Joj ovdje pojedini (ja se izvinjavam na terminu koji slijedi, al' ne znam kako da to drugačije nazovem) stvarno izmišljaju toplu vodu. Prvo, ljudi u Tuzli slabo daju pare, u nastavku ćete po spomenutim firmama vidjeti da su to mahom bile firme sa strane, naši kad zakukaju kako nemaju, ispadne da Sloboda njima treba dati. Sloboda ne da može, nego mora imati par jakih sponzora, a vjerujte da je u Azmirovom mandatu i nakon njega (pa dozvoliću sebi da kažem sve do 2019.) i imala, što završenih, što skoro završenih dogovora koji nisu na kraju bili realizovani u datom momentu.
Iz veoma prostog razloga, jer je klub imao sektor za marketing, vrhunsku ekipu predvođenu diplomiranim ekonimistom, smjer marketing i menadžment, Ribićem, gdje su rađeni sastanci sa potencijalnim sponzorima na vrhunskom nivou, sa prezentacijama, grafičkom podrškom, book of business, analizama statističkog prikaza koiko su koje pozicije sponzora zastupljene u prenosima utakmica, printane prezentacije za sponzore, plan rada, 3D grafičke prezentacije i šta sve ne, a što je davalo rezultat, što se tek sad vidi koliko je teško naći bar jednog sponzora, a bilo ih je dosta i to sa pristojnim ciframa. Ostalo da ne pominjemo.
Iz paštete smo iskakali vezano za sezonske ulaznice, 2x1500 sigurno prodatih, Telemach, Lutrija, Wwin, Admiral, NLB, Sarajevski kiseljak, Nova Vita i još dosta kojih se ne mogu ni sjetiti, čak je u jednom momentu umalo završen i Peugeot kao generalni sponzor. To je od većih sponzora, čak i da niko sa TK ne da pare. Bez budžeta za materijale, faktički na volonterskoj osnovi, da smo imali sa čime raditi vjerovatno bi svi govorili da smo dosadni više.

Na kraju kad sa TK nema odziva čovjek i pomisli da je do nas, pa smo pružili šansu drugima koji su prozivali nas da ne znamo, a na kraju kad sami preuzeše sve se pokazalo. Za 4 godine prodali su članskih/ulaznica kao ta ekipa za jednu sezonu 2015/16.
Beduin je napisao/la: ↑22 jun 2023, 13:31
Neka oni odmah zaposle Mramora i modernizuju promociju kluba, postave nove standarde na nivou drzave prvenstveno...
Ne znam šta da ti kažem iskreno, vjerujem da znaš otprilike sve, tu sam da pomognem ali se svakako ne zalijećem više, što zbog nekih stvari iz prethodnih vremena, što zbog toga jer imam aktivan dogovor sa klubom iz K League 2 Južne Koreje i za narednu sezonu. Ono što se nadam jeste da će Azmir ukoliko dođe dobro da probere kvalitetnan kadar i da ćemo konačno ponovo zaličiti na klub, a ja nisam u fazonu da to moram biti ja, samo neka se radi kvalitetno, sa rezultatima i maksimalno posvećeno, pa ko god to bio.