Armin Hodžić (2000)
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Armin Hodžić (2000)
Liku 23 godine, igra kukuruz ligu i kao ima mjesta za napredak. 

Ja mu želim da postane mix Zidanea i Pirla ako je ikako moguće, ali nisam nešto siguran.
Jednostavno poziv je tu da se Manijaci ne okome na Faruka zbog poziva Dalu.
Jednostavno poziv je tu da se Manijaci ne okome na Faruka zbog poziva Dalu.
Zasluženo!
Bio je bolji prvi dio sezone, ali (kao i Dal) u prosjeku je zaslužio poziv.

Bio je bolji prvi dio sezone, ali (kao i Dal) u prosjeku je zaslužio poziv.

Ma nije baš uporedivo. Igrač koji je sa 23 godine u našoj ligi ne može dogurati dalje od prosječnih turskih klubova. Možda neki stoper dalje.dedo26 je napisao/la: ↑30 maj 2023, 21:32Pa Demirović je bio klupa u Alavesu i Sochaxu koliko se sjecam, pa ga evo sad, komotno ovog ljeta moze otic u klub tipa Leverkusen, Union Berlin. Da se po tom gledalo ne bi nikad bio u repki. Hadziahmetovic mislim da je prvih par sezona bio klupa u Konyi, pa sad odlican u Besiktasu. Stevanovic u Zelji s 27 mozda, a sad ce Ligu Prvaka mozda igrati naredne godine. Ahmedhodzic do 20te nije debitovo, a sad ima dobre šanse da zaigra u stalbilnom Premier Ligasu, i tako milion primjera do sutra. Tacno, sve sami strucnjaci. Procjenjuje igraca po tom jel sa 19 godina bio standardan u nekom klubu, covjek bi reko on s 19 izgradjen igrac. U Engleskoj s 19 igraju u konferencijskog ligi na klupi, pa kroz 5 godina dodju do Premier Lige.
Eto recimo Hadžiahmetović, čovjek je napustio BiH ligu prije 19. rođendana

Demirović slično, samo se više tražio. Ali, sa 19 je igrao u Primeri, sa 22 prekucavao švicarsku ligu, a u Arminovim godinama već imao sezonu kao prvotimac u Bundesligi. Tad nekad je i debitovao za repku.
Ali, u svakom slučaju, nije ista polazna osnova ovakvim igračima i igračima iz naše lige. Ne postoji čarolija po kojoj će Armin napraviti super karijeru. Za to mu trebaju nastupi sa 18 u našoj ligi i odlazak vani sa 20, manje-više. Ahmedhodžić je primjer. Debitovao sa 20, ali Malmo, i od tamo možeš bez problema u Premiership. Problem je što igrač iz PLBiH mora preskočiti dvije stepenice do Malmo nivoa.
Da se progura u Austriju, Švicarsku, ili Belgiju, bilo bi super.
Hatayspor. 

Nemoj. Ima mjesta za napredak
- Shategabri
- Kontakt:
Fetiš mladih igrača Bošnjaka na tursku ligu je onako baš u stilu fildžan efendija.
Jedan Šehić, Hadžiahmetović provedoše karijere tamo. Zašto?
Bar Hadžiahmetović mislim da je mogao okušati se u nekoj od Liga petice, al jok, drži se ti roki Turske.
Jedan Šehić, Hadžiahmetović provedoše karijere tamo. Zašto?
Bar Hadžiahmetović mislim da je mogao okušati se u nekoj od Liga petice, al jok, drži se ti roki Turske.
Koševo Zapad
Nije fetiš nego je tržište za naše tamo otvoreno. Solidna lova, par naših igraca se tamo fino pokazalo.
Kakav Hadziahmetovic i lige petice ? Mogao možda u klub tipa Spezia i to je njegov max.
Kao da ne bi išli naši u lige petice da mogu.
Kakav Hadziahmetovic i lige petice ? Mogao možda u klub tipa Spezia i to je njegov max.
Kao da ne bi išli naši u lige petice da mogu.
- Shategabri
- Kontakt:
Pa eto, bolje i Spezia, bar da probaš na drugom nivou, nego nekakvi Hatayspori i ostali sporovi.
Jest tržište otvoreno i jest lova dobra, al ne znam nikog da je iz turske lige napravio neki transfer osim Baljića u Real.
A to je bilo ovako prije 100 godina.
Jest tržište otvoreno i jest lova dobra, al ne znam nikog da je iz turske lige napravio neki transfer osim Baljića u Real.
A to je bilo ovako prije 100 godina.
Koševo Zapad
Zašto bi probao kada zna da ne može vise od ovoga ? Eto probao je Bajic, kao jedan od boljih napadaca, pa se obrukao.
Ako misliš samo na naše igrače i nije bilo nekih transfera, jer su to limitirani igrači da bi igrali u solidnim ekipama lige petice.
Ako misliš samo na naše igrače i nije bilo nekih transfera, jer su to limitirani igrači da bi igrali u solidnim ekipama lige petice.
- Shategabri
- Kontakt:
Pa Baljić se obrukao iz drugih razloga, neupitno je da je znao lopte i nije ga sigurno Real uzeo eto onako.
Ma dobro, onda smo tu gdje smo, igrači će ići u Hataye i ono biće glavna vijest ako neki pređe u Bešiktaš, Fener ili Galatu.
Četvrti šešir, hir vi kam.
Ma dobro, onda smo tu gdje smo, igrači će ići u Hataye i ono biće glavna vijest ako neki pređe u Bešiktaš, Fener ili Galatu.
Četvrti šešir, hir vi kam.
Koševo Zapad
Mislio sam na Rijada Bajica.
Pa zbog čega je ovaj otišao u Hatay ? I ovo mu je vrhunac karijere. 22 godine, igra u našoj ligi i ti si fakat očekivao neki drugi transfer?
Pa zbog čega je ovaj otišao u Hatay ? I ovo mu je vrhunac karijere. 22 godine, igra u našoj ligi i ti si fakat očekivao neki drugi transfer?
- Shategabri
- Kontakt:
Pa nisam, ono što sam napisao u prethodnom postu tako je.
Njemu je ovo svakako bingo, zaradiće fine novce.
Njemu je ovo svakako bingo, zaradiće fine novce.
Koševo Zapad
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Realnost je ovo što se desilo. K'o sto momak iznad kaze; Tursko trziste je otvoreno za nase igrace, i to je to. To je njihov domet maksimalni..Al eto imaju priliku i tamo se dokazat ako vrijede pa ici dalje, ko sto je Visca, Hadziahmetovic, misim ostali su oni u Turskoj ali otisli su u vece klubove i napravili dobre karijere..Jos uvijek mi je nerealno da je Sabanovic zavrsio u Angersu, ko je njemu agent treba mu dat milion..Covjek igro u MladostDoboj Kakanj par mjeseci prije transfera i odjednom zavrsi u Angersu, nerealno i dalje.
-
- Kontakt:
Svaki mladi igrac koji ode u Tursku moze se smatrati da je propao. Bolje bi sanse za napredak imao u Poljskoj, Cvajti, Belgiji... Dobro, ne svaki, ali nije bas liga u koju ides ako imas ambicije i sportski motiv. S druge strane, razumljivo je da ljudi hoce sebi da obezbijede fin zivot, nakon godina truda. Ja koliko znam, Armin ce tamo imati platu ok 10 milja eura. Lako je nama pametovati, ali kad ti neko takvim parama zamase pred nosom, a do tad nista ozbiljnije nisi zaradio, odluke se lako donose.
1921
Pa to realno nisu neke pare za koje mozes reci da si osiguro buducnostAmidzatvojnajdrazi je napisao/la: ↑24 jun 2023, 00:09Svaki mladi igrac koji ode u Tursku moze se smatrati da je propao. Bolje bi sanse za napredak imao u Poljskoj, Cvajti, Belgiji... Dobro, ne svaki, ali nije bas liga u koju ides ako imas ambicije i sportski motiv. S druge strane, razumljivo je da ljudi hoce sebi da obezbijede fin zivot, nakon godina truda. Ja koliko znam, Armin ce tamo imati platu ok 10 milja eura. Lako je nama pametovati, ali kad ti neko takvim parama zamase pred nosom, a do tad nista ozbiljnije nisi zaradio, odluke se lako donose.
naprijed rejal
Bas, cak i kod nas ima igraca koji vjerujem uzimaju tolike pare. Neko iz Sarajeva vjerovatno od stranaca (Renan, Kyeremeh), mozda i iz Zrinjskog. Yebes i Tursku ligu. Nasim igracima isto ko da nema druge lige na svijetuSveti je napisao/la: ↑24 jun 2023, 08:25Pa to realno nisu neke pare za koje mozes reci da si osiguro buducnostAmidzatvojnajdrazi je napisao/la: ↑24 jun 2023, 00:09Svaki mladi igrac koji ode u Tursku moze se smatrati da je propao. Bolje bi sanse za napredak imao u Poljskoj, Cvajti, Belgiji... Dobro, ne svaki, ali nije bas liga u koju ides ako imas ambicije i sportski motiv. S druge strane, razumljivo je da ljudi hoce sebi da obezbijede fin zivot, nakon godina truda. Ja koliko znam, Armin ce tamo imati platu ok 10 milja eura. Lako je nama pametovati, ali kad ti neko takvim parama zamase pred nosom, a do tad nista ozbiljnije nisi zaradio, odluke se lako donose.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 9 gostiju.