Portugal:BiH17.06.2023/ BiH:Luksemburg 20.06.2023.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

TarpiTarpi
Kontakt:

Re: Portugal:BiH17.06.2023/ BiH:Luksemburg 20.06.2023.

Post Postao/la TarpiTarpi » 21 jun 2023, 00:57

galia95 je napisao/la:
21 jun 2023, 00:54
sagitarius je napisao/la:
21 jun 2023, 00:43
galia95 je napisao/la:
21 jun 2023, 00:37

Apsolutno se slažem, kolega. Sve je ovo povezano, sve ovo što se dešava u Bosni i Hercegovini poslije izbora 2. oktobra. Ništa nije slučajno. I ova lakrdija sa reprezentacijom i fudbalskim savezom samo je mali dio velikog plana da nam se ova država potpuno ogadi, obezvrijedi i obesmisli, pa samim tim i fudbal i reprezentacija. Vico je produžena ruka najvećih neprijatelja države Bosne i Hercegovine, uz veliku pomoć domaćih kvislinga i plaćenika. U to sam potpuno 100% siguran.
Poraz protiv Lux je plan Dodiks i Covic i Evrope da nas uniste …

:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Nemam namjeru da se raspravljam. Od momenta kada je na čelo saveza postavljen sestrić Milorada Dodika Vico Zeljković, nemam nikakvog razloga za optimizam. Kao što je ministar sigurnosti postao Nenad Nešić, lik koji negira genocid i mrzi ovu državu iz dna duše, isto tako sumnjam i da Vico Zeljković, čovjek koji otvoreno navija za Srbiju, a Bosnu i Hercegovinu ne smatra svojom zemljom, ima dobre namjere prema ovoj državi i bh. fudbalu. Sve je to vrlo usko povezano i sve je dio jedne velike agende koja je pažljivo pripremana decenijama, a sada su procijenili da je pravi trenutak za realizaciju.
Za ovo večeras ne treba kriviti ni Vicu ni Srbe, večeras su Bošnjaci glavni krivci i to trebamo što prije shvatiti.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 21 jun 2023, 00:58

Faruk nije skako dok se pjevalo "ko ne skače mrzi Bosnu"

Sve je jasno

RaZuti
Kontakt:

Post Postao/la RaZuti » 21 jun 2023, 00:59

Brate dragi, ne možete za svaku grešku nekoga drugog kriviti. Isto ste djeca. Krivi smo mi i samo mi.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 21 jun 2023, 00:59

TarpiTarpi je napisao/la:
21 jun 2023, 00:57
galia95 je napisao/la:

Nemam namjeru da se raspravljam. Od momenta kada je na čelo saveza postavljen sestrić Milorada Dodika Vico Zeljković, nemam nikakvog razloga za optimizam. Kao što je ministar sigurnosti postao Nenad Nešić, lik koji negira genocid i mrzi ovu državu iz dna duše, isto tako sumnjam i da Vico Zeljković, čovjek koji otvoreno navija za Srbiju, a Bosnu i Hercegovinu ne smatra svojom zemljom, ima dobre namjere prema ovoj državi i bh. fudbalu. Sve je to vrlo usko povezano i sve je dio jedne velike agende koja je pažljivo pripremana decenijama, a sada su procijenili da je pravi trenutak za realizaciju.
Za ovo večeras ne treba kriviti ni Vicu ni Srbe, večeras su Bošnjaci glavni krivci i to trebamo što prije shvatiti.
Upravo tako! Zato sam i rekao u prethodnom komentaru, uz pomoć domaćih kvislinga, plaćenika i petokolonaša. U politici Nikšić i Konaković, u sportu Čolpa, Džemidžić, Hadžibegić, Begić... pa onda i Džeko, Pjanić, Spahić, koji su godinama ćutali i žmirili na ovaj kriminal.

Brazzzoo123
Kontakt:

Post Postao/la Brazzzoo123 » 21 jun 2023, 01:02

Grupa uopste nije lagana, koliko smo mi mislili da smo dobri. I pod Petevom nismo jedno vrijeme tekme dobili, u padu smo igrackom vec godinama, a ocekivanja su iz 2014.Uz to dolazi javasluk selektora koji nije pripremio igrace, koji se ne drze dogovorenog.

Napoleon1921
Kontakt:

Post Postao/la Napoleon1921 » 21 jun 2023, 01:02

Lewy21 je napisao/la:
Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
20 jun 2023, 23:32
Lewy21 je napisao/la:
20 jun 2023, 23:22
Na stranu Vico, Hadžibegić i Sejo Brajlović, ovo će nam se dešavati dok god bilo kakav poraz od bilo koga nazivamo dobrom utakmicom i smatramo uspjehom, a kamo li poraz od 3:0 gdje si bio katastrofa i bez ikakvog prava umislio da si dobro igrao.

Mnogo puta u historiji smo mi bili "ponosni na zmajeve" kad su popušili i ispali luzeri u ključnim utakmicama, jer eto "parirali su" i "pokazali su zube". Dok je tog luzerskog mentaliteta nema nas nigdje, ne treba nas Vico uništiti, mada hoće i on dodatno.
Preporod zmajeva je poceo onom tekmom protiv Turske kad je Edin pocinjao svoj put. Tad su bila neka sranja oko repke koliko se mogu sjetiti i taj remont je dao neka druga imena?? Ili grijesim?
BiH Turska 3:2 na Koševu 2007?

Sječam se da smo i u tim kvalifikacijama bili tanki, tad nekad sam ja počeo i pratiti fudbal. Tad mi nije bilo jasno kako smo uspjeli izgubiti od Moldavije na Koševu 1:0. Ali se sječam te dobre utakmice protiv Turske i protiv Norveške u gostima da smo odlični bili, neko je dobro opalio iz slobodnjaka da li ih je tad već Miske izvodio. Tad je još i Muslimović igrao.

Ono što se tada dešavalo je da smo mi imali kriminalce u savezu i to je toliko eskaliralo da su igrači počeli da bojkotuju reprezentaciju. Doveden je Ćiro kao novi selektor, ali to nije bilo dovoljno jer je savez ostao isti. Navodno su igrači prestali bojkotovati jer ih je savez preko Emira Spahića (jedan od većih neprijatelja reprezentacije) nagovorio na prestanak bojkota. Tako sam ja čuo, nisam ni ja sto posto siguran ali vjerujem. Belgija - BiH je meni bila neka prekretnica, od tada sam nas počeo smatrati malo bitnijim. Ćiro nam je bio najbolji selektor ikad, od ovih poslije mi se niko nije svidio, žao mi je što nismo sada vidjeli šta Petev može. Imali smo najbolje igrače ikad i svi su oni tada bili u svom primeu i to je nekako prikrilo činjenicu da nam je savez kriminalan.

Nakon baraža sa Irskom gdje smo kao nosioci popušili, bili luzeri godine kao i uvijek, mi smo realno postali skroz nebitni, ne vjerujem da našu reprezentaciju više bilo ko uzima za ozbiljno. Nego se mi ne možemo pomiriti da smo nula i to najviše zbog saveza takvog kakav jeste već jako dugo, nije to tako tek od dolaska Dodikovog sestrića. Ono što mene najviše nervira je što mi od nekih smiješnih ekipa napravimo Njemačku u svom primeu, od nekakvih napadača što su na nivou prosječnog napadača u Championshipu kao Puki napravimo Gerd Mullera u svom primeu. Stvar je u tome da svako protiv nas može igrati, svaka budala nam može gol zabit, pa onda mi od tih ekipa napravimo galaktikose, a nama je uspjeh poraz od Portugala 3:0 "jer smo parirali najvećima".

I svaki put nakon luzerskih kvalifikacija kažemo kako je vrijeme da se spustimo na zemlju, da promjenimo neke stvari, da igrači počnu više davati od sebe, a zapravo samo pritisnemo replay. Najgore mi pada činjenica da su nam grupe skoro uvijek toliko lake da pomisliš da ne bi bile lakše da smo birali. Evo isti taj Portugal što smo mu kofol parirali jedva dobi Islanda. Slovačka protiv Lihtenštajna 1:0. Mi smo teški luzeri...
Preporod je krenuo kad smo savezu yebali mater

Ta tekma koju spominjete je promovisala dzeku, custovic dao go za 3:2 muzurovic pljuvao novinare radi skakljivih pitanja

U norveskoj Miske dao iz slobodnog i muslimovic drugi

Kvalifikacije popusene vec u prvih 3/4 kola katastrofom za katastrofom

Vi se mnogi ne sjecate al ja pamtim ovu repku od kvala za Sp 2002. kad nas je exteberia ohladio onim volejom

Ne sjecate se da nije bilo Vice al je bio iljo levat koji je prvo maltene ukrao pare za stadion i isti napravio u Orasju bukvalno nikkme..a nakon toga pokazao svoj pateiotizam hodajuci po utakmicama reprezentacije hrvatske u dresu iste

Ne sjecate se da je **** misimovic odbio da se solidarisw sa Bolicem, Barbarezom i ostalim nego je otisao da igra za ujkana ilju i njegovi prciju

i sad da mene neko ubjedi da je taj isti misimovic sasvim slucajno ti gdje jeste..
Zadnja izmjena: Napoleon1921, dana/u 21 jun 2023, 01:05, ukupno mijenjano 2 puta.

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 21 jun 2023, 01:03

galia95 je napisao/la:
galia95 je napisao/la:
21 jun 2023, 00:37

Apsolutno se slažem, kolega. Sve je ovo povezano, sve ovo što se dešava u Bosni i Hercegovini poslije izbora 2. oktobra. Ništa nije slučajno. I ova lakrdija sa reprezentacijom i fudbalskim savezom samo je mali dio velikog plana da nam se ova država potpuno ogadi, obezvrijedi i obesmisli, pa samim tim i fudbal i reprezentacija. Vico je produžena ruka najvećih neprijatelja države Bosne i Hercegovine, uz veliku pomoć domaćih kvislinga i plaćenika. U to sam potpuno 100% siguran.

Odseli…
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 21 jun 2023, 01:04

21 jun 2023, 01:03
galia95 je napisao/la:

Odseli…
Ako ne znaš komunicirati, sjaši sa mojih komentara!

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 21 jun 2023, 01:04

Davno su Asmir Begović i njegov otac ovo sve pročitali, a raja im nije vjerovala, nego im hebavala od do i podržavala četničku strukturu u vidu Vice, Misimovića i co. zarad jednog baraža i hibridnog terena.

Zamisli u Njemačkoj da tehnički direktor reprezentacije u studiju yebe majku novinarima na državnoj televiziji?
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 21 jun 2023, 01:05

Napoleon1921 je napisao/la:
21 jun 2023, 01:02

Ne sjecate se da je **** misimovic odbio da se solidarisw sa Bolicem, Barbarezom i ostalim nego je otisao da igra za ujkana ilju i njegovi prciju
Šupak je i pred baraž sa Ćirom pravio svinjarije.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Napoleon1921
Kontakt:

Post Postao/la Napoleon1921 » 21 jun 2023, 01:07

baboedindzeko09 je napisao/la:
21 jun 2023, 01:04
Davno su Asmir Begović i njegov otac ovo sve pročitali, a raja im nije vjerovala, nego im hebavala od do i podržavala četničku strukturu u vidu Vice, Misimovića i co. zarad jednog baraža i hibridnog terena.

Zamisli u Njemačkoj da tehnički direktor reprezentacije u studiju yebe majku novinarima na državnoj televiziji?
Zamisli igdje ikad ikom glavni covjek reprezentacije mrzi ti reprezentaciju i navija za onu koja je njen neprijatelj...

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 21 jun 2023, 01:07

Vidi Dzemidzica i Sisoja,nije i cudo sto je ovako,gledaju kako nam ponizavaju klubove sudjenjem,ni rijec jednu da kazu,kakva crna repka,boli me uvo za istu,niko rijec da kaze sta nam klubovima rade. Sisoje prije na svaku odluku sudija pravio hajke,mediji lajali na svaki savez sad ni rijeci i nismo za bolje.
Zadnja izmjena: mosarajvosa83, dana/u 21 jun 2023, 01:08, ukupno mijenjano 1 put.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 21 jun 2023, 01:07

Lewy21 je napisao/la:
Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
20 jun 2023, 23:32

Preporod zmajeva je poceo onom tekmom protiv Turske kad je Edin pocinjao svoj put. Tad su bila neka sranja oko repke koliko se mogu sjetiti i taj remont je dao neka druga imena?? Ili grijesim?
BiH Turska 3:2 na Koševu 2007?

Sječam se da smo i u tim kvalifikacijama bili tanki, tad nekad sam ja počeo i pratiti fudbal. Tad mi nije bilo jasno kako smo uspjeli izgubiti od Moldavije na Koševu 1:0. Ali se sječam te dobre utakmice protiv Turske i protiv Norveške u gostima da smo odlični bili, neko je dobro opalio iz slobodnjaka da li ih je tad već Miske izvodio. Tad je još i Muslimović igrao.

Ono što se tada dešavalo je da smo mi imali kriminalce u savezu i to je toliko eskaliralo da su igrači počeli da bojkotuju reprezentaciju. Doveden je Ćiro kao novi selektor, ali to nije bilo dovoljno jer je savez ostao isti. Navodno su igrači prestali bojkotovati jer ih je savez preko Emira Spahića (jedan od većih neprijatelja reprezentacije) nagovorio na prestanak bojkota. Tako sam ja čuo, nisam ni ja sto posto siguran ali vjerujem. Belgija - BiH je meni bila neka prekretnica, od tada sam nas počeo smatrati malo bitnijim. Ćiro nam je bio najbolji selektor ikad, od ovih poslije mi se niko nije svidio, žao mi je što nismo sada vidjeli šta Petev može. Imali smo najbolje igrače ikad i svi su oni tada bili u svom primeu i to je nekako prikrilo činjenicu da nam je savez kriminalan.

Nakon baraža sa Irskom gdje smo kao nosioci popušili, bili luzeri godine kao i uvijek, mi smo realno postali skroz nebitni, ne vjerujem da našu reprezentaciju više bilo ko uzima za ozbiljno. Nego se mi ne možemo pomiriti da smo nula i to najviše zbog saveza takvog kakav jeste već jako dugo, nije to tako tek od dolaska Dodikovog sestrića. Ono što mene najviše nervira je što mi od nekih smiješnih ekipa napravimo Njemačku u svom primeu, od nekakvih napadača što su na nivou prosječnog napadača u Championshipu kao Puki napravimo Gerd Mullera u svom primeu. Stvar je u tome da svako protiv nas može igrati, svaka budala nam može gol zabit, pa onda mi od tih ekipa napravimo galaktikose, a nama je uspjeh poraz od Portugala 3:0 "jer smo parirali najvećima".

I svaki put nakon luzerskih kvalifikacija kažemo kako je vrijeme da se spustimo na zemlju, da promjenimo neke stvari, da igrači počnu više davati od sebe, a zapravo samo pritisnemo replay. Najgore mi pada činjenica da su nam grupe skoro uvijek toliko lake da pomisliš da ne bi bile lakše da smo birali. Evo isti taj Portugal što smo mu kofol parirali jedva dobi Islanda. Slovačka protiv Lihtenštajna 1:0. Mi smo teški luzeri...

Ta tekma koju spominjete je promovisala dzeku, custovic dao go za 3:2 muzurovic pljuvao novinare radi skakljivih pitanja

Vi se mnogi ne sjecate al ja pamtim ovu repku od kvala za Sp 2002. kad nas je exteberia ohladio onim volejom

Ne sjecate se da nije bilo Vice al je bio iljo levat koji je prvo maltene ukrao pare za stadion i isti napravio u Orasju bukvalno nikkme..a nakon toga pokazao svoj pateiotizam hodajuci po utakmicama reprezentacije hrvatske u dresu iste

Joj sjećam se te utakmice sa Norveškom, kada je Gušu pogodila baklja u glavu 😅 Misimović zabio eurogol iz slobodnog udarca. I ono pismo fudbalera i bojkot reprezentacije. I onda mlatnemo Norvešku u gostima kad se niko tome nije nadao. To je bio okidač za formiranje onog Komiteta za normalizaciju i povratak Ivice Osima i Duška Bajevića. Hvala im za sve! Izgleda da će nam uskoro trebati novi Komitet za normalizaciju, nakon ove šarade i lakrdije.
Zadnja izmjena: galia95, dana/u 21 jun 2023, 01:10, ukupno mijenjano 1 put.

Napoleon1921
Kontakt:

Post Postao/la Napoleon1921 » 21 jun 2023, 01:08

mosarajvosa83 je napisao/la:
21 jun 2023, 01:07
Vidi Dzemidzica i Sisoja,nije i cudo sto je ovako,gledaju kako nam ponizavaju klubove sudjenjem,ni rijec jednu da kazu,kakva crna repka,boli me uvo za istu,niko rijec da kaze sta nam klubovima rade. Sisoje prije na svaku odluku sudija pravio hajke,mediji lajali na svaki savez sad ni rijeci i nismo za bolje.
Kao sto rekoh ono sro klubovi hoce i na sta pristaju

Napoleon1921
Kontakt:

Post Postao/la Napoleon1921 » 21 jun 2023, 01:10

Arvid je napisao/la:
21 jun 2023, 01:05

Šupak je i pred baraž sa Ćirom pravio svinjarije.
Kao sto rekoh..sasvim slucajno od svih igraca je bas on tu gdje jesete...al jok sve je to teorija zavjere, sami se ubijali sad se sami syebajemo

Lewy21
Kontakt:

Post Postao/la Lewy21 » 21 jun 2023, 01:14

Vidiš da sam s razlogom povezivao Misimovića i Muslimovića sa tom utakmicom, nisam bio siguran da su oni zabili ali sam se kroz maglu sjećao. Sjećam se i one bakljade kada su Guši morali motat glavu.

Ali da, meni je ulazak u svijet nogometa skupljanje sličica za SP 2006. Za savez se sto posto slažem da ga Vico nije uništio, nego je dolazak čovjeka koji je izjavio "šta god dobro krene u Republici Srpskoj to naiđe na opstrukciju iz političkog Sarajeva" kulminacija svega što se ranije radilo. Čak mi je u jednu ruku i drago što je dotle doguralo, jer je jednostavno moralo dogurat.

Nije Vico bio kada je Ušanović krao pare, kada su Selma Bajrami i ne znam ko ono još dobijali mjesta u VIP loži. Nije Vico bio kad se dešavalo milion nekih drugih stvari kojih se sada u ovaj vakat poslije ponoći ne mogu sjetit. Jeste Vico na zadatku, ja vjerujem u to, ali on je samo šlag na tortu nakon svega.
Zadnja izmjena: Lewy21, dana/u 21 jun 2023, 01:16, ukupno mijenjano 1 put.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 21 jun 2023, 01:16

Hadžibegićev nastup nakon utakmice u studiju BHRT-a je vjerovatno nešto najbezobraznije što sam vidio u zadnje vrijeme od neke osobe koja nije političar. Još jednom svaka čast za Džankovića, Topića i Dujkovića, a i profesor Dogan je sve te kritike znalački provukao između redova u svojoj analizi.

TarpiTarpi
Kontakt:

Post Postao/la TarpiTarpi » 21 jun 2023, 01:17

galia95 je napisao/la:
21 jun 2023, 00:59
TarpiTarpi je napisao/la:
galia95 je napisao/la:

Upravo tako! Zato sam i rekao u prethodnom komentaru, uz pomoć domaćih kvislinga, plaćenika i petokolonaša. U politici Nikšić i Konaković, u sportu Čolpa, Džemidžić, Hadžibegić, Begić... pa onda i Džeko, Pjanić, Spahić, koji su godinama ćutali i žmirili na ovaj kriminal.
Ne bih večeras tako daleko išao, naravno da ima krivaca u politici i savezu ali su večeras najviše krivi naši igrači. Pjanić koji dođe da prošeta i podijeli koju loptu (majstorski) ali i to je zato što frajer zna a ne zato što se bori i pokušava i što godinama duela nije uzeo u reprezentaciji. Drugi "naš" krivac je Šehić koji je taraba i unosi toliku nesigurnost ali će on umjesto da se oprosti pričati neke gluposti o "uvođenju discipline", treći krivac je vjerovatno naš najbolji igrač svih vremena. Čovjek koji već godinama sve zna i jedan je od saučesnika u rušenju reprezentacije, čovjek koji treba imati petlju da yebe majku treneru, savezu, saigračima jer on je jedini koji to može. Eh kad tu trojicu riješimo onda se prelazi na selektora, na njegove menadžerske igrače i slične stvari. Kad se to uradi onda se ide na "naše" ljude u savezu pa tek onda na političare. Ne mogu meni ni Bakir ni Nikšić biti krivi sve dok Pjanić dođe i boli ga neka stvar šta se dešava na terenu.

r3start
Kontakt:

Post Postao/la r3start » 21 jun 2023, 01:19

Najbolja opcija za novog selektora su Barbarez i Spahic u paketu

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 15 gostiju.