Portugal:BiH17.06.2023/ BiH:Luksemburg 20.06.2023.
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Re: Portugal:BiH17.06.2023/ BiH:Luksemburg 20.06.2023.
Nama ce tek dolaziti teška vremena kad se djeca ove dijaspore što je od 2010 pa na ovamo otišla vani počnu rađati, ta djeca će bit operisana od domovine i jezika.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Pa staviš Kolašinca na stopera i može ti pokrivati svašta. Taman umjesto Saničanina.
Može početi napad Hamulić-Prevljak, čisto da Džeko malo odmori. Dedić i Gazibegović na bokove.
Može početi napad Hamulić-Prevljak, čisto da Džeko malo odmori. Dedić i Gazibegović na bokove.
Sve si to dobro napisao osim da Hrvatska politika puše i istu tikvu i nema pola države koja ne poštuje Hrvatsku,nema srpski entitet,ne mora se boriti da li će neko ko je rođen u Hrvatskoj izabrati Srbiju ili Bosnu,zbog porijekla roditelja...Amarinho je napisao/la: ↑18 jun 2023, 23:39Zato jer mozes porediti opce uvjete. Ne mozes sa Francuskom, imaju 100mil stanovnika, historiju od 1000 godina, bivse kolonije koji ih dizu na jos vece cifre, daju faktor druge fizike jednog dijela stanovnistva itd.
Sa Hrvatskom se mogu opci uvijeti poredit:
3m stanovnika - check
velika dijaspora - check
postojanje 30 god - check
mentalitet - X
oni radnicki, pobjednicki, vrijedni mentalitet - mi luzerski, lijeni, bezobrazni.
I to ne mislim na igrace, na sve u i oko drzave, na ljude, na radnike oko fudbala, na zastupnike/menedzere, na selektore itd.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
Ja cu opet napisati da nije do luzerskog mentaliteta nego naseg nerada i javasluka. Do toga je sto je Vico predsjednik, Faruk selektor, menadzeri kroje spisak a Dal dobija sansu. Nema to veze s nekakvim pobjednickim ili luzerskim mentalitetom.Amarinho je napisao/la: ↑18 jun 2023, 23:39Zato jer mozes porediti opce uvjete. Ne mozes sa Francuskom, imaju 100mil stanovnika, historiju od 1000 godina, bivse kolonije koji ih dizu na jos vece cifre, daju faktor druge fizike jednog dijela stanovnistva itd.
3m stanovnika - check
velika dijaspora - check
mentalitet - X
oni radnicki, pobjednicki, vrijedni mentalitet - mi luzerski, lijeni, bezobrazni.
I to ne mislim na igrace, na sve u i oko drzave, na ljude, na radnike oko fudbala, na zastupnike/menedzere, na selektore itd.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Kakav mentalitet roki
Il mozes trcat il ne mozes
Nema tu puno filozofije
Vidi ove kockaste 120 minuta trce bolje nego nasi u 60toj
Il mozes trcat il ne mozes
Nema tu puno filozofije
Vidi ove kockaste 120 minuta trce bolje nego nasi u 60toj
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
strasno sta ljudi pisu

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Pa nerad i javasluk, bezobrazluk je sinonim za luzerski mentalitet. Ako se ne trudis, uzimas svoj posao ozbiljno, nisi profesionalac onda si klasicni luzer. Ne vezano za to dal si pekar, postar, selektor il fudbaler.Madal je napisao/la: ↑18 jun 2023, 23:44Ja cu opet napisati da nije do luzerskog mentaliteta nego naseg nerada i javasluka. Do toga je sto je Vico predsjednik, Faruk selektor, menadzeri kroje spisak a Dal dobija sansu. Nema to veze s nekakvim pobjednickim ili luzerskim mentalitetom.Amarinho je napisao/la: ↑18 jun 2023, 23:39Zato jer mozes porediti opce uvjete. Ne mozes sa Francuskom, imaju 100mil stanovnika, historiju od 1000 godina, bivse kolonije koji ih dizu na jos vece cifre, daju faktor druge fizike jednog dijela stanovnistva itd.
3m stanovnika - check
velika dijaspora - check
mentalitet - X
I ovaj kolega gore je rekao dobro da je politika problem - ali i nije koliko smo mi.
Mi "Bošnjaci" ne duvamo istim putem. Evo ti si osuo paljbu po Dalu jer je Sarajlija. Da je iz Tuzle ne bih. Priznaj sam sebi ako neces nama.
Ma mi smo imali jednu generaciju i to je to.Mislim, imat cemo tu i tamo mozda jos nekog igraca iz top kluba al kakve ti fajde kad pored njega u ekipi imas 5-6 pozicija koje krpis sa ispodprosjecnim igracima a o sirini i da ne pricam.
Begovic, Vedo, Dzeko , Miske, Salihovic, Pjanic, Spahic , Bajramovic, Rahimic, Lulic, Mujdza itd pa i tu su nam falila 2-3 igraca tog kvaliteta na nekim pozicijama kako bi bili ajmo reci jedna vrlo dobra ekipa koja bi mozda imala uspjeh Svicarske ili Poljske kao reprezentacije koje su maksimalno iskoristili svoje generacije.
Begovic, Vedo, Dzeko , Miske, Salihovic, Pjanic, Spahic , Bajramovic, Rahimic, Lulic, Mujdza itd pa i tu su nam falila 2-3 igraca tog kvaliteta na nekim pozicijama kako bi bili ajmo reci jedna vrlo dobra ekipa koja bi mozda imala uspjeh Svicarske ili Poljske kao reprezentacije koje su maksimalno iskoristili svoje generacije.
On je osuo paljbu po Dalu sto je preko Dzeke i Hadzije uvaljen u repku ,preko stele i veze dakle,koga boli **** odakle je ?
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Pa ja ovdje Todora i Eldara pljuvao u svakoj drugoj objavi otkad su debitovali za repku, a iz Tuzle su 

Vidis da ga samo i brane ovi sto navijaju za Sarajevo. Cast izuzecima
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
I trcat mozes stim da nabijes kondiciju, trcis, zdravo zivis, se hranis. Zelis ds budes pobjednik u zivotu, profesionalac.
Ako ides kod Seje 2 dana pred tekmu onda si luzer. Ne postujes ni sebe ni posao svoj ni sport.
Selektor ili trener takodjer mora uvest neku vrstu reda, mora da smisli bar 3-4 korner opcije, kako ce mo, sta ce mo. Kod nas je i cak to "rokni je Pjana u sredinu pa sta bude".
Obicno umre lopta od gladi na prvoj stativi
Dal je mlad i navodno blizi mu se neki transfer. Prosao dio skole u Liverpulu. Sto ne? Ako Mesanovic sa 30 i kusur iz Gizvarde hebebe u madjarskoj moze, sto ne dici cijenu Dalu da ne ode u Olimpiju vec u Freiburg naprimjer.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
On može u Freiburg jedino na ekskurziju i obilazak stadiona. Samo kod nas je "mlad" igrač sa 22 godine
Pa u sustini se slazem sa prva dva pasusa apsolutno. Mislio sam da pod luzerskim mentalitetom mislis na nesto drugo. I ja i zagovaram da smo mi stoka od naroda.Amarinho je napisao/la: ↑18 jun 2023, 23:52Pa nerad i javasluk, bezobrazluk je sinonim za luzerski mentalitet. Ako se ne trudis, uzimas svoj posao ozbiljno, nisi profesionalac onda si klasicni luzer. Ne vezano za to dal si pekar, postar, selektor il fudbaler.
I ovaj kolega gore je rekao dobro da je politika problem - ali i nije koliko smo mi.
Mi "Bošnjaci" ne duvamo istim putem. Evo ti si osuo paljbu po Dalu jer je Sarajlija. Da je iz Tuzle ne bih. Priznaj sam sebi ako neces nama.
A ja branim igrace neke Zeljeznicara nekad mozda i vise od navijaca. To sto ti vidis da sam iz Tuzle i odmah zakljucis da mrzim Sarajevo dovoljno dokazuje kako smo plitak narod.
Dala pljujem jer svi znamo zasto je dobio poziv i priliku i zelim mu da dobije opet sansu protiv Luxemburga. I da se povrijedi i ne napravi transfer.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
On ako dobaci do klupe nekog kluba iz liga petice, ja se odjavljujem s foruma. Turska ce mu bit vrh karijere. Momak prvo nema nikakve misicne mase za ozbiljnog fudbala. Semedo ga sinoc otrese ko slinu. Vidjao sam jacu djecu od 14 godina.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
Ma vidis da frajer valja gluposti. Sa Olimpije prebaci na Freiburg u kojem Demirovic nije imao mjesta u ekipi.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑18 jun 2023, 23:59On može u Freiburg jedino na ekskurziju i obilazak stadiona. Samo kod nas je "mlad" igrač sa 22 godine
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- numanumaye22
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Pricaju ljudi o sportu i uspjehu iz zemlje koja nema niti jednu medalju sa OI.
Najbolje po nas sve je da se mi manimo sporta jer jednostavno nismo za istoga. Daj ti nama kafu,cigaru,burek i pivu pa cemo ti mi objasniti kako treba svijet da funkcionise. Za uspjeh je potreban rad, potrebno je proliti krv,znoj i suze da se dodje na najveci nivo i na njemu ostane a mi smo kao narod poznati po tome da bjezimo od rada.
Tekma sa Lux; svaka normalna fudbalska nacija bi izasla i uvaljala 4-5 komada, poraz ili nerijeseno ne bi uopste dosli u razgovor kao tema. A kako je kod nas? Pa mi respektujemo jeb.eni Luxemburg i bojimo se da nam bodove ne otkinu.
Najbolje po nas sve je da se mi manimo sporta jer jednostavno nismo za istoga. Daj ti nama kafu,cigaru,burek i pivu pa cemo ti mi objasniti kako treba svijet da funkcionise. Za uspjeh je potreban rad, potrebno je proliti krv,znoj i suze da se dodje na najveci nivo i na njemu ostane a mi smo kao narod poznati po tome da bjezimo od rada.
Tekma sa Lux; svaka normalna fudbalska nacija bi izasla i uvaljala 4-5 komada, poraz ili nerijeseno ne bi uopste dosli u razgovor kao tema. A kako je kod nas? Pa mi respektujemo jeb.eni Luxemburg i bojimo se da nam bodove ne otkinu.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Luxemburg nije reprezentacija od prije 5-6 godina, oni su doživjeli strašan napredak i imaju par respektabilnih igrača, dovoljno je pogledati gdje im igraju igrači: Norwich, Mainz, Moenchengladbach, Koln, Spartak, AIK, Sparta, NYK, Austrija Beč, SNK Polten.napapijri1987 je napisao/la: ↑19 jun 2023, 00:21Tekma sa Lux; svaka normalna fudbalska nacija bi izasla i uvaljala 4-5 komada, poraz ili nerijeseno ne bi uopste dosli u razgovor kao tema. A kako je kod nas? Pa mi respektujemo jeb.eni Luxemburg i bojimo se da nam bodove ne otkinu.
Naravno, nije to neki nivo WOW, ali sasvim ok reprezentacija su trenutno koja se ne blamira više, čak šta više poluamaterske reprezentacije lagano rješavaju. U zadnje 3-4 godine im niko nije zabio 4-5-6 komada osim Portugala.
Zbog kiksa u zadnjem kolu su ostali bez plasmana u grupu B liga nacija, a bili su u grupi sa Turskom.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.