RSD Velež - Igrački kadar i transferi

JuzniBosanac
Kontakt:

Re: RSD Velež - Igrački kadar i transferi

Post Postao/la JuzniBosanac » 21 jun 2023, 12:56

Almin81 je napisao/la:
21 jun 2023, 11:57
Zašto niko ne spominje Rafu kao potencijalnog igrača za prvih 11?
Bolje da se on malo istrpi pa da se pokuša ozbiljna cifra na njegovom transferu uzeti nego da razvijamo Sarajevu nekog Gruzijca kojeg će oni uzeti nazad ako imalo dobru sezonu odigra, a i vjerovatno nece moci igrati protiv njih.
Odlicno tumacenje i shvatanje biti
situacije.Upravo o tome pricam.Ja sam zato protiv posudbi iz FKS .Ako postanemo njihova filijala,onda se mozemo odmah ugasiti.
Musa je IDEALNO rjesenje za Velez,on NIJE trazio"milione" za potips,pisu se nebuloze.On nije za posudbe,pa da ga jos boljeg vratimo FKS.

Ove bas ono "nidje veze konstatacije "da smo"uzeli pare na puno igraca"...kakve su bola pare 20.000 maraka???Kad se uzme i 200.000 maraka je SICA!O kakvim"zaradama" se ovdje prica?Tu smo gori od Faruka Hadzibegica ili Susica kao selektora.To nas muci ne od jucer,vec odavno.

Kulenovic ili Kuzmanovic za mene neuporedivo.Luka Kulenovic bi bio odlican izbor,da ga mozemo dovesti.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 21 jun 2023, 13:03

Almin81 je napisao/la:
Bolje da se on malo istrpi pa da se pokuša ozbiljna cifra na njegovom transferu uzeti nego da razvijamo Sarajevu nekog Gruzijca kojeg će oni uzeti nazad ako imalo dobru sezonu odigra, a i vjerovatno nece moci igrati protiv njih.
Zato sto smo debilcine. Jos ce nam stavit da mora igrat i jedan i drugi u 70% meceva. Evo da nemas Rafu i jos ovog Brazilca mladog pa ni pola jada. I evo da dovodis gotovog igraca pa da ti pomogne, nego dovodis ih da ih razvijas drugom naustrb svojih igraca
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

djemba
Kontakt:

Post Postao/la djemba » 21 jun 2023, 13:23

Mostarac45 je napisao/la:
21 jun 2023, 12:54
slika
Koga li ovaj zastupa :hmmmmm:
Ja znam za samira radovca 😎😎🤭🤭 da ga zastupa.
Mostar u srcu, Velež do groba!

Cernica22
Kontakt:

Post Postao/la Cernica22 » 21 jun 2023, 13:30

djemba je napisao/la:
21 jun 2023, 13:23
Mostarac45 je napisao/la:
slika
Koga li ovaj zastupa :hmmmmm:
Ja znam za samira radovca 😎😎🤭🤭 da ga zastupa.
Ovaj je malo kulturnija i blaza verzija mostarskog Mamica, ne trebaju nam ovakvi ni blizu kluba, dovoljno je sto ga ne pustaju blizu Zelje.
19V22

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 21 jun 2023, 13:49

killafrommanilla je napisao/la:
21 jun 2023, 13:03
Almin81 je napisao/la:
Zato sto smo debilcine. Jos ce nam stavit da mora igrat i jedan i drugi u 70% meceva. Evo da nemas Rafu i jos ovog Brazilca mladog pa ni pola jada. I evo da dovodis gotovog igraca pa da ti pomogne, nego dovodis ih da ih razvijas drugom naustrb svojih igraca
Problem je sto ovaj UO nema para da moze platiti dobro krilo i jos 1/2 igraca koji ce praviti razliku na terenu po 10-15 hiljada. Zato hoce da dovedu par igraca na posudbu kojima ce placati 50% plate.

Oba igraca koja pokusavaju dovesti bi za nas bili upgrade ali problem je sto bi ostali tu samo godinu dana kao prelazno rjesenje u nadi da se izbori europa. Sve mirise na to da probaju s par posudjenih igraca pokusati izboriti europa i da se dodje do para pa da onda pokusaju potpisati nekoga na 2-3 godine.

Gr0hot
Kontakt:

Post Postao/la Gr0hot » 21 jun 2023, 14:03

Logicno i pametno rjesenje pogoovo ako placa se samo 50% plate. Odlicno prelazno rjesenje za ostvarenje cilja.

A Sarajevo ima taj luksuz problem, da su prenatrpani igracima a pogoovo strancima. Zasto da ne. :thumbup:

Almin81
Kontakt:

Post Postao/la Almin81 » 21 jun 2023, 14:07

MostarskiSin je napisao/la:
21 jun 2023, 13:49
killafrommanilla je napisao/la:
21 jun 2023, 13:03
Almin81 je napisao/la:
Problem je sto ovaj UO nema para da moze platiti dobro krilo i jos 1/2 igraca koji ce praviti razliku na terenu po 10-15 hiljada. Zato hoce da dovedu par igraca na posudbu kojima ce placati 50% plate.

Oba igraca koja pokusavaju dovesti bi za nas bili upgrade ali problem je sto bi ostali tu samo godinu dana kao prelazno rjesenje u nadi da se izbori europa. Sve mirise na to da probaju s par posudjenih igraca pokusati izboriti europa i da se dodje do para pa da onda pokusaju potpisati nekoga na 2-3 godine.
Ma i to razumijem, al ako već imaš igrača koji je najbolji u svojoj repki kakva god ona bila. Vidjeli smo sinoć kakvi smo mi, zašto onda ne pokušati napraviti s njim nešto. Pa Hajduk koji je miljama ispred nas gurne malog Vuškovića sa 16 godina u prvu postavu i uzeti će ozbiljne pare na njemu.

Direktorcic
Kontakt:

Post Postao/la Direktorcic » 21 jun 2023, 14:16

sta ce nam nedo turkovic dovesti bas me zanima.neki bek slovenac je u njegovoj agenciji, kontam da nam je to sljedeca pozicija koju potpisujemo.

Jedino ako sebe ne dovede :urnebes:

Cernica22
Kontakt:

Post Postao/la Cernica22 » 21 jun 2023, 14:20

Direktorcic je napisao/la:
21 jun 2023, 14:16
sta ce nam nedo turkovic dovesti bas me zanima.neki bek slovenac je u njegovoj agenciji, kontam da nam je to sljedeca pozicija koju potpisujemo.

Navuce nas papak, na moru frajer zavrsi :urnebes: :urnebes:
Nije mi mrsko sekunde, ne treba nam on blizu kluba biti.
19V22

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 21 jun 2023, 14:55

Cernica22 je napisao/la:
21 jun 2023, 14:20
21 jun 2023, 14:16

Navuce nas papak, na moru frajer zavrsi :urnebes: :urnebes:
Nije mi mrsko sekunde, ne treba nam on blizu kluba biti.
Pregovaramo s lijevim bekom iz Slovenije, ne znam ciji je igrac, valjda nije njegov

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 21 jun 2023, 14:56

mosarajvosa83 je napisao/la:
ZauvijekSamoVelez je napisao/la:
21 jun 2023, 12:09
mosarajvosa83 je napisao/la:
21 jun 2023, 12:01

Meni nije jasno kako vi niste uzeli nikakve pare na nekom igracu. Zadnjeg kojeg se sjecam je Fejsal i onaj sto je u Francusku otisao? Vidim stalno se spominje ovdje mogu se uzet pare na igracu ali vi sa time imate problem. Brandao na tribine pa poslije Ovcina,mislim da su se na njima mogle neke pare uzet.
Jesu Radovic i Georgijevic za 30k eura ukupno :rol:

Imali su mnogi od njih ponude da predju u ozbiljnije klubove po isteku ugovora sto nama normalno nije islo u prilog.

Onda ih silimo da produze ili budu poslani na tribine sto nikome ne odgovara (kao Brandao ili Dario, Ovcina je vec poseban slucaj).

Ali tako je, prodaja nam nije jaca strana...
Ma nisam drugovi racunao 20 ili 30 hiljada,ni sam nisam upucen koliko smo mi uzeli za te naknade na treniranje.Nego nije to poenta,poenta je da vidim pricate o tim parama da mozete uzeti na igracima ako se ,onda se desi uvijek ista situacija kad se treba prodati,igrac zavrsi do kraja ugovora na tribinama. Generalno,osim par klubova iz lige,tesko ko proda igraca vani,uglavnom odu besplatno.
Mislim da je kod nas veći problem bio što su ti igrači imali loše menadžere neke su čak zastupali roditelji ili rodbina. Mulić i Hajdarević su imali dobre menadžere i otišli su za “dobre” cifre. Mali Hajdarević je imao par minuta seniorskog fudbala kada je prodat za dobru lovu, dok za Ovčinu, Brandaoa nisu mogli naći kupca. Mislim da to sve govori. Ali definitvno i klub mora poraditi na tome, jer je našim klubovima prodaja igrača uz Evropu jedini način zarade.

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 21 jun 2023, 15:39

Haskić
Džafić - Anđušić - Gulaš
Hasanović - Vukčević
Slovenac - Mahmić - Ante - Mulalić
Hadžikić

Klupa: Nanić, Zvonić, Bajrić, Domić, Mitar, Muminović, Krajnc, Pršeš, Halilović, Drina, Puce, Šikalo, Vehabović, Lea’i, Sijamija, Peco

Možda sam nekoga zaboravio

+ 2 igrača. Back-up napadač i krilo

Možda i jedan veznjak
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

Direktorcic
Kontakt:

Post Postao/la Direktorcic » 21 jun 2023, 15:58

OnlyLeft22 je napisao/la:
21 jun 2023, 15:39
Haskić
Džafić - Anđušić - Gulaš
Hasanović - Vukčević
Hadžikić

Klupa: Nanić, Zvonić, Bajrić, Domić, Mitar, Muminović, Krajnc, Pršeš, Halilović, Drina, Puce, Šikalo, Vehabović, Lea’i, Sijamija, Peco

Možda i jedan veznjak
Ma vala ako vec imamo nekonpravo na izbor, ne bih volio ovog dzafica gledat u Velezu

Mostarac45
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac45 » 21 jun 2023, 16:02

21 jun 2023, 15:58
OnlyLeft22 je napisao/la:
21 jun 2023, 15:39
Haskić
Džafić - Anđušić - Gulaš
Hasanović - Vukčević
Hadžikić

Možda i jedan veznjak
Ma vala ako vec imamo nekonpravo na izbor, ne bih volio ovog dzafica gledat u Velezu
+1 brt isto ako vec zelimo trku imat ne vidim ga u tom sistemu tip igraca isto halilovic kad mu se igra moze prekucat ali posto mu se 90% vremena ne igra setka po terenu ko u sarajevu ovu sezonu

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 21 jun 2023, 16:03

Kakav Džafić bezveze, Peco je za njega di marija

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 21 jun 2023, 16:04

Kasno je za novi početak…
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 21 jun 2023, 16:12

Ja mislim da će Krajnc biti dobro pojačanje.Dečko fizički izgled spremniji od Dzafića sto puta.
Čekam utakmice da ga pogledamo ali očekujem od njega da bi trebao biti dobar.
Ma i da dovedemo sad 3 igrača po 15 hiljada da im das platu,to je preko pola miliona godišnje a ko ti opet garantuje da ćeš igrati europu.Ako je Vici i njegovoj kompaniji u interesu da te povale pošalje ti Sivca i ekipu par kola i nema te nigdje.
A uvališ se u finansijske probleme,ja sam sretniji da smo i 5 na kraju bez marke duga ikome nego da smo prvi a dužni 6 miliona.
Drugovi jednom smo se izvukli i znate svi kako je bilo teško da li bi opet pitanje je veliko.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

Direktorcic
Kontakt:

Post Postao/la Direktorcic » 21 jun 2023, 16:19

Espiritosanto je napisao/la:
21 jun 2023, 16:12
Ja mislim da će Krajnc biti dobro pojačanje.Dečko fizički izgled spremniji od Dzafića sto puta.
Ma i da dovedemo sad 3 igrača po 15 hiljada da im das platu,to je preko pola miliona godišnje a ko ti opet garantuje da ćeš igrati europu.Ako je Vici i njegovoj kompaniji u interesu da te povale pošalje ti Sivca i ekipu par kola i nema te nigdje.
A uvališ se u finansijske probleme,ja sam sretniji da smo i 5 na kraju bez marke duga ikome nego da smo prvi a dužni 6 miliona.
Drugovi jednom smo se izvukli i znate svi kako je bilo teško da li bi opet pitanje je veliko.
Slazem se jednim dijelom, ali ti kad imas kvalitetnu ekipu dobijes Borca 3 - 0 u Banja luci, ne daju ti da prijed golu ali zato npr imas dobrog sutera u ekipi koji ga zavali iz slobodnjaka.. Ima to sve svoje,pa mi smo veci gnjev navukli na sebe iz saveza sa proslom upravom,probali su nam raditi o glavi,ali nisu mogli jer smo bili dovoljno dobri da idemo u evropska takmicenja.Sta znam, ima i te tvoje ali ima i one da se fudbal igra radi rezulrata, a bez kvalitetnih igraca ne mozes napravit rezultate.Iskreno meni je ovo zasad dobsr prelazni rok (ocjena 3 od 5). Cak stavise,ja mislim da ce Peco u ovoj epizodi biti onaj pravi.njemu nikad ne manjka truda,zalaganja,hrabrosti i ako nije kvalitetom mozda,onda ce to nadomjestit ovako.

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 21 jun 2023, 16:25

21 jun 2023, 16:19
Slazem se jednim dijelom, ali ti kad imas kvalitetnu ekipu dobijes Borca 3 - 0 u Banja luci, ne daju ti da prijed golu ali zato npr imas dobrog sutera u ekipi koji ga zavali iz slobodnjaka.. Ima to sve svoje,pa mi smo veci gnjev navukli na sebe iz saveza sa proslom upravom,probali su nam raditi o glavi,ali nisu mogli jer smo bili dovoljno dobri da idemo u evropska takmicenja.Sta znam, ima i te tvoje ali ima i one da se fudbal igra radi rezulrata, a bez kvalitetnih igraca ne mozes napravit rezultate.Iskreno meni je ovo zasad dobsr prelazni rok (ocjena 3 od 5). Cak stavise,ja mislim da ce Peco u ovoj epizodi biti onaj pravi.njemu nikad ne manjka truda,zalaganja,hrabrosti i ako nije kvalitetom mozda,onda ce to nadomjestit ovako.
Jesi gledao Borac -Sarajevo.Dzaba ti i Vrančić i Renan od 150 hiljada eura?
Ne kažem ni ja da ne treba dovoditi dobre igrače i ne treba ih plaćati ali prvo i osnovno po meni je da klub nema minusa.
Koliko je Hasić morao živaca i para dati da bi samo mogao doći na neka vrata a ne dogovoriti reprogram poreza i ostalih stvari.Pitaj ga ako ga sretneš ikada.
Nisam siguran da bi nam opet uspjelo onako se izvući iz one situacije gdje smo bili.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

r3start
Kontakt:

Post Postao/la r3start » 21 jun 2023, 16:41

21 jun 2023, 16:25
21 jun 2023, 16:19
Jesi gledao Borac -Sarajevo.Dzaba ti i Vrančić i Renan od 150 hiljada eura?
Ne kažem ni ja da ne treba dovoditi dobre igrače i ne treba ih plaćati ali prvo i osnovno po meni je da klub nema minusa.
Koliko je Hasić morao živaca i para dati da bi samo mogao doći na neka vrata a ne dogovoriti reprogram poreza i ostalih stvari.Pitaj ga ako ga sretneš ikada.
Nisam siguran da bi nam opet uspjelo onako se izvući iz one situacije gdje smo bili.

Ja mislim da nijedan igrac u premijer ligi ne vrijedi 10-15 hiljada mjesecno.
Nas najbolji potez bi bio da se seniorski tim Veleza pravi od igraca iz omladinskog pogona koji iole imaju nekog talenta a znamo da ima par igraca u omladinskom pogonu koji imaju talenta. Oko njih treba gradit ekipu i tako klub prodajom moze postat samoodrziv.
Pogledajte samo primjer Hajduka i Vuskovica koji igra za prvi tim Hajduka.
Treba dat ovim mladim nogometasima priliku da igraju na oba fronta, i za seniore i za juniore da bi nastavili napredovati.

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.