FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tuzlac
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlac » 19 jun 2023, 14:34

Sve zbog Slobode: Gutić prozvao Husića
19 JUNA, 2023 14:09
Facebook
Načelnik Banovića Bego Gutić u saopštenju za javnost prozvao je Azmira Husića.

“Poštovani građani Tuzle i TK, ovim putem oštro demantujem insinuacije Azmira Husića koji u svojoj borbi za prvog čovjeka FK Sloboda Tuzla licitira mojim imenom ali i imenom FK Budućnost Banovići.
Naše, banovićko prijateljstvo i domaćinstvo prema FK Slobodi, najvećem sportskom brendu na ovom području pokazali smo prošle godine, kada smo bili pravi domaćini i svi zajedni bodrili Slobodu na našem stadionu u Banovićima.
To prijateljstvo i domaćinstvo je bilo pokazatelj dobrih odnosa dva kluba i dvije lokalne zajednice, a nikako sredstvo za ostvarivanje ciljeva pojedinih interesnih skupina.
FK Budućnost je danas, nakon nekoliko godina u Drugoj ligi FBiH Sjever i grčevite borbe za opstanak u Prvoj ligi FBiH jedan respektabilan i zdrav sportski kolektiv sa dominantno domaćim igračkim kadrom cijenjen i poštovan u cijeloj BiH, koji posebnu pažnju poklanja afirmaciji igrača iz sopstvenog omladinskog pogona i kao takav igrat će samo za svoju publiku i zeleno-crni grb, nikad za fudbalske mešetare i grobare sportskih kolektiva sa područja TK”, navodi se u saopštenju Bege Gutića.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 19 jun 2023, 20:09

Tačno svašta čovjek radi da otjera i ovo malo navijaca i simpatizera. Čak se i oko Gradine zabavio a TC ne spominje.
Mi smo na stend by dok mu se ne riješi ovo sa Slobodom.
Ako se tamo uspije ugurati naša ekipa ce biti vjerovatno kandidat za ispadanje sa posjetom od 30-40 ljudi po domaćoj utakmici i 5-10 na gostujućoj. Bude li se tako odnosio prema klubu prvi ja daj Bože da odem na više od dvije tri utakmice i to kad ne budem ama baš nista pametnije imao da radim. Cak cu se dvoumiti dal da idem na utakmicu ili da gledam npr kako se veš suši.
U slučaju da mu ne dopuste da bude glavni u Slobodi poznavajući njegov ego mi smo sigurno u borbi za Evropu. On će se na glavu nasaditi da pokaže kako su pogriješili i šta on može.
Ja samo znam, koliko se on bude posvetio klubu i nama toliko cu i ja uzvratiti klubu.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 19 jun 2023, 22:14

Ponosnipodrinjac je napisao/la:
19 jun 2023, 20:09
Tačno svašta čovjek radi da otjera i ovo malo navijaca i simpatizera. Čak se i oko Gradine zabavio a TC ne spominje.
Ako se tamo uspije ugurati naša ekipa ce biti vjerovatno kandidat za ispadanje sa posjetom od 30-40 ljudi po domaćoj utakmici i 5-10 na gostujućoj. Bude li se tako odnosio prema klubu prvi ja daj Bože da odem na više od dvije tri utakmice i to kad ne budem ama baš nista pametnije imao da radim. Cak cu se dvoumiti dal da idem na utakmicu ili da gledam npr kako se veš suši.
U slučaju da mu ne dopuste da bude glavni u Slobodi poznavajući njegov ego mi smo sigurno u borbi za Evropu. On će se na glavu nasaditi da pokaže kako su pogriješili i šta on može.
Ja samo znam, koliko se on bude posvetio klubu i nama toliko cu i ja uzvratiti klubu.
Slažem se potpuno.Ni ja nemam namjeru da pratim i slijedim AH i njegove akrobacije u budućnosti ako se situacija ubrzo ne promijeni.Trenutno ponašanje AH prema navijačima i simpatizerima TC je za svaku osudu.Teško je i naći sličan primjer bahatosti u današnjem fudbalu.Te njegove prevrtanerske političke i ostale aktivnosti i nedosljednosti,te egoistične bajke i skorojevićke pričice ne podržavam više nikako.Taj bi izgleda mogao i u SNSD i HDZ ako bi dobio neku bitnu budžetsku funkciju da može biti "glavni baja" u raji i da se može slikati i prikazivati svaki dan u medijima.
Ako on nije dosljedan onda i ja naravno imam pravo na rezervne varijante.Jednostavno.

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 19 jun 2023, 22:25

CityCity je napisao/la:
19 jun 2023, 22:14
Slažem se potpuno.Ni ja nemam namjeru da pratim i slijedim AH i njegove akrobacije u budućnosti ako se situacija ubrzo ne promijeni.Trenutno ponašanje AH prema navijačima i simpatizerima TC je za svaku osudu.Teško je i naći sličan primjer bahatosti u današnjem fudbalu.Te njegove prevrtanerske političke i ostale aktivnosti i nedosljednosti,te egoistične bajke i skorojevićke pričice ne podržavam više nikako.Taj bi izgleda mogao i u SNSD i HDZ ako bi dobio neku bitnu budžetsku funkciju da može biti "glavni baja" u raji i da se može slikati i prikazivati svaki dan u medijima.
Ako on nije dosljedan onda i ja naravno imam pravo na rezervne varijante.Jednostavno.
Momci sve razumijem i ja ovo ne volim. Ovu cijelu situaciju. Trebamo se strpiti jos malo. Ja se nadam najboljem. Azmir je nas GIGANT. Moze se pricati sta hoce. To sto nije aktivan u medijama u vezi Citya ima sig neki razlog

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 19 jun 2023, 22:49

Hazre je napisao/la:
19 jun 2023, 22:25
CityCity je napisao/la:
19 jun 2023, 22:14
Momci sve razumijem i ja ovo ne volim. Ovu cijelu situaciju. Trebamo se strpiti jos malo. Ja se nadam najboljem. Azmir je nas GIGANT. Moze se pricati sta hoce. To sto nije aktivan u medijama u vezi Citya ima sig neki razlog
Ne interesuju baš mene kao navijača njegovi razlozi.Ne radim ja u HEEZ-u pa da moram da ga hvalim i kad to ne zaslužuje.On treba konačno da se obrati direktno ili indirektno preko predsjednika kluba svima koji vole ili rade za klub sa nekom porukom u vezi budućnosti kluba-ili poruke ohrabrenja ili podrške,ili da odlazi pa da znamo na čemu smo..

TuzlaCityfighter
Kontakt:

Post Postao/la TuzlaCityfighter » 19 jun 2023, 23:45

U pitanju je mnogo vise nego sto mi vidimo ili nam se prikazuje. Apsolutno sam protiv ovakvog marginiziranja nas kao ljudi i klluba. Sretan mu put, nek ide gdje hoce, ja ostajem gdje sam, pa makar opet zavrsili na dnu.
Elvir Baljic

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 20 jun 2023, 00:49

Ljudi ,braćo,On i ako uspije ovim, nazor, načinom ući u Slobodu ,neće ta ljubav dugo trajati.Evo glava s ramena.Bio sam tamo svjedok i sve to znam ko svoj džep.Pa oni su sad počeli pomagati(jaukati) iako mislim da ih je On podigao na proteste,sad, kad su ispali.To je davljenik koji se,hvata za slamku a Husić poput lešinara pruža svoju ruku spasa iz njemu poznatog interesa.Cirkus kakav samo može biti u Slobodi.Živi bili pa vidjeli.Ali, neće taj "igrač" pustit Tuzlu niz vodu,pa kad ga opet natjeraju iz Slobode, da nema odstupnicu.Nema govora.Šutnja jeste ponižavajuća za nas ali, to je taktika i njegova izjava da nema ništa sa Tuzlom.
I prošlog ljeta je on nudio sebe Slobodi.Pročitajte na kraju teksta šta je rekao o tome šta će biti sa Tuzlom.

Azmir Husić: Spreman sam vratiti sve dugove FK Sloboda i preuzeti klub
25/05/2022 | 18:16

Azmir Husić spreman je u skladu sa zakonskim mogućnostima “privatizirati” FK Sloboda kojeg je svojevremno izvadio iz ponora i doveo do evropske scene, najavio je to u razgovoru za portal SportSport.ba.

Kolo prije kraja premijerligaške sezone sve je poznato, kako u borbi za izlazak na evropsku scenu, tako i u onoj za ostanak u društvu najboljih bosanskohercegovačkih klubova.

Premijer ligu će, ukoliko ne bude “iznenađenja” sa licenciranjem kao i prošle godine, napustiti Radnik iz Bijeljine i Rudar Prijedor. Zrinjski je novi prvak i predstavljat će Bosnu i Hercegovinu u Ligi prvaka, Velež je osvojio kup te će sa Borcem i Tuzla Cityjem našu zemlju predstavljati u Konferencijskoj ligi.

Dakle, po prvi put će na evropsku scenu izaći i Tuzla City, koji se u društvo najboljih plasirao prije četiri godine. Veliki je to uspjeh za ovaj klub, kojem po ulasku u elitu nisu predviađane ovako velike stvari.

No, imao je Tuzla City na svom čelu čovjeka u čijem riječniku ne postoji riječ “neuspjeh”, Azmira Husića, koji je zajedno sa svojim saradnicima uspio napraviti cijenjen sportski kolektiv, a sasvim sigurno je da se Husić neće zaustaviti na ovom uspjehu. Na redu su trofeji.

Gospodine Husić, kada ste svojevremeno preuzeli mali klub Slogu Simin Han (današnja Tuzla City) da li ste očekivali da ćete za nekoliko godina igrati na evropskoj sceni?

“Lagao bih da kažem da nisam. To je bio plan od prvog dana. Znali smo da ćemo na tom putu imati uspona i padova, ali vjerovali smo u naš projekat i evo, ispostavilo se da naša vjerovanja nisu bila bez pokrića. Naravno, pored mnogo radosti na tom putu bilo je i teških momenata, pa i onih kada čovjek sebe upita ‘što mi ovo sve treba’? Ali, baš u tim momentima sam oko sebe imao ljude koji bi mi dali dodatnu snagu da zajedno nastavimo i da od kluba napravimo brend. Na dobrom smo putu”.

Vaša ocjena kompletne sezone?

“Što se tiče Tuzla Cityja, već sam rekao da smo prezadovoljni. Zrinjski je zasluženo prvak, a nekako i ostala mjesta zauzeta na tabeli su otprilike po zaslugama. Naravno, ima nekoliko pozitivnih i negativnih iznenađenja, no to je u fudbalu normalno. Zato fudbal i jeste najpopularniji sport. Očekujem da će prvenstvo biti mnogo bolje kada se završi projekat hibridnih terena. Moramo biti iskreni i reći da sa kvalitetom travnjaka imamo ogromne probleme.”

Ne govorite ništa o Slobodi? Vaš nekadašnji klub se u samom finišu spasio od ispadanja u niži rang. Još jedna sezona za zaborav.

“Izbjegavam govoriti o Slobodi jer moje riječi često ne budu shvaćene onako kako treba. U Slobodu sam svojevremeno stigao kada nikog nije zanimala. Igrala se Prva liga Federacije, svjetlo na kraju tunela se nije naziralo, no volim izazove, pa sam se prihvatio i tog. Svi znamo kako je završilo. Od ponora do borbe za trofeje i izlaska na evropsku scenu. S ove tačke gledišta mogu slobodno reći, da sam imao samo malo više podrške i razumijevanja, u prostorijama Slobode bi danas bilo nekoliko pehara. Nažalost nisam i sada je situacija takva kakva jeste. Žao mi je radi toga jer mislim da Sloboda, onda oni najvatreniji navijači kao i svi koji nose Slobodu u srcu, zaslužuju mnogo više”,

Nekako se čini da ste razočarani zbog toga što Sloboda nije u vrhu bh. fudbala. Ima li načina da se tamo vrati?

“Ima, klub treba da ima vlasnika. Istina je da naši zakoni još ne dozvoljavaju potpunu privatizaciju sportskih kolektiva, ali mislim da se u skladu sa važećim zakonskim propisima može dosta toga uraditi. Klub, ne samo Sloboda, nego bilo koji u Bosni i Hercegovini, u kojem se ne zna “ko kosi a ko vodu nosi’ nema perspektive. To je tako i tako će biti uvijek. Recimo, kod nas u Tuzla Cityju se za bitne stvari uvijek pitao mali krug ljudi. Znali smo šta treba za uspjeh, nikada nije bilo opozicije ili onih koji misle da sve najbolje znaju, a klubu ničim ne doprinose. I zato imao rezultat, dok u klubovima koji su još uvijek primarno oslonjeni na pomoć državnih ili gradski struktura svako se želi za sve pitati. To je osuđeno na propast”.

Moram pitati jer nekako se čini da odgovorom iz prethodnog pitanja nešto nagovještavate. Da li biste danas ponovo uložili u Slobodu?

“Da, prihvatio bih se tog posla i vjerujem da bi od Slobode napravio klub koji će se svake godine boriti za trofeje i koji će svake godine igrati u Evropu. Da, budem još otvoreniji. Spreman sam u ovom trenutku poravnati sva dugovanja Slobode. Ne treba mi ničija pomoć, treba mi samo povjerenje. Od Slobode bi napravio klub koji ne zavisi ni od koga, finansirali bi se privatnim kapitalom, marketingom, prodajom igrača i izlascima na evropsku scenu. Rasteretio bi se i gradski proračun od kojeg danas Sloboda zavisi. Ono što mi treba je samo sloboda u upravljanju klubom, a to bih mogao dobiti tom nekom zakonski dozvoljenom varijantom privatizacije”.

Ali, šta bi to značilo onda za Tuzla City?

“Ništa, Tuzla City je već danas zdrav sportski kolektiv koji ima svoju Upravu koja radi odličan posao. Moja firma je generalni sponzor kluba. Pomažemo, ne samo Tuzla Cityju, nego i mnogim drugim sportskim kolektivima u Bosni i Hercegovini. Nisam u upravnim organima kluba, počasni sam predsjednik, tako da eventualno preuzimanje Slobode ne bi negativno uticalo na Tuzla City”, piše SportSport.ba.
Ali, šta bi to značilo onda za Tuzla City?

“Ništa, Tuzla City je već danas zdrav sportski kolektiv koji ima svoju Upravu koja radi odličan posao. Moja firma je generalni sponzor kluba. Pomažemo, ne samo Tuzla Cityju, nego i mnogim drugim sportskim kolektivima u Bosni i Hercegovini. Nisam u upravnim organima kluba, počasni sam predsjednik, tako da eventualno preuzimanje Slobode ne bi negativno uticalo na Tuzla City”, piše SportSport.ba.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 20 jun 2023, 09:09

TuzlaCityfighter je napisao/la:
19 jun 2023, 23:45
U pitanju je mnogo vise nego sto mi vidimo ili nam se prikazuje. Apsolutno sam protiv ovakvog marginiziranja nas kao ljudi i klluba. Sretan mu put, nek ide gdje hoce, ja ostajem gdje sam, pa makar opet zavrsili na dnu.
Nije problem hoce li otići ili ne.
Neka ide ako to želi, samo neka nas obavijesti da i mi znamo kako dalje. Vecina ekipa je već obavila prozivke a kod nas "stampa silencio". Ne znamo ni ko je otisao, ni ko ce ostati. I ako ostane u kakvim uslovima ostaje. Igrači hodaju po gradu ko muhe bez glave, nemaju nikakve informacije.
Ja kao neko ko je ovih godina išao na sva gostovanja barem jednom (osim Sloge u Modrici i Slobode NG u kupu) ne mogu sebi da dozvolim da se nešto brinem i razmišljam o klubu koji se prema meni tako ponaša. Kao što neko reče, ne radim u HEEZ, ne sarađujem sa njima, nemam ama bas nikakvu korist od kluba nemam više toliku želju da dajem sebe na tom planu.
Neka ide, neka ostavi klub nekome kome ce ovih 50tak navijaca poštovati i kome će znaciti.
Ovako smo zarobljenici.

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 20 jun 2023, 09:13

Neki dan su bili u Splitu trazili trenera, jos uvijek je Azmir u Tuzla Cityu i to se nece mijenjati, klupska politika je okretanje mlađim igracima.

TuzlaCityfighter
Kontakt:

Post Postao/la TuzlaCityfighter » 20 jun 2023, 10:04

20 jun 2023, 09:09
TuzlaCityfighter je napisao/la:
19 jun 2023, 23:45
Nije problem hoce li otići ili ne.
Neka ide ako to želi, samo neka nas obavijesti da i mi znamo kako dalje. Vecina ekipa je već obavila prozivke a kod nas "stampa silencio". Ne znamo ni ko je otisao, ni ko ce ostati. I ako ostane u kakvim uslovima ostaje. Igrači hodaju po gradu ko muhe bez glave, nemaju nikakve informacije.
Ja kao neko ko je ovih godina išao na sva gostovanja barem jednom (osim Sloge u Modrici i Slobode NG u kupu) ne mogu sebi da dozvolim da se nešto brinem i razmišljam o klubu koji se prema meni tako ponaša. Kao što neko reče, ne radim u HEEZ, ne sarađujem sa njima, nemam ama bas nikakvu korist od kluba nemam više toliku želju da dajem sebe na tom planu.
Neka ide, neka ostavi klub nekome kome ce ovih 50tak navijaca poštovati i kome će znaciti.
Ovako smo zarobljenici.
I ja to kazem, ako zeli neka ide, ali je fazon sto nece jer previse je truda i para u TC ulozeno. Fazon je ovaj neki macehinski odnos, te neka ulizivanaj. Ja sam dobro upoznat i zasto je to tako, etanje u pitanju, ali mi nije jasano da on kao osoboa ne zavisi od nekih interesa uplice se u takve stvari. Da nece nigdje to je jasno svima, jer vidjeli smo svi i proslu sezonu sa nasim opstankom da je on tu ali iz sjene. Ja sam i pisao da ostajemo u ligi, da nema tu dileme. Istini za volju pokolebao sam se onog trenutka kada je na poluvrmenu sa Slobidom trazio da zakocimi, u tom.trenutku nista mi nije bilo jasno i napisao sam jedan post gdje sam prvenstveno opleo po njemu. Svakako danas palimo motore , pa vidjecemo sa cime ulazimo i sta nas ceka.
Elvir Baljic

TuzlaCityfighter
Kontakt:

Post Postao/la TuzlaCityfighter » 20 jun 2023, 10:06

Wanderson je napisao/la:
20 jun 2023, 09:13
Neki dan su bili u Splitu trazili trenera, jos uvijek je Azmir u Tuzla Cityu i to se nece mijenjati, klupska politika je okretanje mlađim igracima.
Normalno da nece, previse para i truda ulozeno , on ne dize ruke tako lahko, osim kao u slucaju sa Slobodom kad je bio primoran da ide zbog raznoraznih podmetanja.
Elvir Baljic

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 20 jun 2023, 14:07

Danas “prozivka” u Tuzla Cityju: Dogovoreno pet utakmica
slika

Autor: Desk -20. 06. 2023.

Milenko Bošnjaković: Do početka prvenstva odigrat ćemo pet utakmica (Foto: Arhiva TZL.ba)
Kao što je svojevremeno najavio, šef stručnog štaba Tuzla Cityja, Milenko Bošnjaković, danas će na stadionu u Simin Hanu obaviti “prozivku” igrača i krenuti s pripremama za narednu premijerligašku sezonu.

Pripremio je precizan plan rada koji će se odvijati u tri faze. Prva će započeti danas
i trajat će do 4. jula.

– Poslije toga smo 10 dana na Kupresu, gdje ćemo obaviti glavni dio priprema. Tamo ćemo odigrati tri prijateljske utakmice, sa Igmanom iz Konjica, GOŠK-om iz Gabele i Širokim Brijegom – kaže Bošnjaković.

Prva prijateljska utakmica, međutim, bit će odigrana već 1. jula kada je dogovoren susret sa Željezničarom, koji se priprema za nastup u evropskim takmičenjima.

Posljednji, treći dio programa priprema obavit će se po povratku s Kupresa u Tuzli. Generalna provjera obavit će se vikend pred početak prvenstva sa Zvijezdom 09.

Što se igračkog kadra tiče, uporedo sa pripremama, vršit će se i popunjavanje potrebnog igračkog kadra.

Dodajmo da je Bođnjaković ovih dana potpisao novi ugovor sa Tuzla Cityjem, ovoga puta na tri godine. (tl)

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 20 jun 2023, 15:02

Volio bih da dovedemo ovog ludog Crnkića bar još jednu sezonu.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 20 jun 2023, 18:15

Sport
Fudbal
FS BiH odlučio: Igrači iz ex-yu republika više nisu stranci!
20.06.2023. / 16:24

Izvršni odbor FS BiH donio je bitnu odluku za bh. fudbal.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH donio je na današnjem zasjedanju odluku koja umnogome mijenja bh. fudbal.

Naime, čelnici bh. kuće fudbala odlučili su da se igrači koji dolaze iz ostalih republika bivše Jugoslavije više ne smatraju strancima.

Do sada su sve premijerligaške ekipe mogle da na terenu ili u zapisniku imaju pet stranih fudbalera. Ubuduće će ih biti trojica, ali u taj broj neće ulaziti igrači iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Slovenije.

Takođe, donesena je i odluka da svi klubovi u početnim postavama moraju da imaju jednog igrača do 21 godine, s tim da takav igrač mora da bude na terenu svih 90 minuta.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 20 jun 2023, 18:39

BOŠNJAKOVIĆ OBAVIO PROZIVKU
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 20 jun 2023, 22:01

MTEL PREMIJER LIGA BIH: Tuzla City - Željezničar 2:0 / 06.03.2021.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 20 jun 2023, 22:03

Tuzlac, možemo li se kao ljudi dogovoriti da u novu sezonu uđemo bez ovih slika, pjesmica i copy/paste objava.
Mozda nisi upućen, ali mislim da svako od nas ima fb i vidi ove objave. Forum ne služi za to vec za razmjenu vlastitih ideja i mišljenja te zdrave komunikacije.
Zaista nema potrbe za tim, mnoge si ljude otjerao sa teme a vjeruj da je i nama svima puna kapa i da nam malo fali.
Jel dogovoreno? Sta kažu ostali, slažu li se?

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 20 jun 2023, 22:17

PS totalno mi je glupo sto su smanjili ovaj broj stranaca tj igrača van ex-yu. Po stanju na kraju sezone mi npr imamo Nikitina, Ivaniadze i Barcolu. Ostanu li oni mi više nemamo prostora za strance. A ogromno je trziste južne Amerike, bliskog i srednjeg istoka pa i nizih liga EU.
Bicemo prinuđeni dovoditi iz Srbije i Hrvatske neke polovne likove koji ce gledati samo da uzmu jos koji marku.

TuzlaCityfighter
Kontakt:

Post Postao/la TuzlaCityfighter » 20 jun 2023, 23:47

20 jun 2023, 22:03
Tuzlac, možemo li se kao ljudi dogovoriti da u novu sezonu uđemo bez ovih slika, pjesmica i copy/paste objava.
Mozda nisi upućen, ali mislim da svako od nas ima fb i vidi ove objave. Forum ne služi za to vec za razmjenu vlastitih ideja i mišljenja te zdrave komunikacije.
Zaista nema potrbe za tim, mnoge si ljude otjerao sa teme a vjeruj da je i nama svima puna kapa i da nam malo fali.
Jel dogovoreno? Sta kažu ostali, slažu li se?
+1
Elvir Baljic

TuzlaCityfighter
Kontakt:

Post Postao/la TuzlaCityfighter » 20 jun 2023, 23:51

20 jun 2023, 22:17
PS totalno mi je glupo sto su smanjili ovaj broj stranaca tj igrača van ex-yu. Po stanju na kraju sezone mi npr imamo Nikitina, Ivaniadze i Barcolu. Ostanu li oni mi više nemamo prostora za strance. A ogromno je trziste južne Amerike, bliskog i srednjeg istoka pa i nizih liga EU.
Bicemo prinuđeni dovoditi iz Srbije i Hrvatske neke polovne likove koji ce gledati samo da uzmu jos koji marku.
Generalno treba zastiti nekako nase igrace, u smislu da ne dodjemo u situaciju da nam stranci preplave klubove i ligu. Ovom odlukom uvalili su nam polovnjake iz okolnih zemalja, kojih ce sad sigurno biti vise troduplo nego do sada. Evo u ovom trenutku ja se zbilja ne mogu sjetiti igraca iz Srbine koji je dosao u nasu ligu i ostavio neki trag,mozda je bilo ali meni stvarno ne moze pasti na um. Svakako je ova odluka koja nece doneti nista dobro, cak naprotiv.
Elvir Baljic

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: BosnianRahatluk, NazorUso i 6 gostiju.