FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
78
35%

Ukupno glasova: 225

ShofaII
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ShofaII » 22 jun 2023, 08:05

Mozda je covjek dosao tobe. Steta sto nam pripreme nisu u Medjugorju. U Portugalu mu je Fatima bila blizu al problem sa strancima a evo sad mu je tu Medjugorje koje nije nista dalje sigurno. Doduse opet dolazi na problem sa strancima al malo manji jer ce ipak moci igrati. Pa ko zna vidjet cemo mozda predje na islam pa se odluci za Saudiju i budemo dobri nekih 50 miliona.
Svasta je moguce.
Sad ozbiljno ako Penaranda potpise za nas to bi bilo fenomenalno. Ja nesto ne vjerujem da taj tip igraca nema vise opcija tako da ga ne ocekujem.
A sto se tice njegovog nacina zivota pa jbg i Ronaldinho je bio isti a ubijao je tako da moze i on na ovom nasem nivou.
Steta sto nismo prvaci jer bi sigurno zavrsili u grupama gledajuci igrace koje dovodimo.
Sad Mirza ako ne pokazes da si trener okaci stopericu, pistaljku i teku taktika o klin jer bolju priliku u zivotu neces imati. A i Mirvic ce imati ekipu kao argument da nafata nekog dobrog trenera.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 22 jun 2023, 08:11

E cuj smeta nam juznoamerikanac koji pije i lumpuje, a s Bacchus boysima se titule uzimale. Dovodili smo mi i mirne porodicne ljude pa mrka kapa. Nek pije, piju svi u klubu, u Bosni kad Ifeta pjeva pojedini se jedva na nogama drze. Veci problem su te povrede, jbg tu ako ubodes dobio si igraca koji ce s pola snage prekucat ligu. Problem je sto mi rijetko ubodemo. Potrefili smo sa Saidom u prvom mandatu i s Milicevicem. Promasili sa Stepanovom, Ikandeom, Alispahicem, Anicicem, Avramom...
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 22 jun 2023, 08:13

mosarajvosa83 je napisao/la:
21 jun 2023, 22:31
nokee je napisao/la:
21 jun 2023, 21:06
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
21 jun 2023, 20:54
Prvak države 2 godine zaredom, a ove godine osvajač duple krune dovede igrača sa prosječnim CVom i ne igranja 2 godine, i ljudi mu požele dobrodošlicu i vjeruju da će biti pojačanje( čitaj Kožulj ).
Mi najvjerovatnije dovodimo momka koji je prije nekoliko godina plaćen 11 miliona eura, igrao u La Ligi, segundi. A naši navijači to nazivaju (ne)ozbiljnim potezom, a usput bi “prsli” od sreće da se isti ne pokaže kao pojačanje.
Imati dileme, pa i sumnjati u to da će biti pojačanje je opravdano, ali da neko unaprijed pokušava dokazati da neće biti pojačanje je bezveze. Dati momku podršku i prostora dovoljno, a na njemu je da opravda očekivanja. Ne morate za sve srati.
Sve ok, slazem se uglavnom.
Meni je malo problematicno sto si ogranicen na 3 strana igraca a dovodis lijevo krilo, desno krilo strance gdje realno ne gori. Sta sa Ziljkicem, gdje je 10tka? Znas, malo se dovodi sta ti naleti a ne sta ti treba, to je moj dojam. Evo ovaj Marko Tolic je bolji za dovesti i potrebniji od obojice zajedno (Viveros i pena) da mu das platu koliko bi ovoj dvojici zajedno ako treba i ako moze naravno. To bi imalo smisla i pozicija i nije stranac. Pitanje jeate svakako jel izvodivo. Bojim se da cemo mi opet nagurati igraca bez nekog balansa u ekipi.
Nemas sta nagurat kad je Viveros bolji od sve i jednog naseg igraca. Kad naleti kvalitet dovedes ga i cao. Popunice i vezni red,polqko.
Sve ok. Ako bi birao Viveros-Pena izabrao bi prvog svakako iz vise razloga. Na njemu ces sigurno uzeti pare a Pena je rizik plus sta sa Ziljkicem? Nece on na klupi sjediti sigurno.

Nego, poenta je bila da se dovode igraci ocito kako im naleti prilika da se neko potpise, bez gledanja popunjenosti. Vidjecemo na sta ce to izaci.

Bez prevelike euforije sam, iskustvo pracenja i bodrenja ovog kluba mi kaze da euforija nikad nije bila opravdana i da uvijek ide neki hladan tus. Nisam pesimista ali je tako.

Chony533
Kontakt:

Post Postao/la Chony533 » 22 jun 2023, 08:16

Da ne bi dolazilo do podjele neke opet, jedni pljuju drugi hvale, na momku je ako dodje uopste da pokaze sta zna i moze. Samo treba biti realan, svrshavanje neko jer je igro protiv reala prije 100 godina, malo pogledas generalno situaciju vidis da nema utakmice odigrane preko godinu dana, ozbiljno je igrao dok je bio u Granadi prije 8 godina, presao je u Watford i poslije toga je imao 5/6 posudbi i po drugim ligama gdje nista specijalno nije pokazao apsolutno, i ocekujemo da ce doc ovdje popishat se ligom…
Sad ce opet neko rec bitno je samo sr@t, ja fakat nemam obicaj, nego gledam kolko raja bali za njim, a lik momenat igrac, nekad nesto napravi ovo ono odma novi neymar, polako nek dodje lafcina i nek se pokaze ha ya
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 22 jun 2023, 08:33

MortemHz je napisao/la:
21 jun 2023, 22:55
A što se Dinamo odrekao Tolića, previše igrača na istoj poziciji? On je fenomenalan igrač.
https://nogometne-vijesti.hr/oni-su-otp ... -pripreme/

https://sportklub.n1info.hr/nogomet/tol ... -mariboru/

Izgleda nece ga ni Maribor zbog tog penala a ni Dinamo, vjerovatno konkurencija ili ga ne vide kao rijesenje za tu poziciju.
Ovo sam ja onako zelju rekao, nema veze ni sa kakvom informacijom da se pregovara s njim. Al eto, ko zna mozda se bar upit posalje za njega. Dobar dan, dobar dan. Imal kakve sanse? :D

pitartz
Kontakt:

Post Postao/la pitartz » 22 jun 2023, 08:37

Nego, šta vi mislite o našem veznom redu?

Tu su trenutno Zeljković, Mustafić i par juniora, mada Mustafić se bolje snalazi na poziciji desetke. Pa čak i Vrančić i Balta da ostanu, tanki smo skroz, a niko ne spominje nikakva nova imena na ovim pozicijama.

Izgleda da je Mirvić bukvalno shvatio svi u napad jedan je Hase :mrgreen:
Kad’ jednom prodje sve...

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 22 jun 2023, 08:43

mozda cemo igrat 4-3-3 bez desetke ko real madrid.

delac
beganovic-serbecic-soldo-durakovic
zeljkovic-balta-vrancic
viveros-renan-ziljkic

:hmmmmm:

Chony533
Kontakt:

Post Postao/la Chony533 » 22 jun 2023, 08:45

Ma Tolic je ovaj vec perverzija igrac, ako ima imalo sanse, zaganjat to odma
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 22 jun 2023, 08:46

pitartz je napisao/la:
22 jun 2023, 08:37

Tu su trenutno Zeljković, Mustafić i par juniora, mada Mustafić se bolje snalazi na poziciji desetke. Pa čak i Vrančić i Balta da ostanu, tanki smo skroz, a niko ne spominje nikakva nova imena na ovim pozicijama.

bas tako. Mustafic je najkorisniji na poziciji desetke,Zeljkovic kao stoper . Balta i Vrancic ne mogu sami citavu sezonu odigrati .
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 22 jun 2023, 08:58

pitartz je napisao/la:

Mislim da nam treba još jedan igrač u sredini za rotacije. Steta je sto smo se Cirjaka morali riješiti, a nakon toga donesu odluku o strancima.

Ne znam šta je sa malim Buljubašićem, meni je na derbiju djelovao sasvim korektno ono sto je odigrao.
Vjerovatno ne traže pojačanja jer znaju da Vrančić i Balta ostaju, ne vjerujem da će čekati do zadnjeg momenta da dovedu nekoga.

Ja se iskreno nadam formaciji 4-3-3.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 22 jun 2023, 08:59

belosevic23 je napisao/la:
22 jun 2023, 08:43
mozda cemo igrat 4-3-3 bez desetke ko real madrid.

delac
beganovic-serbecic-soldo-durakovic
zeljkovic-balta-vrancic
viveros-renan-ziljkic

:hmmmmm:
Golmana tog prekrizi nazalost.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Dave
Kontakt:

Post Postao/la Dave » 22 jun 2023, 09:13

Realnost je Šahinović na golu, sa boljom odbranom će i on biti bolji, jer sigurno neće Mulalić igrati pored igrača za kojeg si dao pare da dođe
This time next year, we'll be millionaires!

Krvarim od dosade

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 22 jun 2023, 09:37

Radi ovih izmjena pravila moguce je vidis i da Saha ostane jedinica.
Ne znam sto kazete da je sredina samo Balta-Vrancic, pa moraju i krila i bekovi vise igrati, nadam se da necemo gledati onaj isti horor do ulaska u seriju pozitivnih rezultata. Mucno, turobno isto repka neku noc. Identicno, onako kako je Dzeko opisao u studiju poslije tekme. Tako da se nadam kompaktnijoj igri, sinhronizovanijoj igri vise igraca u gradnji napada. Ali posto nam je trener ko jeste daj Boze..
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 22 jun 2023, 09:50

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
22 jun 2023, 09:37
Radi ovih izmjena pravila moguce je vidis i da Saha ostane jedinica.
Ne znam sto kazete da je sredina samo Balta-Vrancic, pa moraju i krila i bekovi vise igrati, nadam se da necemo gledati onaj isti horor do ulaska u seriju pozitivnih rezultata. Mucno, turobno isto repka neku noc. Identicno, onako kako je Dzeko opisao u studiju poslije tekme. Tako da se nadam kompaktnijoj igri, sinhronizovanoj igri vise igraca u gradnji napada. Ali posto nam je trener ko jeste daj Boze..
Meni je muka kad u formaciji 4-2-3-1 vidim ovu prednju četvorku, svi stoje paralelno, krila se kriju uz liniju, napadač i desetka jedan do drugog, niko ne prilazi i niko se ne otkriva, nema nikakvih kretnji. Ybt kad se sjetim one Atalante, ljudi kretnjama na terenu pravili show, nismo znali gdje je koji igrač. Moguće da je i do toga što mi stvarno nikad nismo mogli napraviti dobrog krilnog igrača, koji ima sve predispozicije za tu poziciju. Većinom su pravolinijski igrači, sa poprilično nepreciznim šutem a pored toga i spori. U juniorima npr imaš dobrog i brzog krilnog igrača, dođe u prvi tim odmah ga guraju na beka, jer eto brz je pa može pokriti u odbrani dosta toga a on šupalj ko sir. Dosta talenata i mi uništimo pristupom i izmišljanjem pozicija.

Uvijek sam govorio, sistem nam je najbitniji, od U17 pa do prvog tima, formacija mora da bude ista da bi svaki talenat na svojoj poziciji, prilikom ulaska u prvi tim imao već uhodan sistem i lakše bi se prilagodio. Ako je kvalitet, pokazat će to.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 22 jun 2023, 09:56

pitartz je napisao/la:

:opaopa:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 22 jun 2023, 10:17

Mi ako golmana ne dovedemo ovaj prelazni rok , mi ništa nismo uradili.
Imamo nažalost 2 loša mlada golmana , tako da sva ova pojačanja u odbrani/veznom/napadu padaju u vodu , kad nemamo golmana koji je siguran.
Prvi potez je trebao biti , dovođenje golmana , slanje nekog od ove dvojice na posudbu/prodaju (1 može ostati) , guranje Mulalića na beku i ne dovođenje Beganovića da se ispoštuje u-21 pravilo.Katastrofalan potez bi bio da Delač ne dođe iskreno.
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 22 jun 2023, 10:21

Ja se i dalje nadam da Sahinovic ide ko golman broj 1 u novu sezonu.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 22 jun 2023, 10:24

Kevin svaku objavu lajka na ig kluba. Znaci cekamo touchdown u Sarajevu :)
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 22 jun 2023, 10:26

Ispade ako Delač ne dođe da ćemo se ugasiti. Ko da je jedini golman koji ima kvaliteta yebo te.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 22 jun 2023, 10:39

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
22 jun 2023, 10:26
Ispade ako Delač ne dođe da ćemo se ugasiti. Ko da je jedini golman koji ima kvaliteta yebo te.
Može i Goran Karačić , bilo ko sa Balkana iole ko ima kvalitet.Sa Delačom smo se jedino povezivali do sada , pa shodno tome se i pričalo kao jedinoj golmanskoj opciji do sada.
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amcho1, bvsic, Ferroviere1987, Google Adsense [Bot], Imamkarbarum, NeSamSafetee, OzmoodPinglewood, seha77, TETRAPAK, Velaxsa i 74 gosta.