FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
sta je ba ovo sad u 9 da se krece??? kad na orgu pise u pola 11..
ako moze neko tacno odg??
ako moze neko tacno odg??
"Najdomaćinskija" ekipa nije ona koja osvoji najviše bodova kući već ona koja ima najveći srazmjer bodova osvojenih kući i osvojenih na strani. U tom smislu, "najdomaćinskija" ekipa u PLBiH je Slavija (21 kući, 1 u gostima).Neprilagodjen je napisao/la:zeljo je "najdomacinskija" ekipa u ligi (sve pobjede,samo remi u derbiju),tako da ova tabela mnogo znaci,bar kad je zeljo u pitanju!
16 milja je i više nego dovoljno. Iako bih ja volio minimalno 21 hiljadu, ali niti ja određujem niti me ko šta pita. Svakako, nas 4 hiljade koji dođemo svaku tekmu ćemo izgleda brojniji na manjem stadionu.
edit: Ustvari, yebo stadion novi, samo napravimo malo istok i to je to.
Ima giganata na forumu, malo je reći.
edit: Ustvari, yebo stadion novi, samo napravimo malo istok i to je to.
ovaj momak sto kaze da se u 9 ide nije tacno
vec u pola 11 
Samo zelim svoj prvi post da upisem u temi mog Zelje
Pozdrav svim istinskim navijacima 
http://www.youtube.com/watch?v=A4IRDnDrXac
Pozdrav i tebi, dobrodosao na forum.BIG je napisao/la:Samo zelim svoj prvi post da upisem u temi mog ZeljePozdrav svim istinskim navijacima
Zeljo je sampion !!!
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Hvala, bolje vas nasao prijateljiElegant je napisao/la:Pozdrav i tebi, dobrodosao na forum.BIG je napisao/la:Samo zelim svoj prvi post da upisem u temi mog ZeljePozdrav svim istinskim navijacima
Zeljo je sampion !!!
Zna se da Zeljo je sampion !!!
http://www.youtube.com/watch?v=A4IRDnDrXac
@NICKnick je napisao/la:PL BiH -1 je napisao/la:nick bez uvrede ali zbog nacina na koji ti razmisljas Zeljo 15 godina od rata nema uslove da igra u evropi...
Ti ne zelis da citas moje komentare, izvlacis sebi neke zakljucke. Pa da je napravljena ta istocna tribina Grbavica bi danas ima 16.000 sjedeci mijesta. Ali tada se nekome nije svidjela ideja da istocna tribina prima samo 7.000 stolica i da se dadne koncesija. Tako ako se i sad bude razmisljalo nacicemo se na ovome forumu za 15 godina i recemo 30 godina od rata prodje a jos stadiona nemamo.
Pa ti sad listaj cijene kvadrata. Samo mi nisi odrgovorio koliko je Zeljo zaradio na toj svojoj zemlji?
ti uopste ne shvatas poentu, vrijednost zemljista je recimo toliko i toliko, mozes je prodat za toliko i toliko, to sto nisu zaradili to je do njihovog nacina rada, nista drugo isti ovi su bili tu i prije i opet nista nisu zaradili, ja ti objasnjavam dvije stvari ako ces dati toliko i toliko zemljista na onoj lokaciji i dobit stadion tipa grbavice sa 16 000 mjesta sa svim uslovima onda to ne vridi radit. iz vise razlog a navest cu ti dva najbanalnija prvi je sto ces sve (ako) ih bude "historijske" (utakmice za pamcenje) igrat na kosevu jer ce bit mala ili ce samo odabrani moci otici na nju, a taj stadion vise nikad neces moci prosirit i napravit veci jer zemljiste nije vise tvoje... da rezimiram sljedeci newcastle ces opet gledat na kosevu, imovine mimo stadiona vise nemas i to je to... samo za tvoju informaciju derbi utakmica poslije rata se gledala pred 30 000 ljudi, ko kaze i ko smije garantovat da se za nekih 20 godina nece igrat pred 50 000...
jos da dodam to sto se nisu dogovorili sa sirbegovicem i lijanovicem to je zbog ljudi u upravi i to nema nikakve veze sa imovinom i vrijednostima nego sa sposobnostima ljudi koji odlucuju o tome....
jos da ti kazem da ne shvatis pogresno od 22 000- 30 000 je po meni idealno odlicno sve isppod 20 000 je bacanje para u vjetar...
Koliko misliš da košta kvdrat zemlje naše jedine imovine koju imamo?
mah nebitno, samo kad skontate da pojas grbavica-socijalno marijin dvor, ima 10 trznih centara bit ce ti jasnije da je to interesantno zemljiste i da je na odlicnoj lokaciji itd itd... kvadrat vrijedi onoliko koliko je neko spreman da plati... recimo merkator je dobio zemlju na dobrinji a za uzvrat je napravio sportsku dvoranu i odrzava je...
necemo vise o tome, zadovoljni smo sa 16 000 a kad nam neko pokloni jos 500 kvadrata to cemo ponudit za nadogradnju...
necemo vise o tome, zadovoljni smo sa 16 000 a kad nam neko pokloni jos 500 kvadrata to cemo ponudit za nadogradnju...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
-
sandokan_TM87
- Kontakt:
nisam odavno nesto napisao ali ova polemika nadriekonomista oko stadiona mi ide na zivce iz prostog razloga sto od puste dosade neki ljudi na ovom forumu uzimaju sebi za pravo da pisu postove i "mlate praznu slamu" sto bi nas narod rekao, i jedva cekaju nekakav problem da "opale" po ljudima u klubu...
Nevolim takve ljude a evo i zasto:
bio sam na sjeveru prosle godine za vrijeme finalne kup utakmice protiv bl-a i u 80-toj min. se naslusao toliko ruznih komentara da sam imao osjecaj da sam u kosmaru i da cu se uskoro probuditi, pitao sam se zar su ovo zeljini simpatizeri jer ih u tom momentu nisam mogao nazvati navijacima, ali nakon zadnjeg sudijskog zvizduka sam bio ponosan na reakciju bolesnika sa juga ( i sad se najezim kad se sjetim tih momenata ) i rekao sam sebi: "je.es i godine i udate i kumice", nikad vise na "hladni" sjever, ponos stanuje na "temparamentnom" jugu...
Mozda neki nece shvatiti moj post ali bas me briga za njih ionako su prekrizeni za mene...
Veliki pozdrav ponosnim navijacima koji i kad ne ide ne okrecu leđa...
Nevolim takve ljude a evo i zasto:
bio sam na sjeveru prosle godine za vrijeme finalne kup utakmice protiv bl-a i u 80-toj min. se naslusao toliko ruznih komentara da sam imao osjecaj da sam u kosmaru i da cu se uskoro probuditi, pitao sam se zar su ovo zeljini simpatizeri jer ih u tom momentu nisam mogao nazvati navijacima, ali nakon zadnjeg sudijskog zvizduka sam bio ponosan na reakciju bolesnika sa juga ( i sad se najezim kad se sjetim tih momenata ) i rekao sam sebi: "je.es i godine i udate i kumice", nikad vise na "hladni" sjever, ponos stanuje na "temparamentnom" jugu...
Mozda neki nece shvatiti moj post ali bas me briga za njih ionako su prekrizeni za mene...
Veliki pozdrav ponosnim navijacima koji i kad ne ide ne okrecu leđa...
26.05.2010-TITULA
Pošto je nick vrlo imućan gospodin, stručnjak u svome polju i vizionar siguran sam da neće dopustiti da FK Željezničar da zemljište višemilionske vrijednosti za pišljivi moderni stadion 3. europskog nivoa kvalitete sa podzemnim parkingom, pomoćnim terenom i trening kampom već će, zajedno sa grupom investitora-njegovih istomišljenika, pristupiti Klubu, Upravi i Skupštini istog, te ponuditi alternativno rješenje, tj. ponudu kojom će Klubu izgraditi stadion za koji od Kluba neće tražiti ništa zauzvrat te će shodno tome Željo dobiti ne samo novi stadion već će zadržati i svoje nekretnine oko njega. Svakako, taj stadion će biti daleko većeg kapaciteta od ovih trenutno ponuđenih, slabašnih, 16 000, jer je poznato da po čitavom svijetu klubovi koji imaju prosjek 4 hiljade grade stadion sa desetostruko većim kapacitetom, jer bi kad-tad Željo mogao igrati Ligu prvaka i onda bi bilo glupo da protiv Arsenala, a sve te pretpostavke utemeljene su svakako na svjetskipoznatom i često primjenjenom šbb-kbb modelu planiranja, pred svega 16 hiljada navijača.
- Stole iz Bora
- Kontakt:
AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
Pozdrav svima ajde da bacim i ja komentar jedan u vezi stadiona inace samo citam navijac sam zelje vec dugo mada sam iz drugog grada al dosta tekmi sam gledao uzivo sa nase Grbavice derbije skoro sve i evropske utakmice gledao a zadnju finale kupa sa borcem nemogu sve stic sto zbog love (sto je najveci uzrok)sto zbog posla e sad o stadionu malo moje misljenje je da stadion od 16000 je dobro rjesenje nekazem idealno neko od vas rece22000 to bi najidelanije bilo za moj pojam ali kad sagledamo na kakvom stadionu sad gledamo naseg zelju netreba biti nezahvalan jedan moderan stadion od 16000 je za nase pojmove super neko spomenu dosta terena pomocnih ce biti to je super toliko nebi vise gnjavio jos ako mozda ima maketa od tog novog stadina da mi nije slucajno promakla jer nisam dva dana citao sta se desavalo ili od stadiona slovenaca da neko postavi da malo pogledam jer ce slicni biti vjerovatno toliko od mene za pocetak i previse pozzzzzzz NARAVNO POBJEDA U GRADACCU ZELJO ZA ZIVOT CIJELI
- Neprilagodjen
- Kontakt:
kako bi svi bili zadovoljni mozda ne bi bilo lose napraviti dva ili tri stadiona za zelju,sa kapacitetima od 3000,od 16 000 i jedan od 40 000.
jedan za trening utakmice,drugi za premijer ligu i treci za eurokupove!
jedan za trening utakmice,drugi za premijer ligu i treci za eurokupove!
Znaci sutra 0:2
Sanjao sam ovo Lazar i Beslija strijelci.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Previse je optimizma vezano za sutrasnju utakmicu i gostovanje u Gradaccu. Daj Boze da bude pozitivan ishod, mada cisto sumnjam ..
AMAR OSIM
- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
ti kad god sanjas mi zijanimo il igramo nerijesenoElegant je napisao/la:Znaci sutra 0:2![]()
![]()
Za zivot cijeli!
- Grbavica moj zivot
- Kontakt:
Apsolutno si upravu,po meni jedno od najtezi gostovanja mozda najbitniji.Bod bi zlata vrijedio a da ne pricam o sva tri.Ali vjerujem u nase igrace i u sefa da ce valjda nesto napraviti za nadam se najznacniji pobjedu zeljeStole iz Bora je napisao/la:Previse je optimizma vezano za sutrasnju utakmicu i gostovanje u Gradaccu. Daj Boze da bude pozitivan ishod, mada cisto sumnjam ..
Forza Željo
svoj ti pos'o !
- Neprilagodjen
- Kontakt:
zvijezda-sloboda 0-1
zvijezda-rudar p 0-0
zvijezda-buducnost b 0-0
zvijezda-sarajevo 1-1
zvijezda-celik 1-1
eto,to je zadnjih 5 zvijezdinih domacinstava,a vi pisete "jedno od najtezih gostovanja"! stole cak daje zelji citavih 5% sansi za pobjedu
moja konstatacija je da ni vi sami ne vjerujete u kvalitet ovog zeljinog tima (ne vjerujem ni ja,ali sam iskreniji!),a moje pitanje je sta je onda lagano gostovanje ako je ovo "jedno od najtezih",a ljudi igraju maximalno korektno?
zvijezda-rudar p 0-0
zvijezda-buducnost b 0-0
zvijezda-sarajevo 1-1
zvijezda-celik 1-1
eto,to je zadnjih 5 zvijezdinih domacinstava,a vi pisete "jedno od najtezih gostovanja"! stole cak daje zelji citavih 5% sansi za pobjedu
moja konstatacija je da ni vi sami ne vjerujete u kvalitet ovog zeljinog tima (ne vjerujem ni ja,ali sam iskreniji!),a moje pitanje je sta je onda lagano gostovanje ako je ovo "jedno od najtezih",a ljudi igraju maximalno korektno?
Zvijezda je jako kvalitetna i napadacka ekipa, protiv Zelje ce dati vise nego protiv bilo koje druge ekipe, Zeljo je aktuelni prvak i protiv njih se napale i, citavih 90' trce k'o ludi. Zvijezda je po meni najkorektniji domacin, nikad do sad nije bilo nekih problema, mislim da tamo treba ici nadigravati se, ako se budu branili, sigurno ce primiti gol. Napasti pa sta bude. Forza Zeljo i sretno !
Trenutno korisnika/ca: WeekendOffender i 31 gost.