces, tako da nije tacno da nemamo glavu i rep, cak naprotiv.Dobili smo nove igrace kao Ahmethodzica, Dedica,Tahirovica...koji ce nosti igru sledecu deceniju i bas zbog toga nam treba uspjeh da bi bili konkurentni da pridobijemo jos kojeg igraca vise, jer nedostataka sigurno imamo. Ovde nije vazan ni Faruk, ni Vico, ni neki treci guzonja iz fotelje, vec na kraju moja/nasa pripadnost,ljubav i identitet prema bosanskom koja se iz kroz repku treba gajiti.Ne samo zbog nas samih, vec i zbog generacija koji dolaze i koje su i vani.SoloControTutti je napisao/la: ↑18 jun 2023, 13:39Nadam se da cemo popusiti protiv Luxemburga i tako se odmah na vrijeme izbaciti iz bilo kakvih kombinacija jer smo jadna i bijedna reprezentacija koja nema ni glavu ni rep, pricu vodi politika i nacionalizam, stalno prisutne neke spletke i afere itd. Obicna ciganija, a pored toga nismo sposobni igracki ni znanjem da budeo drugi u jednoj ovakvoj grupi, onda ne zasluzujemo takmicenje, nama je uspjeh jedno svjetsko plasman i to na cist individualni kvalitet pojedinaca tad, sramota. Uvijek imamo izgovore i neke "bice bolje" fraze, luzerski mentalitet, imamo komplekse. Nikad nece biti bolje dok se ne promijeni mentalitet i struktura, sistem i mnogo toga.
Sljedeci ciklus
Napad: Dzeko, Demirovic, Hamulic, Stevanovic, Karic (novi bundesligas )
Vezni: Pjanic, Krunic, Tahirovic, Cimirot, Hadziahmetovic, Prcic, Basic, Bistric
Odbrana: Ahmedhodzic, Hadzikadunic (Mujakic), Zolotic, Barisic, Kolasinac, Jasic , Gazibegovic
Golmani Sehic, Zovko…
Vezni: Pjanic, Krunic, Tahirovic, Cimirot, Hadziahmetovic, Prcic, Basic, Bistric
Odbrana: Ahmedhodzic, Hadzikadunic (Mujakic), Zolotic, Barisic, Kolasinac, Jasic , Gazibegovic
Golmani Sehic, Zovko…
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Gdje ti je Dedic??NoDi80 je napisao/la: ↑18 jun 2023, 14:10Sljedeci ciklus
Golmani Sehic, Zovko…
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Bio napiso mozda slucajno izbrisaoDamirT je napisao/la: ↑18 jun 2023, 14:20Gdje ti je Dedic??NoDi80 je napisao/la: ↑18 jun 2023, 14:10Sljedeci ciklus
Golmani Sehic, Zovko…
Ugl ja bih dedica na desno krilo, a gazibegovica na desnog beka
Jasic i Stevanovic izmjene
Kontra strana Hamulic i Kolasinac
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Puno filozofiraju nasi najboolje smo rezultate imali s 442 il 451 formacijom ovo 3 5 2 je patnja sami sebe u sredinu ugusimo zbog prevelikog broja maltene igraca istog kalibra cim predju 10 m u tudju polovinu limitirani su i ne znaju sta ce s loptom
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Šehić
Ahmedhodžić Miličević Barišić
Dedić Pjanić Tahirović Cimirot Kolašinac
Hamulić. Džeko
Ahmedhodžić Miličević Barišić
Dedić Pjanić Tahirović Cimirot Kolašinac
Hamulić. Džeko
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Trenutno korisnika/ca: bavariapivo, CAZIN, Sveti, Zglavkar i 17 gostiju.