Pogledaj razmak generacija na toj listi.
Samo u ovoj generaciji imaš 7-8 igrača koji su 100% angazovani i profesionalni.
Najgora su Ćirina i Safetova generacija.
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Pogledaj razmak generacija na toj listi.
Znači pušimo ga...Shategabri je napisao/la: ↑19 jun 2023, 13:27https://sportsport.ba/fudbal/gerson-thi ... bih/453039
Evo kažu raspad sistema Lux![]()
Ma nisu novinari, selektor je prvi počeo, ali novinari su krivi što nisu ispitali pravila. Neki, ne svi, vidio sam da je nekoliko portala objavilo da može nastupiti
Razlog tome je što levatski selektor nema blage veze šta se dešava.
E bravo, odlicno poredjenje. Mi samo mozemo pretpostavljati koliko je sve oko reprezentacije na amaterskom nivou. Ovo sto procuri u javnost je vjerovatno 10%, i onda naravno da se i vrhunski profesionalci iz uredjenih sistema utope u sivilo. Mi kad god smo neki rezultat napravili, napravili smo ga uprkos selektoru i okolnostima, a nikako zbog njih.Hansestadt je napisao/la: ↑19 jun 2023, 13:37Cim ti zakoracis preko granice u BiH odma te taj bahati mentalitet prati. Jako se tesko covjek moze oduprijeti, moze samo ako se bas ima discipline. Kad su ti ljudi koji upravljaju Savezom svi takvi, oni definisu kulturu organizacije, kako se covjek treba da ponasa, lako se upadne u zamku. Imas nekoliko igraca koji igraju na internacionalnom nivou, a njihov sef na amaterskom nivou. To ti dodje ko da imas inzinjera iz Google a neki nepismeni iz BH Telekoma ti bude project manager ili direktor.
Mi kad smo imali reprezentaciju koja je u tom periodu bila individualno igracki na nivou Hrvatske, mi se jedva plasirali. To ti sve govori. Znaci igrace imas, a sve ostalo te vuce dole. Pa ne moze tako vise, kad bi barem neke stvari malo unaprijedili, jer mi nikad necemo biti Austrija, ali eto barem jednu stepenicu vise napravili, onda bi i imali jedan ili dva plasmana vise.Amidzatvojnajdrazi je napisao/la: ↑19 jun 2023, 13:41E bravo, odlicno poredjenje. Mi samo mozemo pretpostavljati koliko je sve oko reprezentacije na amaterskom nivou. Ovo sto procuri u javnost je vjerovatno 10%, i onda naravno da se i vrhunski profesionalci iz uredjenih sistema utope u sivilo. Mi kad god smo neki rezultat napravili, napravili smo ga uprkos selektoru i okolnostima, a nikako zbog njih.Hansestadt je napisao/la: ↑19 jun 2023, 13:37Cim ti zakoracis preko granice u BiH odma te taj bahati mentalitet prati. Jako se tesko covjek moze oduprijeti, moze samo ako se bas ima discipline. Kad su ti ljudi koji upravljaju Savezom svi takvi, oni definisu kulturu organizacije, kako se covjek treba da ponasa, lako se upadne u zamku. Imas nekoliko igraca koji igraju na internacionalnom nivou, a njihov sef na amaterskom nivou. To ti dodje ko da imas inzinjera iz Google a neki nepismeni iz BH Telekoma ti bude project manager ili direktor.
Ma i on je hinja teska, samo ispao svetac kod navijaca. Kad vec toliko stvari u savezu ne valjaju, sto se nije oglasio dok je bio prvi golman, nego tek kad ga je Sehic izbacio sa gola. Dok je bio nasa jedinica, tad je izgleda sve funkcionisalo...izdzezveubrazil je napisao/la: ↑19 jun 2023, 13:26Begović je, dok je bio rezerva u Stokeu, odbijao pozive za prijateljske utakmice. I uvijek je lagao i imao izgovore. On profesionalac nije.
Najveci krivac je Begovic sam, tacnije njegove odluke sto se tice karijere. Sam je birao klubove gdje nece braniti. Da je on ostao u nekom slabijem klubu u Engleskoj, cak i u Championship, ali gdje bi branio, meni bi on svakako bio prvi izbor. Medjutim covjek sam bira klupu, i ocekuje da ce biti prvi izbor sto se tice reprezentacije. Znaci u klubu moze da bude klupa, a u reprezentaciji ne moze. To mi nekako ne ide. Inace mi je sigurno pouzdaniji i bolji golman od Sehica.19vendetta87 je napisao/la: ↑19 jun 2023, 13:49Ma i on je hinja teska, samo ispao svetac kod navijaca. Kad vec toliko stvari u savezu ne valjaju, sto se nije oglasio dok je bio prvi golman, nego tek kad ga je Sehic izbacio sa gola. Dok je bio nasa jedinica, tad je izgleda sve funkcionisalo...izdzezveubrazil je napisao/la: ↑19 jun 2023, 13:26Begović je, dok je bio rezerva u Stokeu, odbijao pozive za prijateljske utakmice. I uvijek je lagao i imao izgovore. On profesionalac nije.
Njihov sav trening se vodi na sutanje lopte, malo seve na treningu i rekreacijsko trcanje u grupi. Vidilo se protiv Portugala da igraci veze s taktikom nemaju.denimen99 je napisao/la: ↑19 jun 2023, 14:46Sinoć utakmica 120 minuta, niko pao nije fizički, prije toga utakmica za treće mjesto, ljudi 3 dana ranije igrali polufinala, 5 golova, niko pao fizički nije.
I onda dođe Hadžibegić i kaže morao je 5 izmjena uraditi jer su mu igrači tražili izmjenu. Očito je da se Faruka tu ništa ne pita, očito je da zadnjih 10-15 dana koliko su skupa uopšte nisu trenirali, jer nemam drugo objašnjenje za pad forme. Dakle ne pričam o kvaliteti igrača, nego o pristupu igri za reprezentaciju. Kod nas je to još uvijek zajebancije i pita kod nene u Kalesiji i dokle je god tako, ne dajem nam šanse za odlazak na EURO.
I niko me ubijediti ne može da pravi razlog što se išlo u petak u Lisabon je taj što je Vico imao krštenje u četvrtak.
Totalno amaterski u pristupu treningu, ogranizaciji odlaska na gostovanje, organizaciji povratka. Tu smo gdje jesmo i još dugo ćemo da budemo, nažalost.
Potpises za Chelsea, a na golu Courtois(reprezentativac Belgije i jedan od najbolji golmana na svijetu)Virtu4l je napisao/la: ↑19 jun 2023, 14:19Begović je potpisom za Chelsea ujedno potpisao i kraj ozbiljne karijere. Kad ti sa 27 godina, u golmanskom prajmu, biraš da budeš rezerva, vjerovatno zbog para, to dovoljno govori o tebi.
Da je on prije toga bio neka talašika, pa hajde, nego je bio golman sa 150+ nastupa u Premiershipu, izuzetno cijenjen.... i onda napravi glupost.
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Bing [Bot] i 17 gostiju.