Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Evo u posljednjih sat vremena, možda malo jače.
- Prigožin je rekao da se "Wagner" neće predati i neće poslušati naredbe predsjednika Rusije.
- Kadirov tekuće događaje u Rusiji naziva "izdajom", kaže da su njegove trupe na putu da se izbore s oružanom pobunom.
- Putin i Lukašenko razgovarali su telefonom.
- Ruska taktička avijacija bombardira Wagnerove trupe FAB bombama.
- 180 ruskih graničara predalo se PMC Wagneru na graničnom prijelazu Bugaevka u regiji Voronezh.
- Prigožin je rekao da se "Wagner" neće predati i neće poslušati naredbe predsjednika Rusije.
- Kadirov tekuće događaje u Rusiji naziva "izdajom", kaže da su njegove trupe na putu da se izbore s oružanom pobunom.
- Putin i Lukašenko razgovarali su telefonom.
- Ruska taktička avijacija bombardira Wagnerove trupe FAB bombama.
- 180 ruskih graničara predalo se PMC Wagneru na graničnom prijelazu Bugaevka u regiji Voronezh.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
- Kontakt:
Gdje su oni sto su pricali o ruskoj ekonomiji,da nece osjetiti sankcije zapada? Idite sad idealna prilika,kupite u Moskvi stanove,1 euro vam je oko 92 rublje haha. Poredite Britaniju sa Rusijom je najveci vic na svijetu
Besmislena i ničim izazvana agresija na Ukrajinu je morala dobiti jedan ovakav epilog.
Nestvarno šta je ruski kepec uradio od Rusije. Gdje su ti sad nuklerake? Ajde, ispali jedan sarmat na Rostov, da vidimo kako radi.
Nestvarno šta je ruski kepec uradio od Rusije. Gdje su ti sad nuklerake? Ajde, ispali jedan sarmat na Rostov, da vidimo kako radi.
41:34
Koja je doktrina Rusije po ovom pitanju? Npr u Americi znam da vojska ne moze djelovati na svom tlu kao sto se u Rusiji trenutno dogadja da fakticki bombarduju svoje
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
-
- Kontakt:
Rusija je odavno takva,nista od nje nije uradio,oni nisu sposobni da ratuju protiv nekog,nemaju resurse,opremu,ljudstvo. Lafo pricali krenuce na Poljsku,ja veci vic tad nisam cuo.
- LegendKiller
- Kontakt:
Ja i dalje vjerujem da je ovo loše izvedena operacija Tigar-Sloboda. Prigožin odavno pokušava pridobiti povjerenja Ukrajinaca, ali mu Ukri jednostavno ne vjeruju. Mislim da je ovo sada jedna "ozbiljna akcija" pokrenuta ne bi li mu Ukrajinci konačno povjerovali.
Rusi još nisu povukli ni jednog vojnika sa fronta u Ukrajini, a navodno imaš 25000 hiljada dobro naoružanih vojnika koji ti idu da zauzmu glavni grad. Realno cirkus. Ja Rusima ništa ne vjerujem pa ni kada se između sebe rokaju, jer njima ljudski životi ništa ne znače.
Rusi još nisu povukli ni jednog vojnika sa fronta u Ukrajini, a navodno imaš 25000 hiljada dobro naoružanih vojnika koji ti idu da zauzmu glavni grad. Realno cirkus. Ja Rusima ništa ne vjerujem pa ni kada se između sebe rokaju, jer njima ljudski životi ništa ne znače.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Slažem se sa svim osim da će Poljska biti najjača sila u Europi. Oni nisu nuklearna sila tako da to neće biti moguće. Oni će jačati svoje odbrambene kapacitete radi prijetnje sa istoka jer su prvi do Ukrajine i u tom smislu će biti vrlo jaki ali neće nikad biti iznad Ujedinjenog Kraljevstva i Francuske.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑24 jun 2023, 11:39Njihova tehnika je samo na papiru,od korpucije to nista zazivjelo nije. Satane,kindzali,rakete brze od svjetlosti su padale kao sljive,ameri se smijali. 1000 godina su ispred njih po svemu,sta ameri imaju oni nisu ni svjesni,Ukrajini salju samo ono sto je potrebno. Americki novi avioni su npr za ruske naucna fantastika. Kina i Indija su smjesni za zapadne sile,da sad ne duljim iz milion razloga je to tako. Najaca sila u evropi za 10 godina ce biti Poljska.MortemHz je napisao/la: ↑24 jun 2023, 11:32Ma jok, pa ja mjesecima govorim da su oni daleko ispod Amerike, Kine, Indije i da su tu negdje sa Ujedinjenim Kraljevstvom ako i njima mogu parirati.. ovo je realno radi nuklearne moći i većeg broja vojnika, ostalo je tanko.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑24 jun 2023, 11:30
Sta vi mislite o toj Rusiji da je to americka vojska,foke,marinci? Pa ljudima ruska legija hara po Belgorodu na njihovoj teritoriji i bisu u stanju da odbrane,sad tek jos i Wagner dosao sad nemaju cime da brane. Dva helikoptera i avion najnoviji Wagner srusio,zauzeo aerodrom,ozbiljnoj sili kao amerima se ovo ni u snu nebi desilo.
-
- Kontakt:
Ako 25000 vojnika moze zauzeti grad poput Moskve, onda su Rusi tesko nesposoban narod i vojska.LegendKiller je napisao/la: ↑24 jun 2023, 11:45Ja i dalje vjerujem da je ovo loše izvedena operacija Tigar-Sloboda. Prigožin odavno pokušava pridobiti povjerenja Ukrajinaca, ali mu Ukri jednostavno ne vjeruju. Mislim da je ovo sada jedna "ozbiljna akcija" pokrenuta ne bi li mu Ukrajinci konačno povjerovali.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
-
- Kontakt:
Zato jer su clanica Nata nema potrebe za nuklearne. Oni to vec jesu,i sa Ukrainom ce biti najaca sila. Pogledaj samo kojom tehnikom raspolazu i sta su sve narucili od amera i koreanaca bice ti jasno sve. To nemaju ni britanci ni francuzi toliku tehniku,tenkove itdMortemHz je napisao/la: ↑24 jun 2023, 11:51Slažem se sa svim osim da će Poljska biti najjača sila u Europi. Oni nisu nuklearna sila tako da to neće biti moguće. Oni će jačati svoje odbrambene kapacitete radi prijetnje sa istoka jer su prvi do Ukrajine i u tom smislu će biti vrlo jaki ali neće nikad biti iznad Ujedinjenog Kraljevstva i Francuske.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑24 jun 2023, 11:39Njihova tehnika je samo na papiru,od korpucije to nista zazivjelo nije. Satane,kindzali,rakete brze od svjetlosti su padale kao sljive,ameri se smijali. 1000 godina su ispred njih po svemu,sta ameri imaju oni nisu ni svjesni,Ukrajini salju samo ono sto je potrebno. Americki novi avioni su npr za ruske naucna fantastika. Kina i Indija su smjesni za zapadne sile,da sad ne duljim iz milion razloga je to tako. Najaca sila u evropi za 10 godina ce biti Poljska.
Peskov sin se bori za Wagner, on se čak i qrchio sa tim nedavno. hahahah. Kakav cirkus.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
nešto sam skeptičan povodom ovih događanja ili su kod mene još uvjek živa sjećanja na '94 kada su Dudaković i Hamdo nasamarili sav svijet i sve obavještajne službe, režirajući pobunu u 5 Korpusu pa čak i borbe u samom Bihaću a mediji širom Europe javljali o skorom padu Bihaća 
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
-
- Kontakt:
Gdje se mogu prijaviti u Wagner, me likes this. wahahahah.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- ASD
- Kontakt:
Ovo je dobro što se dešava. Ali nisam siguran koliko bi bilo dobro da ovi ekstremisti pobijede.
Mislim da bi Putin u tom slučaju bio čak i manje zlo.
Mislim da bi Putin u tom slučaju bio čak i manje zlo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Doktrina je bombarduj sve sto se mrda da se zastiti trenutni diktator
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
-
- Kontakt:
Kakva kod rusa doktrina,kod njih je zivot najmanje vrijedan. Ubijaju,ginu na sve strane,ubijaju se izmedju sebe i to ne samo sad vec kroz cijelu historiju,medjutim neko voli tu doktrinu,ideologiju.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Šef ruske plaćeničke grupe Wagner Jevgenij Prigožin se oglasio nakon vandrednog obraćanja Vladimira Putina. Kazao je da se niko neće predati na zahtjev Putina ili bilo koga drugog.
Prigožin se u kraćoj poruci oglasio i poručio kako ne pomišljaju na predaju i odustajanje od cilja.
"Predsjednik je bio u dubokoj zabludi kada je spomenuo izdaju domovine, mi smo patrioti naše domovine. Borili smo se i dalje se borimo. Svi borci PMC-a Wagner. Nitko se neće predati na zahtjev predsjednika, Federalne službe sigurnosti ili bilo koga drugog, jer ne želimo da zemlja i dalje živi u korupciji, propasti i birokraciji", poručio je Prigožin.
Dodao je kako su oni zapravo patrioti, te da su svi oni koji im se suprotstave okupljeni oko "ološa".
"Kad smo se borili u Africi, rekli su nam da trebamo Afriku, a nakon toga je napuštena jer su ukrali sav novac koji je trebao biti pomoć. Kad su nam rekli da smo u ratu s Ukrajinom, otišli smo i borili se. Ali pokazalo se da je ukradeno i streljivo, naoružanje, novac koji je bio namijenjen za tu svrhu. A dužnosnici sjede, čuvaju za sebe, baš za slučaj koji se danas desio ,kad neko ide na Moskvu. Sada se ništa ne štedi. Gađaju avionima i helikopterima kolone gdje se kreću mirni ljudi. Gađaju, jer promašuju prave mete, udaraju gdje god mogu. Mi smo patriote. A oni koji nam se danas suprotstavljaju su oni koji su se okupili oko ološa", zaključio je Prigožin.
Prigožin se u kraćoj poruci oglasio i poručio kako ne pomišljaju na predaju i odustajanje od cilja.
"Predsjednik je bio u dubokoj zabludi kada je spomenuo izdaju domovine, mi smo patrioti naše domovine. Borili smo se i dalje se borimo. Svi borci PMC-a Wagner. Nitko se neće predati na zahtjev predsjednika, Federalne službe sigurnosti ili bilo koga drugog, jer ne želimo da zemlja i dalje živi u korupciji, propasti i birokraciji", poručio je Prigožin.
Dodao je kako su oni zapravo patrioti, te da su svi oni koji im se suprotstave okupljeni oko "ološa".
"Kad smo se borili u Africi, rekli su nam da trebamo Afriku, a nakon toga je napuštena jer su ukrali sav novac koji je trebao biti pomoć. Kad su nam rekli da smo u ratu s Ukrajinom, otišli smo i borili se. Ali pokazalo se da je ukradeno i streljivo, naoružanje, novac koji je bio namijenjen za tu svrhu. A dužnosnici sjede, čuvaju za sebe, baš za slučaj koji se danas desio ,kad neko ide na Moskvu. Sada se ništa ne štedi. Gađaju avionima i helikopterima kolone gdje se kreću mirni ljudi. Gađaju, jer promašuju prave mete, udaraju gdje god mogu. Mi smo patriote. A oni koji nam se danas suprotstavljaju su oni koji su se okupili oko ološa", zaključio je Prigožin.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.